plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję
Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Zobaczcie chwila moment i biedna Dodi musi się tak denerwować, a musiała się chyba czuć dobrze, bo by coś powiedziała. Dobrze, że lekarz jest i ze nie poszła jeszcze do pracy, to szybko zauważyła, że coś jest nie tak jak powinno.
mauysia, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
Cholera no aż się zdenerwowałam, no
Jak sobie przypomnę co przeżywałam jak zaczełam krwawić i zobaczyłam skrzepy a potem jeszcze ponad dobę czekałam na zabieg bo nie dawali żadnych szans to aż mnie trzęsie
Strasznie mi żal Dodi
Mam wielką nadzieję, ze to jakaś nic nieznacząca pierdoła, ale z tymi krwawieniami w ciąży to jest różnie ja wam powiem. Nawet brązowego plamienia nie wolno pod żadnym pozorem ignoować. położne mi opowiadały, ze przyjeżdżały pacjentki zalane krwią po pachy i dzieci żyły a przyjeżdżały kobiety z plamieniem brązowym i było jak było...
Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Shagga_80 wrote:Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję
Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.
Dokładnie! Ja jestem zdania,że my same wiemy najlepiej, kiedy jest coś nie tak i nie wstydzić się dzwonić do lekarza, żeby później nie powiedzieć sobie,że zbagatelizowało się. Ja przy Kubie , jak wspomniałam już, często wydzwaniałam do ginki, z byle pierdołą i choć Ją oczywiście mocno przepraszałam, to jednak uważałam,że mam do tego prawo...teraz większość mam za sobą (tzn wiem, co niepokoić nie musi) i jest luz póki co, ale raz z Kubą jak spanikowałam i dzwoniłam W SOBOTĘ (czy niedzielę) to ginka kazała przyjść na oddział, bo miała dyżur, zbadała, uspokoiła.Dodi lubi tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:mauysia wrote:Radzimir - fajny klimacik
Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.
Moja koleżanka ma syna Juliana, mówi na niego Dżej
Też mi się podoba imię Julek, tym bardziej, że mam fajnego kolegę o tym imieniu, ale w regionie mojego M "zjulać się" to zrobić siusiu w majty, więc chyba ta opcja odpadnie... Siostra mojego M, gdy odzwyczajała synka od pieluch, śmiała się, że tak często mały teraz siusia w majty, że może go nazywać "Julek".
Więc mi się podoba, ale w rodzinie M są takie a nie inne konotacje jeśli chodzi o to imię...Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.
Opowiedz o swoich związkach z Holandią.
Ja jestem zwolenniczką imion, które ładnie (i krótko!) da się zdrobnić i równie ładnie brzmi dla dziecka jak i dla dorosłego, czy wręcz dla osoby starszej -
nick nieaktualny
-
Kfjatus wrote:mauysia wrote:Radzimir - fajny klimacik
Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.
Moja koleżanka ma syna Juliana, mówi na niego Dżej
Julian tez ładnie. Po Tuwimie
Ja bym tam Julek chętnie wołała. No i tak jak moje tez na j sie zaczyna -
Ola_czeka wrote:Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.
Radziu
Dzimi
Dzimek
Mirek
i liczne wariacje na temat powyższychMuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.
Radziu
Dzimi
Dzimek
Mirek
i liczne wariacje na temat powyższych
Radziu i Mirek to inne imiona. -
Ola_czeka wrote:Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...
a czemu NIESTETY z Królem Julianem?? Przecież on jest czadowyBellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.
Radziu
Dzimi
Dzimek
Mirek
i liczne wariacje na temat powyższych
Radziu i Mirek to inne imiona.
Ojejka, ale jesteś imionowa purystka!