X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus, a wpisz sobie do stopki termin spodziewanej @ proszę :) Wszystkim koleżankom, które dołączyły do nas po wprowadzeniu tej "zasady" to zalecam :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze dziewczyny przez zagniezdzenie macie te objawy. Nie nakrecam, ale trzymam kciuki by to w tą strone sie rozwinelo, a nie na chorobe:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kfjatus, a wpisz sobie do stopki termin spodziewanej @ proszę :) Wszystkim koleżankom, które dołączyły do nas po wprowadzeniu tej "zasady" to zalecam :)

Już :)

mauysia lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada

zwykłe usg waginalne robione w wyznaczonych przez ginka dniach cyklu

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ja niestety nie wiem, a w sumie chętnie dowiedziałabym się :) Ale z tego co pisała Libra to jest to USG dopochwowe, cytując Librę:
    "ocena cyklu owulacji polega na przeprowadzeniu od 2 do 4 usg waginalnego w celu oceny wzrostu pęcherzyków i stwierdzenia pęknięcia dominującego - czyli owulacji"

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki a jak wam sie wydaje czy w momencie owulacji lekarz jest w stanie stwierdzic czy doszło do zapłodnienia

zpbnej28qs8fkan8.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ginekolog robi USG przez pochwe i sprawdza czy są pecherzyki, czy jest dominujący, jakiej jest wielkosci, w ktorym jajniku, jak wygląda endometrium, po tym wnioskuje kiedy moze nastąpic owulacja, czy endometrium jest wlasciwej grubosci. W zaleznosci od etapu i wielkosci pecherzyka idzie sie na koeljne takie USG za 2, 3 dni i porównuje sie ile urósl ten pecherzyk, czy moze juz peknąl i owulacja juz byla. I tak sie chodzi na to USG az w koncu lekarz zobaczy ze pehcerzyka juz nie ma, czyli ze byla owulacja, lub tez ze np nie peka...

Shagga_80, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    dzieki a jak wam sie wydaje czy w momencie owulacji lekarz jest w stanie stwierdzic czy doszło do zapłodnienia

nie jest w stanie stwierdzic.

Libra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać ;)
    Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają ;)
    Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu :D
    Papaty i do później!

Shagga_80, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać ;)
    Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają ;)
    Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu :D
    Papaty i do później!

ale na rękach nie trzeba nosić :P

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecęęęęęę!!!Pa :)

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie

A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży" :)

I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja juz w domku!!
    I po jajeczkach zostały mi tylko 2 więc jedno większe sobie robie ekstra takie!!:-)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    a-koczek wrote:

A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży" :)

I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy :)

niebęde miała żadnych prześwietleni jade porobic troche wyników bo złapałam jakies choróbsko i niewiadomo co to jest

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mam jeszcze pytanko czy witaminę C oraz E można przedawkować, tzn. byłam w Aptece i kupilam M odpowiednik Salfazinu. Suplement nazywa się Orthomol fertil plus, dzienna dawka zawiera 120mg vit. E, 250mg vit. C i inne. Salfazin zawiera mniejsze ilości tych vit. czy do tego powinnam mu jeszcze podawać 1000mg vit. C oraz 500mg vit. E

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ja miałam wpisać w wyszukiwarkę? sram?

Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ja sobie cały czs was czytak mociaz nie bardzo mam siłe pisac :) ale ja właśnie jestem przykładem zajscia w ciąże po monitoringu robiła mi go połozna która pracuje w z moim lekarzem koszt 20 zł pierwsze usg w 10 dniu potem 12 14 a pożniej w 17 sprawdzenie czy pecherzyk pekł i pekł oznaka to resztki pecherzyka ciałko zółte i płyn w zatoce 2 tygodnie póżniej test z moczu a potem na potwierdzenie krew:)wam równiez zycze takich owocnych monitoringów:)

Libra, Ilona, Shagga_80, Muska, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do kosmetyczki, trzymta się kobitki...

Ilona, Shagga_80, Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ