X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Napisze Ruci sms-a o Dodi!

Niech jej napisze, że ovu-friendy są z nią.

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion, to macie tak,że myślicie sobie,że pewne imiona nie pasują do np poważnych zawodów? Ja np myślę sobie,że chciałabym aby mój Kuba był lekarzem albo inżynierem (oczywiście sam zdecyduje,ale ja pomarzyć sobie mogę,co ;) ? ) no i dr Jakub brzmi ładnie...bo akurat do inżyniera chyba każde pasuje :) ?
    Kiedyś czytałam,że nadawanie pewnych imion powoduje,że później na cv wygląda niepoważnie , jak np Sara.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Opowiedz o swoich związkach z Holandią.

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek
    i liczne wariacje na temat powyższych :)

Radziu i Mirek to inne imiona.

Ojejka, ale jesteś imionowa purystka!

A Ty ściągałaś na biologii.

Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż uwielbia Króla Juliana i resztę ekipy :)
    A Julian to ładne imię - i był przystojniak o tym imieniu w liceum :) Tylko taaaaki ładny, że aż zadufany w sobie :P

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

a czemu NIESTETY z Królem Julianem?? Przecież on jest czadowy :)

Wiem, ale wolałabym, żeby moje dziecko same wyrobiło sobie markę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia napisała,że już Jej pisze.

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga z tymi imionami mam tak samo, dlatego podobało mi się imię Tosia dla dziecka, Tola dla podlotka, Tośka dla nastolatki a potem wedle życzenia Antonina.

Shagga_80, Muska, Gunia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A co do imion, to macie tak,że myślicie sobie,że pewne imiona nie pasują do np poważnych zawodów? Ja np myślę sobie,że chciałabym aby mój Kuba był lekarzem albo inżynierem (oczywiście sam zdecyduje,ale ja pomarzyć sobie mogę,co ;) ? ) no i dr Jakub brzmi ładnie...bo akurat do inżyniera chyba każde pasuje :) ?
    Kiedyś czytałam,że nadawanie pewnych imion powoduje,że później na cv wygląda niepoważnie , jak np Sara.

No, ba, oczywiście że pasuje do lekarza.. Taki np. DR JAKUB BURSKI... :)

Ja tam sądzę, że nie ma co tak za bardzo wybiegać w przyszłość (no chyba że ktoś chce dać imię Nabuchodonozor, albo Galadriela), bo jak synek/córka będzie osobą o dobrym i mocnym usposobieniu, to i tak będzie przez wszystkich postrzegany z szacunkiem :)

Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek
    i liczne wariacje na temat powyższych :)

Radziu i Mirek to inne imiona.

Ojejka, ale jesteś imionowa purystka!

A Ty ściągałaś na biologii.

Żeby tylko na biologii :(

Ola_czeka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Do Radzimira jest Dzimi, można tez coś zawsze wymysleć. Radek? Po staropolsku tez daje radę. Wtedy się imiona takie na -ek zdrabniało.
    W sumie wiele pięknych starych słowiańskich imion poszło w zapomnienie. Jak przyszła chrystianizacja to prawie że nakaz był żeby tylko chrześcijańskie (czyt. z Biblii) dawać. Teraz znowu obserwuje się powrót do korzeni słowiańskich :) Mi się to podoba. Po co ciągnąc z innych krajów jak mamy wiele starych pięknych własnych. Mogłabym o tym długo perorować.
    Z drugiej strony wiem, że my teraz to Europa i trzeba jakoś być wymawianym przez obcokrajowców...
    Mój związek z Holandią jest długi i burzliwy Ola ;) Trochę tam mieszkałam, potem wróciłam na studia do Polski. Trochę za NL teraz tęsknię, to jednak inne życie niż w PL jest. W PL za to , po powrocie poznałam mojego m, który nie chce tam wyjechać osiąść, więc osiedliśmy we Wro.
    Tyle historii chyba...

Ola_czeka, mauysia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Napisz Ruci, że ja piszę, że dobrze, że pisze.

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ola_czeka wrote:

Do Radzimira jest Dzimi, można tez coś zawsze wymysleć. Radek? Po staropolsku tez daje radę. Wtedy się imiona takie na -ek zdrabniało.
    W sumie wiele pięknych starych słowiańskich imion poszło w zapomnienie. Jak przyszła chrystianizacja to prawie że nakaz był żeby tylko chrześcijańskie (czyt. z Biblii) dawać. Teraz znowu obserwuje się powrót do korzeni słowiańskich :) Mi się to podoba. Po co ciągnąc z innych krajów jak mamy wiele starych pięknych własnych. Mogłabym o tym długo perorować.
    Z drugiej strony wiem, że my teraz to Europa i trzeba jakoś być wymawianym przez obcokrajowców...
    Mój związek z Holandią jest długi i burzliwy Ola ;) Trochę tam mieszkałam, potem wróciłam na studia do Polski. Trochę za NL teraz tęsknię, to jednak inne życie niż w PL jest. W PL za to , po powrocie poznałam mojego m, który nie chce tam wyjechać osiąść, więc osiedliśmy we Wro.
    Tyle historii chyba...

Holandia jest piękna i miła do życia.

Fajnie, że wróciłaś.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga Sara jak Sara ale wyobraź sobie, że masz podejrzenia jakiejś poważnej choroby, idziesz do lekarza a tam na drzwiach: Kewin Groszek albo Dżesika Kapuśniak- Ty no ja bym spierdzielała stamtąd od razu :D

mauysia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

a czemu NIESTETY z Królem Julianem?? Przecież on jest czadowy :)

Wiem, ale wolałabym, żeby moje dziecko same wyrobiło sobie markę.

Za parę lat, jak dziecko zacznie wyrabiać sobie markę (albo paręnaście, w gimnazjum czy gdzie tam), to nikt już pewnie nie będzie pamiętał o Madagaskarze.

Przypomniała mi się sytuacja, gdy moja siostra szukała imienia dla córeczki i pomyślała o imieniu IGA. Rodzice, wierni widzowie TVN-u, a szczególnie "Tańca z gwiazdami", za punkt honoru wzięli sobie wybicie to jej z głowy, bo w TzG występowała wtedy niejaka Iga Wyrwał, fotomodelka, która wsławiła się prężeniem swych gołych cycków w brytyjskich gazetach.
    Argument rodziców: jak za parę lat koledzy/koleżanki Igi wklepią sobie w Google IGA i zobaczą gołe cyce Igi Wyrwał, to mała będzie przegrana w szkole! Takąż to długofalową karierę wróżyli moi rodzice Idze Wyrwał.
    Skołowana siostra zmieniła wersję imienia na Aleksandra :) ale jak jej mąż poszedł do urzędu podać dane dziecka, podał IGA, no i mają Igę :)

Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Shagga z tymi imionami mam tak samo, dlatego podobało mi się imię Tosia dla dziecka, Tola dla podlotka, Tośka dla nastolatki a potem wedle życzenia Antonina.

Myślimy podobnie :) I też uwielbiam imię Antoni czy Antonina :)
    Podoba mi się też Kajetan, ale jakby je zdrobnić do Kajtek to już mam złe skojarzenia, bo miałam kiedyś chomika Kajtka :)

Jezu, dzwoniła do mnie babka z BOA z T-mobile z ofertą nie do dorzucenia i nie przyjmuje do wiadomości,że oferta dodatkowych minut (nawet przez miesiąc bezpłatna) nie interesuje mnie, bo mam 3 osoby w tej sieci, z czego z dwiema jestem w sieci rodzinnej a trzecia to Mąż i popołudniami (kiedy oferta jest możliwa do wykorzystania) jest w domu, więc pewnie w ogóle nie skorzystałabym z tego, a potem jakbym zapomniała wyłączyć to płacić za niepotrzebną usługę, masakra! Ona nie słucha nic! Mówię Jej niepotrzebne mi, a Ona , to mogę włączyć? :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Shagga Sara jak Sara ale wyobraź sobie, że masz podejrzenia jakiejś poważnej choroby, idziesz do lekarza a tam na drzwiach: Kewin Groszek albo Dżesika Kapuśniak- Ty no ja bym spierdzielała stamtąd od razu :D

Przemówiłaś do mojej wyobraźni :D

BellaRosa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się jeszcze imię Magdalena, ale nie chciałabym, żeby o mnie mówili "mama Madzi".

Za imionami straaaasznie ciągną się takie historie, nie sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:

Nooo, Kevin czy Dżesika w tym artykule wymienione było z Sarą :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:

Myślimy podobnie :) I też uwielbiam imię Antoni czy Antonina :)
    Podoba mi się też Kajetan, ale jakby je zdrobnić do Kajtek to już mam złe skojarzenia, bo miałam kiedyś chomika Kajtka :)

Jezu, dzwoniła do mnie babka z BOA z T-mobile z ofertą nie do dorzucenia i nie przyjmuje do wiadomości,że oferta dodatkowych minut (nawet przez miesiąc bezpłatna) nie interesuje mnie, bo mam 3 osoby w tej sieci, z czego z dwiema jestem w sieci rodzinnej a trzecia to Mąż i popołudniami (kiedy oferta jest możliwa do wykorzystania) jest w domu, więc pewnie w ogóle nie skorzystałabym z tego, a potem jakbym zapomniała wyłączyć to płacić za niepotrzebną usługę, masakra! Ona nie słucha nic! Mówię Jej niepotrzebne mi, a Ona , to mogę włączyć? :)

GRRRRRRRRR JAK MNIE TA NATRĘTNOŚĆ WK%#@A!
    Jak telemarketer jest nieugięty mimo moich odmów, to po prostu mówię do widzenia i się wyłączam.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

jak będziesz miała jakiś info czy Rutka... to piszcie

‹‹ 2497 2498 2499 2500 2501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ