X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Muzi no niestety moja @ mnie nie opuściła na 9 miesięcy :( Plamienie jest i ewidentnie do wieczora zmieni się w potok. Nie lubię gdy @ się spóźnia choćby dzień, dobrze że nie uległam namowom i nie zrobiłam teściora :) jestem dumna ze swej upartości :P

Jestem z Ciebie dumna!

:D :D :D

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10:27 Ola wyszła do wc...jak miną 24 godziny zawiadamiam odpowiednie władze...10 minut w jedną i 10 w drugą stronę plus powiedzmy 10 min na ogarnięcie tematu nr 1. no chyba, że 2. To wychodzi 10:57 ale, że się po 6 minutach Olka zedytowała, <pewnie wróciła po papierek w rolce> to 11:03 powinna być co najmniej...Olka 35 minut przeleciało a Ciebie dalej nie widzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 09:51

Kfjatus, Ola_czeka, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołchy

Muzi, normalnie miałaś atrakcyjną noc, ale nie zazdroszczę ;) Za to tego spaceru i spotkania z bocianem już tak :) ale tak pozytywnie!
    Co do ogrodu i upraw to chyba się do Ciebie zgłoszę kiedyś na jakieś korepetycje.
    Mobilizuj rodzinkę do sprzątania, mobilizuj... ooo już nawet są efekty, piknie ;)

Ruciu, fajnie ma psiapsiółka że ma Was :)

Muska, miałam życzyć udanego wyjazdu, ale właśnie przeczytałam, że chyba wyjazdu nie będzie. W takim razie życzę udanej imprezy w domu.

Sylwia, przemęczysz się jakoś te dwa miesiące a potem remont i już będziecie na swoim :) Zapewne te 2 miechy będę się niemiłosiernie ciągnęły, ale dasz radę! A my będziemy wspierać :)

Kfjatus, nie lubię Twojej @, plamień też nie!

Ola, Twoich plamień i @ też nie lubię!

U mnie ładna pogoda, słonko świeci, 14 w cieniu. W nocy były 2 stopnie. Do karoamowej pogody jeszcze daleko, ale jak na tutejsze warunki to nie mogę narzekać ;)

Miłego dnia :)

mauysia, Kfjatus, Ola_czeka, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska udanej imprezy :)
    Lubię takie domowe imprezy, bo jest blisko, nie trzeba szukać tego kto prowadzi, można ubrać się tak jak nam odpowiada (bo jak w plener to trzeba zabrać sporo rzeczy - deszcz, słońce, ciepło, zimno...), no i jak M. przesadzi z alkoholem, w najgorszym wypadku - uśnie :D, nie trzeba Go wyciągać, przekonywać, że czas do domu, czy inne takie ... :D

Ola_czeka, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec jestem a wiec tak:
    morfologia :
    RBC- 4,21
    Hb- 13,4
    HCT- 39,3
    LEU- 6,2
    PLT- 201

RR(mmHg) 120/70

FSH 3,9 mlU/mL
    LH- 2,9 mlU/mL
    prolaktyna- 30,2 ng/mL
    Estradiol- 29,5 pg/ml
    testosteron- 36,3 ng/mL
    DHS- 214 ug/dl
    glukoza na czczo- 77mg/dl po 1h 159mg/dl po 2h- 98 mg/dl
    Free T 3-3,46 pg/mL
    Free T 4-1.06 ng/dL
    TSH-1.78 ulU/mL
    Zalecenia pielegniarskie: oszczedzajacy i spokojny tryb zycia( "z pewnoscia teraz bedzie spokojny")
    Stan ogolny dobry kontrola w por.K.Rp. Bromergon 1/1tabl

wydaje mi sie ze stoje znowu w punkcie wyjscia bo biore bromergon tylko cwiartke przez 2 lata - wiec teraz pasuje zwiekszyc do 1 tabl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 09:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 15 stopni ale bez słónca i sie chmurzy ;/

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale różne laboratoria mają różne normy - mogłabyś dopisać normy wyników?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo dziewuszki fasoleczek.Slyszalam legende ze jest taka gora "ślęża" i jesli tam pojedzie para w okresie owulacji to napewno tam zafasolkuje- ale na ile jest prawdziwa ta legenda nie wiem ? ale moze sprobujemy...

mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Sylwia, ale różne laboratoria mają różne normy - mogłabyś dopisać normy wyników?

nie mam przepisalam wszystko co bylo napisane bo dali to na jednej kartce wiec ktos musial to przepisywac na kompie..:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a propo dziewuszki fasoleczek.Slyszalam legende ze jest taka gora "ślęża" i jesli tam pojedzie para w okresie owulacji to napewno tam zafasolkuje- ale na ile jest prawdziwa ta legenda nie wiem ? ale moze sprobujemy...

He he, tam ponoć stacjonują czarownice, więc jeśli miałoby się tam udać, to tylko za sprawką sił nieczystych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 10:00

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myslicie czy z tych badan moze wyjsc czy mam te PCOS czy nie. Gin powiedzial ze po badaniach bedzie wszystko wiadomo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    sylwia1985 wrote:

He he, tam ponoć stacjonują czarownice, więc jeśli miałoby się tam udać, to tylko za sprawką sił nieczystych :D

e tam byle by efekt byl !! ja tam sie czarownic nie boje bo sama czasem nia jestem !!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

nie slyszałam nigdy o tym miejscu

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co robimy Sabat na tej górze o której mówi Sylwia ? :)

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Muzi-nie zazdroszczę takiej rodzinki !!
    Ruciu-jesteście super z mężusiem,że tak pomagacie tej biednej przyjaciółce ;(
    Karoam- zdjęcie super, a ta Wasza Egipska temperatura to chyba by mnie umordowała...jak Ty wytrzymujesz w takie upały?A co będzie jak ciąża będzie starsza?
    Sylwia-lekarz na pewno coś stwierdzi, ja Ci mogę tylko powiedzieć,ze Prolaktyna za wysoka, a ta cwiartka mogłabyć za mała dawką na Twoją prolaktynę,więc 1 tabletka może pomoze?
    Co do PCOS lekarz będzie wiedział, ja Ci moge powiedziec,że sprawdza się stosunek LH do FSH w obie strony czyli FSH do LH tez. I jak jest wynik w okolicach 1 to jest super. Juz nie pamiętam od ilu mozna podejrzewać PCOS. Sprawdź sobie w internecie. Bynajmniej Tobie wychodzi w jedną stronę 0,74 a w drugą 1,34. Chyba jeszcze nie jest źle ;).A co do reszty to wiem, że hemoglobina super i płytki też. Glukoza też ok. i ogólna morfologia wydaje mi sie ,ze super ;). Estradiol- w którym dniu cyklu?Testosteron-nigdy nie badałam...DHS-też nie badałam więc nie pomogę ;(. Ciśnienie idealne ;)

mauysia, Muska lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:

TAK JEST ZBIOROWE SERDUCHOWANIE !!!!! A POTEM WSZYSTKIE ZAFASOLECZKOWANE !!! YUPI !!!!

Blondi22, Ola_czeka, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sylwia cisnienie masz idealne ja osttanio mierzylam sobie przedwczoraj i miałam 144/85
    ale to po tych nerkach pewnie jeszcze nie doszłam do siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 10:16

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    hej!
    Muzi-nie zazdroszczę takiej rodzinki !!
    Ruciu-jesteście super z mężusiem,że tak pomagacie tej biednej przyjaciółce ;(
    Karoam- zdjęcie super, a ta Wasza Egipska temperatura to chyba by mnie umordowała...jak Ty wytrzymujesz w takie upały?A co będzie jak ciąża będzie starsza?
    Sylwia-lekarz na pewno coś stwierdzi, ja Ci mogę tylko powiedzieć,ze Prolaktyna za wysoka, a ta cwiartka mogłabyć za mała dawką na Twoją prolaktynę,więc 1 tabletka może pomoze?
    Co do PCOS lekarz będzie wiedział, ja Ci moge powiedziec,że sprawdza się stosunek LH do FSH w obie strony czyli FSH do LH tez. I jak jest wynik w okolicach 1 to jest super. Juz nie pamiętam od ilu mozna podejrzewać PCOS. Sprawdź sobie w internecie. Bynajmniej Tobie wychodzi w jedną stronę 0,74 a w drugą 1,34. Chyba jeszcze nie jest źle ;).A co do reszty to wiem, że hemoglobina super i płytki też. Glukoza też ok. i ogólna morfologia wydaje mi sie ,ze super ;). Estradiol- w którym dniu cyklu?Testosteron-nigdy nie badałam...DHS-też nie badałam więc nie pomogę ;(. Ciśnienie idealne ;)

badania robilam jak dostalam okres czyli w 2 i 3 i 4 dniu cyklu

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kfjatus wrote:

TAK JEST ZBIOROWE SERDUCHOWANIE !!!!! A POTEM WSZYSTKIE ZAFASOLECZKOWANE !!! YUPI !!!!

Uła, szykuje się niezła orgietka...

zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kopciuszku :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2640 2641 2642 2643 2644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ