X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dobra już wszystko wiem...nie muszę być od razu w ciąży ale chcę np. owulki...czy to dużo? Chyba nie za wiele...resztą się już "my" zajmiemy.

DZIEŃ DOBRY ;-)

1163522bv9ldil084.gif

Nie dużo, ale bez nerwów Muzi.

muzarcia lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :) życzę wam milutkiego dnia :)
    muzi maleńka tylko spokój nas uratuje :) zobaczysz jeszcze uda ci się być w ciąży i to będzie w najmniej spodziewanym momencie :)

Libra, muzarcia, mauysia, plemniczka, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej laseczki :) życzę wam milutkiego dnia :)
    muzi maleńka tylko spokój nas uratuje :) zobaczysz jeszcze uda ci się być w ciąży i to będzie w najmniej spodziewanym momencie :)

hej Mała... co tam u Ciebie słychać? jak samopoczucie? powolutku idziecie ku dobremu?

• Muska Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Wpadłam się pożegnać. Wakacje dobra rzecz, myślę że ich potrzebuje tez od tego forum. Bardzo mi tu z Wami dobrze i w ogóle będę tęsknić i to bardzo, ale postaram się tu nie zaglądać. Wykresu nie będę prowadziła, temperatur też nie będę nigdzie notować. Pełen żywioł ;)
    Porobię w tym cyklu badania, trochę odstresuję się i odciągnę myśli i wrócę do Was w czerwcu :)
    Fedra zmień mi proszę datę w tabelce @ na 5.06.
    Mam nadzieję, że mnie nie wykreślicie ;) Może wrócę z tych wakacji nieco zielona :D
    Papatki babole :*
    Naprawdę będę za Wami tęsknić.

Libra, Rucia, zbikowa, mauysia, Shagga_80, Effcia28, plemniczka, Kfjatus, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co powiem ci tak że raz jest lepiej raz gorzej. Większość ja się czepiam i z mojej winy są kłótnie. Na weekendzie znów o mało się nie roztarliśmy. Ale postanowiłam że mam gdzieś to wszystko i przestaje się czepiać, sprawdzać go i wypytywać gdzie, z kim i dlaczego. Ale powiem ci tak czas pokarze długo jeszcze potrwa zanim będzie dobrze. A samopoczucie jest ok, tempke mam jakąś dziwną i szyjkę też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Cześć kochane!
    Wpadłam się pożegnać. Wakacje dobra rzecz, myślę że ich potrzebuje tez od tego forum. Bardzo mi tu z Wami dobrze i w ogóle będę tęsknić i to bardzo, ale postaram się tu nie zaglądać. Wykresu nie będę prowadziła, temperatur też nie będę nigdzie notować. Pełen żywioł ;)
    Porobię w tym cyklu badania, trochę odstresuję się i odciągnę myśli i wrócę do Was w czerwcu :)
    Fedra zmień mi proszę datę w tabelce @ na 5.06.
    Mam nadzieję, że mnie nie wykreślicie ;) Może wrócę z tych wakacji nieco zielona :D
    Papatki babole :*
    Naprawdę będę za Wami tęsknić.

Muska:*:* trzymaj się kobieto! My za Ciebie będziemy kciukasy zaciskać... a Ty relaksuj się, działaj ostro i wracaj "zapączkowana" jak na wiosnę przystało:):*
    POWODZENIA!!!

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w skrucie tyle o ile u mnie.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Musia relaksuj sie na tym urlopiku i wracaj do nas juz jako dwu pak :-). My za ciebie trzymamy kciuki. ( sciskam mocno ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska dobrze ze robisz sobie przerwę od wykresów i temperatur. Każdej z Nas przydałby się na pewnym etapie taki urlop :)
    Więc urlopuj się, miłych wakacji od ovu :) A my poczekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    wiesz co powiem ci tak że raz jest lepiej raz gorzej. Większość ja się czepiam i z mojej winy są kłótnie. Na weekendzie znów o mało się nie roztarliśmy. Ale postanowiłam że mam gdzieś to wszystko i przestaje się czepiać, sprawdzać go i wypytywać gdzie, z kim i dlaczego. Ale powiem ci tak czas pokarze długo jeszcze potrwa zanim będzie dobrze. A samopoczucie jest ok, tempke mam jakąś dziwną i szyjkę też.

a ja Ci powiem, że u nas też tak było, jak m wychodził z kolegami... ja się wypytywałam, on za bardzo nie chciał mówić (wiesz, nie chciał w oczach kolegów zostać pantoflarzem)... ile ja się nawkur...wiałam, napłakałam i oczywiście po każdym powrocie z wyjścia z kolegami z pracy - dochodzenie, uszczypliwości i ciche dni...
    i stwierdziłam, że tak dalej być nie może... że on balanguje z kolegami a ja wyję do poduszki... i poszłam w długą z koleżankami na imprezę jedną, drugą... na pytania odpowiadałam zdawkowo;) a jak wróciłam, to awanturka i m mnie opieprzał, bo się martwił o mnie, że mogłoby mi się cos stać... ja pełna spokoju pomyślałam sobie "a dobre Ci"... i zapytałam: czy teraz rozumiesz o czym ja cały czas do Ciebie mówię, o co proszę?
    z miesiąc chyba trawił nowe doświadczenie i ciche dni były... ale efekt był taki, że ja przestałam wogóle o cokolwiek się wypytywać, a w zamian dostałam to, że m sam mi o wszystkim "melduje";) nawet kilka razy w ciągu jednego wyjścia:)

Ps. wykres i inne obserwacje masz bardzo obiecujące:) trzymam kciuki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 06:15

zbikowa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus powiem ci tak ja tu za bardzo nie mam jak wychodzic i z kim. Tyle razy juz sie na cielam jesli chodzi o kolezanki. A te z ktorymi utrzymuje jakis tam kontakt maja swoje zycie i nie maja tak czasu na jakies babskie wypady. Nie to co w polsce. Ale powiem ci ze ja juz mam to gzies co bedzie to bedzie. Tu wchodza w gre jeszcze inne sprawy o ktorych nie zabardzo chce mowic bo sa zbyt bolesne. Do mojego i tak nic nie dociera jak grochem o sciane taki jest uparty. Wiec ja postanowilam robic to samo co on wykluczajac imprezy oczywiscie. i wtedy moze sie obudzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się nie denerwuję, może inny wydźwięk miał styl posta, przepraszam jak tak pomyślałyście... po prostu mam dość braku owulek i jak w tym czy w następnym nie będzie owulacji, to składam broń...ileż można brać leków i czekać...lewy jajnik czasem pracuje ,to będę liczyć na łut szczęścia kiedyś tam kiedyś...po prostu trzeba mi owulacji bym uwierzyła, że łykanie tylu prochów ma sens. Póki co go nie widać.

Zrobiłam makietę osiedla z synem i teraz już mogę pomyśleć o swoich planach na dziś.Najpierw obchód ogródka, później reszta...

Libra, plemniczka, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Librus powiem ci tak ja tu za bardzo nie mam jak wychodzic i z kim. Tyle razy juz sie na cielam jesli chodzi o kolezanki. A te z ktorymi utrzymuje jakis tam kontakt maja swoje zycie i nie maja tak czasu na jakies babskie wypady. Nie to co w polsce. Ale powiem ci ze ja juz mam to gzies co bedzie to bedzie. Tu wchodza w gre jeszcze inne sprawy o ktorych nie zabardzo chce mowic bo sa zbyt bolesne. Do mojego i tak nic nie dociera jak grochem o sciane taki jest uparty. Wiec ja postanowilam robic to samo co on wykluczajac imprezy oczywiscie. i wtedy moze sie obudzi.

rozumiem... facet czasami jak się uprze, to ani go kijem ani go pałą...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakończę wczorajszy dzień Ola kondolencje !!!!!!!!!!!

Witam wszystkie w ten piękny i słoneczny dzień do pracy rodacy !!!

Libra, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tylko spokuj mnie uratuje :-) moze jak zobaczy ze mnie to nie opchodzi co on robi to sie opamieta. Na to licze.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi spróbuj od nowego cyklu mierzyć temperaturę o stałej porze, bo w tym cyklu masz straszne wachania czasowe, nie wiem czy to coś poprawi, śluzu też nie zaznaczasz więc ciężko przypuszczać czy owulacja była, może zacznij robić testy owu, nie wiem co tu jeszcze ci doradzić. A to, ze jajnik się odzywa, wcale nie musi oznaczać owulacji. Mi w cyklu w którym zaszłam, żaden się nie odzywał a owulacja jednak była.

A i jeszcze jedno. Może kup sobie termometr Microlife, ten typowo owulacyjny. Może będzie dokładniejszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 06:40

Libra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i uciekam do kolezanki na kawke ;)

Milego dnia

Libra, zbikowa, muzarcia, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ale ja się nie denerwuję, może inny wydźwięk miał styl posta, przepraszam jak tak pomyślałyście... po prostu mam dość braku owulek i jak w tym czy w następnym nie będzie owulacji, to składam broń...ileż można brać leków i czekać...lewy jajnik czasem pracuje ,to będę liczyć na łut szczęścia kiedyś tam kiedyś...po prostu trzeba mi owulacji bym uwierzyła, że łykanie tylu prochów ma sens. Póki co go nie widać.

Zrobiłam makietę osiedla z synem i teraz już mogę pomyśleć o swoich planach na dziś.Najpierw obchód ogródka, później reszta...

dokładnie wiem o co Ci chodzi... ja też potrzebowałam dowodu na występowanie owulacji - więc rozpoczęłam monitoring... i jak gin mi powie, że jest ciałko żółte, doszło do owulacji, to myślałam, że da mi to jakieś poczucie stabilizacji, nadziei... a tu guzik - tak myślę, bo nie wiedomo czy owulacja pełnowartościowa, czy jajowody drożne...
    także kobieta nabieże pewności, jak zajdzie w ciążę... a póki ciąży nie ma to pozostają pytania, domysły, pytania... i czekanie na ten mały cud...

pochwalisz się makietą?;)

zrobię edit jak mauysia:)
    bo się chcę poprawić... mi nawet ciąża nie da pewności, że w końcu matką zostanę - jedynie narodziny dziecka... bo w trakcie ciąży może się wiele zdażyć, wlele negatywnych rzeczy, na które mogę nie mieć żadnego wpływu... więc ciąża da mi jedynie nadzieję, namacalną nadzieję na szczęśliwe zakończenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 06:55

Effcia28, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Widzę że Karoam zamilkła na dobre, mam nadzieję że szybko ogarnie sprawe komputera bo brakuje mi jej zdjęć jak wchodzę rano!

u mnie skok raczej żabi, zaledwie 0,2 stopnia, wiec o owulacji raczej nie mam co myśleć...w czerwcu bede na pare dni w PL, fajnie by było być w takim momencie cyklu zeby zrobić badania i zbadać hormony, ale nie wiem czy tak sie uda ;/

miłego!

Libra, mauysia, Kfjatus, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Hej Dziewczyny,

Widzę że Karoam zamilkła na dobre, mam nadzieję że szybko ogarnie sprawe komputera bo brakuje mi jej zdjęć jak wchodzę rano!

u mnie skok raczej żabi, zaledwie 0,2 stopnia, wiec o owulacji raczej nie mam co myśleć...w czerwcu bede na pare dni w PL, fajnie by było być w takim momencie cyklu zeby zrobić badania i zbadać hormony, ale nie wiem czy tak sie uda ;/

miłego!

jeszcze nie mów HOP... poczekamy jeszcze z 2/3 dni i będziemy się zastanawiać... a Ty ładnie się uśmiechaj i przytulaj do m;)

zbikowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ