plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:Muska wrote:Zgaaaaaaaaaaaga mnie złapała, buuuuuuuuuuuu
Muska, maruda Ci się znowu włączyła?Najbliższe 9 miesięcy nie będzie łatwe dla Twojego M.
No ja już zadałaś to pytania droga Olu, to wiedz, że tak
No, też mi ze sobą ciężko
Ale masakra lekka, no czuję się od tygodnia conajmniej jakbym okres miała
A marudzę ostatnio faktycznie za wszystkie czasy chyba...
Ale jak to będzie ta zamówiona fasolka, to przestaję!!
slowo -
Ola_czeka wrote:Z tego co wiem, to "Kolejka" i "Pan tu nie stał" to dwie różne gry. To nasz standardowy dodatek rzeczowy do koperty na śluby znajomych:)
My uwielbiamy "Ticket to ride", "Activity" i "Tabu".
no to coś poplątałam. najpier wgraliśmy w jedno a potem w drugie ? nie wiem. późno było, z resztą ja tu tylko sprzątam.
nie no miałam racje! ze strony IPN: "Do przepychania się w kolejce gracze używają zagrywanych z ręki kart kolejki, takich jak: „Matka z dzieckiem na ręku”, „Pan tu nie stał” czy „Towar spod lady”."
Muska Twoja notatka przy wykresie "przeraźliwa senność" najpierw mnie rozbawiła a potem przeraziła. widać taki był planWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 13:53
-
Selena wrote:hej:)dziewczyny tu Was tak duzo :)mam mega prosbę:)robiłam z m badania hormonów i nie bardzo sie znam..niby w normach....ale chyba stosunek LH do FSH mam za duży:(powinien być ok 1 a ja mam 1.5....do gina idę we wtorek..ale szukam informacji na ten temat żeby sie choć trochę uspokoić:)pomozecie?:)to moje wyniki:
TSH - 3,530 [0,27-4,200]
LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]
A to mojego misia:
LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]
Hej Selena,
na uspokojenie to tylko napisze, że wg mnie wyniki macie bardzo dobre.
Aczkolwiek kobiecie starającej się o dzieci zaleca się miec TSH do 2. Ale tak jak mówię Twoje 3,530 jest naprawdę dobre i jak najbardziej poprawne. Chyba endokrynolog nie zaczyna leczenia jak nie ma niedoczynności naprawdę (tzn jak jest pozion porządnie przekroczony) bo te leki się bierze potem całe życie.
Nie wiem jak ginekolog na to. Może przypisują tylko do czasu zajścia w ciążę? -
Selena wrote:Muska wrote:Selena wrote:hej:)dziewczyny tu Was tak duzo :)mam mega prosbę:)robiłam z m badania hormonów i nie bardzo sie znam..niby w normach....ale chyba stosunek LH do FSH mam za duży:(powinien być ok 1 a ja mam 1.5....do gina idę we wtorek..ale szukam informacji na ten temat żeby sie choć trochę uspokoić:)pomozecie?:)to moje wyniki:
TSH - 3,530 [0,27-4,200]
A to mojego misia:
Hej Selena,
na uspokojenie to tylko napisze, że wg mnie wyniki macie bardzo dobre.
Aczkolwiek kobiecie starającej się o dzieci zaleca się miec TSH do 2. Ale tak jak mówię Twoje 3,530 jest naprawdę dobre i jak najbardziej poprawne. Chyba endokrynolog nie zaczyna leczenia jak nie ma niedoczynności naprawdę (tzn jak jest pozion porządnie przekroczony) bo te leki się bierze potem całe życie.
Nie wiem jak ginekolog na to. Może przypisują tylko do czasu zajścia w ciążę?
Dzięki Muśka:)no własnie to moje TSH mnie zaskoczyła...bo badałam jakis zcas temu i było 2,1..ono sobie az tak moze skakać...?no jeszcze zobacze co mi gin na to powie:)
TSH bada się rano na czczo, może to było o późniejszej porze robione?
Powodzenia. Daj znac co gin powie, bo to ciekawe, czy będą to TSH chcieli obniżać. -
zbikowa wrote:Laski, a od czego to zależy, że niektóre mają policzone dni na wykresie od owulacji numerkami a niektóre nie? i czemu czasem linia jest przerywana a czasem gruba czerwona? i co znaczy czarna pionowa ?
Czytała instrukcję? Dlaczego nikt nigdy nie czyta instrukcji?!
Policzone to wydedukowałam, że mają te, co płacą i wymagają.
Czarnej pionowej nie kojarzę. Czerwoną przerywaną masz jak ovu myśli, że wtedy ale nie jest pewien, a gruba jak jest pewien na mur beton niema przebacz.
Że nie miałam racji z kolejką juz mi wytknięto. Się uwzięły no.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:zbikowa wrote:Laski, a od czego to zależy, że niektóre mają policzone dni na wykresie od owulacji numerkami a niektóre nie? i czemu czasem linia jest przerywana a czasem gruba czerwona? i co znaczy czarna pionowa ?
Czytała instrukcję? Dlaczego nikt nigdy nie czyta instrukcji?!
Policzone to wydedukowałam, że mają te, co płacą i wymagają.
Czarnej pionowej nie kojarzę. Czerwoną przerywaną masz jak ovu myśli, że wtedy ale nie jest pewien, a gruba jak jest pewien na mur beton niema przebacz.
Że nie miałam racji z kolejką juz mi wytknięto. Się uwzięły no.
przepraszam....
(P.S Dziewczyny uczcie się na błędach innych, nie zaczepiajcie BABY przed okresem....)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 14:28
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
hej dziewuszki
to tylko ja
chciałam się wtrącić na chwilkę...
odebrałam dzisiaj wynik estardiolu i wynosi on 99.18 norma dla fazy owulacyjnej 93-575... ginek mówił że powinno minimum 300 wynosić , przy czym w 3dc miałam wynik 97 czyli można powiedzieć że praktycznie się nie zmienił... nie wiem co mam o tym myśleć... mój pęcherzyk będzie bezwartościowy -
Zbikowa jeśli jest czarna kreska na wykresie to znaczy że dana osoba zaznaczyła sobie sama owulację.
A teraz Wam powiem tak dziś mi ginekolog powiedział że mężczyzna musi pić dużo mleka jak chcę spłodzić dziecie
nikogo nie ma na na na na,więc ja też zmykam na na na na naWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 15:25
zbikowa, Muska lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:hej:)dziewczyny tu Was tak duzo :)mam mega prosbę:)robiłam z m badania hormonów i nie bardzo sie znam..niby w normach....ale chyba stosunek LH do FSH mam za duży:(powinien być ok 1 a ja mam 1.5....do gina idę we wtorek..ale szukam informacji na ten temat żeby sie choć trochę uspokoić:)pomozecie?:)to moje wyniki:
TSH - 3,530 [0,27-4,200]
A to mojego misia:
Selenko, to ja się tu wtrącę
jak wiesz stosunek LH do FSH powinien być ok. 1. Ale tu myślę,że gin Ci wytłumaczy co i jak?Na poprzednich stronach Muzarcia tłumaczyła koleżance wyniki-to porównaj i zobacz o co w tym chodzi, a ja wypowiem się na temat TSH bo z tym się zmagam teraz
Otóż moja droga TSH dla starajacej się najlepiej jak jest w okolicach 1. Byłoby idealnie. Ale jak będzie ponizej 2 też będzie super.
Ty masz stanowczo za wysokie jak na starajacą -więc nie czekałabym w ogóle na wizytę u gina tylko biegiem załatwiała wizytę u endkokrynologa, bo na NFZ czeka się bardzo długo-najlepiej idź od razu prywatnie!!!
Ja miałam TSH 2,61 w styczniu i endo mi powiedziała,ze za wysokie jak na starajacą się i przepisała mi euthyrox n 25 1 tabletkę na czczo. Po 2 miesiacach brania tabletek zrobiłam ponownie TSH-2,37 mało spadło,ale.......UDAŁO MI SIĘ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ. W poniedziałek byłam na drugiej wizycie u endo,miałam robione przeciwciala-są super
i powiedziałam o ciąży. Pani dr przepisała mi kolejne opakowanie i zwiekszyła dawkę na 1,5 tabletki-chyba ze względu na dzidzi.
A no i Twoja prolaktyna jest za wysoka!!!!!!!!!!!!!!!I z tego co wiem to prolaktyna idzie w parze z podwyższonym TSH. Te wyniki weź ze soba do endokrynologa!!!!
A i jeszcze jedno!!!! Mój ginekolog, jak i lekarz ogólny wmawiali mi ,ze mam TSH idealne bo po środku normy!!!1Ale ja słuchałam swego głosu serca i tego co pisaały dziewczyny na forach internetowych. I endokrynolog powiedziała,że mam rację!!!!
co do wyników męża to nie wiem, bo wydaje mi sie ze mało istotne-bardziej konkretne są badania nasienia!!!
Selena lubi tę wiadomość
-
Kiti, jeśli masz problem z estradiolem-to sorki za to co powiem,ale ciąży nie będzie!!!Trzeba to leczyć.ale musisz mieć dobrego gina!!!Skąd jestes?Bo wiem,ze w poznaniu jest dobry ginek, który znajomej pomógl zajść w ciążę-a miała problem z estradiolem. poszukaj sobie takiego wątku na forum gazeta.pl. To jest forum dla starajacych się i tam poszukaj tego tematu. Ta dziewczyna to Kotkowa się nazywała.Kiedyś siedziałam na tym forum non stop, ale pozachodzzily te fajne dziewczyny w ciążę i mało zaglądaja tam to i ja nie zaglądam. Teraz tylko OVU jestem wierna
. Wiem,że ona brała Estrofem Mite na ten estradiol i kilka miesięcy i się udalo ;)Coś ok. 2-3 miesiace leczenia.ale też byla stymulowana i potem pregnyl podany był na pęknięcie jajeczka. Do tego monitoringi itp.
kiti lubi tę wiadomość
-
Kiti znalazłam ten wątek dla Ciebie i przesyłam linka
Dowiesz się tam dużo. z tego co doczytałam to przy takim estradiolu ciałko żółte jest niewydolne czy jakoś tam. Oto ten link:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,19585,136706051,136706051,Estradiol_wszystko_co_wiecie_o_tym_hormonie.htmlkiti, Libra lubią tę wiadomość
-
kopciuszek126 wrote:Kiti, jeśli masz problem z estradiolem-to sorki za to co powiem,ale ciąży nie będzie!!!Trzeba to leczyć.ale musisz mieć dobrego gina!!!Skąd jestes?Bo wiem,ze w poznaniu jest dobry ginek, który znajomej pomógl zajść w ciążę-a miała problem z estradiolem. poszukaj sobie takiego wątku na forum gazeta.pl. To jest forum dla starajacych się i tam poszukaj tego tematu. Ta dziewczyna to Kotkowa się nazywała.Kiedyś siedziałam na tym forum non stop, ale pozachodzzily te fajne dziewczyny w ciążę i mało zaglądaja tam to i ja nie zaglądam. Teraz tylko OVU jestem wierna
. Wiem,że ona brała Estrofem Mite na ten estradiol i kilka miesięcy i się udalo ;)Coś ok. 2-3 miesiace leczenia.ale też byla stymulowana i potem pregnyl podany był na pęknięcie jajeczka. Do tego monitoringi itp.
kopciuszek dziekuję za obszerną odpowiedź... ja jestem z małopolski także do poznania daleko ale te badania zlecił mi gin więc mam nadzieję że zajmie się tym solidnie bo jak nie to będę szukała innego czym prędzej! już się pogodziłam z tą myślą że dzidzi na razie nie będzie i zrobię wszystko żeby to zmienićw sumie to gdyby gin nie zlecił tego badania to dalej żyłabym w błogiej nie świadomości...
Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość
-
Dobry na wieczor;)
Masakra z ta majówka a dokładnie z ta pogoda:/ calutki dzień leje jak nie wiem co... Nic tylko do baru albo spac:( swoja droga napilabym się chętnie piwa...
Rucia szacun dla Was a głównie dla Twojego m za postawę w stosunku do przyjaciolki. Przykra sprawa, ale dobrze, ze ma Was;)
Muzi ja jak zwykle Cię podziwiam! Po 1 uwielbiam Cię czytać, Twoje opisy ogródki i tego co go otacza. Jeśli chodzi o interpretacje wyników to jesteś mega a ta Twoja rodzinka to niezłe gagatki i typowi goscie:/ znając Ciebie dasz rade, ale biedna się znowu narobisz na maxa:|
Sylwia ja jestem w szoku, ze Twój m nic a nic się nie odezwie w sprawie osobnego spania!
Muska bawcie się dobrze a mnie by się za nic w taka pogodę z domu nie chciało wychodzić a juz tym bardziej na jakiś wyjazd się wybierać brrrr... Bawcie się dobrze;)
Karoam pogoda boska ale ciąży w takim klimacie sobie nie wyobrażam... Oj przydałby mi się teraz taki Egipt;)
Tyle zapamiętałam... Humor dalej do dupy, dziennie boli mnie nieco brzuch i wszystko ciągnie kurde:(
Miłego wieczoru życzę i przyjemnego jutra;)
Aha i jeszcze jedno! Olka gratuluje odstawienia prochów:D widzisz jaka madra i inteligentna dziolcha z Ciebie;) zaraz inna gadka he he dzisiaj znowu ładnie pisałaś:*
No i wsio chyba;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 19:17
zbikowa, Shagga_80, Rucia, Kfjatus, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarian to ginekolog, który czasem do którejś tu zagląda o ile pamiętam...do Effci?
Olka ja łzy roniłam a Ty mi dbałość o porządek wytykasz? Ty małpiszonie wróć na te prochy...
Na jutro życzę sobie temperaturę 36,9 lub 36,95 ale wiem, że wyjdzie całkiem odwrotnie...już miałam test w ręku ale odpuściłam, to był peppino za 7,99 i miał wykrywalność 20 a nie 5...droższy i mniej czuły kiepska by to była inwestycja. A tak poczekam spokojnie na @...5.05. pierwsza luteina ląduje pod moim jęzorem...a co! Chyba, że poczekam na @ jak w pierwszym cyklu od października do stycznia;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 20:14
zbikowa, Dodi, Rucia, Kfjatus, Effcia28, aisa, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny