plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klif wrote:A ja niestety nie wiem, co się stało z moimi glanami. Uwielbiałam je nosić
hehe ja to glanów nie nosiłam tylko dresy i bluzy z kapturem
a i tatuaże 2mam i kolczyk w nosie
i zawsze hip hopu i rege słuchałam i w szkole sredniej z kumpela maryche na scianach rysowałysmy ...mauysia lubi tę wiadomość
-
karoam wrote:mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź
Już jestem trochę spokojniejsza- ale chętnie wysłucham innych kobitek
Aha - no i prawda, że na razie jesteś na tak wczesnym etapie, że USG nic nie widziało. Niektóre dziewczyny i w szóstym tygodniu jeszcze nic nie widzą, nawet pęcherzyka. -
mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne
No i co z tym seksem- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 08:10
-
karoam wrote:mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź
co do doktorka to wydaje mi się, że podejście racjonalne. Tylko do ciążowych zagadnień się nie odniosę, bo jeszcze tego nie przechodziłam.karoam lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
karoam wrote:mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne
No i co z tym seksem- faktycznie tak zalecają lekarze- żeby się się wstrzymać co najmniej w pierwszym miesiącu?
Niestety zagadnienie duphastonu jest mi całkiem obceNigdy nie zażywałam.
Co do seksu - mi libido całkiem zniknęło, więc to ta kwestia też mnie nie dotyczyła ;P
Ale pamiętam, że ja na wszelki wypadek i tak chciałam poczekać do pierwszej wizyty, żeby lekarz potwierdził czy wszystko OK.
Wiem, że część dziewczyn się tym nie przejmuje, kochają się na począteczku ciąży i wszystko jest w porządku. Więc decyzja należy do Ciebiekaroam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaroam, ja biorę duphaston w ciaży, nie zaszkodzi fasolce, a wręcz pomoże
Czuje się spokojniejsza odkąd go łykam.
Lekarz faktycznie rzeczowy i konkretny. Sądzę, że bez sensu robić drugą betę. Rzeby mieć pewność czy przyrasta trzeba by było latać na badanie co 2-3 dni.
U Nas na razie nie ma, ale ze względu na wcześniejsze poronienie. Boimy się, ze coś się może stać. Jeżeli lekarz zabronił Wam współżycia, tzn, że ma ku temu powód
Shagga_80, karoam, Dodi lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:mauysia- a jak z tym duphastonem- faktycznie są wskazania po tabsach do brania? Ja ten lek kojarze tylko od Was jako staraczek- wiele dziewczyn pisało, że bierze w staraniach, nie wiedziałam, że podczas ciąży to również konieczne
Ja się nie wypowiadałam bo tylko z książek wiem, jak to niby jest...
Ogólnie po mieszkaniu za granicą stwierdzam, ze w PL jest duża tendencja do przesadzania i brak umiaru w przypisywaniu silnych leków i robieniu badań które nie są niezbędne. Z kolei w innych krajach jest zupełnie odwrotnie, tam nawet jak coś się dzieje to paracetamol każą brać.
O tym, ze nic nie będzie widać czytałam, to za szybko. Następnym razem już na pewno będzie kropka
O wstrzemięźliwości nie słyszałam, to już chyba chuchanie na zimne. Wręcz sporty można uprawiać i nic nie powinno się dziać.
O lekach nic nie wiem.
Ale wiem za to, że jak mi wizje pokazały, wrzesień będziemy u Was w Egipcie i my 2 z brzuszkami chodzące brzegiem morza - spełni się!Kfjatus, mauysia, Shagga_80, zbikowa, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaroam wrote:mauysia, AGA- dziękuje za odpowiedź
przyłączam się do dziewczyn... gościu bardzo konkretny i nie próbuje Cię naciągać
podejrzewam, że gdyby było cos nie tak nie zawahał by się dać Ci skierowaniaShagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
ja niestety Dynastie pamiętam aż za dobrze chyba przez to ze miała ksywkę jaką miałam
czyli Aleksis
Laroma na mój gust lekarza masz świetnego
jeśli kazał brać dupka bierz na pewno nie zaszkodzi ale zawsze moze pomóc...
jeśli chodzi o seks no cóż i tu Cię rozczaruje mi też to kiedyś ginka mówiła że lepiej się nie kochac w pierwszych tygodniach a sport uprawiać z umiarem bo wiadomo jeśli ktoś nie ćwiczyć to może sobie bigosu na robic ale jeśli dziewczyna ćwiczyła przed zajściem ćwiczyć moze ale intensywność ograniczyć o 50 %...
coś miałam napisac i zapomniałam ehhh
aha Rutka jeźdzcie na zakupy w sklepie deszcz nie padaRucia, AGA 30, Muska, karoam, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyHej Babeczki, wczoraj już nie zajrzałam, padłam! A teraz już nie dam nadrobić co działo się wczoraj, wybaczcie...jeśli któraś prosiła o zmianę w tabelce to niech pisze jeszcze raz , wybaczcie, prośby z wczoraj nie będą uwzględnione, bo nie mam o nich pojęcia
Mała Ciebie już zmieniłam, zaraz wrzucę tabelkę...
A skoro o tabelce mowa, to Fedra mam mieszane uczucia, czy powinnam ją prowadzić...tzn czuję się jakoś dziwnie:) Może chcesz Ty dalej Ją prowadzić, bo rozumiem,że już wróciłaś i nigdzie się nie wybierasz
Libra, no tak mogłam wpaść z wizytą, adres mamA my na chwilę w Focusie byliśmy, ekspresowo kupiliśmy buty Małemu i dalej w drogę.
Karoam, pozazdrościć takiego lekarza - dmucha na zimne, ale w sumie przez przesady - ja w swojej pierwszej ciąży w ogóle bety nie robiłam za to teraz robiłam dwukrotnie chyba przez to co czytałam na forum,że wszystkie Babki tak robiąMoja ginka zerknęła na betę ale nie była nią jakoś mocno zainteresowana, więc chyba Oni nie uważają to za konieczne.
Mauysia, aż jutro z ciekawości zmierzę tempkę,ciekawe czy już spadła u mnie
Ja dziś idę na trochę do pracy, właśnie czekamy na Babcię...a potem śmigam do ginki, na 16:30 - już doczekać się nie mogęmauysia, Fedra, Muska, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość