plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygląda... dziwnie conajmniej
Druga faza temperatur jest niższa niż pierwsza. Ból jakiś zanotowałaś w czasie odpowiadającym owulacji. A robisz jeszcze jakieś obserwacje śluzu czy szyjki macicy?
Na podstawie tylko powyższego linka śmiem twierdzić że nie było, ale się nie zarzekam, bo może akurat u Ciebie tak jest w czasie owulacji? A masz jakieś starsze wykresy do porównania, czy dopiero zaczynasz mierzyć? Masz oczywiście termometr z dwoma miejscami po przecinku? -
-
Nie byłam chora, temperaturę mierzę pod językiem, cykle mam ok 31-32 dni. Dwa cykle temu poroniłam w 5 tyg., pierwszy cykl po poronieniu był taki sam, jak zawsze. W czasie owulacji zawsze miałam taki ból z jednej strony, aż do nogi promieniujący i on zawsze się zgadzał z płodnym śluzem. Szyjki nie badam, śluz jest na wykresie. Termometr z jednym miejscem, ale zawsze tak mierzyłam i wszystko wyglądało ok. Nie mam innych cykli do porównania, bo miałam na innym koncie(ale, założyłam nowe żeby mieć abonament na miesiąc;P)
-
Nemo wrote:Nie byłam chora, temperaturę mierzę pod językiem, cykle mam ok 31-32 dni. Dwa cykle temu poroniłam w 5 tyg., pierwszy cykl po poronieniu był taki sam, jak zawsze. W czasie owulacji zawsze miałam taki ból z jednej strony, aż do nogi promieniujący i on zawsze się zgadzał z płodnym śluzem. Szyjki nie badam, śluz jest na wykresie. Termometr z jednym miejscem, ale zawsze tak mierzyłam i wszystko wyglądało ok. Nie mam innych cykli do porównania, bo miałam na innym koncie(ale, założyłam nowe żeby mieć abonament na miesiąc;P)
Nie wiem Nemo co powiedzieć. Ja typowych objawów dla owu nie widzę. Śluz faktycznie jest i mógłby się zgadzać. Ból w tym czasie też. Na dwoje babka wróżyła...
Jednym zdaniem - pojęcia nie mam co się w Twoim organizmie dzieje
Ale termometr z dwoma miejscami i tak polecam -
Nemo wrote:Jak tylko gdzieś znajdę to kupię.
Po miesiączce pójdę do lekarza i pokażę wykres. Acha i od 20dc biorę Luteinę.
moim zdaniem to mogło się coś porobić po tym poronieniu (bardzo współczuję tej straty)...
ale najlepiej iść do lekarza...
a luteinę lekarz Ci kazał brać? jakie są ku temu wskazania? aha i czy robiłaś badanie hormonów?
żeby sprawdzić czy była owu najlepiej zbadać sobie progesteron 7 dp owu wtedy będzie konkretna odpowiedź czy była owu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Luteina to było zalecenie ze szpitala, miałam ją brać przez 3 kolejne cykle, od 20 do 30 dnia cyklu. W pierwszym po poronieniu było wszystko ok, ten teraz jest dziwny. No progesteron badać to bez sensu w przypadku brania luteiny. Badań hormonów nie robiłam, tak jak piszę nigdy nie miałam żadnych problemów, miesiączki od zawsze jak w zegarku itp. Poronienie było samoistne, zapewne z tego względu, że kilka dni po zapłodnieniu chorowałam(angina i grypsko razem wzięte).
-
Tak mam abonament wykupiony,w kwietniu po badaniu mieliśmy zacząć się starać ale po ostatnich słowach mego męża stwierdziłam ,że mam to wszystko w du...tak jak on!Dlatego usunę wszystko co z ciążą jest związane ovu,Fb dosłownie wszystko żebym się nie nakręcała.Poszukam sobie pracy bardziej się skupie na synu(chyba że mi przejdzie złość wcześniej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 11:29
-
Effcia28 wrote:Tak mam abonament wykupiony,w kwietniu po badaniu mieliśmy zacząć się starać ale po ostatnich słowach mego męża stwierdziłam ,że mam to wszystko w du...tak jak on!Dlatego usunę wszystko co z ciążą jest związane ovu,Fb dosłownie wszystko żebym się nie nakręcała(chyba że mi przejdzie złość wcześniej
No co Ty Effcia, a co takiego powiedział Twój m? Pewnie palnął jakąś gafę! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Tak mam abonament wykupiony,w kwietniu po badaniu mieliśmy zacząć się starać ale po ostatnich słowach mego męża stwierdziłam ,że mam to wszystko w du...tak jak on!Dlatego usunę wszystko co z ciążą jest związane ovu,Fb dosłownie wszystko żebym się nie nakręcała.Poszukam sobie pracy bardziej się skupie na synu(chyba że mi przejdzie złość wcześniej)
Effcia... na coś Ty! co sie stało? -
mauysia wrote:Effcia28 wrote:Tak mam abonament wykupiony,w kwietniu po badaniu mieliśmy zacząć się starać ale po ostatnich słowach mego męża stwierdziłam ,że mam to wszystko w du...tak jak on!Dlatego usunę wszystko co z ciążą jest związane ovu,Fb dosłownie wszystko żebym się nie nakręcała(chyba że mi przejdzie złość wcześniej
No co Ty Effcia, a co takiego powiedział Twój m? Pewnie palnął jakąś gafę!
powiedział to co myślał!Wróciłam od gina u którego byłam tak dla porównania Byłam tam 1 godzinę,doktor obejrzał wyniki i stwierdził że wyniki są dobre ale mamy się udać do Poznania do poradni tam obejmą nas oboje opieką mąż pełne badanie nasienia a ja badania ginekologiczne i żeby jeszcze zapisać się też do Kalisza do przychodni zakażnej bo przechodziłam toksoplazmoze i żeby nas również przebadali.To wszystko na NFZ.Przyjechałam pełna nadzieji ktoś chce nam pomóc i mnie nie zbył a on:
Nie wiem po jaką cholerę latasz po tych lekarzach,sprawia Ci przyjemność że się im pokazujesz ja nie mam zamiaru przecież mamy jedno dziecko wyniki genetyczne mamy prawidłowe ja nie mam zamiaru robić zadnych badań i nigdzie więcej nie będę jeżdził bo byłem w Poznaniu tylko dla świętego spokoju żebyś mi nie marudziła że nie chciałam chociaż dla mnie to było zbędne bo wiedziałem że jesteśmy zdrowi!Moja siostra dwa razy też poroniła i nigdzie nie latała tak jak Ty!
Dobrze,że mi nie powiedział że to moja wina że poroniłam.
No więc po co mi to!Szkoda słów!Fakt wyszedł na dwór nie było go z godzine po czym przyszedł i mówi weż zadzwoń pojadę się zbadam ale robię to tylko dla Ciebie!
On sobie wyobraża ,że mnie te wszystkie badania ,zabiegi sprawiają przyjemność a on biedny bo by musiał troszkę spermy oddać do badania-kurdę ale jestem zła!!!!!!!!!!!!!
więc ja sobie w myślach Dzięki za taką Bułkę!też będę miała od teraz to gdzieś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 11:59
-
uuuu Effcia no faktycznie wygląda na to ze On to robi dla Ciebie... ale pytanie czy on chce dziecka czy nie? bo wygląda ze jemu wystarczy jedno a jeśli coś pod tym się kryje? np. strach ze sobie nie poradzicie? a moze to z wygody? a moze zwyczajnie w świecie go to wszystko męczy?
a po drugie faceci boją się że coś może być przez nich dlatego tak się wzbrania przed lekarzami ewidentnie się boi...
mój też tak kiedyś miał aż się w nim gotowało później odpuściłam i w końcu sam doszedł ze najwyższy czas coś z tym zrobić... niestety dla Nas było już troche za późno...
ale spokojnie moze troche luzu Wam pomoże
ale nie likwiduj chociaż się z FB17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi