X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielbłąd wita wszystkie staraczki :D
    Tak na szczęście ;) Zamiast bociana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 06:46

Ilona, Libra, Fedra, AGA 30, Blondi22, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!
    Pamiętacie mnie jeszcze? Wizyta znajomych skutecznie mnie od komputera odciągnęła.
    Ale postaram się dzisiaj, kosztem pracy ;) nadrobić co tu się od czwartku działo :)

ps.
    Mogę prosić o jakieś krótkie podsumowanko? Jakies testy / podejrzenia?

karoam, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no może on przyniesie szczęście :)

karoam lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metformax(metformina)jest stosowana od wielu lat, powoduje poprawę metabolizmu glukozy w mięśniach, tkance tłuszczowej, wątrobie, powoduje że insulina (hormon obniżający stężenie glukozy we krwi) ma lepsze działania na tkanki docelowe i przez to obniża stężenie glukozy we krwi zarówno na czczo jak i po posiłkach. Dawka maksymalna to 3 g na dobę, zwykle podzielona na trzy porcje podawane przed posiłkami. Dodatkowym działaniem metforminy jest redukcja masy ciała.

Po zastosowaniu metforminy musi upłynąć pewien czas (nawet kilka tygodni), aby wystapiło jej pełne działanie. Zwykle skuteczność leczenia oceniamy dopiero po 2 – 3 miesiącach.

Chyba działa ten lek na mnie;-) A dodatkowo stosuje się go przy PCO dla poprawy funkcjonowania jajników;-)

Metformax ma pomóc w rozkładzie cukrów, które
    wchodzą w skład budowy osłonki pęcherzyka, co ułatwi pęknięcie
    pęcherzyka, czyli owulację.

Zaczynam widzieć światełko w tunelu....Kochana mamo gdy będę duży...to Ci przywiozę wielbłąda z podróży ;-) he he przypomniała mi się szkolna piosenka;-) IDĘ IDĘ BO NIE WYJDĘ...PAPAPA i MIŁEGO DNIA ...Karoam rozpieszczasz nas tymi widokami...ale nie przestawaj;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 06:52

karoam, Ilona, mala29_, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Ilona wrote:
    Hej dziewczyny ;D
    Moj M tez nie dał sobie nic pomoc przy oddwawaniu żołnierzykow i sam zawiózł. Tylko coś długo te wyniki, bo to było w tamta środę i wyniki miały być na drugi dzień, mieli dzwonić, a tu cisza. Dzisiaj już sam chyba tam przedzwoni i sie spyta. Wczoraj to do mnie mówi, ze chyba coś nie tak skoro nic sie nie odzywają.
    Gocha dbaj o siebie i zdrowiej szybko ;D

Ilonko było by to dziwne jak byś miała wyniki na drugi dzień bo to musi trochę potrwać oni prawie przez 2 dni badają. Pamiętam Jak mój m. oddawł to na wyniki czekaliśmy ok 2 tygodni.

Tak powiedzieli, w Niemczech może jest inaczej. Nie wiem, ale ile by nie trwało to spokojnie poczekamy ;D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Libra wolno mi trzymać kciuki?
    Jak odczucia? Wpadłaś w ostatniej chwili to jeszcze doczytam i spadam już na bank!

odczuć żadnych:) nic mi nie jest, nic mnie nie boli... nie wiem tylko czy ta moja dzisiejsza temperatura nie jest wynikiem tego, że dzisiaj źle w nocy spałam... także czekam na rozwój wydarzeń... i nie ukrywam, że pomiar mnie zaskoczył i mierzyłam 3 razy:)
    a dodam tylko, że ta moja szyjka jak na @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 07:00

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra może to akurat będzie ten szczęśliwy cykl. Oby ;D

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam trzymam kciuki mocno zacisniete :-) moze wkoncu ty przerwiesz ta zla passe i zapoczatkujesz wielki bum fasolkowy :-)

Ilona lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!. Na tej części forum mnie chyba jeszcze nie było :). Czy można czasem do Was zaglądnąć ? :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus niestety nie można tu czasem zaglądać. Ja też myślałam, że można, ale okazuje się, że jak człowiek zajrzy to już zostaje na zawsze.

Ilona, Libra, Shagga_80, Effcia28, mauysia, Fedra, Blondi22, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu kochana !

Mam nadzieję, że zdąże z tym HSG :) Oby @ przyszła o czasie, i oby trwała krótko, bo u mnie zazwyczaj 6 dni i nie ma zmiłuj, więc wychodziłby na to, że na HSG idę z plamieniami :(

Wysypka może być jak najbardziej od truskawek. A raczej na pewno. Ja niestety od kilku lat nie mogę ich jeść, bo strasznie mnie brzuch po nich boli :( A zjadłabym ;)

Gardło mnie znowu boli, chyba czas jednak kupić tą szałwię :)

Na tempkę u mnie Muzi nie patrz, bo jest wysoka przez dupka. Nawet ostatnio z tych poradach było napisane, żeby nie sugerować się temperaturą po duphastonie, bo zawsze jest podwyższona :)

Effcia28, mauysia lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, bo błąkam się po różnych innych wątkach, więc postanowiłam i Was troszkę podczytaĆ :P

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    muzarcia wrote:
    Jak odczucia? Wpadłaś w ostatniej chwili to jeszcze doczytam i spadam już na bank!

odczuć żadnych:) nic mi nie jest, nic mnie nie boli... nie wiem tylko czy ta moja dzisiejsza temperatura nie jest wynikiem tego, że dzisiaj źle w nocy spałam... także czekam na rozwój wydarzeń... i nie ukrywam, że pomiar mnie zaskoczył i mierzyłam 3 razy:)

Z racji tego, że wiem, że i tak nie zatestujesz, to pozostaje nam tylko czekać :D

Shagga_80, Effcia28, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze mozesz :-) bedzie nam milo :-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...
    No chyba się nie doczekam :P
    Sama co nieco odkopałam ;)
    Libra na tapecie? Trzymam kciuki! Pisz koniecznie jak rozwój zdarzeń. Oby te dziwności dobrze zwiastowały.
    Karoam: poczytałam Twój blog w domku :) Super! Dla mnie pełna egzotyka. Doczytałam się też że i Ty z Wrocławia jesteś?! To byłoby nas już dwie tutaj!

Libra, karoam lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Jasne ze mozesz :-) bedzie nam milo :-)

Oj Kochane jesteście :).

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka – ja się nic nie odzywałam, ale ciągle zaglądam na Twój wykresie… a tempka- hmmhmmhmmm;)
    Muzarciu – Ty to jesteś przypadek… ciągle coś się Ciebie trzyma
    Ilonka – trzymak kciuki za dobre wyniki badania nasienia Twojego m… hehehe, mój się szykuje na czwartek i liczy na moja pomoc;)

Ilona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    muzarcia wrote:

Z racji tego, że wiem, że i tak nie zatestujesz, to pozostaje nam tylko czekać :D

ostatecznie jak @ się nie przyszwęda, to będę zmuszona złamać moje słowo i zatestować najpóźniej w czwartek... coby mój m może mógł się obejść bez badania nasienia;)

Rucia, Muska, Shagga_80, Effcia28, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rutka – ja się nic nie odzywałam, ale ciągle zaglądam na Twój wykresie… a tempka- hmmhmmhmmm;)
    Muzarciu – Ty to jesteś przypadek… ciągle coś się Ciebie trzyma
    Ilonka – trzymak kciuki za dobre wyniki badania nasienia Twojego m… hehehe, mój się szykuje na czwartek i liczy na moja pomoc;)

Libruś z moją niepłodnością to niemożliwe :( Tepertaura jest taka przez dupka ... na bank. :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzę, że choróbska wszystkie prawie nas dopadły. My się pewnie przez ovu zarażamy bo i mnie coś znowu dopadło.
    Jakieś zapalenia gardła czy coś. Paskudztwo takie. Znowu coś podczas owu mi się przypałętało. Gardło mega czerwone od czwartku, próbuje wszystkie sposoby jakie znam, ale coś nie przechodzi. Jak potrzyma do jutra tak samo mocno to idę do lekarza. Od wczoraj płucze nawet wodą z solą, dzielnie powstrzymuję wymioty, ale niech to zadziała w końcu, bo ileż można...
    Niech nu która wyśle mi jakieś zdrowe fluidy, bo skoro i choróbsko przez ovu przyszło to i niech coś leczącego do mnie przylezie ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ