X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Pytałam na wątku kwietniowym, ale zapytam tutaj bo tu jest więcej zafasolkowanych. Czy w cyklu, w którym zaszłyście w ciążę miałyście objawy typowe na @, czy wprost przeciwnie?

Ja mialam objawy jak na @ z tym, że nie tak intensywne jak normalnie

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    zazdrosze wam tych domków też bym chciała nawet mały ale własny ale nie zanosi sie na to wogole ;(

Blondi, Aga, mówicie tak, jakbyście miały wgląd w przyszłość na kolejnych 50 lat!
    Różne rzeczy się jeszcze mogą zdarzyć.
    Możecie np. wygrać w totka, odziedziczyć chałpę po nieznanej cioci z Ameryki lub znaleźć dobrze płatną pracę - nie mówię, że już jutro :)

Oj ciotki w ameryce nie mam ani w polsce nawet co by groszem rzuciła :-(
    No jak wygram w totka to sobie postawię ale znając moje szczęście to nie wygram he he!!!!
    No powiedzmy że już miałam domek może nie własny ale własnością mojego Byłego męża był ale wybrałam szczęscie w wynajętym mieszkaniu niż puste życie w zimnych ścianach domku!!!Coś za coś:-)

ja ciotki tez w ameryce nie mam ;)hehe
    no niby jeden pokoj mamy ale naszczescie duży ale kuchnia razem połaczona z wejsciem wiec tak jak wczodzi sie odrazu do kuchni ale dobre i to

dziłake mamy ale fundudzy żeby postwic jakis domek to niestety nie

Widzisz Blondi, zawsze coś... Przynajmniej działkę macie.
    My nie mamy ani działki (póki co) ani funduszy (póki co) ale za to plany i chęci mamy ;) -> póki co ;)
    No i trzeba wierzyć i modlić się i jakoś to będzie.
    :D
    Tym optymistycznym akcentem umykam na chwil parę, bo muszę troszkę popracować.
    Aczkolwiek postaram się i tak czytać ukradkiem :D

mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, Dodi, Karoam dziękuję za odpowiedź:)

Dodi, karoam lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam mieszkanie 60m trzy pokoje o przepraszam póki co jest banku :P
    więc co miesiac czynsz się płaci i spłaca ale jak widac końca nie widac ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 10:31

Libra lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi my też zaczynaliśmy od tego że mieliśmy działke... z czasem odłożyliśmy na papierkowe sprawy dotyczące pozwolenia i zrobiliśmy fundamenty... na reszte domku wzieliśmy teraz kredyt.

Blondi22, Muska, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    zazdrosze wam tych domków też bym chciała nawet mały ale własny ale nie zanosi sie na to wogole ;(

Blondi, Aga, mówicie tak, jakbyście miały wgląd w przyszłość na kolejnych 50 lat!
    Różne rzeczy się jeszcze mogą zdarzyć.
    Możecie np. wygrać w totka, odziedziczyć chałpę po nieznanej cioci z Ameryki lub znaleźć dobrze płatną pracę - nie mówię, że już jutro :)

Oj ciotki w ameryce nie mam ani w polsce nawet co by groszem rzuciła :-(
    No jak wygram w totka to sobie postawię ale znając moje szczęście to nie wygram he he!!!!
    No powiedzmy że już miałam domek może nie własny ale własnością mojego Byłego męża był ale wybrałam szczęscie w wynajętym mieszkaniu niż puste życie w zimnych ścianach domku!!!Coś za coś:-)

ja ciotki tez w ameryce nie mam ;)hehe
    no niby jeden pokoj mamy ale naszczescie duży ale kuchnia razem połaczona z wejsciem wiec tak jak wczodzi sie odrazu do kuchni ale dobre i to

dziłake mamy ale fundudzy żeby postwic jakis domek to niestety nie

A ja specjalnie napisałam o NIEZNANEJ ciotce z Ameryki :)

Działkę macie powiadasz? A do tego jesteście jeszcze młodziaki.
    No to ja tu widzę sporo alternatyw! Można sprzedać działkę i kupić większe mieszkanie (+ kredyt), można poczekać, aż poprawi się Wasza sytuacja finansowa, dostaniecie kredyt i postawić sobie na działce małą urokliwą chatkę... I to nie mówię o tym, że to się stanie jutro (czyli: za parę lat), ale choćby za dziesięć, kilkanaście lat.

A u Was Aga, to chyba najważniejsze, żeby w końcu wyzwolić się spod "więzów wynajmu" i sprawić sobie coś ciasnego, ale własnego. I też nie mówię, że to ma się stać "już teraz".

Laseczki, przyszłość stoi otworem :)

Fedra, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie o testy owulacyjne. czy one mają też jakąś czułość tak jak ciążowe? jaka czułość jest najlepsza? jakie polecacie?
    dzięki

ja kupuję hydrex lub amil

Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną też stoi otworem, bo też kiedyś (kiedy? nie wiadomo) chcielibyśmy zmienić nasze 45-metrowe mieszkanko w bloku z końca lat 60 (do tego z karaluchami ;) ) na coś większego, tym bardziej, że niedługo będzie nas czwórka. Ale czekam cierpliwie, teraz jest w porządku (no, gdyby nie te karaluchy :/ )

Fedra, Libra, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko niech się dzieje stopniowo i bez spinania. :)
    My jakoś trochę zaoszczędziliśmy, nie wydaliśmy wcześniej złotówki ze ślubnych prezentów i tak powoli tworzymy nasze gniazdko :). W ubiegłym roku było łatwiej oszczędzić, bo ja tez pracowałam, obecnie marna kuroniówka, więc nie zaszaleję :P. No ale mam kilka wizji przyszłości, więc zobaczymy... jak nie znajdę pracy, to może działalność... (ale to tylko gdybanie, jak na tą chwilę )

Fedra, kiti, Muska, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Libra wrote:
    zbikowa wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    jeszcze a propos wyjazdów na Woodstock i buntów młodzieńczych, to miałam luz z rodzicami tylko dlatego, że oni od zawsze bardziej skupieni są na mojej siostrze, bo jak byłyśmy małe to powaznie chorowała.
    A poza tym, oni nie do końca wszystko wiedzieli, np, że pojechałam z koleżanką z Gdańska do Krakowa pozwiedzać a potem autostopem przez całą Polskę na Woodstock..

a wracając do teraźniejszości to od poniedziałku prawdopodobnie będę pracować z moim M. w jednym biurze i serio jestem przerażona, bo 24h/dobe razem to tyć za dużo jak na moje biedne nerwy, no ale zobaczymy może nie będzie tak źle. tymczasem życzę wszystkim miłego dnia ;)

kurka... nie dziwię Ci się... sama byłabym przerażona pracą z moim m...

ale z drugiej strony... hmmm.... będziecie w jednym pokoju?
    możecie poudawać taki romans w biurze;P akcja na ksero itd;P:D

kurka wysmarowałam posta i mi go wcięło, dzięki ovufriend!

bedziemy w 1 pokoju, biurko w biurko prawie... poza nami tylko 2 osoby (w tym prezes), a mój m. już mi zapowiedział molestowanie w miejscu pracy ;)

patrzyłam na testy na ebay, ale najniższą czułosć mają 20mIU a 10 są tylko dla testów ciążowych. myślicie że jak takie wezmę bądą ok? przynajmniej nie będą fałszować wyników jesli będzie niższa czułosć, co o tym myślicie?

będzie akcja na biurku po godzinach pracy:D

mi testy o czułości 10 nie wychodziły (ale podejrzewam, że trafiłam na jakis bubel) za to z apteki o czułości 40 wychodziły zarąbiście

Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak przyszłość stoi otworem !!!Trzeba jakiś plan opracować ale puki co to naprawdę nie mam pomysłu na żaden plan:-(
    Już mojemu proponowałam aby kredyt wziąść i kupić jakieś małe ale własne ale absolutnie się nie zgadza!!! Czasem się myślę że datę ślubu wyznaczymy dopiero jak będę w ciąży bo inaczej on się spieszyć nie będzie z tym jak już pisałam taki zimny drań z niego!!!

• Dodi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zasadzie jesteśmy w podobnej sytuacji jak Muska póki co ;) czyli chęci są ale działki i funduszy nie ma, ale na dzien dzisiejszy mamy 3 pokoje i aneks ale w starym domu, wymagającym ogromnego wkładu finansowego, więc to tak zwana przeczekalnia dla mnie, bo dalszego przyszłości wiązać z tą chatą nie możemy a poza tym lokalizacja okropna :/ może kiedyś ....

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Muska wrote:
    Kfjatus wrote:
    Muszę Wam coś powiedzieć :) Zjadłam przed chwilą ogórkową, a teraz trzymam w ręku czekoladę i zajadam, z pewnością jestem w ciąży :P Mieszam kwaśne i słodkie - ewidentnie ciąża :D

Oj tam, oj tam. Ja tak co miesiąc mam ;)
    Czasem nawet podczas owu tak mieszam :D
    Gastrofaza pełna gębą. Wtedy to już nawet i dwa razy na miesiąc, hihi ;)
    Także u mnie ten objaw nie może być jako ciążowy liczony :D

tak sobie pomyślałam, jak chwyciłam tą czekoladę, że właśnie we wszystkim można widzieć objaw... Dobrze, że mam bardziej środek cyklu niż koniec, to chociaż się nie nastawiam po takich swoich jedzeniowych akacjach ;)

O! Przypomniałaś mi, że mam w szufladzie zachomikowanego batonika Lion, buahahaha, idę jeść :P

a ja już wciełam rządek tej czekoladki, z której orzechy wyglądaja przez okienko:)

mauysia, Dodi, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    mauysia wrote:
    Klif wrote:
    Pytałam na wątku kwietniowym, ale zapytam tutaj bo tu jest więcej zafasolkowanych. Czy w cyklu, w którym zaszłyście w ciążę miałyście objawy typowe na @, czy wprost przeciwnie?

Jeśli chodzi o moje odczucia, to mój cykl nie różnił się niczym od poprzednich, nie miałam żadnych "ciążowych objawów".

Ja również nie miałam żadnych objawów ani @ ani ciążowych ;)

asz to pech... to u mnie nic z tego w tym cyklu, bo ja jeden objaw mam - piekące cycki...

ale zaraz... przecież to też objaw @, czyli się nieliczy!;P

uff... tyciuteńka nadzieja uratowana!:D

kiti, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie świruj Libra ;P
    chociaż... hmmm... takich objawów to ja nigdy nie miałam ;) może to ze względu na moje rodzynki zamiast cycków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 10:52

AGA 30, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    nie świruj Libra ;P

święte słowa!!! :D

Dodi, Muska, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liberko ale ten twój wykresik trzyma w napięciu jak nie powiem co!!:-)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy @ masz mieć Liberko!!:-)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pomysł!!! nie mówmy już nic na temat wykresu Libry - to jest najlepszy sposób :D ewentualnie na priv sobie będziemy wysyłać he he

Libra lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    nie świruj Libra ;P
    chociaż... hmmm... takich objawów to ja nigdy nie miałam ;) może to ze względu na moje rodzynki zamiast cycków :D

e coś Ty Dodi, ja nie świruje... jeszcze... zeświruję w poniedziałek jak @ nie przyjdzie a test będzie negatywny;P

ja dzisiaj po prostu mam bardzo dobry humor:) i się świetnie bawię:) służą mi wieczorne pogaduchy;P

AGA 30, Dodi, Fedra, zbikowa, Muska, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ