X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio możliwe Libra ;) nie jestem akurat w tym temacie jakiś ekspert ;)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    gocha04 wrote:
    Libra to zaje...ista wiadomość, że wyniki dobre. Twój gin to tylko potwierdzi, a jak M się na Ciebie rzuci ze szczęścia to.... wiadomo.:) Tylko w okolicach owu mu potwierdź ponownie.;)

Rucia ja to mam szczęście.:) że mi f..ut na czole nie wyrósł. I na tym koniec szczęścia.;P wyczerpało się.

Hehehe głupia!

Popieram :P Małgorzato ogarnij się :P

a teraz to przypomniała mi się piosenka "gdzie jest k.. Zbyszek" o matko heheh

Rucia, Kfjatus lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra wrote:
    Kaja wrote:
    Libra chyba też mojego m wyslę na takie badania bo mnie podpytuje gdzie sie takie badania robi !!!!

u mnie jest tylko jedno labolatorium w mieście... a wiedziałam to od koleżanki i od mojej siostry, bo m siostry też już po badaniach

ja bede musiała zapytać moje gina w piątek bo idę na monitoring i oby mi nie powiedział ,że weekend majowy długi bierze bo się potnę !!!!i dowiem się gdzie takie badania robi !!!

ja też sie już zapisałam... ale przez weekend majowy mi się wizyty rozjechały...
    1 wizyta 30.04. - 11dc
    2 wizyta 07.05. - 18dc

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra jakbyśmy wiedziały czemu tak szybko nie zachodzimy w te nasze upragnione ciąże to gin nie byli by potrzebni !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede dzwoniła jutro do niego bo kazał się odezwać przed 9dc aby się umówić no ty juz wiesz ,a ja kurcze nic nie wiem w zeszłym miesiącu też tak przed świętami miałam miec ,a teraz długi weekend idzie ehhhhhhhhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, no to pięknie, że badania M super wyszły :)

Kaja, witaj w PL

Sylwia, oby @ się rozkręciła i leć na badania

U mnie na obiad było spaghetti. Teraz zielona herbata i odpoczynek :) M jest koło mnie więc zmykam..

Libra, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Nio możliwe Libra ;) nie jestem akurat w tym temacie jakiś ekspert ;)

bo wiesz... podwyższony progesteron rozpulchnia macicę i powoduje wzrost endometrium - z czego później jest okres.... przy obniżonym progesteronie w drugiej fazie cyklu nie wzrasta endometrium, więc powstaje zaburzenie cyklu... bądź zamiast miesiączki jakies plamienia...
    bądź jeżeli jest niewystarczająco wysoki (progesteron) następują problemy z zagnieżdżaniem zarodka...
    tylko bardzo wysoki progesteron (bardzo, bardzo wysoki) jednocześnie przy braku ciąży może różne choroby endometrium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 14:52

gocha04, Dodi, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia Witammmmm kurcze no nareszcie !!!! wariactwo ,ale już na miejscu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra jakbyśmy wiedziały czemu tak szybko nie zachodzimy w te nasze upragnione ciąże to gin nie byli by potrzebni !!

może dlatego, że chcemy... a życie pokazuje nam figę z makiem, bo oczywiście to czego chcemy z łatwością nam przyjść nie może

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ja bede dzwoniła jutro do niego bo kazał się odezwać przed 9dc aby się umówić no ty juz wiesz ,a ja kurcze nic nie wiem w zeszłym miesiącu też tak przed świętami miałam miec ,a teraz długi weekend idzie ehhhhhhhhhhh

ja to sobie sama wszystko wyliczyłam... musiałam, bo do mojego gina trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać... dlatego przespałam poprzedni cykl, bo za późno zadziałałam.... ale nic straconego - mam nadzieję, że moje obliczenia będą git i z wizytami ładnie wstrzelę się w owulkę - jeżeli tylko takowa w tym cyklu nastąpi

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Rucia wrote:
    maximka84 wrote:
    Rucia ... a co u siebie znalazłaś że tak zapytam ...? 1,5 roku staranek,.....ja zaraz też będę na tym etapie :(

Progesteron.

Po poronieniu brałam go przez 4 miesiące, ale odstawiłam. Miałam długą długą przerwę, zbadałam raz jeszcze, okazało się, że jest niski, jeden cykl i zaskoczyło.
    Druga sprawa ... przestało mi już tak zależeć na dziecku. Nawet na dzień przed testowaniem rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku, że odpuszczamy.

Hmn ... miałaś długie cykle ... ? ponoć przy podwyższonym prog. są nieregularne cykle ...

Ale ja miałam niski progesteron. Cykle miałam w miarę regularne 28-33 dni.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wiesz ja teraz tak analizuje moja siostra miała regularnie co miesiąc ,a ciąży nie ma do tej pory no inaczej ciąża była ,ale organizm tak się bronił ,że w brzuchu robiły jej się guzy w wielkości pięćci i występowało poronienie i tak 5 razy odpuściła i sfiksowała nie mam kontaktu znią więc nie wiem jaka u niej jest przyczyna odcieła się przez to od całej rodziny i już sama tak myślę ,że może ja mam to samo ?!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    No ale jest RUCIA !!! :) Tak wogóle - serdeczne gratulacje !!! :)
    Czyli do samego końca testowania nie miałaś żadnych podejrzeń ? nic nie bolało ... ;)

Przygotowywałam się do drożności jajowodów, więc nie wyszukiwałam u siebie żadnych objawów :) Miałam w domu kilka testów ciązowych, zrobiłam jeden taki super specjalny i BAM ! Niespodzianka.

Fedra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no zobaczę co tym razem on mi znajdzie ,ale tak na moje oko u mnie nie rosną te pęcherzyki tak jakoś mnie moje przeczucie nachodzi !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ps Gratuluje zdrowej fasolki i ,że serduszko bije jak dzwon !!!!!

Rucia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra no zobaczę co tym razem on mi znajdzie ,ale tak na moje oko u mnie nie rosną te pęcherzyki tak jakoś mnie moje przeczucie nachodzi !!!!

W cyklu w któym zaszłam myślałam, że nic się nie dzieje, że będzie cykl bezowulacyjny, a owulacja była z lewego jajnika, którego nigdy nie odczuwałam :)

Na oko to chłop w szpitalu umarł :P

Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia ps Gratuluje zdrowej fasolki i ,że serduszko bije jak dzwon !!!!!

Dziękuję Kaju :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia chłop może tak ;-) ,ale u mnie tak raczej jest !!!! no ,ale Rucia na to są giny ,aby pomagali w takich ciężkich przypadkach jak Ja!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra wiesz ja teraz tak analizuje moja siostra miała regularnie co miesiąc ,a ciąży nie ma do tej pory no inaczej ciąża była ,ale organizm tak się bronił ,że w brzuchu robiły jej się guzy w wielkości pięćci i występowało poronienie i tak 5 razy odpuściła i sfiksowała nie mam kontaktu znią więc nie wiem jaka u niej jest przyczyna odcieła się przez to od całej rodziny i już sama tak myślę ,że może ja mam to samo ?!!!

ojej!!! jak to guzy? może takie hormonalne? nie dało się jakoś lekami wspomóc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:

W cyklu w któym zaszłam myślałam, że nic się nie dzieje, że będzie cykl bezowulacyjny, a owulacja była z lewego jajnika, którego nigdy nie odczuwałam :)

Na oko to chłop w szpitalu umarł :P

eno jak u Ciebie się nic nie działo? przecież jednoznacznie widać (w czasie nim się na wykresie zrobiło zielono), że wykres jest dwu fazowy

‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ