Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Uciekam,!!!!!!!!!! Słyszę na schodach moją mamę, a ja mam taaaaaaaki syf w domu :D
    Zmykam!! Do wieczorka :)

No to szacun, że zdążysz ogarnąć syf w 10 sekund, przed przyjściem mamy :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Dodi, Fedra, Ilona, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem podekscytowana tym sobotnim meczem dziewczyny mam nadzieję ze tylko bilety dostaną!!!:-)

mauysia, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam coś powiedzieć :) Zjadłam przed chwilą ogórkową, a teraz trzymam w ręku czekoladę i zajadam, z pewnością jestem w ciąży :P Mieszam kwaśne i słodkie - ewidentnie ciąża :D

mauysia, nick nieaktualny, Dodi, Fedra, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Dobra, możemy przerzucić się na "Domek na prerii" - tam grał tan sam aktor, co w Bonanzie ;)

o jakoś ten film lubiałam i Dr Quin :)

ojeku i jeszcze
    Cudowne lata (oglądam je na nowo;)
    Dzień za dniem

Tak, "Cudowne lata" to był hit!
    A ja jeszcze bardzo lubiłam "Pełną chatę" i tez jakoś oglądałam to ejszcze raz niedawno :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    jeszcze a propos wyjazdów na Woodstock i buntów młodzieńczych, to miałam luz z rodzicami tylko dlatego, że oni od zawsze bardziej skupieni są na mojej siostrze, bo jak byłyśmy małe to powaznie chorowała.
    A poza tym, oni nie do końca wszystko wiedzieli, np, że pojechałam z koleżanką z Gdańska do Krakowa pozwiedzać a potem autostopem przez całą Polskę na Woodstock..

a wracając do teraźniejszości to od poniedziałku prawdopodobnie będę pracować z moim M. w jednym biurze i serio jestem przerażona, bo 24h/dobe razem to tyć za dużo jak na moje biedne nerwy, no ale zobaczymy może nie będzie tak źle. tymczasem życzę wszystkim miłego dnia ;)

mauysia, nick nieaktualny, Fedra, Dodi, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• klaudia123 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ! pisałam gdzies dzisiaj na forum, a że jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo obeznana , gdzieś mój post zniknął i nie wiem czy ktoś odpowiedział czy nie ;) tak wiec powielę raz jeszcze temat :) Na początek witam Was wszystkie mam na imię klaudia i to jest mój 1 raz z ovu. Dzisiaj rano zrobiłam test tj mój 29 dzien cyklu ( cykle mam różnie, raz 28, innym razem 30 dni, kiedyś zdarzyło się 32) i mam problem z interpretacją testu, może któraś z Was miała podobnie??? a mianowicie , na teście widoczna jest 1 kreska a ta 2 upragniona .... no... widać jakiś zarys, nie jest on ani blado różowy , ani też jak niektóre z Was pisały "cień cienia" , obracam testem w górę w dół , w prawo w lewo i widzę taką białą, bardziej świecącą niz pozostała część testu kreseczkę i teraz od kilku godzin zachodzę sobie głowę czy to za mało hormonu czy jakas reakcja chemiczna ( obserwacje zaczelam po 4 minutach) Jak sądzicie ? na betę umówiłam się na dopiero piątek, a do tego czasu pozostaje mi jedynie czekać . Pozdrawiam Was wszystkie !!!

klaudia
  • kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was w ten piękny dzień :) w końcu można się wygrzać <3

byłam dzisiaj na badaniu hormonów ... wyniki wieczorem :)

mauysia, nick nieaktualny, Dodi, Muska, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia123 wrote:
    hej dziewczyny ! pisałam gdzies dzisiaj na forum, a że jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo obeznana , gdzieś mój post zniknął i nie wiem czy ktoś odpowiedział czy nie ;) tak wiec powielę raz jeszcze temat :) Na początek witam Was wszystkie mam na imię klaudia i to jest mój 1 raz z ovu. Dzisiaj rano zrobiłam test tj mój 29 dzien cyklu ( cykle mam różnie, raz 28, innym razem 30 dni, kiedyś zdarzyło się 32) i mam problem z interpretacją testu, może któraś z Was miała podobnie??? a mianowicie , na teście widoczna jest 1 kreska a ta 2 upragniona .... no... widać jakiś zarys, nie jest on ani blado różowy , ani też jak niektóre z Was pisały "cień cienia" , obracam testem w górę w dół , w prawo w lewo i widzę taką białą, bardziej świecącą niz pozostała część testu kreseczkę i teraz od kilku godzin zachodzę sobie głowę czy to za mało hormonu czy jakas reakcja chemiczna ( obserwacje zaczelam po 4 minutach) Jak sądzicie ? na betę umówiłam się na dopiero piątek, a do tego czasu pozostaje mi jedynie czekać . Pozdrawiam Was wszystkie !!!

Klaudia, ja bym zrobiła jeszcze raz jutro, bo z "cienia cienia cienia" to na dwoje babka wróżyła ;)
    Choć 1 dzień różnicy to może być za mało, żeby "pogrubić kreskę". Ale oby tak się stało :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    witam was w ten piękny dzień :) w końcu można się wygrzać <3

byłam dzisiaj na badaniu hormonów ... wyniki wieczorem :)

Hej kiti!

No to zdaj nam potem raport :)

kiti lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zrób test jeszcze jutro rano

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    u mnie lał deszcz od 8 rano i pól godziny tempu przestało poszło na warszawe;)

a u mnie teraz słoneczko swieci

w wawie też już nie pada i wyszło słońce.

To ze mnie był jakiś telemaniak bo i Dr Quin i Domek na prerii i pewnie jeszcze coś oglądałam. Ale żeby nie było w gumę też grałam i w zimne ognie i chowanego i po drzewach też łaziłam.:)

Klif czy mówisz o Korku (główny bohater tego filmu). Aha i jeszcze ALFa oglądałam.

kiti, Fedra, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie o testy owulacyjne. czy one mają też jakąś czułość tak jak ciążowe? jaka czułość jest najlepsza? jakie polecacie?
    dzięki

• kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia oczywiście że się podziele wynikami żebyście pomogły w interpretacji ;-)

widzę że dyskutowałyście na temat budowy domu ;-) to pochwale się i ja naszym małym :) w końcu w tym roku ruszamy na całego... fundamenty już są a w górę będzie rósł od maja.
    http://www.archeton.pl/projekt-domu-majaneo_1141_opisogolnyl

Kfjatus, Dodi, Muska, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie o testy owulacyjne. czy one mają też jakąś czułość tak jak ciążowe? jaka czułość jest najlepsza? jakie polecacie?
    dzięki

ja miałam z allegro o czułości 10 ale z apteki pokazują lepiej :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    zbikowa wrote:
    dzięki

ja miałam z allegro o czułości 10 ale z apteki pokazują lepiej :)

Ja też miałam z allegro o czułości 10 i mi działały elegancko :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    jeszcze a propos wyjazdów na Woodstock i buntów młodzieńczych, to miałam luz z rodzicami tylko dlatego, że oni od zawsze bardziej skupieni są na mojej siostrze, bo jak byłyśmy małe to powaznie chorowała.
    A poza tym, oni nie do końca wszystko wiedzieli, np, że pojechałam z koleżanką z Gdańska do Krakowa pozwiedzać a potem autostopem przez całą Polskę na Woodstock..

a wracając do teraźniejszości to od poniedziałku prawdopodobnie będę pracować z moim M. w jednym biurze i serio jestem przerażona, bo 24h/dobe razem to tyć za dużo jak na moje biedne nerwy, no ale zobaczymy może nie będzie tak źle. tymczasem życzę wszystkim miłego dnia ;)

kurka... nie dziwię Ci się... sama byłabym przerażona pracą z moim m...

ale z drugiej strony... hmmm.... będziecie w jednym pokoju?
    możecie poudawać taki romans w biurze;P akcja na ksero itd;P:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 09:46

Kfjatus, Fedra, Dodi, zbikowa, Muska, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti fajny domeczek :) Widzę, że podobnie jak u nas, najpierw fundamenty, a teraz reszta :) Tylko u nas już zaczęli robić, ale do maja tez już niedaleko, więc niedługo i u Was ruszy budowa ;)

kiti lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia123 wrote:

ja bym test powtórzyła za 2 dni...
    albo poszłabym na bete...

mauysia lubi tę wiadomość

• Klif Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam na wątku kwietniowym, ale zapytam tutaj bo tu jest więcej zafasolkowanych. Czy w cyklu, w którym zaszłyście w ciążę miałyście objawy typowe na @, czy wprost przeciwnie?

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!! ;)
    na mnie też czekałyście dzisiaj, czy nie bardzo? ;)

Libra ja Ci powiem, że póki co cieszę się, że co chwilę Ci coś dolega i dobrze by było jakbyś już wszystkie wyniki miała i była przygotowana na wizytę u gina... dlaczego? bo też tak planowałam :D

Muzarciu ja Cię normalnie podziwiam na maksa jaka Ty robotna jesteś i przede wszystkim, że Ci się chce ;)

jak tak opowiadacie to coś mi gdzieś świta, że ja też gdzieś harcerstwa ugryzłam he he i glany miałam, ale dlaczego to w sumie nie wiem i na dzieci Maryi chodziłam ;) kurcze inne czasy to były napewno niż teraz ....

Kfjatus bardzo ładna chawirka ;)

Karoam bardzo dobre podejście lekarza moim zdaniem. Rzeczowy i konkretny ;) jeśli chodzi o to, co powiedział Ci na temat bety to ja usłyszałam coś podobnego od mojego gina :D odnośnie seksu to powiedział mi, że jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to można jak najbardziej, ale jakoś średnio mi się chce ;)

Shagga, Libra poprostu bez kolejki wskoczy do tabelki :D

Kurde tak długo nadrabiam i potem tak mało oryginalna jestem :(
    Ja lubiałam Siódme niebo, Dzień za dniem, Pełna chata i Doktor Quin ;) jest mi teraz przykro ;/ aha no i Beverly Hills, 90210 oczywiście (książki też wszystkie przeczytałam he he), McGiver i Jezioro Marzeń chyba jeszcze było ;)

kiti Twój domek też bardzo ładny ;) ciekawe czy ja się kiedyś doczekam swojego?? hmmm...

Fedra a jak tam Anusia się czuje?

U mnie dzisiaj brzydko :/ wcześniej lało jak z cebra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 09:57

mauysia, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 2453 2454 2455 2456 2457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ