plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
gocha04 wrote:muzarcia wrote:Muska hej hej...u mnie też sypie...ale chyba u Ruci najgorzej, bo na Wa-wkę wczoraj jakaś śnieżyca szła potężna...
oj tak sypało i sypało, w którą stronę by się nie szło to i tak śniegiem po twarzy zawiewało. Okropieństwo! A dziś zaspy jak w górach i mało tego nadal pada. Ale widziałam prognozy długoterminowe i za tydzień ma już nie padać śnieg.
witam dziewczyny.
Muzarciu dobrze, że powoli lepiej zaczynasz się czuć. A ciałko wierzę, że uda ci się szybko zrzucić jak tylko uspokoi się burza hormonalna.
Muska w domu już lepsze stosunki z M? Wyjaśniliście sobie wszystko?
Mała29 to chociaż ty naciesz się tymi początkami wiosny, bo w PL to chyba od razu lato będzie.
Shagga ale piękny synio wam rośnie. Normalnie to jest przecudne, że tak fajnie i wyraźnie widać buźkę. Bardzo się cieszę, że zdrowy.
Cześc gocha04. u nas już w porządku. Wszystko sobie wyjaśniliśmy. My się b.kochamy ale jak już się kłócimy to na noże idzie...
Mamy takie wybuchowe temperamenty oboje, że bez kija czasem nie podchodź. Az się oboje boimy, ze z naszego dziecka to będzie istny inteligentno-wredny potwórShagga_80, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Hej Baby...ja z wrażenia nie mogłam wczoraj spać do 2 i wciąż się budziłam - jak Stary wstawał, potem jak O DZIWO przyszedł się pożegnać, potem o 6 gdy myślałam,że Młody już nie będzie spał dalej, potem chyba o 8 i ostatecznie po 9 wstałam na dobre...ledwo żyję i aż szkoda,że nie umiem odsypiać w dzień
Dzięki za wszystkie miłe słowa
Muska, na kiedy Ty termin @ masz?
Karoam Ty chcesz chyba wywołać ślinotok u mnieAleż Ci zazdroszczę - szczególnie tych truskawek
Jak smakują? U nas niby są, ale jeszcze nie skusiłam się,bo uznałam,że pewnie nie mają smaku?
No nic, zmykam robić śniadanko , a potem tylko na chwilę zajrzę - dziś mam plan posprzątać, bo w domu mam istny sajgon!!!!!!!!!!!!!
Zwykle 30 dni mam cykl jak w zegarku. tak więc wychodzi 7.04.
Jednak jako, ze mi się ostatni przesunął o 5 dni, to ten powinien wypaść 5 dni wcześniej, czyli 25 dnia cyklu czyli 2 dni temu?
A, sama już nie wiem. Czekam do weekendu. Może to plamienie to zapowiedź @ i do weekendu się rozkręci.
No, jeśli te powyższe wyliczenia by jednak były dobre, to może się coś gnieździło? Miało by to nawet ręce i nogi.
Przyznaje się bez bicia, że sobie o takiej możliwości pomyślałam. Bylam tez 2 dni temu (jeszcze zanim plamienia wieczorem znalazłam) w aptece po hormony tarczycy i testy stały koło kasy w promocjiNo i się zawahałam czy nie wziąć jednego, tak mnie cos naszło, ale odpuściłam ostatecznie wierna postanowieniu. Tylko, ze potem to plamienie i tempka dalej nie spada... sama wiesz jak jest.
Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:Shagga_80 wrote:Hej Baby...ja z wrażenia nie mogłam wczoraj spać do 2 i wciąż się budziłam - jak Stary wstawał, potem jak O DZIWO przyszedł się pożegnać, potem o 6 gdy myślałam,że Młody już nie będzie spał dalej, potem chyba o 8 i ostatecznie po 9 wstałam na dobre...ledwo żyję i aż szkoda,że nie umiem odsypiać w dzień
Dzięki za wszystkie miłe słowa
Muska, na kiedy Ty termin @ masz?
Karoam Ty chcesz chyba wywołać ślinotok u mnieAleż Ci zazdroszczę - szczególnie tych truskawek
Jak smakują? U nas niby są, ale jeszcze nie skusiłam się,bo uznałam,że pewnie nie mają smaku?
No nic, zmykam robić śniadanko , a potem tylko na chwilę zajrzę - dziś mam plan posprzątać, bo w domu mam istny sajgon!!!!!!!!!!!!!
Zwykle 30 dni mam cykl jak w zegarku. tak więc wychodzi 7.04.
Jednak jako, ze mi się ostatni przesunął o 5 dni, to ten powinien wypaść 5 dni wcześniej, czyli 25 dnia cyklu czyli 2 dni temu?
A, sama już nie wiem. Czekam do weekendu. Może to plamienie to zapowiedź @ i do weekendu się rozkręci.
No, jeśli te powyższe wyliczenia by jednak były dobre, to może się coś gnieździło? Miało by to nawet ręce i nogi.
Przyznaje się bez bicia, że sobie o takiej możliwości pomyślałam. Bylam tez 2 dni temu (jeszcze zanim plamienia wieczorem znalazłam) w aptece po hormony tarczycy i testy stały koło kasy w promocjiNo i się zawahałam czy nie wziąć jednego, tak mnie cos naszło, ale odpuściłam ostatecznie wierna postanowieniu. Tylko, ze potem to plamienie i tempka dalej nie spada... sama wiesz jak jest.
Mam przeczucie że raczej zagnierzdzenie ! -
Ilona ja robiłam też wczoraj naleśniki (M po 3 tygodniach w końcu je wybłagał
ale były z dżemem truskawkowym hehe
Muska z jednej strony to dobrze, że temperamentni jesteście, a dziecko będzie energiczne albo i nie.
Co do owocków to ja uwielbiam egzotyczne jakieś mango, melony, kaki itp Jeju jaką ja mam ochotę na kaki, mogłabym wcinać je bez końca.
A teraz na poprawę humoru słucham RADIO NATURA i trochę ptaszki ćwierkają i deszczyk pada. Od razu mi jakoś lepiej na duszy.Rucia, mauysia, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Shagga_80 wrote:karoam wrote:Shagga- truskaweczki pycha
tu sezon na truskawy jest właśnie zimą, w lecie są ale niezbyt smaczne. Na lato wcinamy arbuzy, malony, mango...no a zima wlaśnie truskaweczki, banany, pomarańczki, granaty...no to jest piękne w EG że niezależnie od pory roku, owoce i warzywa są zawsze
Leeeeeeeeeeeeeecę do Ciebie natychmiast
A poważnie, to odkąd tu się udzielasz naszła mnie meeeeeeeega chęć na zwiedzanie Egiptu i tylko uświadomiłam sobie,że z rok czy 2 trzeba będzie trzeba odłożyć wyjazd...zmiana klimatu , wody itd obawiam się,że źle wpłynęłaby na mój wrażliwy żołądek, a to wiadomo teraz nie jest mi wskazane
Ale jak chłopaki będą starsi (tzn Młodszy będzie miał co najmniej z rok a więc za rok jesienią) musimy wybrać się całą Familią ...już zacznę odkładać
A właśnie w Święta miałam chęć, Plemniczko na truskawki ale rozsądek wygrał - podobnie jak warzywa tak i owoce teraz pewnie nie smakują jak powinny...poza jabłkami, które pochłaniamy hurtowo
I już uciekam na chwilę
To tak jak ja
wypisz wymaluj. Taka mam ochotę na te truskawy, ale mój m mnie powstrzymuje przed kupnem ciągle i marudzi że to sama woda, tylko wygląda jak truskawka...
Teraz za to jabłka pochłaniam w ilościach hurtowych. Uwielbiam je. Bez jabłek nie ma życiaShagga_80, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Ilona ja robiłam też wczoraj naleśniki (M po 3 tygodniach w końcu je wybłagał
ale były z dżemem truskawkowym hehe
Muska z jednej strony to dobrze, że temperamentni jesteście, a dziecko będzie energiczne albo i nie.
Co do owocków to ja uwielbiam egzotyczne jakieś mango, melony, kaki itp Jeju jaką ja mam ochotę na kaki, mogłabym wcinać je bez końca.
A teraz na poprawę humoru słucham RADIO NATURA i trochę ptaszki ćwierkają i deszczyk pada. Od razu mi jakoś lepiej na duszy.
Widzę, że nie tylko ja słucham śpiewu ptakówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 08:44
-
Rucia tylko tak pozostało mi cieszyć się wiosną i rodzącym się światem do życia. Bardzo to podbudowujące.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Muska ja tak szalalam z jabłkami we francji moje jedzenie na cały dzień to były jabłka tony jabłek a waga jak szalala w górę tylam jak głupia . A jak odstawilam je to wróciłam do swoich norm a teraz nie smakują mi jabłka wcale przejadlam się chyba
-
nick nieaktualny
-
Kaja wrote:Muska ja tak szalalam z jabłkami we francji moje jedzenie na cały dzień to były jabłka tony jabłek a waga jak szalala w górę tylam jak głupia . A jak odstawilam je to wróciłam do swoich norm a teraz nie smakują mi jabłka wcale przejadlam się chyba
Może faktycznie Ci się przejadły. Mój kolega jako młody chłopak dorabiał sobie przez lato w szklarniach z pomidorami i do dziś nie lubi pomidorów, tak się napatrzyłShagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:gocha04 wrote:Rucia tylko tak pozostało mi cieszyć się wiosną i rodzącym się światem do życia. Bardzo to podbudowujące.
Pewnie, że podbudowujeJakoś inaczej człowiek funkcjonuje, gdy nawet w radio te ptaszki pośpiewają
Macie rację, ptak to ptak - nie ważne czy radiowy czy prawdziwy za oknemIlona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień doberek moje panie co tam dziś macie na śniadanie!!!
Ależ mnie znowu kręgosłup napier.... coś mi się wydaję że długo na nim nie pociągnę i pod koniec roku pójdę pod noże znowu!!!!
zarzucę ketonal i poczekam na małą ulgę!!!
a u was jak poranek bo u mnie net znowu szaleje i du..a blada!!!Ilona lubi tę wiadomość
-
Rucia wczoraj jak do domu wracałam to gdzieś jakieś ćwierkanie usłyszałam i od razu oczy szerzej się otworzyły w poszukiwaniu sprawcy.
Shagga_80, Rucia, Ilona lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
O przypomniało mi sie coś wesolego. Ostatnio na kolędzie byl u nas nowy ksiądz i od progu zaczął iść z uniesionymi rekami i wołac "Jezus was kocha". To tak na początek, poza tym, ze to dziwne bylo, to bardzo fajny facet z niego był. Zgubił karte z naszego mieszkania, tak więc zalożyl nam nową. No ale do rzeczy, on tez mówił, kochjacie się, dzieci miejcie, bo Bóg się cieszy z waszej milości i jej owocu(...). Teraz najwazniejsze:
Ja gdzies w trakcie mowy o dzieciach "Prosze księdza, to potwór będzie!". Ksiądz pełna konsternacja, mój m brech, ja tez po chwili... Tak mi się do księdza wyrwaloNo, powiedzielismu mu potem (bo tak dziwnie na nas patrzył) że my po prostu ciężkie charakterki mamy
Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny