WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia super! ciesze sie ze malenstwo ma sie dobrze :)

mauysia lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia super wieści! Lubię takie!
    Karoam dobrze, że jesteś :)

mauysia, karoam lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zrządzenie losu! Jeszcze wczoraj rano pisałam, że obawiam się o maluszka (bezpodstawnie, ale schizy były), tym bardziej się martwiłam, że dzisiejsza wizyta u gina została przełożona na za tydzień. A tu po południu telefon od drugiego lekarza, i dzisiejsze USG :D NIEŹLE, CO?

zbikowa, Shagga_80, Kfjatus, a-koczek, Rucia, Kaja, Muska, Ilona, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia to świetnie, że tak ci się z farciło i jeszcze badania wyszły super. Bardzo się cieszę.:)

a ja was tylko dziś czytam, bo jakoś nie mam głowy do pisania i troche popracować muszę.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej, już jestem :)

Tak tak, wiem, to dziwne, że nawet nie wiedziałam, na jakie badania idę :) Ale to mnie tak zaskoczyło! Wczoraj krążę sobie po lumpeksie, a tu dzwoni lekarz od USG genetycznego, że zwolniło się refundowane miejsce na "badania genetyczne FMF", mam dzwonić i się zapisać. Tak uczyniłam i kobietka zapisała mnie na dziś. W sumie o nic nie spytałam, tylko o adres :)
    Okazało się, że to FMF to jakieś standardy wykonywania badań genetycznych w ciąży.
    No więc idę dziś tam (opieprz od recepcjonistki, że nie miałam karty ciąży) i okazało się, że to było... bardzo zaawansowane USG ciąży, a nie test PAPPA ani inny "pobierający krew". Wszystko wyszło super, oto parę wyników:
    Tętno: 165 uderzeń/min
    Długość ciemieniowo-siedzeniowa: 75mm
    Przezierność karkowa: 1,6 mm
    Średnica główki: 27 mm
    Pępowina: trzynaczyniowa (prawidłowa)
    Wszystkie organy OK.
    Prawdopodobieństwo trisomii 21, 18, 13 baaaaaaaaaardzo niskie (lekarz powiedział że super wynik).

Na końcu dodał, że badanie wyszło tak dobrze, że nie muszę iść na te badania krwi wskazujące na choroby genetyczne (test PAPPA, test potrójny)...

No i tyle!

Super Mauysiu, czekałam na Ciebie :) To teraz mogę uciekać chyba :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Tak tak, wiem, to dziwne, że nawet nie wiedziałam, na jakie badania idę :) Ale to mnie tak zaskoczyło! Wczoraj krążę sobie po lumpeksie, a tu dzwoni lekarz od USG genetycznego, że zwolniło się refundowane miejsce na "badania genetyczne FMF", mam dzwonić i się zapisać. Tak uczyniłam i kobietka zapisała mnie na dziś. W sumie o nic nie spytałam, tylko o adres :)
    Okazało się, że to FMF to jakieś standardy wykonywania badań genetycznych w ciąży.
    No więc idę dziś tam (opieprz od recepcjonistki, że nie miałam karty ciąży) i okazało się, że to było... bardzo zaawansowane USG ciąży, a nie test PAPPA ani inny "pobierający krew". Wszystko wyszło super, oto parę wyników:
    Wszystkie organy OK.
    Prawdopodobieństwo trisomii 21, 18, 13 baaaaaaaaaardzo niskie (lekarz powiedział że super wynik).

Na końcu dodał, że badanie wyszło tak dobrze, że nie muszę iść na te badania krwi wskazujące na choroby genetyczne (test PAPPA, test potrójny)...

No i tyle!

Super!
    Większość rzeczy niewiele mi mówi, ale cieszę się bardzo że wszystko wyszło dobrze! Dalszej ciąży równie zdrowej życzę :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ale to zrządzenie losu! Jeszcze wczoraj rano pisałam, że obawiam się o maluszka (bezpodstawnie, ale schizy były), tym bardziej się martwiłam, że dzisiejsza wizyta u gina została przełożona na za tydzień. A tu po południu telefon od drugiego lekarza, i dzisiejsze USG :D NIEŹLE, CO?

Taki znak :)

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dzieki dziewczyny.. Ruciu mialam Cie zapytac czy mając te bakterie staralas sie o dziecko... czy mozna. Ale teraz Fedra pisze ze nie mozna wspolzyc, wiec juz wiem wszystko :(
    chociaz to pewnie tez zalezy co mi tam wyszlo :/

Jutro mam wizyte u tego lekarza wiec wszystkiego sie dowiem.

Plemniczko w tym samym cyklu w którym brałam te pigułki zaszłam w ciąże.

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Wszystkie organy OK.

No i tyle!

Jak miło się czyta o takich rzeczach ups nie rzeczach o rozwoju cudownego maleństwa aż cieplutko robi się przy sercu

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś super :) Widzisz, czyli nie trzeba martwić się na zapas :)

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, teraz nadrabiam :)

Plemniczko - nie denerwuj się dopóki nie zobaczysz wyników! Do mnie też czasem dzwonili z Luxmedu, że złe wyniki czegośtam, a na miejscu okazywało się, że było w porządku.
    Np. TSH miałam kiedyś bardzo niskie - 0,01, czy coś? Dzwonili przejęci, bo nie wiedzieli, że po operacji tarczycy taki wynik to był u mnie kiedyś normalny... Więc nie martw się na zapas.

a-koczku - lepsze pająki niż prusaki... brrrrr... moi nowi przyjaciele...

Karoam, Shagguś i pozostałe dzieweczki, które dotarły podczas mojej nieobecności - witajcie :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Super, że wyniki takie dobre. No i że tak niespodziewanie się wszystko ułożyło. Fajnie, że nie musiałaś czekać. Jakie to życie jest czasem zaskakujące i nieprzewidywalne...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może ten pajączek zamiast czerwonej damy przyprowadzi cos długo oczekiwanego ( chociaz temp i testy tego nie wskazują ale wierze w cuda)

aisa, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Wszystkie organy OK.

No i tyle!

Super że wyniki b.dobre brawo

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu to super wieści że tak wyszły wyniki, niech teraz maluszek rośnie zdrowo :)
    I tym akcentem zmyka bo do banku trzeba iść, a tak mi się nie chce bo jest zimno i ponuro :( i ciągle spać mi się chce.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zmulilo w dzień spać tego jeszcze nie przerabialam :-P:-P:-P:-P

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    plemniczka wrote:
    dzieki dziewczyny.. Ruciu mialam Cie zapytac czy mając te bakterie staralas sie o dziecko... czy mozna. Ale teraz Fedra pisze ze nie mozna wspolzyc, wiec juz wiem wszystko :(
    chociaz to pewnie tez zalezy co mi tam wyszlo :/

Jutro mam wizyte u tego lekarza wiec wszystkiego sie dowiem.

Plemniczko w tym samym cyklu w którym brałam te pigułki zaszłam w ciąże.

Rucia no cos ty! a teraz juz wszystko dobrze tak? juz nie ma sladu po tamtych bakteriach?

Mauysiu ciesze sie ze wszystko dobrze z twoim maluszkiem..

Dziewczyny wiecie jaka afera wyszla w tej mojej bylej pracy z tamtą s.ką co mnie zwolnila... wyszlo ze nie tylko mnie wykorzystywala i dyskryminowala... nagle reszta dziewczyn zaczelaq sie odzywac jak sie z nią baly pracowac... wyszlo ze z poprzedniej pracy zostala zwolniona za mobing.... chcą ją najpierw zdegradowac z zastepcy kierownika....a pozniej zwolnic.

No i ma kare za to co mi zrobila...

Ona sie zaczela domyslac ze wszystko wychodzi na jaw i poszla na L4...

Kfjatus, mauysia, zbikowa, Shagga_80, mala29_, aisa, Ilona, Rucia, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że wszystkie jesteśmy senne bo ja tez zasypiam przed komputerem a tu jeszcze 3 godz pracy

zpbnej28qs8fkan8.png

• Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Plemniczko jak się sprawdza stare porzekadło: Nie ma tego złego,.... :P :) Super, że utarł się nos tej Babie!

aisa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, ale czemu piszesz, tak jakby to było już przesądzone, że straciłaś pracę?
    Przecież możesz się odwołać, pójść do dyrektora, pogadać z nim, pokazać swoje wyniki...

A tamta baba już niedługo popłynie sobie w siną dal...

Kfjatus, Shagga_80, Muska, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ