X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam no moim zdaniem doktorek też rzeczowy i przeczulony na komplikacje ciążowe!!:-)

karoam lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź :) Już jestem trochę spokojniejsza- ale chętnie wysłucham innych kobitek :)

AGA 30, mauysia, Libra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    A ja niestety nie wiem, co się stało z moimi glanami. Uwielbiałam je nosić:)

hehe ja to glanów nie nosiłam tylko dresy i bluzy z kapturem ;)
    a i tatuaże 2mam i kolczyk w nosie ;)
    i zawsze hip hopu i rege słuchałam i w szkole sredniej z kumpela maryche na scianach rysowałysmy ... ;)

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź :) Już jestem trochę spokojniejsza- ale chętnie wysłucham innych kobitek :)

Aha - no i prawda, że na razie jesteś na tak wczesnym etapie, że USG nic nie widziało. Niektóre dziewczyny i w szóstym tygodniu jeszcze nic nie widzą, nawet pęcherzyka.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Muska nie przesadzaj :P
    nasz ma 14, 40 na 10, 50 dokładnie :)
    My stwierdziliśmy, że nam się jakoś bardzo nie spieszy, ale chcemy żeby jak już stanie to taki wymarzony :)

AGA 30, Muska lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • karoam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne

No i co z tym seksem ;)- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 08:10

1usaej28ly44zrzp.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

co do doktorka to wydaje mi się, że podejście racjonalne. Tylko do ciążowych zagadnień się nie odniosę, bo jeszcze tego nie przechodziłam.:)

karoam lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne

No i co z tym seksem ;)- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?

Niestety zagadnienie duphastonu jest mi całkiem obce :) Nigdy nie zażywałam.

Co do seksu - mi libido całkiem zniknęło, więc to ta kwestia też mnie nie dotyczyła ;P
    Ale pamiętam, że ja na wszelki wypadek i tak chciałam poczekać do pierwszej wizyty, żeby lekarz potwierdził czy wszystko OK.
    Wiem, że część dziewczyn się tym nie przejmuje, kochają się na począteczku ciąży i wszystko jest w porządku. Więc decyzja należy do Ciebie :)

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, lekarze Duphaston przepisują na podtrzymanie wczesnej ciąży. Myślę, że Twój lekarz jest konkretny, rzeczowy i wie co robi

AGA 30, karoam lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, ja biorę duphaston w ciaży, nie zaszkodzi fasolce, a wręcz pomoże :) Czuje się spokojniejsza odkąd go łykam.

Lekarz faktycznie rzeczowy i konkretny. Sądzę, że bez sensu robić drugą betę. Rzeby mieć pewność czy przyrasta trzeba by było latać na badanie co 2-3 dni.

U Nas na razie nie ma <3, ale ze względu na wcześniejsze poronienie. Boimy się, ze coś się może stać. Jeżeli lekarz zabronił Wam współżycia, tzn, że ma ku temu powód :)

Shagga_80, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

Ja się nie wypowiadałam bo tylko z książek wiem, jak to niby jest...
    Ogólnie po mieszkaniu za granicą stwierdzam, ze w PL jest duża tendencja do przesadzania i brak umiaru w przypisywaniu silnych leków i robieniu badań które nie są niezbędne. Z kolei w innych krajach jest zupełnie odwrotnie, tam nawet jak coś się dzieje to paracetamol każą brać.
    O tym, ze nic nie będzie widać czytałam, to za szybko. Następnym razem już na pewno będzie kropka :D
    O wstrzemięźliwości nie słyszałam, to już chyba chuchanie na zimne. Wręcz sporty można uprawiać i nic nie powinno się dziać.
    O lekach nic nie wiem.

Ale wiem za to, że jak mi wizje pokazały, wrzesień będziemy u Was w Egipcie i my 2 z brzuszkami chodzące brzegiem morza - spełni się!

Kfjatus, mauysia, Shagga_80, zbikowa, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera leje ;/ Miałyśmy z Kinią jechać na babskie zakupy, a w taką pogodę średnio mi się chce :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    AZ pamiętacie erę "DYNASTII" ???????
    Ja z koleżanką z piaskownicy jak dynastia leciała to bawiłyśmy się w złą i dobrą Aleksis he he ale żeśmy się tłukły za małego :-):-)Jak te dwie w filmie!!!:-)

i Bonanza:)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moje kochane musze o 6 wstać i jechać do Kędzierzyna w kolejce stanąć po bilety na ZAKSE ostatni mecz grają wreszcie zobaczę na żywo mecz!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)
    Muzarcia może poranna kawka u ciebie co???:-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cholera leje ;/ Miałyśmy z Kinią jechać na babskie zakupy, a w taką pogodę średnio mi się chce :(

jedźcie! nie będzie dużo ludzi łazić :)
    Będziecie mogły we względnym spokoju te zakupy robić :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

przyłączam się do dziewczyn... gościu bardzo konkretny i nie próbuje Cię naciągać
    podejrzewam, że gdyby było cos nie tak nie zawahał by się dać Ci skierowania

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, a przecież najpierw miałaś iść do kobiety ginki, bo Twój M miał obiekcje :) Czyżby zmienił zdanie?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, ujawnij się wreszcie :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety Dynastie pamiętam aż za dobrze chyba przez to ze miała ksywkę jaką miałam :P czyli Aleksis :P

Laroma na mój gust lekarza masz świetnego :)
    jeśli kazał brać dupka bierz na pewno nie zaszkodzi ale zawsze moze pomóc...
    jeśli chodzi o seks no cóż i tu Cię rozczaruje mi też to kiedyś ginka mówiła że lepiej się nie kochac w pierwszych tygodniach a sport uprawiać z umiarem bo wiadomo jeśli ktoś nie ćwiczyć to może sobie bigosu na robic ale jeśli dziewczyna ćwiczyła przed zajściem ćwiczyć moze ale intensywność ograniczyć o 50 %...
    coś miałam napisac i zapomniałam ehhh
    aha Rutka jeźdzcie na zakupy w sklepie deszcz nie pada :P

Rucia, AGA 30, Muska, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, wczoraj już nie zajrzałam, padłam! A teraz już nie dam nadrobić co działo się wczoraj, wybaczcie...jeśli któraś prosiła o zmianę w tabelce to niech pisze jeszcze raz , wybaczcie, prośby z wczoraj nie będą uwzględnione, bo nie mam o nich pojęcia :(
    Mała Ciebie już zmieniłam, zaraz wrzucę tabelkę...
    A skoro o tabelce mowa, to Fedra mam mieszane uczucia, czy powinnam ją prowadzić...tzn czuję się jakoś dziwnie:) Może chcesz Ty dalej Ją prowadzić, bo rozumiem,że już wróciłaś i nigdzie się nie wybierasz :)

Libra, no tak mogłam wpaść z wizytą, adres mam ;) A my na chwilę w Focusie byliśmy, ekspresowo kupiliśmy buty Małemu i dalej w drogę.

Karoam, pozazdrościć takiego lekarza - dmucha na zimne, ale w sumie przez przesady - ja w swojej pierwszej ciąży w ogóle bety nie robiłam za to teraz robiłam dwukrotnie chyba przez to co czytałam na forum,że wszystkie Babki tak robią :) Moja ginka zerknęła na betę ale nie była nią jakoś mocno zainteresowana, więc chyba Oni nie uważają to za konieczne.

Mauysia, aż jutro z ciekawości zmierzę tempkę,ciekawe czy już spadła u mnie :)

Ja dziś idę na trochę do pracy, właśnie czekamy na Babcię...a potem śmigam do ginki, na 16:30 - już doczekać się nie mogę :)

mauysia, Fedra, Muska, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ