X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Libra wrote:
    Effcia... my kobiety zupełnie inaczej podchodzimy do wszelakich badań w tej kwestii... czy się staramy czy nie, to i tak przynajmniej raz w roku przegąd podwozia nam by się przydał, bo niesteyt nasz narząd jest bardzo wrażliwy...
    a poza tym mężczyźni są wrażliwy na temat swojej płodności... ich to szybko drażni i męczy nawet rozmowa na tematy... co nie oznacza, że oni nie myślą, nie przeżywają po swojemu...
    i powiem Ci, że mężczyzna nigdy... nigdy nie zrozumie, co przeżywa kobieta, gdy poroni... będzie odczuwał stratę, będzie mu przykro, ale moim zdaniem nie będzie to tak jak przechodzi to kobieta... ona od początku ciąży i staje się bardzo emocjonalnie związana... mężczyzna się cieszyć obserwując ruchy dziecka w brzuszku żony, ale nigdy nie doświadczy takiej przemiany (także i hormolanlej) jakiej doświadcza kobieta... i ja osobiście uważam, że mężczyzna wiąże się bardzo emocjonalnie z dzieckiem, kiedy je zobaczy, weźmie w ramiona... jest, jest ten namacalny dowód, bo trzymam dziecię w ramionach...

wiesz co ja bym spróbowała zrobić na Twoim miejscu? wdech, wydech, wdech, wydech... spokój... wyciągnęłabym wieczorem (jak ochłoniecie i byłaby sposobność, że on zajrzy sprawdzić co robisz) album ze zdjęciami waszego synka, takimi tuż po porodzie... i jakby podszedł, to bym zapytała: pamiętasz to uczucie, kiedy pierwszay raz trzymałeś go w ramionach? chciałabym, żeby to się kiedyś powtórzyło... żeby nasz syn też mógł w tym uczestniczyć, poczuć to trzymając małego braciszka czy siostrzyczkę, że gdy nas zabrakie on nie będzie sam
    nie znam Twojego m, ale mojego na 100% by to zmiękczyło...

Oj Libruś po raz pierwszy się tu popłakałam:) :)

a jak Ci odpowie, że pamięta....
    to ja bym mu powiedziała: właśnie dlatego to robię, chodze rozkładam nogi i poddaję się tym wszystkim badaniom... właśnie dla tej jednej chwili, ktora zmieniła nasze życie tak pozytywnie, że za żadne skarby świata na nic bym jej nie zamieniła!

i niepłacz:* i proszę mi z badania nie rezygnować!

Fedra, Effcia28, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a więc tak trzeba wziąś ze sobą piżamke i kapciuszki :)
    polecam długą koszule nocną najlepiej szeroką ;)
    i tak przebierasz się i kładziesz do łóżeczka tam distajesz magiczną tabletke po której coś się powinno z Tobą dziać ale co to nie wiem bo ze mną się nic nie działo i musieli zamiast 10 to czekać 30 min i dołożyć jeszcze jedną magiczną tabletkę :)
    potem przyszła pani pielęgniarka i zabrała do gabinetu tam był pan doktor który kazał mi usiąść na fotelu ginekologicznym w koło było dużo innego sprzętu...
    zostałam uprzedzona że zostanie mi podane znieczulenie...

UWAGA TO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH

znieczulenie było podawane zajeb...ście długą igłą - znieczulenie to dwa zastrzyki wbijane w macice - nie powiem ze nie bolało bo bolało...

potem miałam wrazenie że z mojej macicy wylewa się tona wody no i w sumie się wylewała bo było tam umieszczone takie coś żeby ta woda leciała...
    samo badanie nie trwało 45 sekund
    określono że macica jest budowy prawidłowej, bez widocznych przegród a ujścia jajowodów o prawidłowej budowie bez żadnych zmian...
    potem pielęgniarka pomogła mi się wytrzeć i trochę skołowana i dziwnymi odczuciami w macicy wróciłam do pokoiku gdzie się położyłam na 20 min...
    potem się ubrałam i teściu zabrał mnie do domu... jadąc samochodem myślałam że coś mam między nogami takie dziwne to było odczucie...
    i to by było chyba na tyle...
    najgorsze z tego było podawanie znieczulenia :)

o matko!teraz to zaczęłam się bać:)ale przeżyję i to badanie:)

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci Mauysiu że jak byłam przed tym badaniem to się spytałam pielęgniarki co według nie jest gorsze to badanie czy procedura in vitro z tymi wszystkim zastrzykami?
    ona mi powiedziała że to badanie bo przy procedurze towarzyszy Ci taka adrenalina i takie oczekiwanie ze nie patrzysz na to że co dziennie musisz sobie zrobić po 6 zastrzyków w brzuch :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam po dziecko:)Dzięki Fedra za opis:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia spokojnie nie ma co się bać bo zapomniałam ze ja prób bólu mam na poziomie 0 i jak widze małą igłę do pobierania krwi to musze patrzec w drugą stronę zaciskając drugą rękę na obręczy krzesła a i tak syk z siebie wydam :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Twoje dzisiejsze pisanie to i mnie na łopatki rozłożyło :*
    idę skończyć sprzątac łazienkę :)

Libra, mauysia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy dziś z tym sprzątaniem łazienki :) To zapraszam do mnie! W ramach zapłaty mogę odśmierdzić Wasze pralki - jestem w tym specem :)

Blondi22, Muska, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo mi najprościej sprzątnąć łazienkę niż np kuchnie :)
    w łazience widac od razu efekt :)
    zresztą ja się musze uwinać ze sprzątaniem do jutra bo szwagierka rodzi w środę i trzeba przy tym starszym będzie pomóc :)

mauysia, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez łazienka już woła

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mnie powoli woła kibelek na sprzątanko bo łazienka skończona ale najpierw musze coś zjeść :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już wszystko posprzątane ale przy tym moim dziecku to ten porządek za długo się nie utrzyma:)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ja mam już wszystko posprzątane ale przy tym moim dziecku to ten porządek za długo się nie utrzyma:)

to tak jak u mnie ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Effcia28 wrote:

to tak jak u mnie ;)

Blondi a Ty nie miałaś iść dziś do ginekologa?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia, przytulam Cię. Wiem jak to jest mieć zawziętego chłopa "Nic mi nie jest, niczego nie będę sprawdzał". To takie dziwne i bezsensowne podejście ambicjonalne, innym się udaje bez specjalnych zabiegów, to nam się musi udać tym bardziej. A ja się nie udaje, to to jest powód do wkurwu a nie do konstruktywnego działania. Ochłonie, pomyśli i mu przejdzie. Trzymaj się i nigdzie nie chodź.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, widzę spadek wagi, brawo!

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Effcia, przytulam Cię. Wiem jak to jest mieć zawziętego chłopa "Nic mi nie jest, niczego nie będę sprawdzał". To takie dziwne i bezsensowne podejście ambicjonalne, innym się udaje bez specjalnych zabiegów, to nam się musi udać tym bardziej. A ja się nie udaje, to to jest powód do wkurwu a nie do konstruktywnego działania. Ochłonie, pomyśli i mu przejdzie. Trzymaj się i nigdzie nie chodź.

tak jak już pisałam,że on wyszedł przemyślał jak wrócił to powiedział że pójdzie przebadać to nasienie ale mi nie chodzi o to żeby robił coś na siłę i dla mnie.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam świetne wieści:

Witaj,
    dziękujemy za Twoją wiadomość.
    Nie ignorujemy żadnych zgłoszeń od naszych użytkowniczek. Przykro nam, że tak to odczuwasz. W OvuFriend użytkowniczki są dla nas bardzo ważne. Dodawanie awatarów było ściśle powiązane z inną kwestią, nad którą przez kilka dni intensywnie pracowaliśmy. Możliwość zmiany awatara będzie dostępna jeszcze dziś. Przepraszamy Cię za wszelkie niedogodności jakie ta sytuacja mogła powodować!

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestię napisz do nas. Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Z pozdrowieniami,
    zespół OvuFriend

Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam świetne wieści:

Witaj,
    dziękujemy za Twoją wiadomość.
    Nie ignorujemy żadnych zgłoszeń od naszych użytkowniczek. Przykro nam, że tak to odczuwasz. W OvuFriend użytkowniczki są dla nas bardzo ważne. Dodawanie awatarów było ściśle powiązane z inną kwestią, nad którą przez kilka dni intensywnie pracowaliśmy. Możliwość zmiany awatara będzie dostępna jeszcze dziś. Przepraszamy Cię za wszelkie niedogodności jakie ta sytuacja mogła powodować!

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestię napisz do nas. Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Z pozdrowieniami,
    zespół OvuFriend

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Blondi22 wrote:
    Effcia28 wrote:

to tak jak u mnie ;)

Blondi a Ty nie miałaś iść dziś do ginekologa?

nie ja nie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Blondi, widzę spadek wagi, brawo!

dzieki ;)

marzy mi sie waga z przed ciazy ;)

a.png
    a.png
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ