X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak patrzę na tą nasza listę zafasolkowanych i połowa z nich już w ogóle nie udziela się na naszym wątku :(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    Rucia nie obejrzysz znaczy nie spojrzysz? hehhe

Nie spojrze ani nie obejrzę :) Jestem wpatrzona w mojego M. jak w obrazek :) Ciekawe kiedy mi przejdzie ;)

hmmmm nie kumam... widzisz czyżbyśmy co innego miały na myśli?
    nie mówię o chęci na innego faceta broń boże!! ale skoro zwracasz uwagę na taką fotkę to tym bardziej pewnie zauważasz przystojnego(ciepłego, czy co tam innego można dostrzec) faceta na ulicy i nie mówię o obsesyjnym odwracaniu się

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wiecie co tak patrzę na tą nasza listę zafasolkowanych i połowa z nich już w ogóle nie udziela się na naszym wątku :(

To chyba naturalne... Tylko my jesteśmy takie plemniczko-staraczko-tyśkozboki ;)

Beata, Rucia, Ola_czeka, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś dzięki za aktualizację ale nie podoba mi sie Twój podpis, nie możesz tak myśleć o sobie
    ale rozumiem że czujesz sie bardzo źle...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    Rucia nie obejrzysz znaczy nie spojrzysz? hehhe

Nie spojrze ani nie obejrzę :) Jestem wpatrzona w mojego M. jak w obrazek :) Ciekawe kiedy mi przejdzie ;)

hmmmm nie kumam... widzisz czyżbyśmy co innego miały na myśli?
    nie mówię o chęci na innego faceta broń boże!! ale skoro zwracasz uwagę na taką fotkę to tym bardziej pewnie zauważasz przystojnego(ciepłego, czy co tam innego można dostrzec) faceta na ulicy i nie mówię o obsesyjnym odwracaniu się

Mamy na myśli to samo. Na ulicy nie zauważam przystojnych facetów. Serio. Gapie się na ludzi, co strasznie denerwuje mojego M. bo podobno robię to w sposób nachalny, ale zauważyłam, że nie zawieszę oka dłużej na jakimś przystojniaku, bo jakoś ich nie dostrzegam :) Mam jednego obok siebie :P

A Vin Diesel to taki wyjątkowy przypadek ;)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Mayus dobrze to ujęłaś
    a co tam u Ami?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    heheh Mayus dobrze to ujęłaś
    a co tam u Ami?

Ami czasem coś skrobnie na "Fasolkowych poradach", ale niestety rzadko.
    Kupują teraz z mężem mieszkanie - mąż dał się przekonać żeby nie budować na razie domu, tylko kupić mieszkanko (dotychczas wynajmowali). Więc fajnie :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedri, cieszę się, że napisałaś, ale mnie tez niepokoi Twoja stopka :( Wiedz, że nie jesteś nikim! To najgorsze, co można o sobie napisać :(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Muzi widzisz każdy znajdzie cos dla siebie :P
    Rucia i tak ma byc az po grób!
    Mayuś dzięki za info, tak pamiętam jej przeprawę o mieszkanie/budowanie wiec fajnie że sie dogadali w tej kwestii

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski mam do Was pytanie bo ja zaraz zejdę z tego świata...

Libra Wam pisała ze moja wczorajsza beta wynosiła 254,4... mopja lekarka kazała odstawić mi leki i czekać na krwawienie i powtórzyć betę w piątek jeśli ono nie przyjdzie...

jedna rzecz mnie zastanowiła a mianowicie na usg było widac małą czarną plamkę nie była taka duza jak u Plemniczki a ginka stwierdziła ze jest za mała na pęcherzyk...

i teraz ja nie odstawiłam leków nadal biorę dupka 2 razy dziennie i zrobiłam dzisiaj betę i progesteron i tak beta wzrosła do 315 a le progesteroon jest za niski 11...

jutro idę znowu na betę zeby sprawdzić jaki będzie przyrost po 48h od tej 254,4...

tylko ze teraz nie wiem co robić może moja ginka za wcześnie skreśliła moje maleństwo bo gdzieś doczytałam ze mogły być dwa zarodki ale jeden się usunął i stad ta moja wysoko beta w 14dpo 301 a jak się usunął to teraz dopiero ten drugi zaczyna walkę...

jeśli nie myślę logicznie i to co piszę jest bez sensu to mi o tym powiedzcie tylko prosze o szczere opinie nawet bolesne...

sylwia1985 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś mogę Cię prosic o rzut oka?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia na podstawie tego co piszesz widze przed oczami sytuację Dodi. Wzrost bety pomimo tego co dowiedziała się od lekarza, ale nie na tyle urosła, żeby nastawiać się optymistycznie.

Jeżeli serce i rozum podpowiada ci, że masz brac dalej duphaston to bierz.

Ten progesteron jest niepokojący, bo mały porogesteron może doprowadzić do poronienia.
    Pomimo tego, ze bierzesz duphaston, on jest taki niziutki :(

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

tez to zauważyłam ;(

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dobra laski mam do Was pytanie bo ja zaraz zejdę z tego świata...

Libra Wam pisała ze moja wczorajsza beta wynosiła 254,4... mopja lekarka kazała odstawić mi leki i czekać na krwawienie i powtórzyć betę w piątek jeśli ono nie przyjdzie...

jedna rzecz mnie zastanowiła a mianowicie na usg było widac małą czarną plamkę nie była taka duza jak u Plemniczki a ginka stwierdziła ze jest za mała na pęcherzyk...

i teraz ja nie odstawiłam leków nadal biorę dupka 2 razy dziennie i zrobiłam dzisiaj betę i progesteron i tak beta wzrosła do 315 a le progesteroon jest za niski 11...

jutro idę znowu na betę zeby sprawdzić jaki będzie przyrost po 48h od tej 254,4...

tylko ze teraz nie wiem co robić może moja ginka za wcześnie skreśliła moje maleństwo bo gdzieś doczytałam ze mogły być dwa zarodki ale jeden się usunął i stad ta moja wysoko beta w 14dpo 301 a jak się usunął to teraz dopiero ten drugi zaczyna walkę...

jeśli nie myślę logicznie i to co piszę jest bez sensu to mi o tym powiedzcie tylko prosze o szczere opinie nawet bolesne...

Kochana, specjalistka ze mnie żadna w tej dziedzinie, ale skoro są jakieś wątpliwości, to rozwieje je tylko czas (no chyba że jakieś dodatkowe badania).
    Sprawdzaj tę betę, sprawdzaj.

PS) Choć beta niepokojąco niziutka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 10:16

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fredzia na podstawie tego co piszesz widze przed oczami sytuację Dodi. Wzrost bety pomimo tego co dowiedziała się od lekarza, ale nie na tyle urosła, żeby nastawiać się optymistycznie.

Jeżeli serce i rozum podpowiada ci, że masz brac dalej duphaston to bierz.

Ten progesteron jest niepokojący, bo mały porogesteron może doprowadzić do poronienia.
    Pomimo tego, ze bierzesz duphaston, on jest taki niziutki :(

Ruciu zastanawiające jest to ze w 6dpo miałam progesteron na poziomie 18...

mój rozum każe mi kombinować ale moje serce chyba się poddało jestem taka pełna sprzeczności...

zawsze moge zwiększyć dawkę do 3x1 dupka....

aha i jeszcze jedno zauważyłam ze Ona wylicza ciąże na podstawie 28 dniowy cykl owu w 14dc a ja przecież mam cykle 31 dniowe i owu zazwyczaj koło 16-17 dc... czyli moja ciaza jest na pewno dużo młodsza od Plemniczkowej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 10:18

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

A proszę, proszę Beciu, oto rzut oka...

okotu.jpg

PS) PRZEPRASZAM NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ...

Kfjatus, Rucia, jeju, Beata, aisa, Ola_czeka, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fredzia tak jak napisała Muzi, skonsultowałabym twoją sytuację z innym lekarzem. Tak dla porównania.

Kfjatus, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

A proszę, proszę Beciu, oto rzut oka...

okotu.jpg

PS) PRZEPRASZAM NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ...

hahaha umarłam ze śmiechu :D płacze pod stołem :D hahaha

a-koczek, gocha04 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Beciu, muszą być z 3, 4 wyższe temperatury żeby coś można było powiedzieć, więc spytaj mnie jutro/pojutrze ;)

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś ciężko jest tu cokolwiek powiedzieć, bo nie wiem jak oceniać takie sytuacje. Znajdź lekarza ze sprzętem USG, poproś o konsultację, USG i zobaczysz czy coś się pojawiło!

‹‹ 2890 2891 2892 2893 2894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ