X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam no moim zdaniem doktorek też rzeczowy i przeczulony na komplikacje ciążowe!!:-)

karoam lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź :) Już jestem trochę spokojniejsza- ale chętnie wysłucham innych kobitek :)

AGA 30, mauysia, Libra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    A ja niestety nie wiem, co się stało z moimi glanami. Uwielbiałam je nosić:)

hehe ja to glanów nie nosiłam tylko dresy i bluzy z kapturem ;)
    a i tatuaże 2mam i kolczyk w nosie ;)
    i zawsze hip hopu i rege słuchałam i w szkole sredniej z kumpela maryche na scianach rysowałysmy ... ;)

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź :) Już jestem trochę spokojniejsza- ale chętnie wysłucham innych kobitek :)

Aha - no i prawda, że na razie jesteś na tak wczesnym etapie, że USG nic nie widziało. Niektóre dziewczyny i w szóstym tygodniu jeszcze nic nie widzą, nawet pęcherzyka.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Muska nie przesadzaj :P
    nasz ma 14, 40 na 10, 50 dokładnie :)
    My stwierdziliśmy, że nam się jakoś bardzo nie spieszy, ale chcemy żeby jak już stanie to taki wymarzony :)

AGA 30, Muska lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • karoam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne

No i co z tym seksem ;)- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 08:10

1usaej28ly44zrzp.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

co do doktorka to wydaje mi się, że podejście racjonalne. Tylko do ciążowych zagadnień się nie odniosę, bo jeszcze tego nie przechodziłam.:)

karoam lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne

No i co z tym seksem ;)- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?

Niestety zagadnienie duphastonu jest mi całkiem obce :) Nigdy nie zażywałam.

Co do seksu - mi libido całkiem zniknęło, więc to ta kwestia też mnie nie dotyczyła ;P
    Ale pamiętam, że ja na wszelki wypadek i tak chciałam poczekać do pierwszej wizyty, żeby lekarz potwierdził czy wszystko OK.
    Wiem, że część dziewczyn się tym nie przejmuje, kochają się na począteczku ciąży i wszystko jest w porządku. Więc decyzja należy do Ciebie :)

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, lekarze Duphaston przepisują na podtrzymanie wczesnej ciąży. Myślę, że Twój lekarz jest konkretny, rzeczowy i wie co robi

AGA 30, karoam lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, ja biorę duphaston w ciaży, nie zaszkodzi fasolce, a wręcz pomoże :) Czuje się spokojniejsza odkąd go łykam.

Lekarz faktycznie rzeczowy i konkretny. Sądzę, że bez sensu robić drugą betę. Rzeby mieć pewność czy przyrasta trzeba by było latać na badanie co 2-3 dni.

U Nas na razie nie ma <3, ale ze względu na wcześniejsze poronienie. Boimy się, ze coś się może stać. Jeżeli lekarz zabronił Wam współżycia, tzn, że ma ku temu powód :)

Shagga_80, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

Ja się nie wypowiadałam bo tylko z książek wiem, jak to niby jest...
    Ogólnie po mieszkaniu za granicą stwierdzam, ze w PL jest duża tendencja do przesadzania i brak umiaru w przypisywaniu silnych leków i robieniu badań które nie są niezbędne. Z kolei w innych krajach jest zupełnie odwrotnie, tam nawet jak coś się dzieje to paracetamol każą brać.
    O tym, ze nic nie będzie widać czytałam, to za szybko. Następnym razem już na pewno będzie kropka :D
    O wstrzemięźliwości nie słyszałam, to już chyba chuchanie na zimne. Wręcz sporty można uprawiać i nic nie powinno się dziać.
    O lekach nic nie wiem.

Ale wiem za to, że jak mi wizje pokazały, wrzesień będziemy u Was w Egipcie i my 2 z brzuszkami chodzące brzegiem morza - spełni się!

Kfjatus, mauysia, Shagga_80, zbikowa, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera leje ;/ Miałyśmy z Kinią jechać na babskie zakupy, a w taką pogodę średnio mi się chce :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    AZ pamiętacie erę "DYNASTII" ???????
    Ja z koleżanką z piaskownicy jak dynastia leciała to bawiłyśmy się w złą i dobrą Aleksis he he ale żeśmy się tłukły za małego :-):-)Jak te dwie w filmie!!!:-)

i Bonanza:)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moje kochane musze o 6 wstać i jechać do Kędzierzyna w kolejce stanąć po bilety na ZAKSE ostatni mecz grają wreszcie zobaczę na żywo mecz!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)
    Muzarcia może poranna kawka u ciebie co???:-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cholera leje ;/ Miałyśmy z Kinią jechać na babskie zakupy, a w taką pogodę średnio mi się chce :(

jedźcie! nie będzie dużo ludzi łazić :)
    Będziecie mogły we względnym spokoju te zakupy robić :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

przyłączam się do dziewczyn... gościu bardzo konkretny i nie próbuje Cię naciągać
    podejrzewam, że gdyby było cos nie tak nie zawahał by się dać Ci skierowania

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, a przecież najpierw miałaś iść do kobiety ginki, bo Twój M miał obiekcje :) Czyżby zmienił zdanie?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, ujawnij się wreszcie :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety Dynastie pamiętam aż za dobrze chyba przez to ze miała ksywkę jaką miałam :P czyli Aleksis :P

Laroma na mój gust lekarza masz świetnego :)
    jeśli kazał brać dupka bierz na pewno nie zaszkodzi ale zawsze moze pomóc...
    jeśli chodzi o seks no cóż i tu Cię rozczaruje mi też to kiedyś ginka mówiła że lepiej się nie kochac w pierwszych tygodniach a sport uprawiać z umiarem bo wiadomo jeśli ktoś nie ćwiczyć to może sobie bigosu na robic ale jeśli dziewczyna ćwiczyła przed zajściem ćwiczyć moze ale intensywność ograniczyć o 50 %...
    coś miałam napisac i zapomniałam ehhh
    aha Rutka jeźdzcie na zakupy w sklepie deszcz nie pada :P

Rucia, AGA 30, Muska, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, wczoraj już nie zajrzałam, padłam! A teraz już nie dam nadrobić co działo się wczoraj, wybaczcie...jeśli któraś prosiła o zmianę w tabelce to niech pisze jeszcze raz , wybaczcie, prośby z wczoraj nie będą uwzględnione, bo nie mam o nich pojęcia :(
    Mała Ciebie już zmieniłam, zaraz wrzucę tabelkę...
    A skoro o tabelce mowa, to Fedra mam mieszane uczucia, czy powinnam ją prowadzić...tzn czuję się jakoś dziwnie:) Może chcesz Ty dalej Ją prowadzić, bo rozumiem,że już wróciłaś i nigdzie się nie wybierasz :)

Libra, no tak mogłam wpaść z wizytą, adres mam ;) A my na chwilę w Focusie byliśmy, ekspresowo kupiliśmy buty Małemu i dalej w drogę.

Karoam, pozazdrościć takiego lekarza - dmucha na zimne, ale w sumie przez przesady - ja w swojej pierwszej ciąży w ogóle bety nie robiłam za to teraz robiłam dwukrotnie chyba przez to co czytałam na forum,że wszystkie Babki tak robią :) Moja ginka zerknęła na betę ale nie była nią jakoś mocno zainteresowana, więc chyba Oni nie uważają to za konieczne.

Mauysia, aż jutro z ciekawości zmierzę tempkę,ciekawe czy już spadła u mnie :)

Ja dziś idę na trochę do pracy, właśnie czekamy na Babcię...a potem śmigam do ginki, na 16:30 - już doczekać się nie mogę :)

mauysia, Fedra, Muska, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ