plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ale czemu Sara jest niepoważne? To piękne imię.
Mi się w ogóle bardzo podobają również te hebrajskie, biblijne imiona (np. Jeremiasz), ale pewnie nie miałabym odwagi tak ochrzcić dziecko.
ja też nie mam nic przeciwko Sarze, jak dla mnie daleeeeeeeeko jej do Kewina, Dżesiki, czy Brajana.
Inna sprawa, że parę suczek różnych znajomych się nazywało Sara i raczej z tym mi się to kojarzy ale... w sumie pies to najlepszy przyjaciel człowieka
Oooo , Brajana mam w bloku
W sumie Sara to biblijne imię...hmmm nie pomyślałam o tymNiestety chyba pierwsze moje skojarzenie idzie w stronę A. Włodarczyk
Ja bym tu jeszcze dodała że Sara to hebrajskie, a ja z judaizmem nie mam totalnie nic wspólnego, także bym takiego imienia nie wybrała...
Jakos takie troche historyczne podejście do tego dzisiaj mam...
Zresztą, tu nie ma, że brzydkie imię, czy ładne imię. Każdemu co innego się podoba nie? Tylko żeby to dziecko potem żyć z takim imieniem mogło... Brajan? Co to jest?! Przecież w PL żyjemy a nie w USA. No chyba że planują wyemigrować...Shagga_80, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Muska wrote:Shagga_80 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ale czemu Sara jest niepoważne? To piękne imię.
Mi się w ogóle bardzo podobają również te hebrajskie, biblijne imiona (np. Jeremiasz), ale pewnie nie miałabym odwagi tak ochrzcić dziecko.
ja też nie mam nic przeciwko Sarze, jak dla mnie daleeeeeeeeko jej do Kewina, Dżesiki, czy Brajana.
Inna sprawa, że parę suczek różnych znajomych się nazywało Sara i raczej z tym mi się to kojarzy ale... w sumie pies to najlepszy przyjaciel człowieka
W sumie Sara to biblijne imię...hmmm nie pomyślałam o tymNiestety chyba pierwsze moje skojarzenie idzie w stronę A. Włodarczyk
Ja bym tu jeszcze dodała że Sara to hebrajskie, a ja z judaizmem nie mam totalnie nic wspólnego, także bym takiego imienia nie wybrała...
Zresztą, tu nie ma, że brzydkie imię, czy ładne imię. Każdemu co innego się podoba nie? Tylko żeby to dziecko potem żyć z takim imieniem mogło... Brajan? Co to jest?! Przecież w PL żyjemy a nie w USA. No chyba że planują wyemigrować...
O nie, to moje imię - Maria - też Ci się nie podoba... Buuuu..Jakoś muszę sobie z tym poradzić...
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:zbikowa wrote:Rucia nawet nie idź w tę stronę...
U mnie też tak to wyglądało. Mocne plamienie, z godziny na godzinę coraz gorzej, izba przyjęć i dziękuję.
Tfu Tfu Tfu !!!
Tak jak pisała Bella - może być różnie. Trzymajmy się tego, że będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 11:16
Dodi lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Rucia wrote:Wystarczy pojechać na wycieczkę klasową i srylion stron do czytania
ooo a gdzie byliście, z kim byłaś w parze, byłaś grzeczna?, nie dokuczałaś pani?
Pewnie wydałaś całe kieszonkowe na suweniry?BellaRosa lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Rucia wrote:Wystarczy pojechać na wycieczkę klasową i srylion stron do czytania
ooo a gdzie byliście, z kim byłaś w parze, byłaś grzeczna?, nie dokuczałaś pani?
Właśnie, bo żebyśmy nie były wzywane na dywanik do Dyrektora za złe zachowanie Rutki -
mauysia wrote:Muska wrote:Shagga_80 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ale czemu Sara jest niepoważne? To piękne imię.
Zresztą, tu nie ma, że brzydkie imię, czy ładne imię. Każdemu co innego się podoba nie? Tylko żeby to dziecko potem żyć z takim imieniem mogło... Brajan? Co to jest?! Przecież w PL żyjemy a nie w USA. No chyba że planują wyemigrować...
O nie, to moje imię - Maria - też Ci się nie podoba... Buuuu..Jakoś muszę sobie z tym poradzić...
A nie właśnie. Maria tę zw PL od zawsze nadawane było, tyle, że potem w pewnym wieku zrobiła się tendencja do nadawania dzieciom imion nie-boskich i zaczęło się przekształcanie imienia Maria na Marianna, Mariola itp...
Ale Sary to my nigdy nie mieliśmy chyba w użyciu... Jezusa tez niea przecież inne ludy (głownie hiszpańskie) namiętnie to imię chłopcom nadają.
ps.
A skracali Ci imię na Mania? -
dzień dobry
dziś was dziewczyny dogonić z czytaniem to graniczy z cudem narodzin praktycznie. Albo nie z cudem zajścia w ciążę.
Początek dnia widzę był wesolutki (Bella jeszcze raz 100 lat i zdrówka życzę), a teraz czekamy na info od Dodi.
Dodi mam nadzieję, że to tylko chwilowe i lekarz potwierdzi, że jest dobrze. I dziękuję za pamięć w krojeniu torta Belli.Był pyszny!
mauysia, BellaRosa, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyPani nie dokuczałam, ale jak zwykle krzyczałam na dzieci ( coraz bardziej mnie nienawidzą szatany
) a byliśmy w Instytucie Leśnictwa i robiliśmy papier czerpany
W parze byłam z moją butelką wody niegazowanejZ szatanami nie prowadzam się za rękę
Shagga_80, mauysia, Kfjatus, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość