SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    o matko:) za chiny was nie doczytam:)
    skoro już dziś dostałam @ więc wpadłam jeszcze na koniec dnia ładnie się pożegnać:*
    leczącym się życzę szybkiego powrotu do zdrowia... i szybkiego, owocnego powrotu do staranek
    strającym życzę dużo siły, wytrwałości i w szybkim czasie ujrzenia 2 kreseczek
    zaciążonym życzę przyjemnego oczekiwania na maleńkie cudeńka

Libruś kochana 3maj się cieplutko :) Będę tęsknić :(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, ja bym jeszcze dodała, że na którymś etapie lekarze powiedzieli, że nawet "sztucznie" (nie naturalnie) się Wam nie uda, że w ogóle no way! A tu taki psikus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 13:14

Shagga_80, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Trzymta się wszystkie babole:*:*:*
    i do spisania... kiedyś tam...:)

Trzymaj się i powodzenia.
    wracaj szybko!
    ;*

(czuje się jakbym dziecko na kolonie wysyłała)

Fedra, Ilona, Gunia, Dodi, jeju, Beata lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, ja Ci wytłumacze jak to sie stało:

Kiedy mamusia i tatus, bardzo się kochają i mocno się do siebie przytulą.....

;)

mauysia, Blondi22, Shagga_80, Fedra, Ilona, Kfjatus, aisa, Dodi, Ola_czeka, jeju, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra uciekam z dzieciem na dworek bo coś sie chmurzy a trzeba korzystać dopóki nie pada.

do jutra kochane;*

zbikowa, mauysia, Ilona, jeju lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że wysmarowałyśmy dziś 18 stron... A dzień jeszcze młody :D

Shagga_80, Fedra, Kfjatus, jeju lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny które mają już swoje - jak to powiedziała Mayusia - Dziubasy, miałyście już pytania:
    "ale jak to? co ja tu robie? nie wciskać mnie tu kitu o bocianach!?"
    jakie historie sprzedałyście dzieciom? :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    A właśnie, dziewczyny które mają już swoje - jak to powiedziała Mayusia - Dziubasy, miałyście już pytania:

Nie, mój jeszcze nie jest aż tak dociekliwy :)
    Poza wiedzą, że dziecko wychodzi z "brzucha" mamy, a nie z kapusty, to na razie pozostaje w błogiej ignorancji...

Shagga_80, Fedra, Rucia, Dodi, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wie, ze to jak wyglądasz to nie obżarstwo tylko siedzi tam młodszy brat/siostra i czeka na rozwinięcie sytuacji?

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    A wie, ze to jak wyglądasz to nie obżarstwo tylko siedzi tam młodszy brat/siostra i czeka na rozwinięcie sytuacji?

Wie wie, czasem nawet rozmawia z dzidzią, a ja muszę podkładać jej głos :D
    "Dzidziu, pójdziesz ze mną na boisko?" albo "Dzidziu, chcesz trochę czekoladki?" a ja odpowiadam głosem dzidzi "Nie bardzo mogę, bo jestem schowana w brzuchu, ale możesz dać mamie, to zaraz do mnie dojdzie" :) I tego typu gadki :D

zbikowa, Shagga_80, Fedra, Ilona, Rucia, Kfjatus, Gunia, aisa, Dodi, Ola_czeka, jeju, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BĘ! Niniejszym wybiła 15:30, więc żegnam się z Wami. Miłego popołudnia!

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

Wie wie, czasem nawet rozmawia z dzidzią, a ja muszę podkładać jej głos :D
    "Dzidziu, pójdziesz ze mną na boisko?" albo "Dzidziu, chcesz trochę czekoladki?" a ja odpowiadam głosem dzidzi "Nie bardzo mogę, bo jestem schowana w brzuchu, ale możesz dać mamie, to zaraz do mnie dojdzie" :) I tego typu gadki :D

ojeeeeeej jaka słodycz!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    My zaliczyliśmy ZUS, potem Carefouri i teraz gotuję pomidorówkę (z pomidorami w puszcze, bo odkąd nie używam przypraw z glutaminianem nie mogę doprawić,by mi smakowało z samego przecieru :( )..Zbikowa, grzeszysz mówiąc,że nie lubisz pomidorówki!!!!!!

Mój Kuba nie chce gadać,więc póki co nie zadaje pytań...ale np doskonale kojarzy,że Mama ma dzidziusia w brzuszki i czasem przytula się do Niego, całuje...no i doskonale wie,że Mama Go nie może nosić "Mama nie, Tata, Mama dzidzi" co w wolnym tłumaczeniu oznacza,że Mama nie może Go wyjąć z kąpieli, tata to robi, bo Mama ma dzidziusia w brzuszku :)

zbikowa, Fedra, Rucia, Kfjatus, Dodi, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:
    mam pytanie za 500 pkt kiedy dzień matki bo mam amnezję ????i cholera przypomniec sobie nie mogę !!!! :-(

w sobotę ( 11 maja ) na telefonie mojego M. widniało info, że w dniu jutrzejszym ( 12 maja ) jest dzień matki. Myśle sobie .. kurde 12 maja? :? Co się okazało, głupi telefon ma ustawioną datę dnia matki obchodzonego w Stanach :) A już chciałam na komunii skała mamom życzenia :P

he he he a ja będe od dziś obchodzić Dzień Matki 13 maja :P

Ilona, Rucia, Kfjatus, Gunia, Shagga_80, Dodi, aisa, Beata lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra jo jo taki dzień to cud jak nic oby takich dni było dużo dla każdej z nas !!!!! ....

Fedra, Ilona, Gunia, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie :)
    My zaliczyliśmy ZUS, potem Carefouri i teraz gotuję pomidorówkę (z pomidorami w puszcze, bo odkąd nie używam przypraw z glutaminianem nie mogę doprawić,by mi smakowało z samego przecieru :( )..Zbikowa, grzeszysz mówiąc,że nie lubisz pomidorówki!!!!!!

Mój Kuba nie chce gadać,więc póki co nie zadaje pytań...ale np doskonale kojarzy,że Mama ma dzidziusia w brzuszki i czasem przytula się do Niego, całuje...no i doskonale wie,że Mama Go nie może nosić "Mama nie, Tata, Mama dzidzi" co w wolnym tłumaczeniu oznacza,że Mama nie może Go wyjąć z kąpieli, tata to robi, bo Mama ma dzidziusia w brzuszku :)

shagga kochana mojego kuzyna nikt nie pobije z niegadaniem ile ta się znim najezdziła po specjalistach,znachorach ,a ten do 6 roku życia nic zero tylko mama,tata,dziadzi,kot i tyle jeszcze dziś to wspominała jak już sobie przysięgła ,że jak ta lekarka nie pomoże to on nie idzie do szkoły u lekarki ten milczał jak zaklęty ,a jak wracali już z powrotem to podsłuchał ,że nie idzie do szkoły bo się nie nadaje bo nie mowa z niego iiii jak odczarowany zaczął gadać pełnymi zdaniami ....i tak do tej pory te usta mu się nie zamykają :-)

shagga wiec spokojnie zacznie mówić zobaczysz .....

Gunia, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    ;-)żbiku cmok cmok!
    Rucia dziękuję;-) Zostałaś godzinę dłużej;-)Jeju jest wniebowzięta;-)
    Jeju jak ten czas leci! Jeju na obiad pomidorówka!
    Wiem, wiem, nie powinnam dzielić się z Wami swoimi tak intymnymi szczegółami z życia ale musiałam Wam zdradzić co gotuje się w kuchni i pachnie troszkę...KURDE DO JUTRA DEKLARACJE ŚMIECIOWE!ZAPOMNIAŁAM!

o matko ale mi slinotok na pomiodoróweczkę przyszedł :D
    a ja dzisiaj ogórkową wmłuciłam jak to stwierdził mój mąz to nie zupa ogórkowa to rissotto z ogórkami kiszonymi :)

Shagga_80, Dodi, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wiecie, że wysmarowałyśmy dziś 18 stron... A dzień jeszcze młody :D

ja to wiem bo Was cholera nadrobic nie moge :P

Ilona, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nadrobiła Was ufff troche tego było :D
    w takim razie idę znowu w kimono bo plecy coś bola bardziej jak siedze przed kompem :D
    pewnie później znowu zajrzę...
    ehhh winko... mój się śmieje ze przestałam pić to od razu zaszłam w ciąże :D no w sumie nie pije od 7 kwietnia może i coś w tym jest ;)
    dobra Kobitki trzymajcie się ciepło...
    no i nieśmiało rozsiewam wiruski ;)

zbikowa, Ilona, Rucia, Kfjatus, Gunia, Dodi, aisa, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Ja mówiłam o siusiaku i jak to mniej więcej wygląda, ale biedna dziecina się speszyła, więc na razie opuściłyśmy temat :P

zbikowa, Blondi22, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

‹‹ 2743 2744 2745 2746 2747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ