X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Podoba mi się jeszcze imię Magdalena, ale nie chciałabym, żeby o mnie mówili "mama Madzi".

Za imionami straaaasznie ciągną się takie historie, nie sądzicie?

Noooo to kolejne skojarzenie :/

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga wiesz co ja robię jak do mnie dzwonią z jakimiś ofertami?:D Przedtawiają się i mówią, ze rozmowa będzie nagrywana a ja mówię wtedy: Ale ja się nie zgadzam! Ale dlaczego prosze pani? I wtedy mówi tajemniczym lekko ześwirowanym głose: Bo mi religia nie pozwala...- parę razy taka akcja i mam spokój :P

mauysia, Shagga_80, Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale się porobiło. Mam nadzieję, że u Dodi okaże się że nic złego się nie dzieje, dostanie lekarstwa i wróci spokojna do domu. Będę czekać na wieści od Ruci, lub Dodi.Trzymam kciuki

Dodi lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Muska wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Muska, Lilka piękne imię, Radzimir też przyjemne, choć ja lubię mieć duży wachlarz zdrobnień w zanadrzu.

Opowiedz o swoich związkach z Holandią.

Do Radzimira jest Dzimi, można tez coś zawsze wymysleć. Radek? Po staropolsku tez daje radę. Wtedy się imiona takie na -ek zdrabniało.
    W sumie wiele pięknych starych słowiańskich imion poszło w zapomnienie. Jak przyszła chrystianizacja to prawie że nakaz był żeby tylko chrześcijańskie (czyt. z Biblii) dawać. Teraz znowu obserwuje się powrót do korzeni słowiańskich :) Mi się to podoba. Po co ciągnąc z innych krajów jak mamy wiele starych pięknych własnych. Mogłabym o tym długo perorować.
    Z drugiej strony wiem, że my teraz to Europa i trzeba jakoś być wymawianym przez obcokrajowców...
    Mój związek z Holandią jest długi i burzliwy Ola ;) Trochę tam mieszkałam, potem wróciłam na studia do Polski. Trochę za NL teraz tęsknię, to jednak inne życie niż w PL jest. W PL za to , po powrocie poznałam mojego m, który nie chce tam wyjechać osiąść, więc osiedliśmy we Wro.
    Tyle historii chyba...

Holandia jest piękna i miła do życia.

Fajnie, że wróciłaś.

Ino tam ciągle leje ;)

Słuchajcie, zróbcie przerwę. Ja nie nadążam. Odpowiadam na posta z 2 stron wstecz ;) A Wy w międzyczasie już piszecie mniej więcej co ja tam chce powiedziec... Poza tym czas na kaaaaaaawą!!! Takze idę, a Wy tez idźcie bo znowu was nie nadrobię!
    papapapa

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu Sara jest niepoważne? To piękne imię.

Mi się w ogóle bardzo podobają również te hebrajskie, biblijne imiona (np. Jeremiasz), ale pewnie nie miałabym odwagi tak ochrzcić dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Shagga z tymi imionami mam tak samo, dlatego podobało mi się imię Tosia dla dziecka, Tola dla podlotka, Tośka dla nastolatki a potem wedle życzenia Antonina.

Myślimy podobnie :) I też uwielbiam imię Antoni czy Antonina :)
    Podoba mi się też Kajetan, ale jakby je zdrobnić do Kajtek to już mam złe skojarzenia, bo miałam kiedyś chomika Kajtka :)

Jezu, dzwoniła do mnie babka z BOA z T-mobile z ofertą nie do dorzucenia i nie przyjmuje do wiadomości,że oferta dodatkowych minut (nawet przez miesiąc bezpłatna) nie interesuje mnie, bo mam 3 osoby w tej sieci, z czego z dwiema jestem w sieci rodzinnej a trzecia to Mąż i popołudniami (kiedy oferta jest możliwa do wykorzystania) jest w domu, więc pewnie w ogóle nie skorzystałabym z tego, a potem jakbym zapomniała wyłączyć to płacić za niepotrzebną usługę, masakra! Ona nie słucha nic! Mówię Jej niepotrzebne mi, a Ona , to mogę włączyć? :)

ja wlaśnie przeniosłam numer do "pomarańczy"... dali mi o wiele lepszę ofertę od T-mobile (choć byłam ich klientem przez 8 lat) i do tego przez pierwsze 6 miesięcy nie płacę abonamentu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Shagga z tymi imionami mam tak samo, dlatego podobało mi się imię Tosia dla dziecka, Tola dla podlotka, Tośka dla nastolatki a potem wedle życzenia Antonina.

Podoba mi się też Kajetan, ale jakby je zdrobnić do Kajtek to już mam złe skojarzenia, bo miałam kiedyś chomika Kajtka :)

Jezu, dzwoniła do mnie babka z BOA z T-mobile z ofertą nie do dorzucenia i nie przyjmuje do wiadomości,że oferta dodatkowych minut (nawet przez miesiąc bezpłatna) nie interesuje mnie, bo mam 3 osoby w tej sieci, z czego z dwiema jestem w sieci rodzinnej a trzecia to Mąż i popołudniami (kiedy oferta jest możliwa do wykorzystania) jest w domu, więc pewnie w ogóle nie skorzystałabym z tego, a potem jakbym zapomniała wyłączyć to płacić za niepotrzebną usługę, masakra! Ona nie słucha nic! Mówię Jej niepotrzebne mi, a Ona , to mogę włączyć? :)

ja wlaśnie przeniosłam numer do "pomarańczy"... dali mi o wiele lepszę ofertę od T-mobile (choć byłam ich klientem przez 8 lat) i do tego przez pierwsze 6 miesięcy nie płacę abonamentu...

Ja z pomarańczy miałam internet...i zakończyła burzliwie współpracę z Nimi...a z T-mobile jestem mega zadowolona:)

A czemu Olu Sara jest niepoważnym imieniem, hmmm, nie wiem, może przez skojarzenie z filmem? Nie wiem, dla mnie to kolejne z tych imion, które zapożyczone z zachodu brzmią dziwnie...przynajmniej dla mnie...no i nie tylko dla mnie, w tym artykule tak było i tego będę się trzymała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia napisała,że napisała Dodi kilka ciepłych zdań.

mauysia, Kfjatus, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Mi się w ogóle bardzo podobają również te hebrajskie, biblijne imiona (np. Jeremiasz), ale pewnie nie miałabym odwagi tak ochrzcić dziecko.

ja też nie mam nic przeciwko Sarze, jak dla mnie daleeeeeeeeko jej do Kewina, Dżesiki, czy Brajana.

Inna sprawa, że parę suczek różnych znajomych się nazywało Sara i raczej z tym mi się to kojarzy ale... w sumie pies to najlepszy przyjaciel człowieka :D

Shagga_80, Libra, Kfjatus, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Jeremiasz jest piękne oryginalne :)
    Ja nie lubię tych imion na siłę wciąganych jako polskie: Angelika lub Andżelika, ale jest też Angela, Kevin bądź Kewin, Braian - Brajan lub jeszcze jakoś, Jessica lub Dżesika i weź tu potem się przedstaw :/
    A jeszcze Oliver, Olivier, bądź Oliwier.
    Nic nie mam do tych imion, tylko czasem nie ogarniam tego...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

ja też nie mam nic przeciwko Sarze, jak dla mnie daleeeeeeeeko jej do Kewina, Dżesiki, czy Brajana.

Inna sprawa, że parę suczek różnych znajomych się nazywało Sara i raczej z tym mi się to kojarzy ale... w sumie pies to najlepszy przyjaciel człowieka :D

Oooo , Brajana mam w bloku :D
    W sumie Sara to biblijne imię...hmmm nie pomyślałam o tym :) Niestety chyba pierwsze moje skojarzenie idzie w stronę A. Włodarczyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Olivier dla mnie to tylko Janiak :D

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:

Ja z pomarańczy miałam internet...i zakończyła burzliwie współpracę z Nimi...a z T-mobile jestem mega zadowolona:)

A czemu Olu Sara jest niepoważnym imieniem, hmmm, nie wiem, może przez skojarzenie z filmem? Nie wiem, dla mnie to kolejne z tych imion, które zapożyczone z zachodu brzmią dziwnie...przynajmniej dla mnie...no i nie tylko dla mnie, w tym artykule tak było i tego będę się trzymała :D

A no to jak w artykule tak było, to ja się wycofuję z tego co mówiłam.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Ja tez miałam suczkę Sarę jak byłam mała, jak ją przygarnęliśmy to miała nadane imię :)
    Zawsze gdy Pan od muzyki mówił o swojej córci, ja miałam przed oczami mojego ukochanego Pupila - no takie życie :P

Shagga_80, mauysia, Muska lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaaaaaaaaaaaa! My to sobie musimy porozmawiać na osobności! Na priva zapraszam!!!!!!!!!!!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Uwierz mi lub nie, ale zbierałam koparę, bo w pierwszej chwili byłam przekonana, że piszesz o dziewczynach swoich kolegów...

mauysia, Kfjatus, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że każde imię się z czymś kojarzy, musiałybyśmy wymyślić jakieś imię od podstaw, żeby dziecko miało "czystą kartę" :D

Shagga_80, Kfjatus, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Shagga wiesz co ja robię jak do mnie dzwonią z jakimiś ofertami?:D Przedtawiają się i mówią, ze rozmowa będzie nagrywana a ja mówię wtedy: Ale ja się nie zgadzam! Ale dlaczego prosze pani? I wtedy mówi tajemniczym lekko ześwirowanym głose: Bo mi religia nie pozwala...- parę razy taka akcja i mam spokój :P

Prawie sie posikalam jak to przeczytałam. Dobre BellaRosa!

BellaRosa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Uwierz mi lub nie, ale zbierałam koparę, bo w pierwszej chwili byłam przekonana, że piszesz o dziewczynach swoich kolegów...

Ola, słuchasz za dużo blokowego hip-hopu!

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Prawda jest taka, że każde imię się z czymś kojarzy, musiałybyśmy wymyślić jakieś imię od podstaw, żeby dziecko miało "czystą kartę" :D

No dokładnie, każdemu inne imię z czymś się kojarzy...ja ograniczam się do własnych skojarzeń...no i w mniejszym stopniu do skojarzeń Starego ;)
    Ja np nie znoszę od paru lat imienia Mateusz, a kiedyś to był mój drugi typ dla Syna..

Gunia lubi tę wiadomość

‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ