plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mauysia, ja "liznęłam" harcerstwa jakoś na początku podstawówki, ale na obozie harcerskim nigdy nie byłam. W swoim nastoletnim życiu szukając siebie, kilkukrotnie zmieniałam swój image:) Zawsze było związane to z muzyką ,której aktualnie w tym czasie słuchałam. Eh... to były czasy. Siedzenie na ławce pod blokiem w dużym gronie, ogniska, imprezy... Nie tak jak dzisiejsza młodzież komputer, facebook i zero realnego życia. Rozmarzyłam się
U mnie właśnie się rozpogadza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 07:42
Kfjatus, AGA 30, Muska, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:Tak, Aguś słonik jest boski, z tą grubą dupką
Wysłałam kolejne trzy kody do Sante, może teraz będzie wycieczka!
Dupka prawie jak moja he he:-)
Ale drugi dzień na diecie dziś lekkie śniadanie a wczoraj mi się nawet udało nic wieczorem nie zjeść poza jabłuszkiem
Wczoraj mojemu M powiedziałam że nie ma innego wyjścia i ma mi kupić parowar -
Witam babolki kochane z rana
U mnie póki co słońce świeci. Wczoraj tak cieplutko było po pracy, że aż uwierzyć nie mogłamSupcio dupcio
Kfjatus ależ mnie rajcuje Twoje jaranie się ta budową. Ja już w kościach czuję, że zaraz tez tak będę. No, może za dłuższe zaraz, bo na razie to kredyt na zakup działki zaczęliśmy załatwiać.
Ale zaczęłam się znowu jarać
A jak budujecie? Jaka metoda i jak duży dom?mauysia, karoam, Kfjatus, zbikowa, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
A ja niestety byłam krótko trzymana bo moi rodzice byli starsi odemnie o 18 i 19 lat
jak powiedziałam ojcu ze chce jechać na Woodstok to mi powiedział "nigdy w życiu chyba ze po moim trupie ja dobrze wiem co sie tam wyrabia" - no tak znał te sprawy z tej ciemnej strony mocy, zawsze się śmiałam że On sie chyba wybawił za mnie bo on sobie móg jechać w Polske z plecakiem ale ja już do koleżanki na drugie osiedle na impreze iść nie mogłam
no cóż podobno na dobre mi to wyszło chocć ja takiej pewności nie mam
a glanów nigdy nie miałam bo mojej mamy nie było na to stać a ja uzbierane pieniadze wolałam przeznaczyć na nowe meble i ksiażkiKfjatus, AGA 30, mauysia, Muska, Rucia, zbikowa, Libra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyKlif wrote:Mauysia, ja "liznęłam" harcerstwa jakoś na początku podstawówki, ale na obozie harcerskim nigdy nie byłam. W swoim nastoletnim życiu szukając siebie, kilkukrotnie zmieniałam swój image:) Zawsze było związane to z muzyką ,której aktualnie w tym czasie słuchałam. Eh... to były czasy. Siedzenie na ławce pod blokiem w dużym gronie, ogniska, imprezy... Nie tak jak dzisiejsza młodzież komputer, facebook i zero realnego życia. Rozmarzyłam się
U mnie właśnie się rozpogadza:)
No kiedyś to były inne czasy!!
Ja do harcerstwa nie chodziłam ale jak się z młodzieżą spotkaliśmy to nudy nie było zawsze jakieś gry podchody itp.
Teraz dzieci z domu wygonić nie idzie a nas kiedyś do domu zagonić nie szło he he:-)
Och młodości powróć na trochę!!Kfjatus lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to Dzień Dobry
u mnie też słoneczko świeci nieśmiało cieplutko jest ze hej...
w harcerstwie nie byłam ale od małego chodziłam na wszystkie dodatkowe zajecia z plastyki, śpiewu i tańca z własnej nie przymuszonej wol
a w wolnych chwilach grałam z chłopakami w piłkę i ogólnie wołali na mnie chłopczyca bo wolałam bawić sie z chłopakami niż dziewczynami bo mnie wnerwiałyMuska, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane!
Wczoraj zaliczyłam gina- wybrałam na pierwszy strzał gościa polecanego przez tutejsze Polki, który prowadził ich ciąże (w tym jedna zagrożoną). Ogólne wrażenia przyjemne- gościu ok 60, perfekcyjnie gada po angielsku, sympatyczny i wesoły. Jest Egipcjaninem ale ma też Kanadyjską narodowość bo prowadził tam swój gabinet ginekologiczny. Na ścianie masa dyplomów- wszystko spoza Egiptu więc na plus
No i teraz moja prośba do Was- zdam Wam relacje co i jak, a Wy powiedzcie co o tym sądzicie:
1.Wypytał o wiek, ile jesteśmy małżeństwem, czy brałam tabletki anty, czy któreś z rodziców ma nadciśnienie
2.A także- kiedy była ostatnia @, czy od tamtego czasu wystąpiły jakiekolwiek plamienia, czy mam jakieś bóle i ogólnie o samopoczucie
3.Zważył mnie (52,8 w opakowaniu), zmierzył ciśnienie (100/70), osłuchał serce, sprawdził węzły chłonne na szyi (??), zrobił USG (nic nie widać- podobno jest za wcześnie no i oprócz tego jak tylko zaczął zapytał czy korzystałam teraz z toalety- a akurat przed wejściem mi się tak strasznie siusiu zachciałoi powiedział, że przed badaniem dobrze zostawić mu "kilka kropel" dla lepszego "widoku")
4.Pytał czy mamy zwierzęta- do niedawna mieliśmy kota (miesiąc temu wybył i nie wrócił)
5.Założył kartę ciąży i dał następujące zalecenia:
-jeść na razie co chcę z wyłączeniem słodyczy, fast foodów, kawa i herbata w ograniczonej ilości
-powiedział, że ze względu że to pierwsza ciąża sugeruje wstrzymanie się od pożycia małżeńskiego co najmniej do następnej wizyty (a wstępnie stwierdził że 3 miechy)
-i ze względu na to, iż całkiem niedawno brałam tabsy (do stycznia) i był to długi okres, przepisał Dupaston-1 tabletka 2x dziennie (tu jestem zielona i trochę to dla mnie dziwne)
-oczywiście kwas foliowy
Badania jakie zlecił:
-grupa krwi i czynnik RH
-morfologia kompletna krwi
I tyle. Pytałam o toksoplazmoze- stwierdzil, ze nie trzeba, skoro już kota nie ma, kazał trzymać się z dala od obcych kotów i tyle.
Pytałam o ponowne wykonanie bety- spytał- po co? No to ja mu wykład, żeby sprawdzić czy odpowiednio przyrasta itp...a on na to, że nie jest to niezbędne i nie będzie mi zlecał badań, które niepotrzebnie poniosą za sobą koszta. Stwierdził, że za zlecenie czegoś takiego odebrali by mu w Kanadzie licencje- bo lekarz ma prawo zlecać tylko niezbędne badania, nie może narażać pacjanta na niepotrzebne koszta jeśli nie ma do tego podstaw...sama nie wiem co o tym myśleć dlatego piszę do Was z prośbą o poradę.
Gin powiedział żebym przyszła za 4 tygodnie- czyli ok 9t ciąży- wtedy już wszystko powinno być widoczne na USG i będzie można podjąć dalsze kroki
No i na koniec tego nudnego wywodu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 07:48
Kfjatus, Fedra, Rucia, Muska, Shagga_80, Libra, Blondi22, zbikowa, Dodi, kiti, Ilona, aisa lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Klif wrote:Mauysia, ja "liznęłam" harcerstwa jakoś na początku podstawówki, ale na obozie harcerskim nigdy nie byłam. W swoim nastoletnim życiu szukając siebie, kilkukrotnie zmieniałam swój image:) Zawsze było związane to z muzyką ,której aktualnie w tym czasie słuchałam. Eh... to były czasy. Siedzenie na ławce pod blokiem w dużym gronie, ogniska, imprezy... Nie tak jak dzisiejsza młodzież komputer, facebook i zero realnego życia. Rozmarzyłam się
U mnie właśnie się rozpogadza:)
No kiedyś to były inne czasy!!
Ja do harcerstwa nie chodziłam ale jak się z młodzieżą spotkaliśmy to nudy nie było zawsze jakieś gry podchody itp.
Teraz dzieci z domu wygonić nie idzie a nas kiedyś do domu zagonić nie szło he he:-)
Och młodości powróć na trochę!!
mnie się wydaje ze to zależy gdzie bo u nas ledwo się ciepło zrobiło to wyległy dzieciory przed blok drą sie w niebogłosy od 16 do 20, bawią się w chowanego i w inne dziwne gry dla mnie nie zrozumiałe, czasami dziewczynki grają w klasy, ale zadna w gume nie skacze nie widze by grali w Króla czy zbijaka... no cóż moze faktycznie inne czasy...
moze trzeba by załozyć stowarzyszenie "nieumarłe gry z dzieciństwa" i kultywować to na podwórku wśród dzieciaków...
już widze te komentarze "stara a głupia dzieci chować trzeba bo moze jakas zboczona" ehhhLibra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:A tak w ogóle to Dzień Dobry
u mnie też słoneczko świeci nieśmiało cieplutko jest ze hej...
w harcerstwie nie byłam ale od małego chodziłam na wszystkie dodatkowe zajecia z plastyki, śpiewu i tańca z własnej nie przymuszonej wol
a w wolnych chwilach grałam z chłopakami w piłkę i ogólnie wołali na mnie chłopczyca bo wolałam bawić sie z chłopakami niż dziewczynami bo mnie wnerwiały
Ja też trzymałam się z chłopakami, i to chyba zostało mi do dziśTzn. chyba w niektórych dziedzinach mam mentalność bardziej męską
Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muska wrote:Witam babolki kochane z rana
U mnie póki co słońce świeci. Wczoraj tak cieplutko było po pracy, że aż uwierzyć nie mogłamSupcio dupcio
Kfjatus ależ mnie rajcuje Twoje jaranie się ta budową. Ja już w kościach czuję, że zaraz tez tak będę. No, może za dłuższe zaraz, bo na razie to kredyt na zakup działki zaczęliśmy załatwiać.
A jak budujecie? Jaka metoda i jak duży dom?
Wstawiałam projekt,ale wstawię jeszcze raz
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-boston.php
Tylko,że nam rysowała pani analogiczny do tego, ale z dużymi zmianamiNie mamy garażu przy domu, tylko jest tam pokój i pralnia, z dużego korytarza mamy jeszcze mały pokoik na biuro i spiżarkę, a schody sa usytuowane inaczej.
Robią nam to budowlańcy, na jesieni zrobili fundamenty, a w tym roku resztę. My działkę dostaliśmy od moich rodziców, na przeciwko, więc mam przez drogę swój nowy domek, który się tworzyFedra lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, ale miałam straszny sen, aż zbudziłam się godzinę wcześniej. Śniło mi się, że lekarz mnie wezwał i powiedział, że mam jakieś zmiany w piersiach i, że to może być rak, a ja do niego, że od kilku dni bolą mnie sutki (bo mam na prawdę jakieś wrażliwe, a nigdy tak nie miałam. No chyba, że podrażniłam sobie bluzką jak byłam bez stanika). Jeżuuuu co za chore sny..., a dwa dni temu sniło mi się, że szef mnie zwolnił. Normlnie jakaś tragedia.
Mauysia ja chodziłam na harcerstwo, było suuuuper. Biwaki, rajdy nadbużańskie, siedzenie przy ognisku, śpiewanie piosenek, mycie się w stawie hehe
Kfjatus racja w Wawie już zaczyna kropić i pochmurno.
Libra HIMEN to był mój idol.Byłam mała gówniara jak to oglądałam i wrzeszczałam po domu z ręką w górze "na miecz posępnego czerepu, mocy przybywaj" czy jakoś tak hehe A ostatnio to nawet kilka odcinków sobie obejrzałam dla przypomnienia.
mauysia, Libra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
mauysia wrote:Hej Fedri, widzę, że zaczęłaś nowy cykl.
No to teraz musisz gruntownie przebadać tę sprawę...
Kurde... myślisz, że to mogła być.. ciąża biochemiczna?
mogła nie musiała Mayusiu...
prawda jest ze taki wynik bety może pojawić się przed okresem poprostu mam widocznie duze stężenie hormonu we krwi...
ale spokojnie moja Pani Doktor wyjasniła mi wczoraj wszystkie ewntualność ale na wszelki wypadek zleciła zrobic prolaktyne i badania tarczycy i progesteron po owu... ale jak powiedziała to tez mogła być sprawka mojego mięśniaka...
ale nie ma co panikowac wiedziałam ze cuda się u mnie nie zdażają więc wiedziałam ze dzisiaj @ przyjdzie, dla mnie teraz i tak jest najważniejsze zeby Ania miała zdrowe serduszko i zeby Libra zakończyła obecny wykres zieloną kropkąmauysia, Libra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Hej karoam,
wydaje mi się, że całkiem rzetelny ten lekarz.
A ponowne badanie bety rzeczywiście nie jest jakieś super konieczne, tym bardziej, że nie zaobserwowałaś u siebie żadnych niepokojących objawów. Tu, na Ovu, też tylko część dziewczyn robi sobie drugą betę (ja np. nie robiłam drugiej i lekarz tez ni tego nie zasugerował).
Temperatura utrzymuje Ci się na wysokim poziomie - to dobrze.AGA 30, Kfjatus, Muska, karoam, Shagga_80, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku jak ja bym chciała dostać od rdziców działkę albo chociaż parę groszy na mieszkanie albo budowę domku!!!
U nas to tylko rodzicę ciągną od nas kasę i w taki sposób to się nigdy niczego nie dorobimy własnego:-(No ale życie niestety prawdziwe i brutalne!! -
Ja z kolei teraz czasem mierzę sobie temperaturę, żeby zobaczyć kiedy mi zacznie spadać do poziomu przedciążowego - podobno wyższa temperatura jest tylko w pierwszym trymestrze, a potem, jak pojawia się łożysko, temperatura spada. Będę to obserwować na własnym przykładzie
AGA 30, karoam, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Muska wrote:Witam babolki kochane z rana
A jak budujecie? Jaka metoda i jak duży dom?
Wstawiałam projekt,ale wstawię jeszcze raz
http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-boston.php
Tylko,że nam rysowała pani analogiczny do tego, ale z dużymi zmianamiNie mamy garażu przy domu, tylko jest tam pokój i pralnia, z dużego korytarza mamy jeszcze mały pokoik na biuro i spiżarkę, a schody sa usytuowane inaczej.
Robią nam to budowlańcy, na jesieni zrobili fundamenty, a w tym roku resztę. My działkę dostaliśmy od moich rodziców, na przeciwko, więc mam przez drogę swój nowy domek, który się tworzy
Toż to kolos jest!