plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Aga siąsiatka mojej mamy dostała takiego puchatego kotka czarnego od mojej cioci bo jej kotka takie puchate wychodzą ,a sasiadka tak zaniedbała kotka bo taki kot to chyba czesany musi być ,a jest tak zkudłaczony ,ze chyba jej cos powiem ja fakt koty toleruje ,ale tylko na dworze ,ale jak ktos bierze do domu i olewa to mnie jasny gwint strzela ,a ten kot wpadł do mojej mamy do domu to aż mama wróciła na to uwagę ,że co ten kot ma z futrem normalnie takie skudłaczone włosy jak derdy
Mój kotek to ani jednego kołtuna nie ma co drugi dzień jest czeany ma dwa specjalne grzebienie co pół roku jest kąpany !!!
To Fakt trzeba o takiego kota dbać uszy myć oczy przemywać specjalnymi płynami pazury obcinać i wogóle !!!
Też nie rozumie jak można nie dbać o kota jak się decyduje człowiek a to przecież przyjemność jest!!
Mam znajomego co musiał kota ogolić na łyso bo taki skudłaczony był bo nigdy grzebienia nie widział!!
A jak od małego się koty nauczy czesania to one to uwielbiają wręcz !! -
a teraz apel do wszystkich zaciażonych i nie zaciażonych KAŻCIE WASZYM FACETĄ ROBIĆ POSIEW NASIENIA I WY RÓWNIEŻ RÓBCIE POSIEW Z SZYJKI!!!
zapytacie dlaczego?
mój M. w zeszłym roku miał wykrytego gronkowca złocistego a potem po wyleczeniu pojawiła mu się e.coli od tamtej pory lekarz kazał mu raz na dwa miesiace robić posiew bo z tym gównem nie ma żartów wczoraj odebraliśmy wyniki byliśmy pewni że wszystko jest w pożądku a tu zonk wykryto streptococcus agalactiae jest to paciorkowiec z grupy B może wywoływac sepsę jeśli jest nie leczony, groźny jest dla kobiet w ciazy, które przed porodem nie poddadza się atybiotykoterapi bakteria ta przy porodzie przedostaje się na dziecko a dziecko któremu nie podano leków może umrzeć...
nie pisze tego by Was wystraszyć ale żeby Was wyczulić nie dajcie się zbyć lekarzowi że posiew jest nie konieczny, posiew powinni robić obaj partnerzy w tym samym czasie by móc ewentualnie w tym samym czasie rozpocząć leczenie zeby się wzajemnie nie zarażać...
to tyle z mojej strony życze miłego dnia
AGA 30, Dodi, Kaja, mauysia, aisa, Muska, Rucia, mala29_, gocha04, Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Fedra nie wiedziałam, że ma to takie znaczenie i że jest to takie guano
to nie dobrze, że Twojemu m znowu się coś przyplątało, masakra, ale rozumiem, że jeśli zostanie odpowiednio szybko rozpoznany to jest uleczalny? Jak widać to bardzo poważna sprawa... Dziękujemy Ci bardzo za tą cenną informację a m dużo zdrowia życzymy
-
Fedra to wazne informacje, nawet nie mialam pojecia. Mam nadzieje ze twoj M szybko sie z tym upora.
Fedruś zmien mi w tabecle @ na 14.04
Mauysiu my tez zainwestowalismy w ekspres cisnieniowy do domu i nie wyobrazam sobie zycia bez niego
Kaju ale u mnie w tym cyklu nie pekl pecherzyk wiec pomimo tego ze na wykresie wszystko owulacyjnie wygląda, tak nie bylo, tak wiec w tej sytuacji nie moze byc ciazy, chce wiec by @ zjawila sie jak najszybciej, jeszcze w okresie wypowiedzenia...
A i dziewczyny ja tez w przyszlym cyklu zachodze! jesli tylko moj pecherzyk raczy wypuscic jajeczkomauysia, Dodi, Muska, Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Dodi wrote:Fedra nie wiedziałam, że ma to takie znaczenie i że jest to takie guano
to nie dobrze, że Twojemu m znowu się coś przyplątało, masakra, ale rozumiem, że jeśli zostanie odpowiednio szybko rozpoznany to jest uleczalny? Jak widać to bardzo poważna sprawa... Dziękujemy Ci bardzo za tą cenną informację a m dużo zdrowia życzymy
to jest właśnie jeden z powodów dla których się nie staramy te wszystkie bakterie a potem antybiotyki bardzo osłabiają organizm i nasienie, w dniu dzisiejszym mój pojechał zrobić to badanie jeszcze raz a w sobotę idziemy razem do lekarza bo ja tez niestety musze zrobić posiew i na ta chwilę abstynencja seksualna całkowita...
Dodi Dziękuje ale pamiętaj o tym posiewie to ze Tobie wynik wyszedł ok nie znaczy ze twój facet nie jest zarażony i w konsekwencji moze zarazić i Ciebie...
więc dziewczyny nie czekajcie ale róbcie i Wy i Wasi faceci posiew bakteriologiczny...Dodi lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:aisa wrote:Dodi - dobrze pamiętasz, jesteśmy bliźniaczkami. Widać podobieństwo, ale nie takie jak kilka lat temu gdy miałyśmy takie same fryzury i podobnie się ubierałyśmy. Poszperam, może znajdę jakieś zdjęcie z dawnych czasów.
Co do fl to ostatnio była 13 dni, wcześniej nie wiem bo nie prowadziłam wykresu. Ten obecny na razie ładny, ale czy się utrzyma to nie czuje w kościach. Ale gdyby... to któraś też musi już być w ciąży tylko jeszcze o tym nie wiemuszę mieć kogoś do pary
Aisa, a zawsze mnie zastanawiało, czy bliźniaczki ubierają się/czeszą tak samo bo rodzice kupują im takie same ciuchy, czy bo same odczuwają taką potrzebę?
Pomóż mi rozwiązać tę jakże palącą kwestię
Z uczesaniem to chyba było na zasadzie papugowania, jak siostra wymyśliła, że chcę grzywkę to i ja pomyślałam, że zobacze jak mi będzie z grzywką. Obecnie obie mamy włosy za ramiona, bez grzywki.
Z ciuchami, to zawsze podobały nam się podobne ubrania i style. Jak byłyśmy mniejsze to kupowanie tego samego było praktyczne. Jako że byłyśmy wysokimi chudzielcami to ciężko było dobrać spodnie. Jak już mama jakieś znalazła to od razu dwie pary kupowała.
Z górną częścią garderoby było łatwiej, zazwyczaj brałyśmy podobne rzeczy, czasem te same ale w innym kolorze.
W poprzednie wakacje wybrałyśmy się razem na zakupy, dwie bluzki identyczne sobie kupiłyśmy. Mieszkamy dość daleko od siebie więc nie ma problemu, że ktoś nas razem w tym samym zobaczy.
Tyle na razie przychodzi mi do głowy. W razie pytań polecam się na przyszłośćmauysia, Ilona, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Aga ja tam mam rodzinkę wystrzałowa prócz tej ciotki starej panny (ale ona taka doszywana rodzinka) ale wariatkowo mamy na wesoło :-)aby tak dalej i nie zapeszac
Ja to z chęcią bym się wycięła ze zdjęcia mojej rodziny bo chwilami to wstyd na ulicię wychodzić1!! -
nick nieaktualny
-
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
Rucia....................17....26lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
Dodi ......................5.....29lat...........FASOLINKA…….śląskie (07.12.2013)
Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
Zbikowa…………..3……26lat...........08.04..................Wielka Brytania
Karoam..................3......27lat............11.04..................Egipt
kiti.........................6......25lat…….….12.04……….….małopolskie
Plemniczka……….1…...28lat…….…14.04…………..śląskie
a-koczek………....8 .…32lata………. 14.04……………war-maz
Kaja.......................3......32lat...........19.04……….…..pomorskie
Mała29...............92......29lat............20.04...................Wielka Brytania
gocha04...............5......27lat............21.04..................mazowieckie
natusia.................5.......27lat............22.04..................kuj-pom
Ilona……………..11…..30lat………..22.04……………Niemcy
Kfjatus...................7......26lat............30.04..................mazowieckie
Effcia....................3……29lat...........01.05………........wielkopolskie
Blondi22................1.... .23lat...........04.05..................mazowieckie
Muska....................4…..31lat...........06.05..................dolnośląskie
Ola_czeka.............21…32lat...........07.05..................Wielka Brytania
AGA 30, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
aisa wrote:mauysia wrote:aisa wrote:Dodi - dobrze pamiętasz, jesteśmy bliźniaczkami. Widać podobieństwo, ale nie takie jak kilka lat temu gdy miałyśmy takie same fryzury i podobnie się ubierałyśmy. Poszperam, może znajdę jakieś zdjęcie z dawnych czasów.
Co do fl to ostatnio była 13 dni, wcześniej nie wiem bo nie prowadziłam wykresu. Ten obecny na razie ładny, ale czy się utrzyma to nie czuje w kościach. Ale gdyby... to któraś też musi już być w ciąży tylko jeszcze o tym nie wiemuszę mieć kogoś do pary
Aisa, a zawsze mnie zastanawiało, czy bliźniaczki ubierają się/czeszą tak samo bo rodzice kupują im takie same ciuchy, czy bo same odczuwają taką potrzebę?
Pomóż mi rozwiązać tę jakże palącą kwestię
Z uczesaniem to chyba było na zasadzie papugowania, jak siostra wymyśliła, że chcę grzywkę to i ja pomyślałam, że zobacze jak mi będzie z grzywką. Obecnie obie mamy włosy za ramiona, bez grzywki.
Z ciuchami, to zawsze podobały nam się podobne ubrania i style. Jak byłyśmy mniejsze to kupowanie tego samego było praktyczne. Jako że byłyśmy wysokimi chudzielcami to ciężko było dobrać spodnie. Jak już mama jakieś znalazła to od razu dwie pary kupowała.
Z górną częścią garderoby było łatwiej, zazwyczaj brałyśmy podobne rzeczy, czasem te same ale w innym kolorze.
W poprzednie wakacje wybrałyśmy się razem na zakupy, dwie bluzki identyczne sobie kupiłyśmy. Mieszkamy dość daleko od siebie więc nie ma problemu, że ktoś nas razem w tym samym zobaczy.
Tyle na razie przychodzi mi do głowy. W razie pytań polecam się na przyszłość
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
aisa lubi tę wiadomość
-
Pelmniczko ja piję kawkę po śniadaniu. Zawsze jem śniadanie - chociaż małe, bo chyba bym umarła z zagłodzenia
Aisa Ty się możesz z tymi bliźniaczymi radami niedługo Dodi przydać
Co do rodziny, to ja mam świetną rodzinkę i nigdy bym nie zamieniła na inną.Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny