X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję :(

Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie chwila moment i biedna Dodi musi się tak denerwować, a musiała się chyba czuć dobrze, bo by coś powiedziała. Dobrze, że lekarz jest i ze nie poszła jeszcze do pracy, to szybko zauważyła, że coś jest nie tak jak powinno.

mauysia, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś numer do Dodi? Podtrzymujcie ją tam na duchu.

Dodi lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Radzimir - fajny klimacik :) Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.

Ano.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Radzimir - fajny klimacik :) Chyba nawet syn Krzesimira Dębskiego ma tak na imię, i chyba też ma ksywę Dzimi.

Moja koleżanka ma syna Juliana, mówi na niego Dżej :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Opowiedz o swoich związkach z Holandią.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

I on co? Dże?

;)

Kfjatus lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera no aż się zdenerwowałam, no :( Jak sobie przypomnę co przeżywałam jak zaczełam krwawić i zobaczyłam skrzepy a potem jeszcze ponad dobę czekałam na zabieg bo nie dawali żadnych szans to aż mnie trzęsie :( Strasznie mi żal Dodi :( Mam wielką nadzieję, ze to jakaś nic nieznacząca pierdoła, ale z tymi krwawieniami w ciąży to jest różnie ja wam powiem. Nawet brązowego plamienia nie wolno pod żadnym pozorem ignoować. położne mi opowiadały, ze przyjeżdżały pacjentki zalane krwią po pachy i dzieci żyły a przyjeżdżały kobiety z plamieniem brązowym i było jak było...

Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Aż poczytałam o krwawieniu w ciąży i nieco się uspokoiłam, tzn,że nawet co 4 ciąża przebiega z krwawieniem i nie musi to niczego złego oznaczać, chwała Bogu,że gin Dodi jest teraz na dyżurze. Musi okazać się,że ma tylko odpoczywać i nic poza tym..mam ściśnięty żołądek i chyba nic nie narysuję :(

Też będę czekać z niecierpliwością. Najważniejsze, że Dodi zareagowała od razu, i że zaraz obejrzy ją lekarka.

Dokładnie! Ja jestem zdania,że my same wiemy najlepiej, kiedy jest coś nie tak i nie wstydzić się dzwonić do lekarza, żeby później nie powiedzieć sobie,że zbagatelizowało się. Ja przy Kubie , jak wspomniałam już, często wydzwaniałam do ginki, z byle pierdołą i choć Ją oczywiście mocno przepraszałam, to jednak uważałam,że mam do tego prawo...teraz większość mam za sobą (tzn wiem, co niepokoić nie musi) i jest luz póki co, ale raz z Kubą jak spanikowałam i dzwoniłam W SOBOTĘ (czy niedzielę) to ginka kazała przyjść na oddział, bo miała dyżur, zbadała, uspokoiła.

Dodi lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

Też mi się podoba imię Julek, tym bardziej, że mam fajnego kolegę o tym imieniu, ale w regionie mojego M "zjulać się" to zrobić siusiu w majty, więc chyba ta opcja odpadnie... Siostra mojego M, gdy odzwyczajała synka od pieluch, śmiała się, że tak często mały teraz siusia w majty, że może go nazywać "Julek".

Więc mi się podoba, ale w rodzinie M są takie a nie inne konotacje jeśli chodzi o to imię...

Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ma któraś numer do Dodi? Podtrzymujcie ją tam na duchu.

Nie mam, ale chyba Rucia ma!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Ja jestem zwolenniczką imion, które ładnie (i krótko!) da się zdrobnić i równie ładnie brzmi dla dziecka jak i dla dorosłego, czy wręcz dla osoby starszej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Ruci sms-a o Dodi!

mauysia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:

Julian tez ładnie. Po Tuwimie :)
    Ja bym tam Julek chętnie wołała. No i tak jak moje tez na j sie zaczyna ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek
    i liczne wariacje na temat powyższych :)

Muska lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Ruci, że Dodi zaczęła krwawić i że jedzie właśnie do gina swojego do szpitala i zeby napisała Jej sms, że wszystkie tu jesteśmy z Nia i jestesmy pewne,że okaże się,że to nic poważnego.

Libra, Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek

Radziu i Mirek to inne imiona.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mi się tez podoba Julek, Tuwim to mój ulubiony poeta, niestety całej reszcie znajomych kojarzy się to tylko z Królem Julianem, ewentualnie z Juliuszem Paetzem, który nie jest postacią krystaliczną...

a czemu NIESTETY z Królem Julianem?? Przecież on jest czadowy :)

BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Radziu
    Dzimi
    Dzimek
    Mirek

Radziu i Mirek to inne imiona.

Ojejka, ale jesteś imionowa purystka!

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ