X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus, a wpisz sobie do stopki termin spodziewanej @ proszę :) Wszystkim koleżankom, które dołączyły do nas po wprowadzeniu tej "zasady" to zalecam :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze dziewczyny przez zagniezdzenie macie te objawy. Nie nakrecam, ale trzymam kciuki by to w tą strone sie rozwinelo, a nie na chorobe:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kfjatus, a wpisz sobie do stopki termin spodziewanej @ proszę :) Wszystkim koleżankom, które dołączyły do nas po wprowadzeniu tej "zasady" to zalecam :)

Już :)

mauysia lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada

zwykłe usg waginalne robione w wyznaczonych przez ginka dniach cyklu

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ja niestety nie wiem, a w sumie chętnie dowiedziałabym się :) Ale z tego co pisała Libra to jest to USG dopochwowe, cytując Librę:
    "ocena cyklu owulacji polega na przeprowadzeniu od 2 do 4 usg waginalnego w celu oceny wzrostu pęcherzyków i stwierdzenia pęknięcia dominującego - czyli owulacji"

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki a jak wam sie wydaje czy w momencie owulacji lekarz jest w stanie stwierdzic czy doszło do zapłodnienia

zpbnej28qs8fkan8.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

Ginekolog robi USG przez pochwe i sprawdza czy są pecherzyki, czy jest dominujący, jakiej jest wielkosci, w ktorym jajniku, jak wygląda endometrium, po tym wnioskuje kiedy moze nastąpic owulacja, czy endometrium jest wlasciwej grubosci. W zaleznosci od etapu i wielkosci pecherzyka idzie sie na koeljne takie USG za 2, 3 dni i porównuje sie ile urósl ten pecherzyk, czy moze juz peknąl i owulacja juz byla. I tak sie chodzi na to USG az w koncu lekarz zobaczy ze pehcerzyka juz nie ma, czyli ze byla owulacja, lub tez ze np nie peka...

Shagga_80, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    dzieki a jak wam sie wydaje czy w momencie owulacji lekarz jest w stanie stwierdzic czy doszło do zapłodnienia

nie jest w stanie stwierdzic.

Libra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać ;)
    Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają ;)
    Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu :D
    Papaty i do później!

Shagga_80, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać ;)
    Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają ;)
    Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu :D
    Papaty i do później!

ale na rękach nie trzeba nosić :P

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecęęęęęę!!!Pa :)

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie

A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży" :)

I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja juz w domku!!
    I po jajeczkach zostały mi tylko 2 więc jedno większe sobie robie ekstra takie!!:-)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    a-koczek wrote:

A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży" :)

I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy :)

niebęde miała żadnych prześwietleni jade porobic troche wyników bo złapałam jakies choróbsko i niewiadomo co to jest

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mam jeszcze pytanko czy witaminę C oraz E można przedawkować, tzn. byłam w Aptece i kupilam M odpowiednik Salfazinu. Suplement nazywa się Orthomol fertil plus, dzienna dawka zawiera 120mg vit. E, 250mg vit. C i inne. Salfazin zawiera mniejsze ilości tych vit. czy do tego powinnam mu jeszcze podawać 1000mg vit. C oraz 500mg vit. E

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ja miałam wpisać w wyszukiwarkę? sram?

Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ja sobie cały czs was czytak mociaz nie bardzo mam siłe pisac :) ale ja właśnie jestem przykładem zajscia w ciąże po monitoringu robiła mi go połozna która pracuje w z moim lekarzem koszt 20 zł pierwsze usg w 10 dniu potem 12 14 a pożniej w 17 sprawdzenie czy pecherzyk pekł i pekł oznaka to resztki pecherzyka ciałko zółte i płyn w zatoce 2 tygodnie póżniej test z moczu a potem na potwierdzenie krew:)wam równiez zycze takich owocnych monitoringów:)

Libra, Ilona, Shagga_80, Muska, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do kosmetyczki, trzymta się kobitki...

Ilona, Shagga_80, Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ