WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga siąsiatka mojej mamy dostała takiego puchatego kotka czarnego od mojej cioci bo jej kotka takie puchate wychodzą ,a sasiadka tak zaniedbała kotka bo taki kot to chyba czesany musi być ,a jest tak zkudłaczony ,ze chyba jej cos powiem ja fakt koty toleruje ,ale tylko na dworze ,ale jak ktos bierze do domu i olewa to mnie jasny gwint strzela ,a ten kot wpadł do mojej mamy do domu to aż mama wróciła na to uwagę ,że co ten kot ma z futrem normalnie takie skudłaczone włosy jak derdy

Mój kotek to ani jednego kołtuna nie ma co drugi dzień jest czeany ma dwa specjalne grzebienie co pół roku jest kąpany !!!
    To Fakt trzeba o takiego kota dbać uszy myć oczy przemywać specjalnymi płynami pazury obcinać i wogóle !!!
    Też nie rozumie jak można nie dbać o kota jak się decyduje człowiek a to przecież przyjemność jest!!
    Mam znajomego co musiał kota ogolić na łyso bo taki skudłaczony był bo nigdy grzebienia nie widział!!
    A jak od małego się koty nauczy czesania to one to uwielbiają wręcz !!:-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka ale farciara z ciebie ja jeszcze 4 dni bede się meczyc luteina ehhhhh.....aby ci nie przyszła @@@@@

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz apel do wszystkich zaciażonych i nie zaciażonych KAŻCIE WASZYM FACETĄ ROBIĆ POSIEW NASIENIA I WY RÓWNIEŻ RÓBCIE POSIEW Z SZYJKI!!!

zapytacie dlaczego?

mój M. w zeszłym roku miał wykrytego gronkowca złocistego a potem po wyleczeniu pojawiła mu się e.coli od tamtej pory lekarz kazał mu raz na dwa miesiace robić posiew bo z tym gównem nie ma żartów wczoraj odebraliśmy wyniki byliśmy pewni że wszystko jest w pożądku a tu zonk wykryto streptococcus agalactiae jest to paciorkowiec z grupy B może wywoływac sepsę jeśli jest nie leczony, groźny jest dla kobiet w ciazy, które przed porodem nie poddadza się atybiotykoterapi bakteria ta przy porodzie przedostaje się na dziecko a dziecko któremu nie podano leków może umrzeć...
    nie pisze tego by Was wystraszyć ale żeby Was wyczulić nie dajcie się zbyć lekarzowi że posiew jest nie konieczny, posiew powinni robić obaj partnerzy w tym samym czasie by móc ewentualnie w tym samym czasie rozpocząć leczenie zeby się wzajemnie nie zarażać...
    to tyle z mojej strony życze miłego dnia

AGA 30, Dodi, Kaja, mauysia, aisa, Muska, Rucia, mala29_, gocha04, Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam starszą siostrę i dwóch braci!!! I mam nadzieję ze chociaż z tego najmłodszego coś wyjdzie jeszcze normalnego bo reszta rodzinki to brak słów po prostu!!!:-(

• Dodi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra nie wiedziałam, że ma to takie znaczenie i że jest to takie guano :/ to nie dobrze, że Twojemu m znowu się coś przyplątało, masakra, ale rozumiem, że jeśli zostanie odpowiednio szybko rozpoznany to jest uleczalny? Jak widać to bardzo poważna sprawa... Dziękujemy Ci bardzo za tą cenną informację a m dużo zdrowia życzymy

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Zawsze chciałam mieć siostrę :( Ale dwóch braci, to też dobra opcja ;)

To dobra opcja, ja tez mam dwóch braci :)

1221648qmrgggy559.gif
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra to wazne informacje, nawet nie mialam pojecia. Mam nadzieje ze twoj M szybko sie z tym upora.

Fedruś zmien mi w tabecle @ na 14.04

Mauysiu my tez zainwestowalismy w ekspres cisnieniowy do domu i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

Kaju ale u mnie w tym cyklu nie pekl pecherzyk wiec pomimo tego ze na wykresie wszystko owulacyjnie wygląda, tak nie bylo :(, tak wiec w tej sytuacji nie moze byc ciazy, chce wiec by @ zjawila sie jak najszybciej, jeszcze w okresie wypowiedzenia...

A i dziewczyny ja tez w przyszlym cyklu zachodze! jesli tylko moj pecherzyk raczy wypuscic jajeczko :/

mauysia, Dodi, Muska, Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tam mam rodzinkę wystrzałowa prócz tej ciotki starej panny (ale ona taka doszywana rodzinka) ale wariatkowo mamy na wesoło :-)aby tak dalej i nie zapeszac

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedra nie wiedziałam, że ma to takie znaczenie i że jest to takie guano :/ to nie dobrze, że Twojemu m znowu się coś przyplątało, masakra, ale rozumiem, że jeśli zostanie odpowiednio szybko rozpoznany to jest uleczalny? Jak widać to bardzo poważna sprawa... Dziękujemy Ci bardzo za tą cenną informację a m dużo zdrowia życzymy

to jest właśnie jeden z powodów dla których się nie staramy te wszystkie bakterie a potem antybiotyki bardzo osłabiają organizm i nasienie, w dniu dzisiejszym mój pojechał zrobić to badanie jeszcze raz a w sobotę idziemy razem do lekarza bo ja tez niestety musze zrobić posiew i na ta chwilę abstynencja seksualna całkowita...
    Dodi Dziękuje ale pamiętaj o tym posiewie to ze Tobie wynik wyszedł ok nie znaczy ze twój facet nie jest zarażony i w konsekwencji moze zarazić i Ciebie...
    więc dziewczyny nie czekajcie ale róbcie i Wy i Wasi faceci posiew bakteriologiczny...

Dodi lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredziu i tak jak nie urok to sraczka!!!
    Czasem zastanawiam się że chyba lepiej było by nie wiedzieć!!!:-(

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    aisa wrote:
    Dodi - dobrze pamiętasz, jesteśmy bliźniaczkami. Widać podobieństwo, ale nie takie jak kilka lat temu gdy miałyśmy takie same fryzury i podobnie się ubierałyśmy. Poszperam, może znajdę jakieś zdjęcie z dawnych czasów.

Co do fl to ostatnio była 13 dni, wcześniej nie wiem bo nie prowadziłam wykresu. Ten obecny na razie ładny, ale czy się utrzyma to nie czuje w kościach. Ale gdyby... to któraś też musi już być w ciąży tylko jeszcze o tym nie wie ;) muszę mieć kogoś do pary :)

Aisa, a zawsze mnie zastanawiało, czy bliźniaczki ubierają się/czeszą tak samo bo rodzice kupują im takie same ciuchy, czy bo same odczuwają taką potrzebę? :)

Pomóż mi rozwiązać tę jakże palącą kwestię ;)

Z uczesaniem to chyba było na zasadzie papugowania, jak siostra wymyśliła, że chcę grzywkę to i ja pomyślałam, że zobacze jak mi będzie z grzywką. Obecnie obie mamy włosy za ramiona, bez grzywki.

Z ciuchami, to zawsze podobały nam się podobne ubrania i style. Jak byłyśmy mniejsze to kupowanie tego samego było praktyczne. Jako że byłyśmy wysokimi chudzielcami to ciężko było dobrać spodnie. Jak już mama jakieś znalazła to od razu dwie pary kupowała.
    Z górną częścią garderoby było łatwiej, zazwyczaj brałyśmy podobne rzeczy, czasem te same ale w innym kolorze.

W poprzednie wakacje wybrałyśmy się razem na zakupy, dwie bluzki identyczne sobie kupiłyśmy. Mieszkamy dość daleko od siebie więc nie ma problemu, że ktoś nas razem w tym samym zobaczy.

Tyle na razie przychodzi mi do głowy. W razie pytań polecam się na przyszłość :)

mauysia, Ilona, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga ja tam mam rodzinkę wystrzałowa prócz tej ciotki starej panny (ale ona taka doszywana rodzinka) ale wariatkowo mamy na wesoło :-)aby tak dalej i nie zapeszac

Ja to z chęcią bym się wycięła ze zdjęcia mojej rodziny bo chwilami to wstyd na ulicię wychodzić1!!:-(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co cisnienie mam rewelacja ,ale czuje się śpiaco i lekko mnie czach dymi to prze pogodę ?!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemni, my też mamy ciśnieniowy w domu (zamówiliśmy taki prezent na ślub :) ), od pięciu lat śmiga jak malowany i robi zaje**stą kawę, lepszą niż w kawiarniach :) Mmm...

plemniczka, Muska lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie kto to jest ginekolog????????????
    Nie wiem czy się już was pytałam!!:-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?? :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    Rucia....................17....26lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
    Dodi ......................5.....29lat...........FASOLINKA…….śląskie (07.12.2013)
    Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
    sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
    Zbikowa…………..3……26lat...........08.04..................Wielka Brytania
    Karoam..................3......27lat............11.04..................Egipt
    kiti.........................6......25lat…….….12.04……….….małopolskie
    Plemniczka……….1…...28lat…….…14.04…………..śląskie
    a-koczek………....8 .…32lata………. 14.04……………war-maz
    Kaja.......................3......32lat...........19.04……….…..pomorskie
    Mała29...............92......29lat............20.04...................Wielka Brytania
    gocha04...............5......27lat............21.04..................mazowieckie
    natusia.................5.......27lat............22.04..................kuj-pom
    Ilona……………..11…..30lat………..22.04……………Niemcy
    Kfjatus...................7......26lat............30.04..................mazowieckie
    Effcia....................3……29lat...........01.05………........wielkopolskie
    Blondi22................1.... .23lat...........04.05..................mazowieckie
    Muska....................4…..31lat...........06.05..................dolnośląskie
    Ola_czeka.............21…32lat...........07.05..................Wielka Brytania

AGA 30, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    mauysia wrote:
    aisa wrote:
    Dodi - dobrze pamiętasz, jesteśmy bliźniaczkami. Widać podobieństwo, ale nie takie jak kilka lat temu gdy miałyśmy takie same fryzury i podobnie się ubierałyśmy. Poszperam, może znajdę jakieś zdjęcie z dawnych czasów.

Co do fl to ostatnio była 13 dni, wcześniej nie wiem bo nie prowadziłam wykresu. Ten obecny na razie ładny, ale czy się utrzyma to nie czuje w kościach. Ale gdyby... to któraś też musi już być w ciąży tylko jeszcze o tym nie wie ;) muszę mieć kogoś do pary :)

Aisa, a zawsze mnie zastanawiało, czy bliźniaczki ubierają się/czeszą tak samo bo rodzice kupują im takie same ciuchy, czy bo same odczuwają taką potrzebę? :)

Pomóż mi rozwiązać tę jakże palącą kwestię ;)

Z uczesaniem to chyba było na zasadzie papugowania, jak siostra wymyśliła, że chcę grzywkę to i ja pomyślałam, że zobacze jak mi będzie z grzywką. Obecnie obie mamy włosy za ramiona, bez grzywki.

Z ciuchami, to zawsze podobały nam się podobne ubrania i style. Jak byłyśmy mniejsze to kupowanie tego samego było praktyczne. Jako że byłyśmy wysokimi chudzielcami to ciężko było dobrać spodnie. Jak już mama jakieś znalazła to od razu dwie pary kupowała.
    Z górną częścią garderoby było łatwiej, zazwyczaj brałyśmy podobne rzeczy, czasem te same ale w innym kolorze.

W poprzednie wakacje wybrałyśmy się razem na zakupy, dwie bluzki identyczne sobie kupiłyśmy. Mieszkamy dość daleko od siebie więc nie ma problemu, że ktoś nas razem w tym samym zobaczy.

Tyle na razie przychodzi mi do głowy. W razie pytań polecam się na przyszłość :)

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :D

aisa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelmniczko ja piję kawkę po śniadaniu. Zawsze jem śniadanie - chociaż małe, bo chyba bym umarła z zagłodzenia :)
    Aisa Ty się możesz z tymi bliźniaczymi radami niedługo Dodi przydać :P
    Co do rodziny, to ja mam świetną rodzinkę i nigdy bym nie zamieniła na inną. :D

Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc ginekolog to jest taka osoba co szuka problemu tam gdzie inni znajdują szczęście !!!!:-)

Kfjatus, Dodi, Kaja, aisa, Ilona, gocha04 lubią tę wiadomość

‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ