plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
sylawia- fajnie że masz wyniki. Ciekawa jestem co Ci gin powie
muzi- no duży szacun
kopciuszku- do tej pory temp nie były problemem ale od kilku dni ledwo wytrzymuje. Nie wiem czy ma to związek z ciążą ale jeśli tak to aż się boje cobędzie w lipcu, sierpniu... -
zbikowa wrote:Muska wrote:mauysia wrote:A jakie macie gierki Muska? Bo też się zainteresowałam tematem...
My mamy klasyk Eurobiznes (nie lubie go), scrabble (pewnie nie będzie nam się chciało myśleć), znajomi mają jakąś o pociągach po Euripie (kiedys u niehc w to graliśmy i świetna zabawa była). Także chyba pociągi wygrają
Ustawia się wagony na planszy i jedzie wyznaczoną trasa wylosowaną wcześniej. Fajne było.
Poza tym mamy PS move :d
Szał pał. Może troche poskaczemy przy pingpongu, ale postrzelamy z łuku do tv
ostatnio grałam u koleżanki w "Kolejkę" Polska planszówka z realiami PRL, m.i.: karta z poleceniem "pan tu nie stał!" rozwaliła mnie na łopaki
Ano, słyszałam o Kolejce!
Może na jakieś urodziny sobie sprawimy, albo bez okazji.
Wszyscy, którzy w nią grali są zachwycenizbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja nie znam i zaraz w necie poszukam...toście mnie zafascynowały...
Sylwia nie bierz sobie moich rozważań do głowy, bo lekarz może mieć inne spojrzenie, ja nim nie jestem póki co, bo nigdy nie wiadomo...może pójde na medycynę...do Wrocka np.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola_czeka wrote:Z tego co wiem, to "Kolejka" i "Pan tu nie stał" to dwie różne gry. To nasz standardowy dodatek rzeczowy do koperty na śluby znajomych:)
My uwielbiamy "Ticket to ride", "Activity" i "Tabu".
O "Tabu" tez słyszałam. To też muszę gdzieś zapisać i jakby co kupić.
W "Kolejce" są karty z tym tekstem "pan tu nie stał" wtedy się wylatuje na początek gry chyba (nie pamiętam, bo tylko kiedyś opis czytałam", ale jest tez ta druga gra, o tym tytule, bardzo ponoć do "Kolejki" podobna.
-
Muska wrote:Ola_czeka wrote:Z tego co wiem, to "Kolejka" i "Pan tu nie stał" to dwie różne gry. To nasz standardowy dodatek rzeczowy do koperty na śluby znajomych:)
My uwielbiamy "Ticket to ride", "Activity" i "Tabu".
O "Tabu" tez słyszałam. To też muszę gdzieś zapisać i jakby co kupić.
W "Kolejce" są karty z tym tekstem "pan tu nie stał" wtedy się wylatuje na początek gry chyba (nie pamiętam, bo tylko kiedyś opis czytałam", ale jest tez ta druga gra, o tym tytule, bardzo ponoć do "Kolejki" podobna.
Właśnie nie pamiętam która, ale jedna z tych gier jest pierwowzorem. Jedną chyba wydał IPN, nie wiem którą.