X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    Selena wrote:
    hej:)dziewczyny tu Was tak duzo :)mam mega prosbę:)robiłam z m badania hormonów i nie bardzo sie znam..niby w normach....ale chyba stosunek LH do FSH mam za duży:(powinien być ok 1 a ja mam 1.5....do gina idę we wtorek..ale szukam informacji na ten temat żeby sie choć trochę uspokoić:)pomozecie?:)to moje wyniki:
    TSH - 3,530 [0,27-4,200]
    LH - 6,o mIU/ml [2,4-12,6] -normy dla I fazy cyklu
    FSH - 7,5 mIU/ml [3,5-12,5] -normy dla I fazy cyklu
    Prolaktyna - 24,0 ng/ml [3,4-24,1]
    Estriadol - 43,2 pg/ml [24,5-195,0] -normy dla I fazy cyklu
    Testosteron - 0,53 ng/ml [0,06-0,82]

A to mojego misia:
    LH - 1,9 mIU/ml [1,7-8,6]
    FSH - 2,8 mIU/ml [1,5-12,4]
    Testosteron - 4,21 ng/ml [2,84-8,00]

Selenko, to ja się tu wtrącę ;)
    jak wiesz stosunek LH do FSH powinien być ok. 1. Ale tu myślę,że gin Ci wytłumaczy co i jak?Na poprzednich stronach Muzarcia tłumaczyła koleżance wyniki-to porównaj i zobacz o co w tym chodzi, a ja wypowiem się na temat TSH bo z tym się zmagam teraz ;)
    Otóż moja droga TSH dla starajacej się najlepiej jak jest w okolicach 1. Byłoby idealnie. Ale jak będzie ponizej 2 też będzie super ;).
    Ty masz stanowczo za wysokie jak na starajacą -więc nie czekałabym w ogóle na wizytę u gina tylko biegiem załatwiała wizytę u endkokrynologa, bo na NFZ czeka się bardzo długo-najlepiej idź od razu prywatnie!!!
    Ja miałam TSH 2,61 w styczniu i endo mi powiedziała,ze za wysokie jak na starajacą się i przepisała mi euthyrox n 25 1 tabletkę na czczo. Po 2 miesiacach brania tabletek zrobiłam ponownie TSH-2,37 mało spadło,ale.......UDAŁO MI SIĘ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ ;). W poniedziałek byłam na drugiej wizycie u endo,miałam robione przeciwciala-są super ;) i powiedziałam o ciąży. Pani dr przepisała mi kolejne opakowanie i zwiekszyła dawkę na 1,5 tabletki-chyba ze względu na dzidzi.
    A no i Twoja prolaktyna jest za wysoka!!!!!!!!!!!!!!!I z tego co wiem to prolaktyna idzie w parze z podwyższonym TSH. Te wyniki weź ze soba do endokrynologa!!!!
    A i jeszcze jedno!!!! Mój ginekolog, jak i lekarz ogólny wmawiali mi ,ze mam TSH idealne bo po środku normy!!!1Ale ja słuchałam swego głosu serca i tego co pisaały dziewczyny na forach internetowych. I endokrynolog powiedziała,że mam rację!!!!

co do wyników męża to nie wiem, bo wydaje mi sie ze mało istotne-bardziej konkretne są badania nasienia!!!

hej:)Dziękuje kopciuszku za rady:)jeśli gin nic na to nie powie to pójde do endykrynolog:)mało ich u nas w miescie:(wiec nie mam za duzego wyboru..wiec oby mi pomogła:)
    aha a co do wyników m to są mega istotne...bo im większe FSH tym mniejsza szansa że w ejakulacie znajduja sie plemniki...wieć my bez badania nasienia wiemy że sa:):):)

Hej dziewczynki :)
    KOpciuszek, mi właśnie endo ostatnio powiedział, że jak się zachodzi w ciążę to od razu trzeba zwiększyć hormony tarczycy, bo teraz musi być więcej dla dzidzi, która sama ich nie wytwarza. Dlatego zwiększyli Ci dawkę :)
    Selena, ja jestem b.ciekawa co Ci endo powie odnośnie wyników tsh. Ja się już parę lat na niedoczynność leczę. Ale póki miałam tylko lekko przekroczoną normę (czyli coś koło 4,5) to żaden nie chciał tego zacząć leczyć. Jak już przekroczyło 5 to zaczęli, ale tak jak mówię od razu powiedzieli że jak zaczniemy to już do końca życia, bo wtedy tarczyca przestaje powoli wytwarzać sama te hormony jak się ją zaczyna lekami stymulować. No i tak sobie biore teraz euthyrox 50mg i mam wyniki różnie, raz koło 2 a ostatnio i więcej. Ale dopóki nie przekraczają norm jest ok. Nie ma co panikować, bo i z takimi wynikami zachodzi się w ciążę. Oczywiście im bliżej 2 tym lepiej :) To akurat święta racja.
    Może więc lekarz Cię wspomoże i taka mała daweczka hormonów przyniesie fasolkę?
    Powodzenia życzę i czekam na relacją z wizyty u endo.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście witam wszystkie babeczki słonecznie :)
    Słonecznie bo tu tylko na forum słońce i kwiatki widać ;) U nas leje od wczoraj a ja jestem przeszczęśliwa że w domu siedzimy, a nie w jakiejś stęchłej chacie w górach :P

...se wczoraj prywatkę zrobiliśmy ze znajomymi :D

zbikowa, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko i córko, jak dziś u mnie wali starymi skarpetami! i weź tu zitendyfikuj dziada!

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki. Effcia jest maly problem bo my nie jestesmy malzenstwem koscielnym a wiesz jak stare baby maja i ciagle powtarza ze zyjemy w grzechu...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po kilkudniowej przerwie.
    Nie bylo mnie przez nową prace. Przez pierwsze 2 dni bylam przerazona ile tego jest! wydawaloby sie ze to tylko butik z bielizną i co w tym trudnego... nic bardziej mylnego. jest tego tyle do zapamietania i zrozumienia, roznych przeliczników w róznych modelach biustonoszy, tyle rodzajów majtek, koszulek, staników, pidzamek, halek, gorsecików, bluzek, koszul, meskiej bielizny i do tego wszystko ma swoją nazwe włoską, swój kod... wszystko to trzeba zapamietac, do tego skład tych rzeczy.. własiciwosci, dzialnie, tkaniny... No ale jako ze wiem ze zawsze na poiczątku jest ciezko nie poddaje sie i juz jest z kazdym dniem lepiej.
    Bylam tez na 2dniowym szkoleniu w Krakowie któro wiele mi dalo. Mam nadzieje ze bedzie dobrze i bede wyrabiala te ich limity bo tez niezwykle wazne.
    Co do mojej owulki, to znowu nie wiadomo czy byla... niby temperatura wskazuje ze byla, ale testy owu negatywne. Dwa dni byly takie prawie pozytywne, ale ciut jasniejsza byla druga kreska... a moze te tanie chinskie testy tak dzialają? coz w kazdym badz razie szanse są marne bo jesli ta owulka byla to dokladnie w dniu szkolenia gdzie z wiadomych powodów nie bylo kangurowania ;)

Libra, Rucia, zbikowa, Dodi, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja chce Ci tylko napisac ze jestes niezwykle dzielna! Podziwiam Cie za postawe, za dojrzałosc i siłę. Ja wiem co przezywasz... i wiem ze jest Ci ciezko, ze bywają momenty gdzie caly ten bol i rozczarowanie sie nawarstwia i wtedy pojawia sie bezsilnosc i smutek i to jest naturalne.. ale z czasem bedzie lżej. Nie wolno sie zalamywac. Dobrze ze ty tego nie robisz. Bedzie dobrze.. Kiedy uda Ci sie zajsc w kolejną ciaze to juz wszystko bedzie dobrze. Bardzo czesto kobiety ronią szczegolnie pierwsze dziecko :(. Ja wierze ze teraz i tobie i mi i Effci i muzarci i Librze i Fedruni i reszcie dziewczynek ktore stracily swoje malenstwa uda sie zajsc w ciaze i szczesliwie je donosic i urodzic zdrowe dzieciątka! Kiedy mozesz sie ponownie starac? Jestem z tobą!

Libra, Dodi, kiti, Effcia28 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muska licze na to ze przelamiesz tą chwilową niemoc fasolkową! nie zawiedz mnie :)

Muska lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę przed kompem, czekam na pysznego łososia z piekarnia(mniami, jeszcze 10 minutek) i popijam lampkę czerwonego wina... Patrząc trzeźwo na mój wykres, to szanse są, jak w każdym cyklu. Do wczoraj mniej więcej byłam pewna, że będzie. Od dzisiaj zaczynam się bać że nic z tego... Mam takie huśtawki nastrojów, że wygląda to na PMS jak nic :(
    Także siedzę, piję i rozmyślam czekając na poniedziałek.
    Co godzinę odbywam dialogi z Bogiem i dalej czekam na poniedziałek...
    Ach... ależ się dłuży...

Dodi lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska a w poniedzialek masz termin @ tak? nie korci Cie by jutro zatestowac jesli temperatura nie spadnie? :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyłączam się kochane babolki, bo siedzenie tutaj przyprawi mnie o rozstrój żołądka. Wpatruję się w wykres od paru minut i polewam sobie wina...
    Papaty.

ps
    Jak się nie złamię to zajrzę tu dopiero w poniedziałek w pracy ;)

plemniczka lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Muska a w poniedzialek masz termin @ tak? nie korci Cie by jutro zatestowac jesli temperatura nie spadnie? :)

:P

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Mała chętnie zobaczę kawałek ogródeczka...już się doczekać nie mogę...jak będzie ładna pogoda i nie przekwitną moje tulipany, to zrobię foteczki...wiecie jak to cieszy jak coś rośnie, jak nie fasolątko w brzuszku, to roślinki w ogródku...
    Mama już przechodzi samą siebie...siostra już nie ukrywa, że ma lenia i jej się nie chce...
    Jak była pepsi i ustronianka do wyboru, to kłamała, że z ustronianki napojów nie pija, bo jej niedobrze a jak następnym razem miała do wyboru wodę i ustroniankę grappa green, to wybrała green...powiedziałam jej złośliwie, że nie dostanie, bo jej nie chcę mieć na sumieniu, po co ma być jej niedobrze. hehe wredna jestem ale po co kłamie...
    Mam tu przeboje...zabieram się np. za robienie ciasta a tu mi serka homo zabrakło...i nikt nie zjadł a był ten duży kubek danio. Zrobiłam udka na obiad i z dwunastu już do obiadu zostały cztery...dziewczyny mówię Wam, że walka z wiatrakami...z m. tylko się pod stołem nogami porozumiewamy jak coś jest dla nas zabawne, jak się głupio zachowują ;-)Byle do poniedziałku.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dodi ja chce Ci tylko napisac ze jestes niezwykle dzielna! Podziwiam Cie za postawe, za dojrzałosc i siłę. Ja wiem co przezywasz... i wiem ze jest Ci ciezko, ze bywają momenty gdzie caly ten bol i rozczarowanie sie nawarstwia i wtedy pojawia sie bezsilnosc i smutek i to jest naturalne.. ale z czasem bedzie lżej. Nie wolno sie zalamywac. Dobrze ze ty tego nie robisz. Bedzie dobrze.. Kiedy uda Ci sie zajsc w kolejną ciaze to juz wszystko bedzie dobrze. Bardzo czesto kobiety ronią szczegolnie pierwsze dziecko :(. Ja wierze ze teraz i tobie i mi i Effci i muzarci i Librze i Fedruni i reszcie dziewczynek ktore stracily swoje malenstwa uda sie zajsc w ciaze i szczesliwie je donosic i urodzic zdrowe dzieciątka! Kiedy mozesz sie ponownie starac? Jestem z tobą!

Dziękuję Ci bardzo plemniczko :)
    Cieszę, że u Ciebie w pracy coraz lepiej jeśli chodzi o oswojenie się z nowym miejscem i towarem ;)
    Ja również mam ogromną nadzieję, że wszystkim, które wymieniłaś już w najbliższym czasie się uda i będziemy się już tylko cieszyć tym upragnionym szczęściem.
    Niby mamy odczekać 3 cykle ale jak wyjdzie w praniu to się zobaczy ;) wiem, że to też ze względów bezpieczeństwa i takie tam, ale przecież zabezpieczać się nie będziemy :D co ma być to będzie...

plemniczka, aisa, Blondi22, Effcia28 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinko jestem tego samego zdania...natura wie lepiej czasami od nas i wiadomo, że po takim przejściu czasami dużo łatwiej zajść w ciążę...zajrzę tu albo jeszcze dziś albo z ranka...póki co dobrej spokojnej nocki...plemniczko jestem z Ciebie dumna.

plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki że tak się wproszę do was mam ogromną prośbę potrzebuje pomocy czy któraś z Was zna sprawdzone sposoby na mdłości zjadłam dzisiaj małże i w toalecie wylądowałam już 2 razy nie jestem w stanie tego ogarnąć piję non stop gorzką herbatę ale nie pomaga

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    dziewczynki że tak się wproszę do was mam ogromną prośbę potrzebuje pomocy czy któraś z Was zna sprawdzone sposoby na mdłości zjadłam dzisiaj małże i w toalecie wylądowałam już 2 razy nie jestem w stanie tego ogarnąć piję non stop gorzką herbatę ale nie pomaga

Nie pij gorzkiej herbaty, w ogóle herbaty! Wzmaga mdłości, wysusza śluzówkę i odwadnia organizm bo się po niej sika.
    Pij wodę, ewentualnie colę (ma b.dużo składników mineralnych i cukru) jak masz i dasz radę. Albo napój izotoniczny jakiś.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwile ;)

miłej nocki życze

dopiero od tesciowej wrócilismy ;)

spadam do meza pomolestować go ;)

muzarcia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie skonczylismy rozpakowywanie sie. Masakra jakas ale porazka- wiekszosc moich rzeczy zostala w pudlach bo sie nigdzie nie zmiesci :( och ciezko bedzie czuje to ... dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 21:03

muzarcia lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiuś normalnie Ci współczuję ale póki co trzeba zacisnąć zęby... Muska nie wiedziałam, że herb.czarna wzmaga mdłości...ale coca cola odgazowana jak najbardziej...i na biegunkę i na grzyba, na afty w ustach...
    ...ach ach...
    Dzień dobry i miłego dnia!

Effcia28, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ