plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada
zwykłe usg waginalne robione w wyznaczonych przez ginka dniach cykluFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada
Ja niestety nie wiem, a w sumie chętnie dowiedziałabym sięAle z tego co pisała Libra to jest to USG dopochwowe, cytując Librę:
"ocena cyklu owulacji polega na przeprowadzeniu od 2 do 4 usg waginalnego w celu oceny wzrostu pęcherzyków i stwierdzenia pęknięcia dominującego - czyli owulacji" -
a-koczek wrote:Hej mam takie pytanie może dla niektórych banalne ale mnie to ciekawi . Jak wygląda monitoring czy to zwykłe usg , dopochwowe czy inaczej tow yglada
Ginekolog robi USG przez pochwe i sprawdza czy są pecherzyki, czy jest dominujący, jakiej jest wielkosci, w ktorym jajniku, jak wygląda endometrium, po tym wnioskuje kiedy moze nastąpic owulacja, czy endometrium jest wlasciwej grubosci. W zaleznosci od etapu i wielkosci pecherzyka idzie sie na koeljne takie USG za 2, 3 dni i porównuje sie ile urósl ten pecherzyk, czy moze juz peknąl i owulacja juz byla. I tak sie chodzi na to USG az w koncu lekarz zobaczy ze pehcerzyka juz nie ma, czyli ze byla owulacja, lub tez ze np nie peka...Shagga_80, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać
Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają
Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu
Papaty i do później!
Shagga_80, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:Uciekam kobity, muszę do optyka pojechać mężusiowi okulary pomóc dobrać
Czuję jakbym już to dziecko miała, tylko większe niż w standardzie dają
Przypilnować, pośpieszyć, pomóc, pochwalić i odprowadzić do domu
Papaty i do później!
ale na rękach nie trzeba nosićShagga_80, Libra lubią tę wiadomość
-
dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie
A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży"
I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy -
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:a-koczek wrote:dzieki wiem ze to banalne pytania ale ide jutro do szpitala na pare dni i niby jutro powinnam miec ovu i tak sie zastanawiałm jezeli dzis poserduszkuje to czy juro bedzie widac czy sie udało czy nie ale tak myslam z epo jednym dniu to nawet zadnej roznicy nie bedzie
A na co idziesz do Szpitala? Nie będziesz miała czasem rtg robionego? Bo mnie przydarzyło się,że ostatnio jak leżałam z Młodym w Szpitalu kazali podpisać oświadczenie (przed wykonaniem rtg) "nie jestem w ciąży"
I żegnam się i ja...jedziemy po Męża do pracy
niebęde miała żadnych prześwietleni jade porobic troche wyników bo złapałam jakies choróbsko i niewiadomo co to jest -
Fedra mam jeszcze pytanko czy witaminę C oraz E można przedawkować, tzn. byłam w Aptece i kupilam M odpowiednik Salfazinu. Suplement nazywa się Orthomol fertil plus, dzienna dawka zawiera 120mg vit. E, 250mg vit. C i inne. Salfazin zawiera mniejsze ilości tych vit. czy do tego powinnam mu jeszcze podawać 1000mg vit. C oraz 500mg vit. EMoje skarby Wiki i Marcel
-
Hej wam ja sobie cały czs was czytak mociaz nie bardzo mam siłe pisac
ale ja właśnie jestem przykładem zajscia w ciąże po monitoringu robiła mi go połozna która pracuje w z moim lekarzem koszt 20 zł pierwsze usg w 10 dniu potem 12 14 a pożniej w 17 sprawdzenie czy pecherzyk pekł i pekł oznaka to resztki pecherzyka ciałko zółte i płyn w zatoce 2 tygodnie póżniej test z moczu a potem na potwierdzenie krew:)wam równiez zycze takich owocnych monitoringów:)
Libra, Ilona, Shagga_80, Muska, Fedra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny