plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Muska wrote:Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja
Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniejRany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę
Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
Heeelp?
Heel[p
prolaktyna 3-5 dzień cyklu, progesteron po 7 dniu po owu ja robiłam w 9 dni i było gitara jak pytałam mopjej ginki ważne zeby było tydzień po owulce nie wczesniej
progesteron też mozesz zrobić z prolaktyną
ja np z racji ze nie wiem kiedy na pewno miałam owu prolaktyne i progesteron i tarczycę robie jutro
Dzięki Fedruś.
Wyliczyłam, że na pierwsze badania pójdę w piątek (będzie 4 dzień cyklu), a na progesteron na sam koniec (1 czerwca). Mam nadzieję, że tak późno na sam koniec cyklu tez można? Ważne żeby było 7 dni po owu?
Upewniam się, bo jakoś dzisiaj wolno kapuję...
Może jeszcze skonsultuję to z endokrynologiem, u którego będę w piątek właśnie.
Uciekam się myć. Do jutra. Wtedy jeszcze jaśniej u mnie będzie. O pardon, czerwono -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...
z moich obserwacji wynika tak:
1. jeżeli jest sporo miejsca w pochwie (ścianki pochwy twardawe i to stwarza wrażenie przestrzeni wewnątrz) a szyjka jest mięciutka i wysoko - wrażenie jakbym ust dotykała... to jest okres około owulacyjny
2. jeżeli odczucia badania szyjki są podobne, tzn. z twardej przechodzi w miękką... a do tego pochwa jest rozpulchniona i przy badaniu jest wrażenie ciasności - ma się na @ (szyjkę też mam wysoko lub średnio... opuszcza się dopiero przy @)
u mnie tak to wygląda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 20:01
muzarcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Laski, czy to jest możliwe żebym miała owulacje 25dnia cyklu?
test wyszedł poztywnie, testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i mam rozciągliwy śluz. tylko ze temperatura jest trupio niska, a nie była niczym zaburzona....
a ja myślałam że to z moim M. jest coś nie tak ;/
bardzo jest to możliwe... u niektórych kobiet przed samą owulką tempka spada... serduszkuj i trzeba czekać dalej... powodzenia:*zbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja
Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniejRany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę
Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
Heeelp?
Heel[p
2-4 dc - prolaktyna, estradiol, testosteron, lh, fsh i można od razu tarczycę (tsh, ft3 i ft4)
7dpo - progesteron
po przypadku z kiti stwierdzam, że warto jeszcze skontrolować przyrost estradiolu... ale to chyba da się tak konkretnie tylko z monitoringiem...
swoją drogą - bardzo ciekawa jestem co kiti gin powie na jej wynikiMuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...
a jak długie masz cykle?
miałaś kiedykolwiek zrobione usg lub badanie hormonów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 20:17
zbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:muzarcia wrote:Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...
z moich obserwacji wynika tak:
1. jeżeli jest sporo miejsca w pochwie (ścianki pochwy twardawe i to stwarza wrażenie przestrzeni wewnątrz) a szyjka jest mięciutka i wysoko - wrażenie jakbym ust dotykała... to jest okres około owulacyjny
2. jeżeli odczucia badania szyjki są podobne, tzn. z twardej przechodzi w miękką... a do tego pochwa jest rozpulchniona i przy badaniu jest wrażenie ciasności - ma się na @ (szyjkę też mam wysoko lub średnio... opuszcza się dopiero przy @)
u mnie tak to wygląda:)
Ale Ty Libra to super napisałaś...normalnie jakbym to czuła...dobra, będę obserwować...może coś z tego obserwowania będzie oby nie jakiś bakcyl hehe
Więc u mnie szyjka jest wysoko, koniec bardzo zwarty i zamknięty o dziwo jakby lekko stożkowaty, na końcu przy wejściu węższy...ścianki , rozpulchnione, mało miejsca.A śluz wydobywa się kremowy ale taki gęsty, nie jest go dużo.Sama szyjka jest niby twarda ale przy ucisku jest taka jak ciasto...
Chyba zacznę sobie robić takie szerokie opisy...może to pomoże...
Przecież nie zamierzam sobie wmawiać ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 20:23
Libra lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny. Libra, Ola przyjmijcie moje kondolencje...
Mam nadzieje ze niebawem nowe życia wypełnią waszą pustke po stracie..
Fedra w zwiazku z tym ze owulka (jesli wystapila) to byla w tym cyklu wczesniej to prosze zmien mi @ na 12.05.
Libra, mauysia lubią tę wiadomość
-
Muska mi ginekolodzy mowili ze najlepiej progesteron badac 7, lub 8 dni po owulce, bo wtedy jego wartosc najbardziej wzrasta i widac czy przypadkiem nie ma niedomogi lutealnej jesli progesteron jest za niski.
Zbikowa ja tez wiem ze owulka moze wystapic nawet tak poznodzialajcie!
Libra, zbikowa, Muska lubią tę wiadomość
-
No więc przywitam się na chwilkę i zaraz zmykam
ostatnio nawet nie miałam czasu szczerze mówiąc, żeby do Was zerknąć bo w sobotę sobie pojeździliśmy tam i ówdzie tzn. Wisła, Brenna, Koniaków ze szwagrem i szwagierką a wczoraj wypad do Pszczyny do parku i na lody z drugą szwagierką i jej chłopakiemjakoś zleciało aha no i dzisiaj ostatnio sprzątanie w domu, ogarnięcie, potem wizyta u mamy i jestem
Shagga super, że maluszek daje o sobie znać i pokazuje się mamusi
Sylwia tylko nie kupujcie 200/220 bo my takie mamy i nawet jak rękę wyciągnę to M nie dosięgam he he
Muzarciu ulga, że goście wyjeżdżają? wszystko fajnie, ale nie na dłuższą metę chyba, więc teraz dopiero odetchniesz a jeśli chodzi o Twoje objawy to ogromnie Ci życzę żeby to było tohe he gości odprowadzałaś, żeby mieć pewność, że się nie wrócą? ;P ja to przy Tobie jestem leń śmierdący pomijając fakt, że ogródka swojego nie mam
Libruś oficjalnie nigdzie nie widziałam takiej info, ale wyrazy współczucia z powodu śmierci babci
AGUŚ witaj po majówce
Rucia powiem szczerze, że szkoda Twojego a właściwie Waszego czasu... Nie cierpię takich akcji
Ola tak mi przykro również z powodu śmierci Twojej babci...
Ja wiem, że to pewnie nie będzie dobry moment, ale (nie wiem skąd mi się to wzięło) wierzę, że teraz czas na nowe życie, więc może Wy kochane będziecie niedługo modlić się za Wasze babcie i dziękować im za nowe życie... (dopiero doczytałam co Fedra napisałaś)
Ola zawsze miło, kiedy jesteś na forum a jak zadecydujesz to zależy tylko od Ciebie
apropo śmierci w zeszłym tygodniu pochowali mojego znajomego 31 letniegopodobno dostał zawału i ojciec znalazł go na podwórku...
Muska - powodzenia!!!
Libra tak wogóle to jestem pod mega wrażeniem jeśli chodzi o Twoje podejście i powtarzam to chyba nie po raz pierwszy!!!
no i widzę, że powróciła normalność bo nadrbienie Was zajęło mi trochę czasu ... a tak wogóle to polecam litrową, różową, półsłodką kadarkę z biedronki za 9 zetadzisiaj tydzień od zabiegu i mam mega wkurwa, że to tak wszystko długo potrwa i muszę czekać 3 tygodnie bez niczego a potem dalej i wogóle taka jakaś zła jestem, dlatego też zastanawiam się czy ma sens przebywać tu w najbliższym czasie tzn. czytanie was to mega przyjemność, ale tak bez prowadzenia wykresu to już nie to samo...
matko już skończyłam i na koniec czkawki dostałam czy któraś mnie wspomina może???Libra, zbikowa, mauysia, Fedra, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja Dodi wyczekiwałam na Ciebie:*:*:* hehehe może ta czkawka przeze mnie;)
Dodka - ja o babci nic nie pisałam na forum... wrzuciłam tylko krótki komentarz pod wykresem, jak go uzupełniałam... więc nic nie umknęło Twojej uwadze;)
cokolwiek postanowisz, ja tam będę czekać na Ciebie i tęsknić... a jak będziesz miała siłę do nas zaglądać, to ja będę czekać z Tobą:* a później będę zaciskać kciukasy!!!Dodi lubi tę wiadomość
-
kochana ja nie mogłabym opuścić Was chociażby z tego względu, że się z Wami zżyłam, jesli moge to tak nazwać, mimo, to że cześć spraw mi umyka
Ja o Was również cały czas myślę, nawet kiedy mnie tu nie ma :*
kochana Jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
staram się czytać uważnie, aczkolwiek nie zawsze mi się to udaje, więc w takich momentach wydaje mi się,że coć ominęłam, ale na szczęście, czy nieszczęscie tak nie było...
Ja trzymam kciuki za Ciebie i Wszystkie moje siostry forumowezbikowa, plemniczka, mauysia, Fedra, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:zbikowa wrote:mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...
a jak długie masz cykle?
miałaś kiedykolwiek zrobione usg lub badanie hormonów?
poniżej 30 nie schodze, max 36. kiedys jak miałam usg z innej okazji zupełnie to coś mi sie majaczy ze lekarz wspomniał ze trzeba będzie się zająć tymi jajeczkami na jajnikach jak będe chciała mieć dzieci, ale to było tak dawno, ze nawet nie pamietam czy to prawda.
no ale tymczasem spadam, bo wiecie.
Dodi, ja Ci daje zakaz oddalania sie z forum na dłużej niż 24h. wykonać!Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:kochana ja nie mogłabym opuścić Was chociażby z tego względu, że się z Wami zżyłam, jesli moge to tak nazwać, mimo, to że cześć spraw mi umyka
Ja o Was również cały czas myślę, nawet kiedy mnie tu nie ma :*
kochana Jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
staram się czytać uważnie, aczkolwiek nie zawsze mi się to udaje, więc w takich momentach wydaje mi się,że coć ominęłam, ale na szczęście, czy nieszczęscie tak nie było...
Ja trzymam kciuki za Ciebie i Wszystkie moje siostry forumowe
hehehe... ja czasem mam problem ze zrozumieniem długich postów jak czytam w pracy... bo współpracownicy za chiny ludowe nie dają mi się skupić na przeczytaniu w całości takowego posta;)
no czekałam na Cienie, bo widziałam, że się sukcesywnie zbliżasz do strony "zerrro"
ja też myślę o Tobie... żeby ten czas oczekiwania na wznowienie starań szybko Ci minął!Dodi lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Libra wrote:zbikowa wrote:mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...
a jak długie masz cykle?
poniżej 30 nie schodze, max 36. kiedys jak miałam usg z innej okazji zupełnie to coś mi sie majaczy ze lekarz wspomniał ze trzeba będzie się zająć tymi jajeczkami na jajnikach jak będe chciała mieć dzieci, ale to było tak dawno, ze nawet nie pamietam czy to prawda.
Dodi, ja Ci daje zakaz oddalania sie z forum na dłużej niż 24h. wykonać!
24h powiadasz? to rozumiem, że wystarczy wpaść się przywitać i pożegnać kochana? buziolki for you :*Libra, zbikowa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Libra wrote:zbikowa wrote:mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...
a jak długie masz cykle?
Dodi, ja Ci daje zakaz oddalania sie z forum na dłużej niż 24h. wykonać!
to może być powód... lepiej idź do ginka, to sie da leczyć - czasem krócej czasem dłużej - zależy od przypadku... w każdym razie nie warto tracić czasuzbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Muzi - co do szyjki ciażowej, ja mam ją centralnie na środku, ani nisko ani wysoko, i jest taka długa, że wystarczy mi pół palca, żebym ją wyczuła. Tak chyba wyglądają szyjki w ciąży?
Dodi - miło cię widzieć kochana
Witam się z resztą dziewczyn. I tymczasowo uciekam.Libra, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDodi,Plemniczko fajnie, że zajrzałyście do nas...
Wklepię dane na wykresie i do pracy...a leń ze mnie jest Dodi, i to jaki ale mus, to mus...pada...pada deszcz właśnie...wiedziałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 06:30
plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny