plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
kiti wrote:cześć dziewczyny
Dodi
to jestem po pierwszym monitoringu... pęcherzyk na prawym jajniku 16mm endometrium też 16 , lewy jajnik śpiza tydzień mam przyjść sprawdzić czy pękł aaa i we czwartek estradiol żeby sprawdzić czy pęcherzyk wartościowy jest i jeszcze progesteron w przyszłym tygodniu
zalecenie od ginka przytulanko co 2 dni ... a tak poza tym to nie przepisywał żadnych leków na prl bo stwierdził że nie chce mi mieszać w tym cyklu i dostane na następny .
No to wszystko idzie w dobrą stronę
Pozostaje Wam działaćA nam życzyć Wam powodzenia
kiti, zbikowa, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
dziewczyn odkąd jestem w ciąży to w dzien mi jest non stop zimno, a w nocy jest mi gorąco ;( normalnie budzę się mokra. Teraz mam mdłości i nie wiem już co z sobą począć? Cały czas mam kwaśno w buzi ;( bleeeeee.....żebym nie wiem co zjadła czy wypiła zaraz mam kwasny posmak-pierwszy raz tak mam. Na mdłości bez przerwy coś jem. Teraz zjadłam przed chwilą loda-codziennie jem w tej ciąży od tygodnia
i zaraz zaczęło mnie szarpać,ale nic nie wydaliłam z siebie oprócz nadmiernej ilości śliny. Ciąża to coś pięknego, ale te dolegliwości......no nic damy radę
Mam nadzieję,że przejdzie do 14 tygodnia. Tak miałam w pierwszej ciąży-tylko te dolegliwości miałam wtedy poranne, a teraz mam po południu i wieczorem i marzę tylko o chwili kiedy się położę spać
Podczas snu nic na szczęście nie czuje...Ale nie mam też ochoty na seks- a mąż mnie męczy ;)nie często, ale jednak...
Kiti-no to teraz do dzieła co dwa dni bo warunki idealne widzę ,masz!!!!Albo działajcie dziś albo dopiero jutro.Pęcherzyki rosną ok. 2 mm na dobę.Powodzenia!!!!kiti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya więc tak - mój gin awansował
ma swój gabinet i nowoczesne usg na wyłączność... już nie trzeba biegać do pokoju usg, tylko wszystko ma w jednym przestronnym gabinecie:)
co do moich wyników - badanie usg trwało 25 min...
zacznę od mięśniaka... wybadał go bardzo dokładnie... mięśniak ma średnicę 26 mm i jest umiejscowiony w przedniej prawej ścianie macicy... mój mięśniak jest typu śródścienny, czyli nie najgorzej, bo jest zapas od endometrium... ale pojawił się mały problem/nie problem... w ocenie usg wynikało, że może on częściowo przysłaniać wylot prawego jajowodu... gin zastanawiał się, czy bo go nie usunąć, ale - tu kolejny problem - 1. starania by się odwlekły w czasie, bo operacja musiałby być wykonana przez brzuch... chyba raczej laparoskopia by odpadła 2. prawdopodobnie straciłabym prawy jajowód... więc chyba dopóki nie ma zniekształcenia macicy, a zwłaszcza endometrium... chyba bezpieczniej będzie go na razie zostawić go w spokoju...
oczywiście najlepszą opcją byłoby go wyciąć podczas cesarskiego cięcia;) i w chwili obecnej pozostaniemy przy tej opcji...
a jak tam moje jajniory...
prawy jajnik (26x15) - jest na nim coś na kształt ciałka żółtego (napisał z "???") być może doszło już do owulacji i ciałko się kształtuje... ale potwierdzi mi to na kolejnym usg
lewy jajnik (39x23) z pęcherzykiem dominującym ponad 17mm
endometrium 8mmWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 18:29
Gunia, kiti, Fedra, Rucia, zbikowa, aisa, muzarcia, Shagga_80, mauysia, Ola_czeka, gocha04 lubią tę wiadomość
-
libra ta twoja owulacja to ekspresowa jest
ja to musze jeszcze parę dni poczekać
Libra lubi tę wiadomość
-
Libra, wieści są nienajgorsze (przepraszam jeśli uraziłam i powinnam była napisać, że super), patrząc dziś na Twój wykresik pomyślałam, że po co idziesz na monitoring, skoro jesteś już po owulce?... Co do mięśniaka- to nie najgorsze wieści, tak mi się wydaje po tych usłyszanych i przeczytanych, Mięśniaka zlikwiduj przy cesarce, a co. Teraz tak cesarki wykonują, że tylko malusia blizna zostaje... W bikini nie będzie widać
Buziaki Dziewczynki:)
Olka, Ty się wreszcie przestań na mnie obrażać bo spać nie mogę!Libra, kiti lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
hej dziewczynki jak tam dzionek wam mija ?
Libruś może i masz racje żeby tego na razie nie ruszać jeśli nie rośnie. Ja tez mam mięśniaka tylko usadowił się na macicy od zewnątrz i jest troszkę większy niż twój. Lekarka powiedziała ze nie ma powodu go wycinać. Ale fajnie że pęcherzyk jest a drugi był może coś z tego wyjdzieja ciągle trzymam za ciebie kciukasy
Libra lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
No Libruś w takim razie juz wszystko jasne widocznie ta cholera przeszkadza w zapłodnieniu więc pewnie lekarz zaproponuje inseminację aby ominąc kwestię jajowodu a działać już w macicy...
ja również jestem zdania ze nie ma co ruszac dziada jeśli nie rośnie i nie stanowi zagrożenia...
a w ogóle to co lekarz na to wszystko mówił ze można naturalnie i w ogóle co mówił jakieś zalecenia czy na razie czekamy na drugi monitoring zeby zobaczyć co z ciałkeim i drugim pęcherzykiem?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnykiti wrote:libra ta twoja owulacja to ekspresowa jest
ja to musze jeszcze parę dni poczekać
jeszcze nie wiadomo, czy już faktycznie doszło do owulacji... ale za tydzień się tego dowiem, czy doszło do owulacji... a jeśli tak, to z którego jajnika:)... lepiej by było jakby do owulacji dochodziło z lewego jajnika...kiti, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:No Libruś w takim razie juz wszystko jasne widocznie ta cholera przeszkadza w zapłodnieniu więc pewnie lekarz zaproponuje inseminację aby ominąc kwestię jajowodu a działać już w macicy...
ja również jestem zdania ze nie ma co ruszac dziada jeśli nie rośnie i nie stanowi zagrożenia...
a w ogóle to co lekarz na to wszystko mówił ze można naturalnie i w ogóle co mówił jakieś zalecenia czy na razie czekamy na drugi monitoring zeby zobaczyć co z ciałkeim i drugim pęcherzykiem?
badając prawy jajnik lekarz stwierdził, że jest na nim coś na kształt ciałka żółtego, ale jakby się formujące... pytał się czy miałam jakieś dolegliwości - to powiedziałam, że jak wczoraj po bara-bara przeciągnęłam się na łóżku, to strzyknęło, zakuło mnie w obu jajnikach... powiedział, że może "wymusiłam owulację na prawym" - ale dokładnie oceni to za tydzień, czy wytworzy się ładne ciałko żółte... poza tym innych pęcherzyków na prawym jajniku nie ma...
ogólnie powiedział, że lewy jajnik zdecydowanie bardziej aktywny, co się dobrze składa (z prawostronnego położenia mięśniaka)
za tydzień usg... i wtedy zobaczymy co dalejGunia, Fedra, zbikowa, aisa, Shagga_80, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Gunia wrote:Z innej beczułki: Może wiecie na jakim kanale TV ma być mecz Realu z B.Monachium? Cały dzień mówili, że w TVP1, a w programie tego nie ma, ech?
niestety dzisiejszy mecz jest tylko na canale+...
z tego co mi małżonek przekazał oczywiście...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libruś, to info całkiem niezłe. Fajnie jakby ovu była z lewego jajnika i za to trzymam kciuki. A mięśniaka przy cesarce się wytnie
Pozostaje działać i czekać do następnej wizyty. 3mam kciukasy
Mecz można oglądać na necie na meczyki.pl, w tv to na kodowanych.
Ja oglądam z M w tv szwedzkiej. Na Piszczka mówią Piscek, jeszcze się wymowy nie nauczyli
Miłego wieczoru wszystkim życzę !!zbikowa, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ponownie
Libra, ja myślę,że to super wieści...niby ten mięśniak przeszkadza, ale nie jakoś bardzo...pęcherzyk ładnie urósł, teraz tylko czekać tydzień i okaże się co z nim dalejTrzymam mooooooooooooooooocno kciuki
Kiti, Twoje wieści też jak najbardziej pozytywne...i też musimy O ZGROZO wytrzymać jakoś tydzień do kolejnego usg
A właśnie, jak tam mecz?Libra lubi tę wiadomość