Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    miałam wam napisać o badaniach mojego m... otóż wczoraj byłam u koleżanki (ta co leczy się na PCOS)... i wyniki badania nasienia mojego m. zderzyłam z wynikami jej m (tym bardziej, że badania robione były w tym samym labolatorium)... jej m był ze swoimi wynikami u androloga, który powiedział, że jego wyniki są bardzo dobre... uspokoiłam się, bo mój m miał jeszcze lepsze! teraz tylko ciekawe, czy potwierdzi to też mój gin:)

jak wróciłam do domu i przekazałam tą informację mojemu m, to się bardzo ucieszył, aż wezbrały w nim taaaaakieee pokłady czułości;) wczoraj byłam najwspanialszą i najukochańszą żoną na świecie:)

Libruś to świetnie ! :D Super wiadomość !

Zobaczysz, ze prędzej czy później zostaniesz mamą. Może faktycznie po prostu brakuje wam szcześcia? Tak jak mi przez półtora roku? :)

to się zobaczy i oceni jak ja porobię jeszcze wszystkie badania...
    przecież może się okazać, że ja jestem felerna i to we mnie tkwi problem... i będzie trzeba mnie podrasować, jak się tylko da

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    miałam wam napisać o badaniach mojego m... otóż wczoraj byłam u koleżanki (ta co leczy się na PCOS)... i wyniki badania nasienia mojego m. zderzyłam z wynikami jej m (tym bardziej, że badania robione były w tym samym labolatorium)... jej m był ze swoimi wynikami u androloga, który powiedział, że jego wyniki są bardzo dobre... uspokoiłam się, bo mój m miał jeszcze lepsze! teraz tylko ciekawe, czy potwierdzi to też mój gin:)

jak wróciłam do domu i przekazałam tą informację mojemu m, to się bardzo ucieszył, aż wezbrały w nim taaaaakieee pokłady czułości;) wczoraj byłam najwspanialszą i najukochańszą żoną na świecie:)

to elegancko ,że wyniki twojego m superowe!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to zaje...ista wiadomość, że wyniki dobre. Twój gin to tylko potwierdzi, a jak M się na Ciebie rzuci ze szczęścia to.... wiadomo.:) Tylko w okolicach owu mu potwierdź ponownie.;)

Rucia ja to mam szczęście.:) że mi f..ut na czole nie wyrósł. I na tym koniec szczęścia.;P wyczerpało się.

Ola_czeka, nick nieaktualny, Ilona, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra chyba też mojego m wyslę na takie badania bo mnie podpytuje gdzie sie takie badania robi !!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Libra to zaje...ista wiadomość, że wyniki dobre. Twój gin to tylko potwierdzi, a jak M się na Ciebie rzuci ze szczęścia to.... wiadomo.:) Tylko w okolicach owu mu potwierdź ponownie.;)

Rucia ja to mam szczęście.:) że mi f..ut na czole nie wyrósł. I na tym koniec szczęścia.;P wyczerpało się.

Hehehe głupia!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:

Zobaczysz, ze prędzej czy później zostaniesz mamą. Może faktycznie po prostu brakuje wam szcześcia? Tak jak mi przez półtora roku? :)

przecież może się okazać, że ja jestem felerna i to we mnie tkwi problem... i będzie trzeba mnie podrasować, jak się tylko da

Hormony masz porobione? Masz.
    Może czegoś tam brakuje, nie wiem.
    Ja też u siebie szukałam szukałam, obwiniałam się, no i w końcu znalazłam :) Długo to trwało, ale się udało.

Fedra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra! Pogratuluj od nas wszystkich swojemu M. jego zwinnych wojowników!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, Kfjatus, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    gocha04 wrote:

Hehehe głupia!

Popieram :P Małgorzato ogarnij się :P

gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha no dokładnie niech takie info na zelone wpływa :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ... a co u siebie znalazłaś że tak zapytam ...? 1,5 roku staranek,.....ja zaraz też będę na tym etapie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra wrote:

to elegancko ,że wyniki twojego m superowe!!!

i pomyśleć, że mój ma prawie 39 lat... i jego plemniczki mają się świetnie... tak jak m mojej koleżanki, który jest młodszy o 7 lat...
    normalnie dumna jestem z niego, że dzielnie łyka witaminki i stara się dbać o siebie:) (chociaż - żadko bo żadko - ale zdarzają mu się "odskoki"... żeby na taki ideał tu zaraz nie wyszedł...;)

nick nieaktualny, gocha04, Kaja, Ilona, Dodi, nick nieaktualny, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheheh no ale co nie prawdę mówię, że to szczęście.;)

Libra to tym bardziej musisz chwalić się M, tylko go nie przechwal.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 14:35

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Rucia ... a co u siebie znalazłaś że tak zapytam ...? 1,5 roku staranek,.....ja zaraz też będę na tym etapie :(

Progesteron.

Po poronieniu brałam go przez 4 miesiące, ale odstawiłam. Miałam długą długą przerwę, zbadałam raz jeszcze, okazało się, że jest niski, jeden cykl i zaskoczyło.
    Druga sprawa ... przestało mi już tak zależeć na dziecku. Nawet na dzień przed testowaniem rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku, że odpuszczamy.

nick nieaktualny, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    maximka84 wrote:

Progesteron.

Po poronieniu brałam go przez 4 miesiące, ale odstawiłam. Miałam długą długą przerwę, zbadałam raz jeszcze, okazało się, że jest niski, jeden cykl i zaskoczyło.
    Druga sprawa ... przestało mi już tak zależeć na dziecku. Nawet na dzień przed testowaniem rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku, że odpuszczamy.

Hmn ... miałaś długie cykle ... ? ponoć przy podwyższonym prog. są nieregularne cykle ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra chyba też mojego m wyslę na takie badania bo mnie podpytuje gdzie sie takie badania robi !!!!

u mnie jest tylko jedno labolatorium w mieście... a wiedziałam to od koleżanki i od mojej siostry, bo m siostry też już po badaniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jest RUCIA !!! :) Tak wogóle - serdeczne gratulacje !!! :)
    Czyli do samego końca testowania nie miałaś żadnych podejrzeń ? nic nie bolało ... ;)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no teraz tylko do gina na monitoring iiiiii ideał za 9 miechów bedzie !!!!!

gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:

Hormony masz porobione? Masz.
    Może czegoś tam brakuje, nie wiem.
    Ja też u siebie szukałam szukałam, obwiniałam się, no i w końcu znalazłam :) Długo to trwało, ale się udało.

no u mnie hormony niby ok... nawet po owulacji przy wysokiej prolaktynie (55) miałam progesteron w miare (12,7)

ale może mam coś takiego "ukrytego" jak moja siostra... ona miała posklejane jajowody, ale to się "wydało" dopiero po laparoskopii... i oczywiście muszę przycisnąć gina w sprawie mojego mięśniaka - żeby sprawdził, czy jest daleko od endometrium...

nic innego nie przychodzi mi do głowy...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kaja wrote:

u mnie jest tylko jedno labolatorium w mieście... a wiedziałam to od koleżanki i od mojej siostry, bo m siostry też już po badaniach

ja bede musiała zapytać moje gina w piątek bo idę na monitoring i oby mi nie powiedział ,że weekend majowy długi bierze bo się potnę !!!!i dowiem się gdzie takie badania robi !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Rucia wrote:
    maximka84 wrote:

Progesteron.

Hmn ... miałaś długie cykle ... ? ponoć przy podwyższonym prog. są nieregularne cykle ...

chyba przy obniżonym... bynajmniej ja tak myślę...

‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ