X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mądrze gada Liberka...

A ja się z Wami żegnam, już nie mogę patrzeć na kompa w pracy :(
    Pa!

Libra, Fedra, Shagga_80, muzarcia, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze gadam, to możnaby było mi polać... ale mój m pewnie nie zniósł by kolejnego dnia z kieliszkiem w mym ręku, więc odpuszę;)

i ja się żegnam z Wami... idę zarzywać kąpieli słonecznej:D bo swądu mokrego cementu i gładzi mam już dosyć:)

Fedra, muzarcia, Dodi, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    jak dobrze gadam, to możnaby było mi polać... ale mój m pewnie nie zniósł by kolejnego dnia z kieliszkiem w mym ręku, więc odpuszę;)

i ja się żegnam z Wami... idę zarzywać kąpieli słonecznej:D bo swądu mokrego cementu i gładzi mam już dosyć:)

he he he ja nie pije to i Tobie nie poleje :P a co sama chcesz tak pić oj nie ma tak dobrze będziesz od dziś cierpieć ze mną :P

pa pa pa Dziewczynki

no i ja się powoli zbieram co prawda wagary sobie zrobiłam z angielskiego ale na słoneczko trzeba się będzie wybrać z psiakiem chociaż tak wieje jakby łeb chciało komuś urwać albo wiatr chce skótecznie wszystkim dziewczyną @ wywiać w sina dal :D

muzarcia, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...wpadłam na chwilę luknąć czy jest net...i jest, a nie było...co robić było jak tylko do ogródka popracować...idę, bo masę jeszcze pracy przed nami...la la la...ja tam w ciąży z motyką w polu jechałam chwasty w burakach w palącym słońcu...nic się nie działo a to był początek, pierwszy trymestr...także czy jestem czy nie jestem w tejże czy innejże ciąży czy nie ciąży, ruchu i pracy fizycznej sobie odmawiać nie zamierzam...a w polu działałam w pierwszej ciąży w okolicach 7 do 12 tygodnia także luz blus....

Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziołchy moje co to jest jak szyjka jest wysoko i jak dotykam jej, to mam wrażenie, że jej zewnętrzna ścianka poddaje się naporowi opuszka palca...taka miękką ale jakbym ciasto na kluchy robiła i dziurki wyciskała...jak w kluskach z dziurką...wiecie jak u mnie z owulką, to nie wiem jaka powinna być szyjka, bo na razie chyba nie było mi dane miękkiej zaobserwować...ta jest inna niż zwykle i tego jestem pewna ale z okazji jakiej fazy taka inna? Zakręciłam się...

Kochana, ja niestety nie pomogę :(

muzarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach, bo zadaję dziwne pytania...idę dalej pracować

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librunia życzę Ci bardzo, bardzo pochrzanionego wykresu z owulką i fasolineczką na samiuśkim końcu!

Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy to jest możliwe żebym miała owulacje 25dnia cyklu?
    test wyszedł poztywnie, testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i mam rozciągliwy śluz. tylko ze temperatura jest trupio niska, a nie była niczym zaburzona....
    a ja myślałam że to z moim M. jest coś nie tak ;/

• Muska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja :/
    Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
    Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniej :( Rany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę :( Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
    Heeelp?
    Heel[p

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    test wyszedł poztywnie, testowa jest ciemniejsza od kontrolnej i mam rozciągliwy śluz. tylko ze temperatura jest trupio niska, a nie była niczym zaburzona....

Nie znam się totalnie na testach owu :(
    Nigdy nie robiłam nawet.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym cyklu zaczęłam robić (w sumie to mój drugi) wiec też biegła nie jestem....
    Co do Twoich pytań też za bardzo nie pomoge :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witammm kobietki nadrobiłam was i znikam .......poszłam do jutra Buzole zozle !!!!!

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzi trzymam kciuki zeby te mdlosci na fasolke byly....
    milego wieczorku...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Jeśli kreska testowa jest równie mocna jak kontrolna (a nawet mocniejsza) to wtedy test ma wynik pozytywny i oznacza,że w przeciągu 24-36 h powinna wystąpić owulacja...myślę,że owulacja może tak późno wystąpić (25 dc)...i możliwe,że tak jest u Ciebie...teraz też tempka powinna iść w górę,dla potwierdzenia tego faktu :)

zbikowa, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że tak będzie... bo te moje długie cykle, niskie temperatury dają mi do myślenia, oby pcos mnie nie dotyczył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 18:15

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test owu negatywny choc pojawila sie delikatna druga krecha ale mam mnostwo kremowego sluzu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 18:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

ja się na szyjce kompletnie nie znam więc się mądrzyć nie będę :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

są znane przypadki późnyxh owulek ale jak to mówią owulka po 20 dniu cyklu nie powinna być się wydażyć lepiej to skontroluj u lekarza choć znane są przypadki ze z takich późnych owulek jest ciaża :P
    i być tu człowieku madry :D

Libra, mauysia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Póki jeszcze nie popłynęłam to się jeszcze dopytam o parę rzeczy. Zła jestem teraz na siebie że nie porobiłam tych badań zaczynając od progesteronu, bo zapomniałam o wyjeździe urlopowym do Francji na koniec maja :/
    Jak dzisiaj wieczorem, względnie jutro rano, @ dostanę to badania krwi na te pierwsze hormony tj. prolaktynę i resztę to w czwartek czy w piątek mam iść robić? Wolałabym w piątek z rańca bo wtedy też lekarza mam, a na czwartek muszę specjalnie tam jechać, ale pojadę jak trzeba.
    Pyt.2 kiedy najpóźniej muszę zrobić progesteron? Czy 1 czerwiec jeszcze da radę? Zamotałam się z tym wyjazdem, chyba nie zdążę wrócić do kraju wcześniej :( Rany, ale kicha z tymi badaniami. Nie chcę czekać kolejny cykl, bo się zamęczę :( Dla przypomnienia cykle mam 30 dniowe. FL 15-16 dni.
    Heeelp?
    Heel[p

prolaktyna 3-5 dzień cyklu, progesteron po 7 dniu po owu ja robiłam w 9 dni i było gitara jak pytałam mopjej ginki ważne zeby było tydzień po owulce nie wczesniej :)
    progesteron też mozesz zrobić z prolaktyną :)
    ja np z racji ze nie wiem kiedy na pewno miałam owu prolaktyne i progesteron i tarczycę robie jutro :)

Libra, Muska lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ