X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyndzelek ten jakbyś szła palcem od policzka to on jest pierwszą częścią ucha od twarzy? (cholera ale zamotałam xD) to on własnie mnie zawsze boli od słuchawek. Z roku na rok bardziej -.- bo kiedyś mogłam np. chodzić w słuchawkach... ale to jak ten dzyndzelek boli to chyba to nie jest zapalenie ucha... a w środku boli Cię cokolwiek?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys przez rok pracowalam w call center, i od temtej pory mam takie rewelacje, gdy uzywam sluchawek. Kilka dni temu caly dzien w pracy przesiedzialam na sluchawkach sluchajac muzyki... no i pewnie teraz to procentuje... eeeeeeh.

Bella, bosko, a co konkretnie nagrywacie, bedzie mozna tego posluchac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Dzyndzelek ten jakbyś szła palcem od policzka to on jest pierwszą częścią ucha od twarzy? (cholera ale zamotałam xD) to on własnie mnie zawsze boli od słuchawek. Z roku na rok bardziej -.- bo kiedyś mogłam np. chodzić w słuchawkach... ale to jak ten dzyndzelek boli to chyba to nie jest zapalenie ucha... a w środku boli Cię cokolwiek?

W srodku mnie troche swedzi. Ale to swedzenie zawsze przechodzi po kropelkach. To jest od ucha, tylko nie wiem, moze zewnetrzna czesc... nie mam pojecia co to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:

No ten ten dzyndzelek wlasnie, heheheh, nie mam pojecia jak to sie nazywa fachowo:)

A i jak dzisiaj wpuscilam kropelki, to czulam jakby one mi bardzo w uchu ciazyly... wiec cos tam poirytowane musi byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2012, 08:53

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to przez słuchawki? Zmieniałaś ostatnio? Masz nowe?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest przez sluchawki, to pewne. Wyglada na jakas infekcje. Zazwyczaj zatrzymuje sie wczesniej i potem przechodzi. Tym razem czuje jakby sie rozkrecalo:(

Sluchawki mam od jakiegos czasu, dobrze leza w uszach, sa takie gietkie, wiec nie przeszkadzaja. I to nie jest tak, ze boli, bo nie wiem, dziwny ksztalt maja, i tyle, tylko jest to jakas infekcja. Moze poczatek. Moze koniec nie wiem:(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2012, 09:02

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klameczko no ja tam nie wiem co masz z tym uchem Kochanie... ale jak boli to może rzeczywiście jechać do lekarza

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaah, ale ciesze sie, ze nie jest to moj pierwszy miesiac mierzenia, bo teraz temp poszla mi w gore, i kurcze bym nie wiedziala, kiedy mam owulacje:) a tak to badam sluz i wiem co i jak:)

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :-)

klameczko tak jak bella ja polecam olejek kamforowy mi zawsze pomaga :-)

bella kiedy do lekarza się wybierasz?? mam nadzieję że pochwalisz się zdjęciami kruszynki wszystkie ciotki ovufriendowe na pewno chca zobaczyć :-)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przeważnie dopada 2 razy do roku, ale ja mam przez dłubanie patyczkami do ucha. mam jakąś manię, normalnie codziennie muszę tam grzebać bo uważam że coś mnie swędzi a otem bach i boli i puchnie w środku.. i przysięgam sobie za każdym razem że już nie będę wkładać patyczków tak często.. jak ból przechodzi to od nowa zaczynam:)

cześć Aneczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2012, 09:20

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu widze wykresik w górę sie pnie super :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    zosiu widze wykresik w górę sie pnie super :-)

no powiem ci że naprwdę jestem bardzo zdziwiona, nie miałam jeszcze takiego wykresu. m mówi że na bank to ciąża i tylko mnie nakręca niepotrzebnie..
    ale sama jestem zaskoczona tą tempką

she, kiti lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu ja tez tak mam nie moge się powstrzymac prawie od tego dzień zaczynam hehe:-) na patyczki nie wyrabiam ;-)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    zosiu ja tez tak mam nie moge się powstrzymac prawie od tego dzień zaczynam hehe:-) na patyczki nie wyrabiam ;-)

to dobrze że nie jestem sama:)

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymamy kciuki za fasolkę :-) a kiedy testujesz??

zi13skjodn64ui4h.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    to trzymamy kciuki za fasolkę :-) a kiedy testujesz??

cóż termin @ mam w środę.. ale że ja mam dość krótką fazę lutealną bo tylko 11 dni to nawet jakby fasola tam była to nie wyjdzie test.
    poczekam do środy. jakoś co cykl testowałam wcześniej inic.. to co ma się teraz zmienić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    mnie przeważnie dopada 2 razy do roku, ale ja mam przez dłubanie patyczkami do ucha. mam jakąś manię, normalnie codziennie muszę tam grzebać bo uważam że coś mnie swędzi a otem bach i boli i puchnie w środku.. i przysięgam sobie za każdym razem że już nie będę wkładać patyczków tak często.. jak ból przechodzi to od nowa zaczynam:)

cześć Aneczko

haaha, no ja juz o patyczkach i mojej milosci do nich to nie wspominam:) to sie dolozylo do tych sluchawek.

No wykres super. Moj m mi probuje wmowic, ze ja juz jestem w ciazy, bo mialam dziwny okres, hahahhaha. nie dociera do niego, ze moja temp poszla w dol i widac, ze organizm przygotowuje sie do kolejnej owulacji... nie, twierdzi, ze jestem w ciazy z takim cichociemniakiem, jakim on byl. Jego mama podobno uparla sie, ze nie usunie ciazy, mimo ze lekarze jej mowili, ze dziecko nie zyje. Potem, gdy juz czas byl na porod, jemu tez sie nie spieszylo, bylo juz po czasie, musieli zrobic cesarke. No. Ale smiechu troche z niego mam, no coz.

Aneczko, witaj. Dzisiaj sie sama jeszcze pokuruje zosinym sposobem, a jak nie przejdzie to pojde do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2012, 09:29

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneczko :) Nie wiem kiedy do lekarza... w poniedziałek robię TSH. Z wynikiem mam dzwonić do mojego endo. Jeżeli wynik wyjdzie poniżej normy to do gina natychmiast a jeśli w dolnej granicy normy to chyba się jeszcze wstrzymam... bo teraz to chyba jeszcze nic na USH nie wyjdzie a "na oko" to pewnie nic mi nie powie i wydam 70zł tylko po to, zeby usłyszeć: prosze przyjść za 2 tygodnie na USG :P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamuś a czemu temp zaznaczyłaś do zignorowania? przez to ucho tak?
    no kuruj się kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2012, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam...dziewczynki witam Was wszystkie...już mi troszkę lepiej...nie boli ale czuję taki ciężar w brzuchu...powiedziałabym, że słodki ciężar, bo nie jest to nieprzyjemne...jeśłi to coś z jelitami to chcę mieć tak częściej ;-) hi hi

Trudno powiedzieć kiedy będzie wyciek ale często dodatkowo pulsuje, ucho jest tkliwe...ja raczej wolę nie ryzykować i nic nie wpuszczać...ucho potrzebuje dostępu powietrza i słuchawki douszne faktycznie nie są najlepsze...dla poparcia tej teorii przyrównam to do problemów z uszami u cocker spanieli, mają klapnięte i ciągłe z nimi kłopoty ( niefortunne porównanie) ale coś z tym może mieć związek...słuchawki odbierają dopływ tlenu...płyn w uchu zbiera się do ok 3 dni więc gdy boli pierwszego dnia to podawałabym ANTOTALGIN ( przeciwbólowo) i DICORTINEF w maści(z neomycyną, gramicydyną i fluorohydrokortyzonem {ten z kolei składnik działa na odczyny zapalne alergiczne, uczuleniowe}) albo ATECORTIN zawiesinę ( ma w składzie oxytetracyklinę i polimyksynę b - one hamują rozwój baktrii i słaby glikokortykosteroid, który ma słabe działanie w przypadku alergicznego zapalenia)...warto w domu mieć te pozycje, bo infekcja alergiczna, czy też wirusowa może zawsze nadkazić się bakteryjnie...

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ