X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedri, kurde balans, a jesteś pewna że coś było widać na teście...? Możemy teraz gdybać, okaże się "na dniach"...
    Cholercia...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Fedra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Ech Fedra ja obstawiałabym wiadomo co, gdyby nie minus:( Nie znam się na życiu.

No ja się przestraszyłam dlatego zrobiłam betę bo się bałam ze to moze być pozamaciczna czy coś ale beta nie kłamie... ale nadal nie wiem skad te plamienia... jutro mam termin @ jak nie przyjdzie to się wtedy będę martwić bardziej...

Wiesz u mnie zawsze @ zaczyna się plamieniami, traktuję je jak awizo:) ale nigdy nie trwały tyle co u Ciebie...

a konsultowałaś to z lekarzem? mówił coś?

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle ale to zwykly gin da skierowanie czy jakis inny?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:

Dokładnie nie wiem, bo sama takowych nie robiłam, ale na pewno dziewczyny udzielą Ci informacji.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedri, kurde balans, a jesteś pewna że coś było widać na teście...? Możemy teraz gdybać, okaże się "na dniach"...
    Cholercia...

jestem pewna mój też widział i nawet Libra się czegoś dopatrzyła :P

właśnie dostałam info od mojej Pani doktor że jeśli nie dostane jutro @ to w czwartek mam zrobić ponownie betę bo mój wynik może świadczyć o zagnieżdzeniu (stąd mogą być plamienia takie)...
    ale i tak po skończonej @ zaprosiła mnie na kontrolę :)
    najgorsze ze brzuch mam jak balon jestem zmęczona senna i obolała itd itd...

ale i tak czuję ze @ zbliża się do mnie jak Buka z muminków ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Cholercia...

właśnie dostałam info od mojej Pani doktor że jeśli nie dostane jutro @ to w czwartek mam zrobić ponownie betę bo mój wynik może świadczyć o zagnieżdzeniu (stąd mogą być plamienia takie)...

Aś nam teraz zabiła ćwieka... Już wiem, że dziś nie zasnę tak łatwo!

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

idz do ginekologa niech Ci zleci wszystkie hormony i ustali z Tobą monitoring cyklu...
    Twój facet niech się też umówi do gina jeśli się wstydzi moze iść od razu do urologa on zrobi mu usg i zleci badania hormonalne, badanie nasienia i posiew...
    i jak będziecie mieć taki komplet badań mozemy gadac dalej bo na razie to mozemy sobie gdybać...

mauysia, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Cholercia...

No a ola mnie tu zrugała ze wczoraj nic nie pisałam ehhh
    Mayusia śpij spokojnie nie ma co się nad tym rozwodzić przyjdzie jutrzejszy dzien to wyjdzie szydło z worka ze moja @ bawi się ze mną w kotka i myszkę ehhh

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

idz do ginekologa niech Ci zleci wszystkie hormony i ustali z Tobą monitoring cyklu...
    Twój facet niech się też umówi do gina jeśli się wstydzi moze iść od razu do urologa on zrobi mu usg i zleci badania hormonalne, badanie nasienia i posiew...
    i jak będziecie mieć taki komplet badań mozemy gadac dalej bo na razie to mozemy sobie gdybać...

ok dzieki

Ilona lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

ok dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    nie kieruje

To dobrze. Gosia, Libra pytała Cię wcześniej, robiliście już jakieś badania?

wlasnie nie bylam u gina zrobil usg stwierdzil ze mamy dzialac juz 15 mc dzialam i nic teraz tez nic nie bedzie bardzo boli brzuch takze @ za rogiem :(

może poproś go, by zlecił Ci badania hormonalne... po roku starań nieowocnych nie powinien robić problemu ze skierowaniem

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Fedra wrote:
    teraz sobie mierz miezylam tem pod jezykiem 37.01 a pod jezykiem tez mozna?

ja zawsze mierze pod jezykiem ;)

A ja od tego cyklu gdzie indziej mierzę, ale nie pamiętam dopuszczalnych słów, więc nie napiszę gdzie, poza tym, że w sypialni.

kawa-kagi-kanal-kanie.

Widać, żeśmy z jednego pokolenia.

Libra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Fedra wrote:
    Ola_czeka wrote:

No ja się przestraszyłam dlatego zrobiłam betę bo się bałam ze to moze być pozamaciczna czy coś ale beta nie kłamie... ale nadal nie wiem skad te plamienia... jutro mam termin @ jak nie przyjdzie to się wtedy będę martwić bardziej...

Wiesz u mnie zawsze @ zaczyna się plamieniami, traktuję je jak awizo:) ale nigdy nie trwały tyle co u Ciebie...

Tylko tyle, że miesiączkę mam liczyć od pierwszego krwawienia, z pominięciem dni z plamieniami.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Cholercia...

(szeptem): Aleeeeeeeeeeeeeee by byłooooooooooooooooooooooooooooooo...

Fedra, Kfjatus, Libra, karoam, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Cholercia...

No a ola mnie tu zrugała ze wczoraj nic nie pisałam ehhh
    Mayusia śpij spokojnie nie ma co się nad tym rozwodzić przyjdzie jutrzejszy dzien to wyjdzie szydło z worka ze moja @ bawi się ze mną w kotka i myszkę ehhh

No już bez takich. Nie komentujmy ani na tak, ani na nie, tylko czekajmy do jutra, bo to gadanie i tak nie przyniesie żadnego efektu :P

Fedra, Kfjatus, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

na podstawowe badania hormonalne skierowanie da Ci każdy zwykły ginekolog...
    dopiero jakby wyszly jakies wielkie zaburzenia, to wtedy warto aię wybrać do ginekologa-endykronologa na konsultacje

a jak tam kondycja Twojej tarczycy? miałaś w ostatnim czaseie badaną? czasami ten niepozorny organ jest całym kul;)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki ja się ewakuuje bo mój brzuch i plecy już nie pozwalają mi dłużej siedzieć na ten przykład idę do wyrka i naszła mnie ochota na czytanie Kubusia Puchatka więc ide poczytać a moze zasnę :)
    Do jutra Babeczki :*

mauysia, Libra, zbikowa, Ilona, Dodi, muzarcia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Fedra wrote:
    Ola_czeka wrote:

Tylko tyle, że miesiączkę mam liczyć od pierwszego krwawienia, z pominięciem dni z plamieniami.

ja mialam raz plamienia, ale podejrzewam, że miałam wtedy cykl bezowulacyjny...
    jak powiedziałam ginkowi o plamieniach - powiedział, żebym zrobiła progesteron po owulacji, bo mogę mieć niedomogę ciałka...
    w kolejnym cyklu zrobiłam... wyniki ponad 12... i plamień nie było...

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Fedra wrote:
    teraz sobie mierz miezylam tem pod jezykiem 37.01 a pod jezykiem tez mozna?

ja zawsze mierze pod jezykiem ;)

A ja od tego cyklu gdzie indziej mierzę, ale nie pamiętam dopuszczalnych słów, więc nie napiszę gdzie, poza tym, że w sypialni.

ja nie mogę mierzyć waginalnie bo zasypiam a wolałabym nie zasnać z termometrem właśnie tam :P

Któraś dziewczyna usnęła...ale która nie pamiętam :P Muszę uwazniej czytac posty :D

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też mam niedomogę ciałka, bo przez cały dzień siedzę w bezruchu, normalnie mięśnie mi się zastały :D
    Na szczęście jest wiosna, będą spacerki i moja niedomoga zostanie wyleczona ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ