WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Muzi no niestety moja @ mnie nie opuściła na 9 miesięcy :( Plamienie jest i ewidentnie do wieczora zmieni się w potok. Nie lubię gdy @ się spóźnia choćby dzień, dobrze że nie uległam namowom i nie zrobiłam teściora :) jestem dumna ze swej upartości :P

Jestem z Ciebie dumna!

:D :D :D

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10:27 Ola wyszła do wc...jak miną 24 godziny zawiadamiam odpowiednie władze...10 minut w jedną i 10 w drugą stronę plus powiedzmy 10 min na ogarnięcie tematu nr 1. no chyba, że 2. To wychodzi 10:57 ale, że się po 6 minutach Olka zedytowała, <pewnie wróciła po papierek w rolce> to 11:03 powinna być co najmniej...Olka 35 minut przeleciało a Ciebie dalej nie widzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 09:51

Kfjatus, Ola_czeka, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołchy

Muzi, normalnie miałaś atrakcyjną noc, ale nie zazdroszczę ;) Za to tego spaceru i spotkania z bocianem już tak :) ale tak pozytywnie!
    Co do ogrodu i upraw to chyba się do Ciebie zgłoszę kiedyś na jakieś korepetycje.
    Mobilizuj rodzinkę do sprzątania, mobilizuj... ooo już nawet są efekty, piknie ;)

Ruciu, fajnie ma psiapsiółka że ma Was :)

Muska, miałam życzyć udanego wyjazdu, ale właśnie przeczytałam, że chyba wyjazdu nie będzie. W takim razie życzę udanej imprezy w domu.

Sylwia, przemęczysz się jakoś te dwa miesiące a potem remont i już będziecie na swoim :) Zapewne te 2 miechy będę się niemiłosiernie ciągnęły, ale dasz radę! A my będziemy wspierać :)

Kfjatus, nie lubię Twojej @, plamień też nie!

Ola, Twoich plamień i @ też nie lubię!

U mnie ładna pogoda, słonko świeci, 14 w cieniu. W nocy były 2 stopnie. Do karoamowej pogody jeszcze daleko, ale jak na tutejsze warunki to nie mogę narzekać ;)

Miłego dnia :)

mauysia, Kfjatus, Ola_czeka, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska udanej imprezy :)
    Lubię takie domowe imprezy, bo jest blisko, nie trzeba szukać tego kto prowadzi, można ubrać się tak jak nam odpowiada (bo jak w plener to trzeba zabrać sporo rzeczy - deszcz, słońce, ciepło, zimno...), no i jak M. przesadzi z alkoholem, w najgorszym wypadku - uśnie :D, nie trzeba Go wyciągać, przekonywać, że czas do domu, czy inne takie ... :D

Ola_czeka, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec jestem a wiec tak:
    morfologia :
    RBC- 4,21
    Hb- 13,4
    HCT- 39,3
    LEU- 6,2
    PLT- 201

RR(mmHg) 120/70

FSH 3,9 mlU/mL
    LH- 2,9 mlU/mL
    prolaktyna- 30,2 ng/mL
    Estradiol- 29,5 pg/ml
    testosteron- 36,3 ng/mL
    DHS- 214 ug/dl
    glukoza na czczo- 77mg/dl po 1h 159mg/dl po 2h- 98 mg/dl
    Free T 3-3,46 pg/mL
    Free T 4-1.06 ng/dL
    TSH-1.78 ulU/mL
    Zalecenia pielegniarskie: oszczedzajacy i spokojny tryb zycia( "z pewnoscia teraz bedzie spokojny")
    Stan ogolny dobry kontrola w por.K.Rp. Bromergon 1/1tabl

wydaje mi sie ze stoje znowu w punkcie wyjscia bo biore bromergon tylko cwiartke przez 2 lata - wiec teraz pasuje zwiekszyc do 1 tabl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 09:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 15 stopni ale bez słónca i sie chmurzy ;/

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale różne laboratoria mają różne normy - mogłabyś dopisać normy wyników?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo dziewuszki fasoleczek.Slyszalam legende ze jest taka gora "ślęża" i jesli tam pojedzie para w okresie owulacji to napewno tam zafasolkuje- ale na ile jest prawdziwa ta legenda nie wiem ? ale moze sprobujemy...

mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Sylwia, ale różne laboratoria mają różne normy - mogłabyś dopisać normy wyników?

nie mam przepisalam wszystko co bylo napisane bo dali to na jednej kartce wiec ktos musial to przepisywac na kompie..:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a propo dziewuszki fasoleczek.Slyszalam legende ze jest taka gora "ślęża" i jesli tam pojedzie para w okresie owulacji to napewno tam zafasolkuje- ale na ile jest prawdziwa ta legenda nie wiem ? ale moze sprobujemy...

He he, tam ponoć stacjonują czarownice, więc jeśli miałoby się tam udać, to tylko za sprawką sił nieczystych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 10:00

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myslicie czy z tych badan moze wyjsc czy mam te PCOS czy nie. Gin powiedzial ze po badaniach bedzie wszystko wiadomo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    sylwia1985 wrote:

He he, tam ponoć stacjonują czarownice, więc jeśli miałoby się tam udać, to tylko za sprawką sił nieczystych :D

e tam byle by efekt byl !! ja tam sie czarownic nie boje bo sama czasem nia jestem !!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

nie slyszałam nigdy o tym miejscu

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co robimy Sabat na tej górze o której mówi Sylwia ? :)

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Muzi-nie zazdroszczę takiej rodzinki !!
    Ruciu-jesteście super z mężusiem,że tak pomagacie tej biednej przyjaciółce ;(
    Karoam- zdjęcie super, a ta Wasza Egipska temperatura to chyba by mnie umordowała...jak Ty wytrzymujesz w takie upały?A co będzie jak ciąża będzie starsza?
    Sylwia-lekarz na pewno coś stwierdzi, ja Ci mogę tylko powiedzieć,ze Prolaktyna za wysoka, a ta cwiartka mogłabyć za mała dawką na Twoją prolaktynę,więc 1 tabletka może pomoze?
    Co do PCOS lekarz będzie wiedział, ja Ci moge powiedziec,że sprawdza się stosunek LH do FSH w obie strony czyli FSH do LH tez. I jak jest wynik w okolicach 1 to jest super. Juz nie pamiętam od ilu mozna podejrzewać PCOS. Sprawdź sobie w internecie. Bynajmniej Tobie wychodzi w jedną stronę 0,74 a w drugą 1,34. Chyba jeszcze nie jest źle ;).A co do reszty to wiem, że hemoglobina super i płytki też. Glukoza też ok. i ogólna morfologia wydaje mi sie ,ze super ;). Estradiol- w którym dniu cyklu?Testosteron-nigdy nie badałam...DHS-też nie badałam więc nie pomogę ;(. Ciśnienie idealne ;)

mauysia, Muska lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:

TAK JEST ZBIOROWE SERDUCHOWANIE !!!!! A POTEM WSZYSTKIE ZAFASOLECZKOWANE !!! YUPI !!!!

Blondi22, Ola_czeka, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sylwia cisnienie masz idealne ja osttanio mierzylam sobie przedwczoraj i miałam 144/85
    ale to po tych nerkach pewnie jeszcze nie doszłam do siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 10:16

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    hej!
    Muzi-nie zazdroszczę takiej rodzinki !!
    Ruciu-jesteście super z mężusiem,że tak pomagacie tej biednej przyjaciółce ;(
    Karoam- zdjęcie super, a ta Wasza Egipska temperatura to chyba by mnie umordowała...jak Ty wytrzymujesz w takie upały?A co będzie jak ciąża będzie starsza?
    Sylwia-lekarz na pewno coś stwierdzi, ja Ci mogę tylko powiedzieć,ze Prolaktyna za wysoka, a ta cwiartka mogłabyć za mała dawką na Twoją prolaktynę,więc 1 tabletka może pomoze?
    Co do PCOS lekarz będzie wiedział, ja Ci moge powiedziec,że sprawdza się stosunek LH do FSH w obie strony czyli FSH do LH tez. I jak jest wynik w okolicach 1 to jest super. Juz nie pamiętam od ilu mozna podejrzewać PCOS. Sprawdź sobie w internecie. Bynajmniej Tobie wychodzi w jedną stronę 0,74 a w drugą 1,34. Chyba jeszcze nie jest źle ;).A co do reszty to wiem, że hemoglobina super i płytki też. Glukoza też ok. i ogólna morfologia wydaje mi sie ,ze super ;). Estradiol- w którym dniu cyklu?Testosteron-nigdy nie badałam...DHS-też nie badałam więc nie pomogę ;(. Ciśnienie idealne ;)

badania robilam jak dostalam okres czyli w 2 i 3 i 4 dniu cyklu

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kfjatus wrote:

TAK JEST ZBIOROWE SERDUCHOWANIE !!!!! A POTEM WSZYSTKIE ZAFASOLECZKOWANE !!! YUPI !!!!

Uła, szykuje się niezła orgietka...

zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kopciuszku :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2640 2641 2642 2643 2644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ