X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    bardzo wam dziekuje za wsparcie. Lekarz powiedzial ze wszystko dobrze, wielkosc pecherzyka- 5mm odpowiada wiekowi ciazy, w srodku zauwazyl tez slabo widoczny na jego starym sprzecie pecherzyk żółtkowy... mam skierowanie na badania, wszystko oki, Fedrus pewnie juz jutro i ty zobaczysz pecherzyk :)

było by fantastycznie jutro zobaczyć ale coś mam przeczucie ze go jednak nie zobacze że to jednak za wcześnie :(

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Plemnisiu :D Bardzo się cieszę!!

Ilona lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    heh Fedrus jutro z twojego widoku bedziemy ryczec :)

jutro mam wizytę o 20.50 dopiero pewnie będzie jeszcze obsuwa i w domu pewnie będę dopiero koło 22 więc bardzo Was proszę żebyście się niedenerwowały jak nie dam znać wieczorem tylko w srodę rano ale moge po prostu nie mieć siły...
    no chyba ze ją znajdę to wtedy napisze ale nie obiecuję...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Kochane uciekam nie będę psuć nastroju po super wieściach od Plemniczki :D
    ja sie ide położyć a Wam zyczę dużo słonka i do jutra :*

Ilona lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh no jakby nie bylo ja bede czekala po pracy :) jak dasz rade to chociaz wejdz napisac czy jest :), moze i za wczesnie bedzie jutro U Ciebie, lekarz mi powiedzial ze wcale nie musielismy jeszcze dzisiaj zobaczyc pecherzyka.. spokojnie jeszcze kilka dni mial na pojawienie sie... ale moze akurat i u Ciebie jutro bedzie, cos tak czuje! :)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko tak się cieszę :) Fedruś czekaj cierpliwie na swój pęcherzy :) Zobaczycie, że wszystko będzie dobrze.

Ja mam USG za tydzień w poniedziałek i już nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego szkraba :)

plemniczka, aisa, nick nieaktualny, Ilona, Fedra, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko super wieści:):)

plemniczka lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sie Fedrus dzieje? zaraz doczytam

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    002.bmp

super kropeczka kochana ;*

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no Plemniczko jaki przystojniak!

plemniczka, Ilona lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka brawo brawo .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajusia, a co Ty taka milcząca dziś?

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu przystojnaik mowisz? czujesz ze to bedzie ON? :)

Fedrus no juz wiem o co chodzi, ale to jak najbardziej dobre objawy masz! ja dzisiaj tez tak dziwnie nagle pzreszlam z jednego nastroju w drugi i az mi sie glupio zrobilo bo odebralam telefon stacjonarny i po moim "Halo?" jak nikt sie nie odezwal przez 2 seksundy to jak ryklam do sluchawki " Halo? jaja sobie robisz?!!!!!!" to Pani z Netii nagle odzyskala glos i bardzo sie zmieszala moją przesadną reakcją....wiec sama zauwazam ze i mnie zaczynają dopadac skrajne emocje. Bedzie dobrze zobaczysz!!

Ilona, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Dziołchy ;)

u mnie teraz świeci słoneczko, ale cały dzien prawie padało i przestawało.....

Effciu- wszystkiego najnajnaj z okazji urodzinek ;) No i oczywiście powtórzę się- ja też życzę Ci fasolki ;)

Ola- dla Ciebie też życzę fasolki z okazji imienin- nie miałam czasu wczoraj ani w sobotę pisac. Tylko troszkę podczytałam Was!

Plemnisiu- bardzo się cieszę, ze jest pęcherzyk ;)

Ruciu- no brzusio fajniusi- Ty taka chudzinka i juz taki brzucholek masz ładny!!!A ja jaki mam ;) ;) ;)

Shaguś- no Ty przepieknie wyglądasz ;). Jesteś taka szczuplutka, a brzusio taki okrąglutki-typowy na chłopca- miałam taki z synusiem ;)
    A co do kubusia-mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku ;) trzymam kciuki- bo zdrowie naszych dzieciaczków jest najważniejsze!!! I ja w ogóle nie uważam, ze jestes przewrażliwiona!!! Ja jestem taką samą mamą i jak coś pediatrze zgłaszałam ,ze jest nie tak - to zawsze słyszałam, że mama jest przewrażliwiona-co się później okazało- Mama miała rację!!!!
    Ja też sporo przeszłam z moim Cypkiem od urodzenia w sumie! Co ja przeżywałam-to wiem tylko ja sama- i dziwie się tylko sobie, ze nie dostałam depresji poporodowej?!!! Moja historia jest dosyć długa. Ale powiem pokrótce- na początku martwiła mnie główka małego-miał okropną-bardzo wydłużoną, a poród byl naturalny. Moja mama mi powiedziała, że ona nigdy w życiu nie widziała takiej dziwnej glowy!!!!To ja już szukalam w necie chorób ;( - co ja przeżyłam??? nie chcę Wam tego opisywać, bo ksiązkę bym mogla napisac. Ale na szczęście synunio dziś ma piękną główkę;) a ona zaczeła nabierać normalnych kształtów dopiero jak miał 5-6 miesiecy. No i od samego początku zauważyłam,że małemu sinieje lewa rączka- zaraz złe myśli. Do lekarza- mama przewrażliwiona. A ja nie słuchałam i prywatnie do pediatry-neurologa dziecięcego pojechalam i tam dopiero dowiedziałam się prawdy, mały miał obniżone napiecie mięśni splotu barkowego lewego. Ta rączką mniej się posługiwał i wolniej. I siniała mu. Pani dr zaleciła codzienne ćwiczenia - i dzieki temu mały szybko wrócil do formy. Jak miał 7 miesiecy zaczął się pocić-ale tak bardzo, ze normalnie w wodzie leżał-jak spał. Wszystko było mokre, ciągłe przebierania. Jazda w samochodzie bez klimatyzacji nawet 10 km byla koszmarem!!!! Powiem w skrócie- skończylo się to wizytą w Lodzi w koperniku w poradni mukowiscydozy- robiliśmy badanie chlorkow potu-na szczęście moje dziecko nie ma tej choroby. Potem mi często chorował-zastrzyki i antybiotyki non stop. Ale jakoś wyszliśmy z tego. To w skrócie panoramicznym wszystko. Także miejmy nadzieję, ze tym razem wszystko u Was ok. Wystarczy tych chorób. a co do centyli to mój w wadze jest miedzy 25 a 50 centylem a we wzroscie to pomiedzy 75 a 90 czy jakos tak.

Ola_czeka, nick nieaktualny, Ilona, aisa, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Plemniczko, Ty i Rucia urodzicie chłopców, Fedra dziewuszkę. Karoam - nie mam pewności. Z jednej strony żeby była równowaga, powinna być dziewczynka, ale coś mi mówi, że jednak chłop.

nick nieaktualny, Ilona, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam czy mialam coś jeszcze napisać do którejś ;)

Już uciekam Kochane :)

aaaaaa

Karoam- super, ze u Was wszystko w najlepszym porządku ;) Wybór lekarza zależy tylko i wyłącznie od Ciebie!!!

karoam lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

A ja zalatana jestem i urlop szykuje z moim ....

Ilona lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Witajcie Kochane Dziołchy ;)

u mnie teraz świeci słoneczko, ale cały dzien prawie padało i przestawało.....

Effciu- wszystkiego najnajnaj z okazji urodzinek ;) No i oczywiście powtórzę się- ja też życzę Ci fasolki ;)

Ola- dla Ciebie też życzę fasolki z okazji imienin- nie miałam czasu wczoraj ani w sobotę pisac. Tylko troszkę podczytałam Was!

Plemnisiu- bardzo się cieszę, ze jest pęcherzyk ;)

Ruciu- no brzusio fajniusi- Ty taka chudzinka i juz taki brzucholek masz ładny!!!A ja jaki mam ;) ;) ;)

Shaguś- no Ty przepieknie wyglądasz ;). Jesteś taka szczuplutka, a brzusio taki okrąglutki-typowy na chłopca- miałam taki z synusiem ;)
    A co do kubusia-mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku ;) trzymam kciuki- bo zdrowie naszych dzieciaczków jest najważniejsze!!! I ja w ogóle nie uważam, ze jestes przewrażliwiona!!! Ja jestem taką samą mamą i jak coś pediatrze zgłaszałam ,ze jest nie tak - to zawsze słyszałam, że mama jest przewrażliwiona-co się później okazało- Mama miała rację!!!!
    Ja też sporo przeszłam z moim Cypkiem od urodzenia w sumie! Co ja przeżywałam-to wiem tylko ja sama- i dziwie się tylko sobie, ze nie dostałam depresji poporodowej?!!! Moja historia jest dosyć długa. Ale powiem pokrótce- na początku martwiła mnie główka małego-miał okropną-bardzo wydłużoną, a poród byl naturalny. Moja mama mi powiedziała, że ona nigdy w życiu nie widziała takiej dziwnej glowy!!!!To ja już szukalam w necie chorób ;( - co ja przeżyłam??? nie chcę Wam tego opisywać, bo ksiązkę bym mogla napisac. Ale na szczęście synunio dziś ma piękną główkę;) a ona zaczeła nabierać normalnych kształtów dopiero jak miał 5-6 miesiecy. No i od samego początku zauważyłam,że małemu sinieje lewa rączka- zaraz złe myśli. Do lekarza- mama przewrażliwiona. A ja nie słuchałam i prywatnie do pediatry-neurologa dziecięcego pojechalam i tam dopiero dowiedziałam się prawdy, mały miał obniżone napiecie mięśni splotu barkowego lewego. Ta rączką mniej się posługiwał i wolniej. I siniała mu. Pani dr zaleciła codzienne ćwiczenia - i dzieki temu mały szybko wrócil do formy. Jak miał 7 miesiecy zaczął się pocić-ale tak bardzo, ze normalnie w wodzie leżał-jak spał. Wszystko było mokre, ciągłe przebierania. Jazda w samochodzie bez klimatyzacji nawet 10 km byla koszmarem!!!! Powiem w skrócie- skończylo się to wizytą w Lodzi w koperniku w poradni mukowiscydozy- robiliśmy badanie chlorkow potu-na szczęście moje dziecko nie ma tej choroby. Potem mi często chorował-zastrzyki i antybiotyki non stop. Ale jakoś wyszliśmy z tego. To w skrócie panoramicznym wszystko. Także miejmy nadzieję, ze tym razem wszystko u Was ok. Wystarczy tych chorób. a co do centyli to mój w wadze jest miedzy 25 a 50 centylem a we wzroscie to pomiedzy 75 a 90 czy jakos tak.

Dziękuję. Miło tak jeszcze dostać niespodziewane życzenia :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ola_czeka wrote:

A ja zalatana jestem i urlop szykuje z moim ....

Jak sobie radzi kot-inwalida?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam pytanie ile wizyt jest przy monitoringu ? wiecie może ?!?

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 2835 2836 2837 2838 2839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ