plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:hej Natuś a konsultowałaś to kiedys z lekarzem? bo na moje oko to strasznie dziwne.. pachnie mi to jakims zaburzeniem....
Nie konsultowałam... jakoś zapomniałam o tym. Rzadko tak było więc nieszczególnie się tym przejmowałam. Z tym,ze ja zawsze mam dość wysokie temperatury. -
Beata wrote:Kaja wrote:Beata wita cię Azja ,ale jaka to już se wybierz hehehe
Witam cię :-p
hehehe Witaj Kajuś hmmm nie mogę się zdecydować w żadnej nie byłam nie widziałam ehehhe
Beti ,ale ona nadal tak na mnie mówi tyle lat i babcia się nie nauczyła wszyscy poprawiają ,a ta swoje !!! ja tam tez nie byłam ,ale jak tak na mnie mówi chyba się wybiorę -
Tak jak piszecie każda jest inna, nie ma ogólnych reguł i zasad
Ale też czasem wszystko zależy od dnia i samopoczucia, czasem łatwiej przełkniemy coś gorszego, a innym razem uderza w nas mocno i boleśnie, choć niby nie powinno .zbikowa, aisa lubią tę wiadomość
-
Oluś hmmm ja te zzawsze powtarzałam ze każda z nas doczeka sie w swoim czasie... i w sumie brałam to za dobrą kartę to długie oczekiwanie i wmawiałam dziewczynom że dzięki temu bardziej docenimy
ale kurdeeeee mialam nadzieję że mój czas już dawno nadszedł
nie chcę całe zycie zajmować sie tylko i wyłacznie dziećmi (hmmm czy to zdanie jest nie na miejscu na tym forum)
wiem że mnie zrozumiecie wielokrotnie temat był wałkowany wiem że wszystkiego są plusy i minusy każda różnica wieku ma swoje dobre i złe strony, ale juz mi wystarczy, już moja córka jest na tyle duża że pomoże zajac sie maleństwem a jeszcze na tyle mała że nie wypnie tyłka na mnie i nie poleci do koleżanek ;poki co
wiec chcę już... jadę do lichenia i będę wchodziła na kolanach na tą wieżyczkę (czy kjak to się nazywa?) tylko musze wygodny strój przyodziaćzbikowa, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
natusia wrote:Beata wrote:hej Natuś a konsultowałaś to kiedys z lekarzem? bo na moje oko to strasznie dziwne.. pachnie mi to jakims zaburzeniem....
Nie konsultowałam... jakoś zapomniałam o tym. Rzadko tak było więc nieszczególnie się tym przejmowałam. Z tym,ze ja zawsze mam dość wysokie temperatury.
no mi tez zwykle spada dopiero po ale nigdy jeszcze nie rosla ja chyba o tym wspomnę albo poszperam w necie w wolnym czasie, mam nadzieję ż enie natknę sie na jkąs totalna głupotęnatusia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
aisa wrote:No i nie zobaczymy na razie Kuby w kaloszkach
Gunia, udanego pobytu u teściówBędziesz miała neta czy będzie urlop od ovu?
Cześć Beatko :*
Neta niestety nie... chyba, że nie wytrzymam i od M. telefon wezmę, by uzupełnić wykres. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że w sobotę wieczorem wrócimy:)
Jakbym się już dziś nie odezwała, to wszystkim życzę udanego wypoczynku (lub małego obciążenia pracą) i pięknej pogody!
I Fasolek tym, które czekają (wymieniać z nicka nie będę bo jakieś wstydliwe nasze Dziewczyny:))zbikowa, Beata, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Libra wrote:Tinka85 wrote:Proszę o pomoc! W 5t6d robiłam betaHCG - wynik 14813, dwa dni później 8852. Co o tym myślicie? Dodam tylko że badania robiłam w różnych laboratoriach. Czy to może mieć wpływ na wynik? Jednostki są te same, ale normy na obu wynikach różnią się
oj nie mam pojęcia... ale ja trzymałabym się jednego laboratorium... poszłabym powtórzyć dwa dni później do laboratorium z ostatniego wyniku
Pewnie tak bym zrobiła, ale to drugie badanie robiłam w środę i dopiero dzisiaj wyniki były do odebrania... a teraz ten dłuugi weekend, nie wiem co mam robić? -
Beata wrote:Oluś hmmm ja te zzawsze powtarzałam ze każda z nas doczeka sie w swoim czasie... i w sumie brałam to za dobrą kartę to długie oczekiwanie i wmawiałam dziewczynom że dzięki temu bardziej docenimy
ale kurdeeeee mialam nadzieję że mój czas już dawno nadszedł
nie chcę całe zycie zajmować sie tylko i wyłacznie dziećmi (hmmm czy to zdanie jest nie na miejscu na tym forum)
wiem że mnie zrozumiecie wielokrotnie temat był wałkowany wiem że wszystkiego są plusy i minusy każda różnica wieku ma swoje dobre i złe strony, ale juz mi wystarczy, już moja córka jest na tyle duża że pomoże zajac sie maleństwem a jeszcze na tyle mała że nie wypnie tyłka na mnie i nie poleci do koleżanek ;poki co
wiec chcę już... jadę do lichenia i będę wchodziła na kolanach na tą wieżyczkę (czy kjak to się nazywa?) tylko musze wygodny strój przyodziać
No gdybym teraz zaszła, to starsze też nie zajmowałoby się młodszym. Chyba, że urodziłabym bliźniaki i jedno byłoby zdecydowanie bardziej samodzielne... -
Gunia Tobie pozytywnego weekendu zycze w miare możliwości o ile się da heheh no wisz co mam na mysli
Zbikowa wyłaniaj się bo zaraz wszystkie pouciekaja i popadne w jakiś monologzbikowa, Gunia lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Tinka85 wrote:Libra wrote:Tinka85 wrote:Proszę o pomoc! W 5t6d robiłam betaHCG - wynik 14813, dwa dni później 8852. Co o tym myślicie? Dodam tylko że badania robiłam w różnych laboratoriach. Czy to może mieć wpływ na wynik? Jednostki są te same, ale normy na obu wynikach różnią się
oj nie mam pojęcia... ale ja trzymałabym się jednego laboratorium... poszłabym powtórzyć dwa dni później do laboratorium z ostatniego wyniku
Pewnie tak bym zrobiła, ale to drugie badanie robiłam w środę i dopiero dzisiaj wyniki były do odebrania... a teraz ten dłuugi weekend, nie wiem co mam robić?
nie wiem co Ci poradzić może jeszcze uda Ci sie dziś zrobić, beta nie musi byuć rano więc jak dasz rade to może powtórz w tym labo co 1 raz a wynik odbierzesz w czwartek, penie będą pracowali, bo inaczej uschniesz ze zdenerwowania i nie usiedzis z na mioejscu przez cały weekend , a mam nadzieję że to tylko rożnica labo i nie ma sie czym przejmować, ale napewno bym to sprwadziłazbikowa lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyTinka85 wrote:Libra wrote:Tinka85 wrote:Proszę o pomoc! W 5t6d robiłam betaHCG - wynik 14813, dwa dni później 8852. Co o tym myślicie? Dodam tylko że badania robiłam w różnych laboratoriach. Czy to może mieć wpływ na wynik? Jednostki są te same, ale normy na obu wynikach różnią się
Pewnie tak bym zrobiła, ale to drugie badanie robiłam w środę i dopiero dzisiaj wyniki były do odebrania... a teraz ten dłuugi weekend, nie wiem co mam robić?
ja bym czym prędzej poszukała laboratorium, w którym mogłabym zrobić badanie jeszcze dzisiaj i powtórzyć w czwartek...
albo spróbować w laboratorium przy szpitalu... może prywatnie za kasę też by zrobilizbikowa lubi tę wiadomość
-
albomoże zadzwonić do laboratorium i spytać o te normy, może coś wyjaśnią?
znalazłam coś takiego: prawdopodbnie jeden wynik jest od ostatniej miesiączki a drugi według tygodnia ciązy:
Normy beta-HCG
tydzień ciąży mlU/ml
3-4 9 - 130
4-5 75 - 2600
5-6 850 - 20,800
6-7 4,000 - 100,200
7-12 11,500 - 289,000
12-16 18,300 - 137,000
16-29 1,400 - 53,000
29-41 940 - 60,000
tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000
Jeśli faktycznie jest tak jak myśle wydaje się że Twój wynik jest w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 15:08
Libra, Beata, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
wiecie co jakieś dziwne zawroty głowy mam ehhh od czego ???? zmęczona nie jestem po po czym kawy standard 2 jak zawsze ???? idę na wodę a co jak promili nie mogę !!! ps Admin mam focha i nie kupuję lodów na te miesiące Azja tym razem na czarno- biało jadę ,a co !!!!
Beata lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:wiecie co jakieś dziwne zawroty głowy mam ehhh od czego ???? zmęczona nie jestem po po czym kawy standard 2 jak zawsze ???? idę na wodę a co jak promili nie mogę !!! ps Admin mam focha i nie kupuję lodów na te miesiące Azja tym razem na czarno- biało jadę ,a co !!!!
Już wiem, która Azja... Nie ma to żadnego znaczenia bo w ciąży i tak będziesz 2 w 1
Ja już drugi cykl na czarno-biało, za kolorami nie tęsknie..Kaja, Beata, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość