plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Ola_czeka wrote:gocha04 wrote:Libra to zaje...ista wiadomość, że wyniki dobre. Twój gin to tylko potwierdzi, a jak M się na Ciebie rzuci ze szczęścia to.... wiadomo.
Tylko w okolicach owu mu potwierdź ponownie.
Rucia ja to mam szczęście.że mi f..ut na czole nie wyrósł. I na tym koniec szczęścia.;P wyczerpało się.
Hehehe głupia!
PopieramMałgorzato ogarnij się
a teraz to przypomniała mi się piosenka "gdzie jest k.. Zbyszek" o matko hehehRucia, Kfjatus lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyKaja wrote:Libra wrote:Kaja wrote:Libra chyba też mojego m wyslę na takie badania bo mnie podpytuje gdzie sie takie badania robi !!!!
u mnie jest tylko jedno labolatorium w mieście... a wiedziałam to od koleżanki i od mojej siostry, bo m siostry też już po badaniach
ja bede musiała zapytać moje gina w piątek bo idę na monitoring i oby mi nie powiedział ,że weekend majowy długi bierze bo się potnę !!!!i dowiem się gdzie takie badania robi !!!
ja też sie już zapisałam... ale przez weekend majowy mi się wizyty rozjechały...
1 wizyta 30.04. - 11dc
2 wizyta 07.05. - 18dc -
ja bede dzwoniła jutro do niego bo kazał się odezwać przed 9dc aby się umówić no ty juz wiesz ,a ja kurcze nic nie wiem w zeszłym miesiącu też tak przed świętami miałam miec ,a teraz długi weekend idzie ehhhhhhhhhhh
-
Libra, no to pięknie, że badania M super wyszły
Kaja, witaj w PL
Sylwia, oby @ się rozkręciła i leć na badania
U mnie na obiad było spaghetti. Teraz zielona herbata i odpoczynekM jest koło mnie więc zmykam..
Libra, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:Nio możliwe Libra
nie jestem akurat w tym temacie jakiś ekspert
bo wiesz... podwyższony progesteron rozpulchnia macicę i powoduje wzrost endometrium - z czego później jest okres.... przy obniżonym progesteronie w drugiej fazie cyklu nie wzrasta endometrium, więc powstaje zaburzenie cyklu... bądź zamiast miesiączki jakies plamienia...
bądź jeżeli jest niewystarczająco wysoki (progesteron) następują problemy z zagnieżdżaniem zarodka...
tylko bardzo wysoki progesteron (bardzo, bardzo wysoki) jednocześnie przy braku ciąży może różne choroby endometriumWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 14:52
gocha04, Dodi, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Libra jakbyśmy wiedziały czemu tak szybko nie zachodzimy w te nasze upragnione ciąże to gin nie byli by potrzebni !!
może dlatego, że chcemy... a życie pokazuje nam figę z makiem, bo oczywiście to czego chcemy z łatwością nam przyjść nie może -
nick nieaktualnyKaja wrote:ja bede dzwoniła jutro do niego bo kazał się odezwać przed 9dc aby się umówić no ty juz wiesz ,a ja kurcze nic nie wiem w zeszłym miesiącu też tak przed świętami miałam miec ,a teraz długi weekend idzie ehhhhhhhhhhh
ja to sobie sama wszystko wyliczyłam... musiałam, bo do mojego gina trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać... dlatego przespałam poprzedni cykl, bo za późno zadziałałam.... ale nic straconego - mam nadzieję, że moje obliczenia będą git i z wizytami ładnie wstrzelę się w owulkę - jeżeli tylko takowa w tym cyklu nastąpiBeata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:Rucia wrote:maximka84 wrote:Rucia ... a co u siebie znalazłaś że tak zapytam ...? 1,5 roku staranek,.....ja zaraz też będę na tym etapie
Progesteron.
Po poronieniu brałam go przez 4 miesiące, ale odstawiłam. Miałam długą długą przerwę, zbadałam raz jeszcze, okazało się, że jest niski, jeden cykl i zaskoczyło.
Druga sprawa ... przestało mi już tak zależeć na dziecku. Nawet na dzień przed testowaniem rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku, że odpuszczamy.
Hmn ... miałaś długie cykle ... ? ponoć przy podwyższonym prog. są nieregularne cykle ...
Ale ja miałam niski progesteron. Cykle miałam w miarę regularne 28-33 dni. -
Libra wiesz ja teraz tak analizuje moja siostra miała regularnie co miesiąc ,a ciąży nie ma do tej pory no inaczej ciąża była ,ale organizm tak się bronił ,że w brzuchu robiły jej się guzy w wielkości pięćci i występowało poronienie i tak 5 razy odpuściła i sfiksowała nie mam kontaktu znią więc nie wiem jaka u niej jest przyczyna odcieła się przez to od całej rodziny i już sama tak myślę ,że może ja mam to samo ?!!!
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:No ale jest RUCIA !!!
Tak wogóle - serdeczne gratulacje !!!
Czyli do samego końca testowania nie miałaś żadnych podejrzeń ? nic nie bolało ...
Przygotowywałam się do drożności jajowodów, więc nie wyszukiwałam u siebie żadnych objawówMiałam w domu kilka testów ciązowych, zrobiłam jeden taki super specjalny i BAM ! Niespodzianka.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Libra no zobaczę co tym razem on mi znajdzie ,ale tak na moje oko u mnie nie rosną te pęcherzyki tak jakoś mnie moje przeczucie nachodzi !!!!
W cyklu w któym zaszłam myślałam, że nic się nie dzieje, że będzie cykl bezowulacyjny, a owulacja była z lewego jajnika, którego nigdy nie odczuwałam
Na oko to chłop w szpitalu umarłFedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Libra wiesz ja teraz tak analizuje moja siostra miała regularnie co miesiąc ,a ciąży nie ma do tej pory no inaczej ciąża była ,ale organizm tak się bronił ,że w brzuchu robiły jej się guzy w wielkości pięćci i występowało poronienie i tak 5 razy odpuściła i sfiksowała nie mam kontaktu znią więc nie wiem jaka u niej jest przyczyna odcieła się przez to od całej rodziny i już sama tak myślę ,że może ja mam to samo ?!!!
ojej!!! jak to guzy? może takie hormonalne? nie dało się jakoś lekami wspomóc? -
nick nieaktualnyRucia wrote:Kaja wrote:Libra no zobaczę co tym razem on mi znajdzie ,ale tak na moje oko u mnie nie rosną te pęcherzyki tak jakoś mnie moje przeczucie nachodzi !!!!
W cyklu w któym zaszłam myślałam, że nic się nie dzieje, że będzie cykl bezowulacyjny, a owulacja była z lewego jajnika, którego nigdy nie odczuwałam
Na oko to chłop w szpitalu umarł
eno jak u Ciebie się nic nie działo? przecież jednoznacznie widać (w czasie nim się na wykresie zrobiło zielono), że wykres jest dwu fazowy