X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Albo w ogóle instytucja MODEMU :D
    I próby ściągnięcia jak największej ilości danych w jak najkrótszym czasie. I ta wściekłość, gdy przeszło na kolejny impuls! :D

I zaraz wspomnienia wracają do Atari 800XL i prób wgrania gry z kasety. Cała rodzina chodziła na palcach, żeby w mieszkaniu nie było mikro-drgań a i tak był sukces jak się nie zawiesiło i dało się pograć w jungle hunter.

Przyznam, że nie miałam z Atari styczności - chodziłam tylko do koleżanki i kolegi na Commodore 64 i ZX Spectrum.

Burżuj.

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:
    Albo w ogóle instytucja MODEMU :D
    I próby ściągnięcia jak największej ilości danych w jak najkrótszym czasie. I ta wściekłość, gdy przeszło na kolejny impuls! :D

I zaraz wspomnienia wracają do Atari 800XL i prób wgrania gry z kasety. Cała rodzina chodziła na palcach, żeby w mieszkaniu nie było mikro-drgań a i tak był sukces jak się nie zawiesiło i dało się pograć w jungle hunter.

Przyznam, że nie miałam z Atari styczności - chodziłam tylko do koleżanki i kolegi na Commodore 64 i ZX Spectrum.

Burżuj.

Helou, przypominam, że sama nie miałam żadnego kompa, więc kto tu jest burżujem...

Ola_czeka, jeju lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hmm nie no Wosebko faza luealna jest zawsze stala... w takim razie musialas miec owulacje poprostu w różnym czasie..

Serio zawsze jest stała??kurde to ja chyba jajs dziwna jestem...

jeju lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    "Takich czasów nie pamiętam"

Rucia, jesteś przesympatyczna :D

Swoją drogą nieźle będzie powiedzieć dzieciom, że żyłyśmy w czasach, kiedy nie było neta. Jak opowieści rodziców, że był jeden telewizor w kamienicy i sąsiedzi przychodzili z krzesłami na wielką grę :D

Ja myślałam, że on mnie wkręca z tym nagrywaniem gier na kasety o.O wyobraź sobie jaką musiałam mieć zdziwioną minę, a moja Kinia zbierała szczękę z podłogi jak słuchała takich wspominków :P :D

Czasy były fajne :)

mauysia, Ola_czeka, jeju, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, bo coś nie daje mi spokoju...ja widać nie umiem się wyrażać,tak by mnie rozumiano, może Wy pomożecie...pisałam wczoraj kilka razy do Kai,że musi Fedrze regularnie podawać nowe terminy @ i nic...jak tabelka była zaśmiecona,tak jest :(
    Kiti chyba urlop od ovu wzięła,więc Ona kolejna ma złą datę...
    A może nasze reguły z regulaminu są "nieludzkie",co?

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!
    ja tylko na chwilę i uciekam się umyć i uczesać ;)
    mnie dziś znowu boli głowa- w tej ciąży non stop boli mnie głowa.... w pierwszej ciąży mnie w ogóle nie bolała i to było najwspanialsze w tej ciąży ;) a teraz? moze dzidzi bedzie płci przeciwnej??? Nie obraziłabym się wtedy na dzidzie, że przez nią głowa mnie bolała w ciąży!!!

Co słychać u Fedruni po wczorajszej wizycie???

Shaggus bierz się do roboty, bo naprawdę masz sporo do zrobienia- znam to z własnego doświadczenia :D

Mauys mnie też boli gardło :(

Co do Selenki, to napisałam u Niej pod wykresem. Dla mnie wygląda ten wykres odjazdowo!!!!!

Miłego dnia życzę wszystkim!!!

Shagga_80, mauysia, jeju, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Swoją drogą nieźle będzie powiedzieć dzieciom, że żyłyśmy w czasach, kiedy nie było neta. Jak opowieści rodziców, że był jeden telewizor w kamienicy i sąsiedzi przychodzili z krzesłami na wielką grę :D

Kiedyś siostra mojego M mówiła swojej córce (która miała wtedy z 4 lata) o PRL-u. Że szło się do sklepu, a tam na półkach sam ocet. Na co mała: COOOO???? W całym Realu tylko ocet????

Ola_czeka, Shagga_80, Rucia, jeju, zbikowa, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauyś, Rucia, zdajecie sobie sprawę z tego, że reszta dziewcząt przysłuchuje się tej rozmowie z szeroko otwartymi oczami z lekkim wyrazem zażenowania na twarzy? I myśli: "Co za geriatria"

Shagga_80, jeju, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko fl. jest stała, tylko owulacja może wystąpić wcześniej lub później, a sugerowanie się wyznaczoną owulacją przez ovu jest błędne :)

Selena, jeju lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    plemniczka wrote:
    hmm nie no Wosebko faza luealna jest zawsze stala... w takim razie musialas miec owulacje poprostu w różnym czasie..

Serio zawsze jest stała??kurde to ja chyba jajs dziwna jestem...

To po prostu dowodzi tego, że dokładnego dnia owulacji nie da się wyznaczyć samodzielnie, bo niekoniecznie "temperatura wzrasta dzień po", jak widać :)

Selena, jeju, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dziewczynki, bo coś nie daje mi spokoju...ja widać nie umiem się wyrażać,tak by mnie rozumiano, może Wy pomożecie...pisałam wczoraj kilka razy do Kai,że musi Fedrze regularnie podawać nowe terminy @ i nic...jak tabelka była zaśmiecona,tak jest :(

Shagguś regulaminy są ludzkie, było ustalone, ze w dniu @ zgłaszamy Fedrze zmianę, żeby był porządek :)

jeju lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Kiedyś siostra mojego M mówiła swojej córce (która miała wtedy z 4 lata) o PRL-u. Że szło się do sklepu, a tam na półkach sam ocet. Na co mała: COOOO???? W całym Realu tylko ocet????

Rewelacja:)

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mauyś, Rucia, zdajecie sobie sprawę z tego, że reszta dziewcząt przysłuchuje się tej rozmowie z szeroko otwartymi oczami z lekkim wyrazem zażenowania na twarzy? I myśli: "Co za geriatria"

Jestem dumna ze swojego podeszłego wieku!

Shagga_80, Ola_czeka, jeju, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Selenko fl. jest stała, tylko owulacja może wystąpić wcześniej lub później, a sugerowanie się wyznaczoną owulacją przez ovu jest błędne :)

No właśnie ..bo teraz weszlam sobie na fertilityfriend.com i tam fl mam wszystkie 15 dni..no tylko jedna jest 14...a tu na ovu tak dziwacznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 06:46

jeju lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,ja myślę (a nie wykluczone,że mogę się mylić) że fl nie jest aż tak stała...nasz organizm nie jest aż tak zaprogramowany,że wszystko jest dokładne...więc wg mnie możliwe jest,że fl trwa raz 14 raz 15 a raz i inaczej...ale nie wiem, mogę się mylić :)

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga_80 wrote:

Shagguś regulaminy są ludzkie, było ustalone, ze w dniu @ zgłaszamy Fedrze zmianę, żeby był porządek :)

A jak już sporo dziewcząt zauważyło, Fedra chyba zapomniała złożyć do siebie wniosku pisemnego o wpisaniu swojej fasolki. To dopiero zaniedbanie! Kaja i Kiti to przy tym drobnostka...

jeju, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Ja myślałam, że on mnie wkręca z tym nagrywaniem gier na kasety o.O wyobraź sobie jaką musiałam mieć zdziwioną minę, a moja Kinia zbierała szczękę z podłogi jak słuchała takich wspominków :P :D

Czasy były fajne :)

Zapytaj go, czy pamięta gry telewizyjne. Dwie pionowe kreski poruszające się po bokach ekranu góra-dół (w roli paletek) i punkt, który trzeba było odbijać. Już widzę dzieci wychowane na wii jak grają w tego "tenisa".

Były też "strzelanki" - pistolet podpięty kablem do TV i strzelanie do celu:)

jeju, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Tych czasów też nie pamiętam, bo akurat wtedy mama wyszła ze mną z porodówki i poszła w kolejkę, więc za mała byłam żeby widzieć puste półki. :)

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Shagga_80 wrote:

A jak już sporo dziewcząt zauważyło, Fedra chyba zapomniała złożyć do siebie wniosku pisemnego o wpisaniu swojej fasolki. To dopiero zaniedbanie! Kaja i Kiti to przy tym drobnostka...

Fredzia powiedziała, że jak jutro zobaczy pęcherzyk to wtedy się wpisze :)

Dla mnie i tak popełnia straszny grzech że dalej widnieje jako staraczka :P

jeju lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Nie Shagguś, może nie każdy traktuje to tak oficjalnie, myślę, że Kaja wczoraj myślała, że sugerujesz, że jej winą jest to, że dostała @. Może napisać jej wprost, że ma poprosić o uaktualnienie danych w tabeli?

Ja pamiętam, że byłam ostatnio tak pochłonięta smutkiem, że też zapomniałam poprosić Fedrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 06:49

jeju, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 2843 2844 2845 2846 2847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ