X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 kurde jaja malowane jak berety ehhh wiesz kochana może to pomoże nie wiem ehhhhh ,ale życzę jak najlepiej Wam obojga !!!!!!no ,ale miło by było od czasu do czasu jak byś się tu pokazała kochanieńka jak juz podjełaś decyzję odejść ,ale rozumiem ehhhh Szkoda !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 mnie zostało z 13 okien już tylko 2 duże balkonowe i juz mi rece odpadają namachałam sie jak reks ,a teraz jeszcze kot olał moją robotę czyli umyte okno w salone normalnie zabić gnoja :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś ale on chcę drugiego dziecka:)może się boi ale ja też dla przyjemności tych badań ,zabiegów nie robię

Kaju może mi przejdzie do 4 go kwietnia,a jak nie to mam telefoniczny kontakt z Beatką ona najwyżej Wam zda relację po badaniu histeroskopi (jeśli będzie Was to interesowało) chyba ,że z niego też zrezygnuję(przez chwile przeszło mi to przez myśl)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 12:18

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze sporo tych oknien masz

ja mam tylko 3 wiec szybko pójdzie

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ostro pojechał :( Mam nadzieję, że przemysli to, co powiedział, choćby miało mu to zająć więcej czasu...
    Nie dziwię się, że jesteś wkurzona!

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Fedruś ale on chcę drugiego dzioecka:)

Kaju może mi przejdzie do 4 go kwietnia,a jak nie to mam telefoniczny kontakt z Beatką ona najwyżej Wam zda relację po badaniu histeroskopi (jeśli będzie Was to interesowało) chyba ,że z niego też zrezygnuję(przez chwile przeszło mi to przez myśl)

Effcia no co ty nie rezygnuj z badania
    a mam nadzieje ze do 4kwietnia przejdzie ci i zdasz osobiście relacje z badania ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No to ostro pojechał :( Mam nadzieję, że przemysli to, co powiedział, choćby miało mu to zająć więcej czasu...
    Nie dziwię się, że jesteś wkurzona!

ja nie jestem wkurzona tylko mega wku....na:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 kochana zbliza sie lany poniedziałek juz ja cie ostudze z tych dziwnych mysli odejscia odnas !!!!!!!!!!!!!!! w pany poniedziałek pamietaj z rana leje ;-)abys została

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Fedruś ale on chcę drugiego dziecka:)może się boi ale ja też dla przyjemności tych badań ,zabiegów nie robię

Effcia nie rezygnuj z tego badania ja je miałam co prawda do przyjemnych nie należy ale w sumie trwa to krótko i już po 20 min od badania można jechać do domu ale oczywiście nie samemu :)
    jak ktoś chce mogę opisac jak badanie wygląda ale ostrzegam opisuje ze szczegółami ;)
    a i przy poronieniach warto to badanie zrobić :)

Effcia28, Kaja, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Effcia28 kochana zbliza sie lany poniedziałek juz ja cie ostudze z tych dziwnych mysli odejscia odnas !!!!!!!!!!!!!!! w pany poniedziałek pamietaj z rana leje ;-)abys została

tak po kaszubsku i wydynguje juz ja jestem zabespieczona na te akcje kochana wszystko juz gotowe hehe bedzie goraco i mokro

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

nie ma mnie tego dnia z Wami bo moje dziecię ma 5-te urodziny tego dnia i mamy gości już na obiedzie więc nie będę miała czasu tu zajrzeć:(

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Effcia28 wrote:

Effcia nie rezygnuj z tego badania ja je miałam co prawda do przyjemnych nie należy ale w sumie trwa to krótko i już po 20 min od badania można jechać do domu ale oczywiście nie samemu :)
    jak ktoś chce mogę opisac jak badanie wygląda ale ostrzegam opisuje ze szczegółami ;)
    a i przy poronieniach warto to badanie zrobić :)

pisz kochana czekam:)jestem bardzo ciekawa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 12:27

mauysia, Kaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia... my kobiety zupełnie inaczej podchodzimy do wszelakich badań w tej kwestii... czy się staramy czy nie, to i tak przynajmniej raz w roku przegąd podwozia nam by się przydał, bo niesteyt nasz narząd jest bardzo wrażliwy...
    a poza tym mężczyźni są wrażliwy na temat swojej płodności... ich to szybko drażni i męczy nawet rozmowa na tematy... co nie oznacza, że oni nie myślą, nie przeżywają po swojemu...
    i powiem Ci, że mężczyzna nigdy... nigdy nie zrozumie, co przeżywa kobieta, gdy poroni... będzie odczuwał stratę, będzie mu przykro, ale moim zdaniem nie będzie to tak jak przechodzi to kobieta... ona od początku ciąży i staje się bardzo emocjonalnie związana... mężczyzna się cieszyć obserwując ruchy dziecka w brzuszku żony, ale nigdy nie doświadczy takiej przemiany (także i hormolanlej) jakiej doświadcza kobieta... i ja osobiście uważam, że mężczyzna wiąże się bardzo emocjonalnie z dzieckiem, kiedy je zobaczy, weźmie w ramiona... jest, jest ten namacalny dowód, bo trzymam dziecię w ramionach...

wiesz co ja bym spróbowała zrobić na Twoim miejscu? wdech, wydech, wdech, wydech... spokój... wyciągnęłabym wieczorem (jak ochłoniecie i byłaby sposobność, że on zajrzy sprawdzić co robisz) album ze zdjęciami waszego synka, takimi tuż po porodzie... i jakby podszedł, to bym zapytała: pamiętasz to uczucie, kiedy pierwszay raz trzymałeś go w ramionach? chciałabym, żeby to się kiedyś powtórzyło... żeby nasz syn też mógł w tym uczestniczyć, poczuć to trzymając małego braciszka czy siostrzyczkę, że gdy nas zabrakie on nie będzie sam
    nie znam Twojego m, ale mojego na 100% by to zmiękczyło...

Effcia28, gocha04, Fedra, Blondi22, Shagga_80, Rucia, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, dziś nadaję z domu, mam do końca tygodnia zwolnienie.

Effcia to grubo się u ciebie dzieje, a z badania nie rezygnuj, bo później będziesz sobie pluć w brodę, że zmarnowałaś taka szansę.

Mauyś no nie brałam jeszcze twojego wiesiołka, ale obawiam się, że ten cykl też będzie do kitu przez moją i M chorobę.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Effcia... my kobiety zupełnie inaczej podchodzimy do wszelakich badań w tej kwestii... czy się staramy czy nie, to i tak przynajmniej raz w roku przegąd podwozia nam by się przydał, bo niesteyt nasz narząd jest bardzo wrażliwy...
    a poza tym mężczyźni są wrażliwy na temat swojej płodności... ich to szybko drażni i męczy nawet rozmowa na tematy... co nie oznacza, że oni nie myślą, nie przeżywają po swojemu...
    i powiem Ci, że mężczyzna nigdy... nigdy nie zrozumie, co przeżywa kobieta, gdy poroni... będzie odczuwał stratę, będzie mu przykro, ale moim zdaniem nie będzie to tak jak przechodzi to kobieta... ona od początku ciąży i staje się bardzo emocjonalnie związana... mężczyzna się cieszyć obserwując ruchy dziecka w brzuszku żony, ale nigdy nie doświadczy takiej przemiany (także i hormolanlej) jakiej doświadcza kobieta... i ja osobiście uważam, że mężczyzna wiąże się bardzo emocjonalnie z dzieckiem, kiedy je zobaczy, weźmie w ramiona... jest, jest ten namacalny dowód, bo trzymam dziecię w ramionach...

wiesz co ja bym spróbowała zrobić na Twoim miejscu? wdech, wydech, wdech, wydech... spokój... wyciągnęłabym wieczorem (jak ochłoniecie i byłaby sposobność, że on zajrzy sprawdzić co robisz) album ze zdjęciami waszego synka, takimi tuż po porodzie... i jakby podszedł, to bym zapytała: pamiętasz to uczucie, kiedy pierwszay raz trzymałeś go w ramionach? chciałabym, żeby to się kiedyś powtórzyło... żeby nasz syn też mógł w tym uczestniczyć, poczuć to trzymając małego braciszka czy siostrzyczkę, że gdy nas zabrakie on nie będzie sam
    nie znam Twojego m, ale mojego na 100% by to zmiękczyło...

Oj Libruś po raz pierwszy się tu popłakałam:) :)

Libra lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to pojechałaś..aż milej na sercu się zrobiło :)

Effcia28, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest cisza,emocje choć nadal są to powoli zaczynają opadać:)
    jeszcze ta rozmowa z moim synkiem"ciekawe mamusi czy tam był chłopiec czy dziewczynka"nie powiem podłamało mnie to!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra opisujesz to badanie bo ja za chwilkę muszę jechać po synusia do przedszkola

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc tak trzeba wziąś ze sobą piżamke i kapciuszki :)
    polecam długą koszule nocną najlepiej szeroką ;)
    i tak przebierasz się i kładziesz do łóżeczka tam distajesz magiczną tabletke po której coś się powinno z Tobą dziać ale co to nie wiem bo ze mną się nic nie działo i musieli zamiast 10 to czekać 30 min i dołożyć jeszcze jedną magiczną tabletkę :)
    potem przyszła pani pielęgniarka i zabrała do gabinetu tam był pan doktor który kazał mi usiąść na fotelu ginekologicznym w koło było dużo innego sprzętu...
    zostałam uprzedzona że zostanie mi podane znieczulenie...

UWAGA TO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH

znieczulenie było podawane zajeb...ście długą igłą - znieczulenie to dwa zastrzyki wbijane w macice - nie powiem ze nie bolało bo bolało...

potem miałam wrazenie że z mojej macicy wylewa się tona wody no i w sumie się wylewała bo było tam umieszczone takie coś żeby ta woda leciała...
    samo badanie nie trwało 45 sekund
    określono że macica jest budowy prawidłowej, bez widocznych przegród a ujścia jajowodów o prawidłowej budowie bez żadnych zmian...
    potem pielęgniarka pomogła mi się wytrzeć i trochę skołowana i dziwnymi odczuciami w macicy wróciłam do pokoiku gdzie się położyłam na 20 min...
    potem się ubrałam i teściu zabrał mnie do domu... jadąc samochodem myślałam że coś mam między nogami takie dziwne to było odczucie...
    i to by było chyba na tyle...
    najgorsze z tego było podawanie znieczulenia :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a więc tak trzeba wziąś ze sobą piżamke i kapciuszki :)
    polecam długą koszule nocną najlepiej szeroką ;)
    i tak przebierasz się i kładziesz do łóżeczka tam distajesz magiczną tabletke po której coś się powinno z Tobą dziać ale co to nie wiem bo ze mną się nic nie działo i musieli zamiast 10 to czekać 30 min i dołożyć jeszcze jedną magiczną tabletkę :)
    potem przyszła pani pielęgniarka i zabrała do gabinetu tam był pan doktor który kazał mi usiąść na fotelu ginekologicznym w koło było dużo innego sprzętu...
    zostałam uprzedzona że zostanie mi podane znieczulenie...

UWAGA TO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH

znieczulenie było podawane zajeb...ście długą igłą - znieczulenie to dwa zastrzyki wbijane w macice - nie powiem ze nie bolało bo bolało...

potem miałam wrazenie że z mojej macicy wylewa się tona wody no i w sumie się wylewała bo było tam umieszczone takie coś żeby ta woda leciała...
    samo badanie nie trwało 45 sekund
    określono że macica jest budowy prawidłowej, bez widocznych przegród a ujścia jajowodów o prawidłowej budowie bez żadnych zmian...
    potem pielęgniarka pomogła mi się wytrzeć i trochę skołowana i dziwnymi odczuciami w macicy wróciłam do pokoiku gdzie się położyłam na 20 min...
    potem się ubrałam i teściu zabrał mnie do domu... jadąc samochodem myślałam że coś mam między nogami takie dziwne to było odczucie...
    i to by było chyba na tyle...
    najgorsze z tego było podawanie znieczulenia :)

Ekhm... Co cię nie zabije, to cię wzmocni.

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ