X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję :(

Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie chwila moment i biedna Dodi musi się tak denerwować, a musiała się chyba czuć dobrze, bo by coś powiedziała. Dobrze, że lekarz jest i ze nie poszła jeszcze do pracy, to szybko zauważyła, że coś jest nie tak jak powinno.

mauysia, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś numer do Dodi? Podtrzymujcie ją tam na duchu.

Dodi lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Radzimir - fajny klimacik :) Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.

Ano.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Radzimir - fajny klimacik :) Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.

Moja koleżanka ma syna Juliana, mówi na niego Dżej :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Opowiedz o swoich związkach z Holandią.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

I on co? Dże?

;)

Kfjatus lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera no aż się zdenerwowałam, no :( Jak sobie przypomnę co przeżywałam jak zaczełam krwawić i zobaczyłam skrzepy a potem jeszcze ponad dobę czekałam na zabieg bo nie dawali żadnych szans to aż mnie trzęsie :( Strasznie mi żal Dodi :( Mam wielką nadzieję, ze to jakaś nic nieznacząca pierdoła, ale z tymi krwawieniami w ciąży to jest różnie ja wam powiem. Nawet brązowego plamienia nie wolno pod żadnym pozorem ignoować. położne mi opowiadały, ze przyjeżdżały pacjentki zalane krwią po pachy i dzieci żyły a przyjeżdżały kobiety z plamieniem brązowym i było jak było...

nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję :(

Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.

Dokładnie! Ja jestem zdania,że my same wiemy najlepiej, kiedy jest coś nie tak i nie wstydzić się dzwonić do lekarza, żeby później nie powiedzieć sobie,że zbagatelizowało się. Ja przy Kubie , jak wspomniałam już, często wydzwaniałam do ginki, z byle pierdołą i choć Ją oczywiście mocno przepraszałam, to jednak uważałam,że mam do tego prawo...teraz większość mam za sobą (tzn wiem, co niepokoić nie musi) i jest luz póki co, ale raz z Kubą jak spanikowałam i dzwoniłam W SOBOTĘ (czy niedzielę) to ginka kazała przyjść na oddział, bo miała dyżur, zbadała, uspokoiła.

Dodi lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

Też mi się podoba imię Julek, tym bardziej, że mam fajnego kolegę o tym imieniu, ale w regionie mojego M "zjulać się" to zrobić siusiu w majty, więc chyba ta opcja odpadnie... Siostra mojego M, gdy odzwyczajała synka od pieluch, śmiała się, że tak często mały teraz siusia w majty, że może go nazywać "Julek".

Więc mi się podoba, ale w rodzinie M są takie a nie inne konotacje jeśli chodzi o to imię...

nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ma któraś numer do Dodi? Podtrzymujcie ją tam na duchu.

Nie mam, ale chyba Rucia ma!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Ja jestem zwolenniczką imion, które ładnie (i krótko!) da się zdrobnić i równie ładnie brzmi dla dziecka jak i dla dorosłego, czy wręcz dla osoby starszej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Ruci sms-a o Dodi!

mauysia, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

Julian tez ładnie. Po Tuwimie :)
    Ja bym tam Julek chętnie wołała. No i tak jak moje tez na j sie zaczyna ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek
    i liczne wariacje na temat powyższych :)

Muska lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Ruci, że Dodi zaczęła krwawić i że jedzie właśnie do gina swojego do szpitala i zeby napisała Jej sms, że wszystkie tu jesteśmy z Nia i jestesmy pewne,że okaże się,że to nic poważnego.

nick nieaktualny, Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek

Radziu i Mirek to inne imiona.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

a czemu NIESTETY z Królem Julianem?? Przecież on jest czadowy :)

BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek

Radziu i Mirek to inne imiona.

Ojejka, ale jesteś imionowa purystka!

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ