X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki,

Plemniczko - piękna czarna kropa :) Za parę dni w tej czarnej kropie zapewnie pojawi się biała mniejsza kropa, a potem już z górki :)

Ola - to Wy w lesie macie tę chatkę??? No to wracajta czemprędzej, ja już zapisuję moją rodzinę na turnus :) A teraz podczas Waszej nieobecności możemy jeździć doglądać włości, żeby dom nie popadł w ruinę. No i fajne zakupy z targu. Trzymadełko na książkę podoba mi się najbardziej - zawsze wkurzają mnie te zamykające się strony! A reszta fajna, ale do podziwiania - ja bym sama pewnie nie wpadła na zakup tych pozostałych bibelotów :)

A co do początków neta... Racja - kupowało się czas w kafejkach internetowych, czasem też łaziłam do kolegi, który miał internet (który to był rok - chyba koło 1996/7) i nawet korzystałam u niego z IRC-a :D na którym wyhaczałam jakichś kolesi z zagramanicy i z nimi pisałam. A potem pierwsze filmy na DivX... Pamiętam że mój pierwszy pirat na płytce to był - jakżeby inaczej - Matrix :)

Selena, plemniczka, Shagga_80, jeju, zbikowa, mala29_, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą wykres bardzo ładny, ale jak mówisz - miewałaś już takie, więc w napięciu czekamy na piątek. Miło by było, gdybyś dołączyła do Plemniczki, reszta z nas musiałby przecież iść za przykładem nestorek :)

Selena, Shagga_80, jeju, mala29_, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Och Selenko, ja milczę jak zaklęta, bo organizm kobiety to taki Joker, że lubi człowieka wkręcić a potem wybucha histerycznym chichotem i wiem, że bez względu co ja myślę, co myśli Rucia i co myślisz Ty - organizm ma już plan, więc możemy tylko czekać ;)

No właśnie Olcia masz rację:)jeśli coś zakiełkowało to i tak sie o tym dowiem:)a teraz staram się skupić na czym innym:)i nie myśle o tym:)
    a wogóle to nasza Fedra wczoraj miała wizyte..i ja pytam..czemu nic nie napisała na ten temat???

Shagga_80, jeju, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słuchajcie lasencje, wtopka... Zapomniałyśmy sobie z Dorą strzelić fotki :( :( :( DONT LINCZ MI!
    Ale spotkanko baaaardzo przyjemne, choć w kawiarni był zepsuty ekspres do kawy :) No i miałam tez przyjemność poznać męża Dory. Bardzo mile spędzone 2 godzinki :) Państwo Dorowie mają od zeszłego weekendu chrześniaka w P-niu, więc domyślam się, że będzie jeszcze okazja do cyknięcia słit foci ze spotkania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 06:13

Rucia, Selena, Shagga_80, Effcia28, jeju, zbikowa, mala29_, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hejka laseczki,

Plemniczko - piękna czarna kropa :) Za parę dni w tej czarnej kropie zapewnie pojawi się biała mniejsza kropa, a potem już z górki :)

Ola - to Wy w lesie macie tę chatkę??? No to wracajta czemprędzej, ja już zapisuję moją rodzinę na turnus :) A teraz podczas Waszej nieobecności możemy jeździć doglądać włości, żeby dom nie popadł w ruinę. No i fajne zakupy z targu. Trzymadełko na książkę podoba mi się najbardziej - zawsze wkurzają mnie te zamykające się strony! A reszta fajna, ale do podziwiania - ja bym sama pewnie nie wpadła na zakup tych pozostałych bibelotów :)

A co do początków neta... Racja - kupowało się czas w kafejkach internetowych, czasem też łaziłam do kolegi, który miał internet (który to był rok - chyba koło 1996/7) i nawet korzystałam u niego z IRC-a :D na którym wyhaczałam jakichś kolesi z zagramanicy i z nimi pisałam. A potem pierwsze filmy na DivX... Pamiętam że mój pierwszy pirat na płytce to był - jakżeby inaczej - Matrix :)

Nie nie nie, nie w lecie i nie mówię tego po to, by Cię odstraszyć:) Dom we wsi, tylko na przeciwko domu mały gaik. A tak, to jak na wsi - droga i domy po obu stronach.

Ale zapraszam serdecznie Was wszystkie. Mamy mnóstwo pokoi (pokojów?), projekt wybieraliśmy na etapie, kiedy myślałam, że będziemy mieć rodzinę wielodzietną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 06:15

Shagga_80, jeju, mala29_, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Rucia wrote:
    Selenka była by pierwszą lutową mamą :)

Ruciu no detektor mi pokazuje ze jeśli jestem w ciąży to termin 29 styczeń...

Aha, czyli zamykałabyś styczniową listę :)

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, Fedra ma dziś wizytę.

Selena, jeju, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Hejka laseczki,

Nie nie nie, nie w lecie i nie mówię tego po to, by Cię odstraszyć:) Dom we wsi, tylko na przeciwko domu mały gaik. A tak, to jak na wsi - droga i domy po obu stronach.

No dobra, tak czy inaczej wracajcie już, bo czuję w kościach, że cierpisz na syndrom Mickiewicza, czyli na obczyźnie czujesz się jak wygnaniec. Czekamy!

PS) Tym bardziej że w perspektywie masz mieszkanie w TAKIM FAJNYM, WŁASNYM DOMKU!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 06:15

jeju, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No słuchajcie lasencje, wtopka... Zapomniałyśmy sobie z Dorą strzelić fotki :( :( :( DONT LINCZ MI!
    Ale spotkanko baaaardzo przyjemne, choć w kawiarni był zepsuty ekspres do kawy :) No i miałam tez przyjemność poznać męża Dory. Bardzo mile spędzone 2 godzinki :) Państwo Dorowie mają od zeszłego weekendu chrześniaka w P-niu, więc domyślam się, że będzie jeszcze okazja do cyknięcia słit foci ze spotkania.

Nie zapomnijcie zrobić dzióbków!

Selena, jeju lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Hejka laseczki,

No dobra, tak czy inaczej wracajcie już, bo czuję w kościach, że cierpisz na syndrom Mickiewicza, czyli na obczyźnie czujesz się jak wygnaniec. Czekamy!

PS) Tym bardziej że w perspektywie masz mieszkanie w TAKIM FAJNYM, WŁASNYM DOMKU!

Przejrzałaś mnie :(

jeju lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauyś, jak się dziś czujesz?

jeju lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wosebko, Fedra ma dziś wizytę.

o widzisz a ja byłam pewna że w tym samym dniu co Plemniczka..:)

jeju lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop :) Wosebko az mi sie oczy zaswiecily na zielono jak spojrzalam dzis na twoj wykres... kiedy masz termin @? ajajajaj niechze to bedzie TO!

Selena, jeju, mala29_, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu a kiedy pojawia sie ta biala kropka, czyli serduszko tak?

jeju, mala29_, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mauyś, jak się dziś czujesz?

Katar niestety nadal pustoszy moje nozdrza :( Ale gardło jakby mniej boli, więc jest szansa, że idzie ku lepszemu. Zauważyłam jedno - w pracy objawy się pogarszają :)

Na razie zaopatrzyłam się w różne naturalnie specyfiki: szprycuję się herbą z miodem i cytrą, no i sokiem z hyćki :)

jeju lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wspomnień z początków neta, to ja czatowałam na yahoo z punkiem z Arizony, którego imienia nie pomnę oraz ze Stefano z Włoch, a odbywało się to z kafejki internetowej w osiedlowym domu kultury :) A potem przez kilka lat czatowałam na WP na czacie Film, super ekipa tam była.

Ech...

Shagga_80, mauysia, Rucia, jeju, zbikowa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    mauysiu a kiedy pojawia sie ta biala kropka, czyli serduszko tak?

Chyba to jest tak, że czarny pęcherzyk to pęcherzyk ciążowy, a biały to już zarodek (ale może mylę pojęcia...). Pamiętam, że było widać mój zarodek na USG w 5t5d, miał 2 mm.

jeju lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hop hop :) Wosebko az mi sie oczy zaswiecily na zielono jak spojrzalam dzis na twoj wykres... kiedy masz termin @? ajajajaj niechze to bedzie TO!

Hej Plemniczko:)kochana ciesze sie ze juz widać pecherzyk u Ciebie:)oby teraz szybko pojawiło się serduszko:)no termin @ według owu mam jutro..ale według mnie 24.05..

jeju lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A co do wspomnień z początków neta, to ja czatowałam na yahoo z punkiem z Arizony, którego imienia nie pomnę oraz ze Stefano z Włoch, a odbywało się to z kafejki internetowej w osiedlowym domu kultury :) A potem przez kilka lat czatowałam na WP na czacie Film, super ekipa tam była.

Ech...

A ja chyba - nie wiedzieć czemu - koncentrowałam się na kolesiach z Bałkanów ;)

jeju lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko a jak dlugą masz zawsze faze lutealna?

jeju lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ