X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mądrze gada Liberka...

A ja się z Wami żegnam, już nie mogę patrzeć na kompa w pracy :(
    Pa!

Libra, Fedra, Shagga_80, muzarcia, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze gadam, to możnaby było mi polać... ale mój m pewnie nie zniósł by kolejnego dnia z kieliszkiem w mym ręku, więc odpuszę;)

i ja się żegnam z Wami... idę zarzywać kąpieli słonecznej:D bo swądu mokrego cementu i gładzi mam już dosyć:)

Fedra, muzarcia, Dodi, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    jak dobrze gadam, to możnaby było mi polać... ale mój m pewnie nie zniósł by kolejnego dnia z kieliszkiem w mym ręku, więc odpuszę;)

i ja się żegnam z Wami... idę zarzywać kąpieli słonecznej:D bo swądu mokrego cementu i gładzi mam już dosyć:)

he he he ja nie pije to i Tobie nie poleje :P a co sama chcesz tak pić oj nie ma tak dobrze będziesz od dziś cierpieć ze mną :P

pa pa pa Dziewczynki

no i ja się powoli zbieram co prawda wagary sobie zrobiłam z angielskiego ale na słoneczko trzeba się będzie wybrać z psiakiem chociaż tak wieje jakby łeb chciało komuś urwać albo wiatr chce skótecznie wszystkim dziewczyną @ wywiać w sina dal :D

muzarcia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...wpadłam na chwilę luknąć czy jest net...i jest, a nie było...co robić było jak tylko do ogródka popracować...idę, bo masę jeszcze pracy przed nami...la la la...ja tam w ciąży z motyką w polu jechałam chwasty w burakach w palącym słońcu...nic się nie działo a to był początek, pierwszy trymestr...także czy jestem czy nie jestem w tejże czy innejże ciąży czy nie ciąży, ruchu i pracy fizycznej sobie odmawiać nie zamierzam...a w polu działałam w pierwszej ciąży w okolicach 7 do 12 tygodnia także luz blus....

Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...

Kochana, ja niestety nie pomogę :(

muzarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach, bo zadaję dziwne pytania...idę dalej pracować

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librunia życzę Ci bardzo, bardzo pochrzanionego wykresu z owulką i fasolineczką na samiuśkim końcu!

Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy to jest możliwe żebym miała owulacje 25dnia cyklu?
    test wyszedł poztywnie, testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i mam rozciągliwy śluz. tylko ze temperatura jest trupio niska, a nie była niczym zaburzona....
    a ja myślałam że to z moim M. jest coś nie tak ;/

• Muska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja :/
    Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
    Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniej :( Rany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę :( Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
    Heeelp?
    Heel[p

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    test wyszedł poztywnie, testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i mam rozciągliwy śluz. tylko ze temperatura jest trupio niska, a nie była niczym zaburzona....

Nie znam się totalnie na testach owu :(
    Nigdy nie robiłam nawet.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym cyklu zaczęłam robić (w sumie to mój drugi) wiec też biegła nie jestem....
    Co do Twoich pytań też za bardzo nie pomoge :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witammm kobietki nadrobiłam was i znikam .......poszłam do jutra Buzole zozle !!!!!

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzi trzymam kciuki zeby te mdlosci na fasolke byly....
    milego wieczorku...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Jeśli kreska testowa jest równie mocna jak kontrolna (a nawet mocniejsza) to wtedy test ma wynik pozytywny i oznacza,że w przeciągu 24-36 h powinna wystąpić owulacja...myślę,że owulacja może tak późno wystąpić (25 dc)...i możliwe,że tak jest u Ciebie...teraz też tempka powinna iść w górę,dla potwierdzenia tego faktu :)

zbikowa, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 18:15

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test owu negatywny choc pojawila sie delikatna druga krecha ale mam mnostwo kremowego sluzu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 18:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

ja się na szyjce kompletnie nie znam więc się mądrzyć nie będę :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

są znane przypadki późnyxh owulek ale jak to mówią owulka po 20 dniu cyklu nie powinna być się wydażyć lepiej to skontroluj u lekarza choć znane są przypadki ze z takich późnych owulek jest ciaża :P
    i być tu człowieku madry :D

Libra, mauysia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja :/
    Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
    Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniej :( Rany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę :( Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
    Heeelp?
    Heel[p

prolaktyna 3-5 dzień cyklu, progesteron po 7 dniu po owu ja robiłam w 9 dni i było gitara jak pytałam mopjej ginki ważne zeby było tydzień po owulce nie wczesniej :)
    progesteron też mozesz zrobić z prolaktyną :)
    ja np z racji ze nie wiem kiedy na pewno miałam owu prolaktyne i progesteron i tarczycę robie jutro :)

Libra, Muska lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ