X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam dziewczynki :)
    Na początek przekazuję pozdrowionka od Libry :)

Wosebko, wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin...życzę Ci przede zdrówka, bo to najważniejsze no i spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

Plemniczko, pamiętam,że przy Kubie przed samą wizytą u Ginki minęły mi wszystkie objawy ciążowe a że miałam wtedy schizy,że po branych przeze mnie lekach mogę zaszkodzić dziecku a nawet poronić to byłam pewna,że już po wszystkim...jak wiesz,nie było po wszystkim :) A moje Słoneczko skończyło właśnie 3 latka :) Uszy do góry...i ciesz się,że czujesz się dobrze :)

Ruciu, będzie dobrze dziś na USG, nie martw się :) Ja podczas wymiotów raz odnotowałam krew,ale wtedy zobaczyłam,że miałam poranione usta i wytłumaczyłam sobie,że to raczej z tych krwawiących ust...na wszelki wypadek powiedz Gince, ale pewnie jest jak dziewczyny mówią,okaże się,że to nic złego :)
    Ja dziś USG mam dopiero na 18, a potem chcemy jechać może na zakupy Młodemu chcę kupić basen z okazji dnia dziecka, taki coby miał na wyjazdy do Babci...a w międzyczasie może rozstawi się go na balkonie - mamy naprawdę obszerny balkon i wczoraj już upatrzyłam sobie jeden mega wypasiony basen :P No i jeszcze obiecaliśmy Mu kulki (Libra, Ty wiesz,że odkąd się widziałyśmy to On wciąż pokazuje w TV takie kulki i wierci dziurę w brzuchu...a znalazłam,że w B-wie w nowej galerii mają też taki plac zabaw :) ). Potem chciałabym do Mamy podjechać po drodze,bo Bratowa tym razem dla mnie zostawiła coś ciążowego :) Tak więc w domu pewnie późno będę :/
    PS. Rucia,ja w Ikei uwielbiam zapiekanki :P

Muzi, powodzenia dziś, trzymaj się Kobieto :) I wracaj z samymi pozytywnymi wieściami...a na początek powiedz,że nie bolało :)

Witaj Shagga:)i dziekuje za żyzcenia:)
    no i potem czekamy na wieści jak po usg:)i Ruciu na Twoje też:)i napewno bedzie wszysko dobrze:)takze nie martw sie:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu kochana:)przytulam:)wiem jak Ci smutno..ale głowa do góry:)być może czerwiec bedzie należał do Ciebie:)i mam nadzieje ze wszystkie majowe wiruski w tym pomogą:)

Effcia28 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytajcie resztę do tego pasta wyżej bo w miedzy czasie cosik dopisałam

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd biorę nospę regularnie (nie czekając na skurcze) to jest ok, prawie wcale mnie nic nie boli, a jak boli,bo leciuśko...i obstawiam,że jak skurczy jako takich nie będzie to może szyjka pozostanie długa i zamknięta...teraz trochę inaczej do tego podchodzę niż przy Kubie,dlatego wolę dmuchać na zimne (i sama zaaplikowałam sobie tę nospe),bo boję się,że pójdę za niecałe 3 tyg. do mojej ginki, to żeby nie okazało się,że jest gorzej i czeka mnie leżenie a może nawet i gorzej...ze względu na Kubę nie mogę sobie na to pozwolić :( Stąd moja "lekka panika" :)

mauysia lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Oj Effciu :( Zupełnie nie wiem jak cię pocieszyć :( Wiem jaki to ból :( Pamiętam, że czułam się tak jak ty pod koniec stycznia, gdy był wysyp fasolek u Mayusi, Shaggi, Dory.

Pozdrów od Nas Muzi :) Towarzystwo pierwsza klasa :D

Dzięki pozdrowie

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effciu... a może dalibyście sobie jeszcze parę miesięcy szansy... Czy już definitywnie chcesz zrezygnować?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia może to jest recepta. Odpuszczenie sobie, przestaniesz o tym myśleć, a może wtedy się uda?

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    dzięki dziewczynki za życzenia.
    Wiecie co Wam powiem wczoraj dostałam @ i po raz pierwszy złapałam doła przez nią :( Taki był fajny obfity wysyp nowych fasolek a mnie się nie udało :( Ja chyba odpadam co z tego ,że jestem po tych wszystkich badaniach jak i tak nic nowego mi nie dały skończył się 16 miesiąc od kąd się staramy i co nie mam nic oprócz dwóch poronień i badań ja chyba odpadam :( Dziś miałam nie wchodzić ale Muzi ma HSG i muszę Wam przecież zdać relację.Więc tak :jest już po ekg i dostała swoje łóżko z trzema paniami po 70-tce które się nie odzywają teraz czeka na badanie HSG reszta informacji póżniej

Effciu, nie wiem jak Cię pocieszyć :( Ściskam więc mocno i mam nadzieję,że jednak nie odpuścisz sobie i wkrótce i Ty odnotujesz 2 kreski a potem spędzisz 8 długich miesięcy na słodkim oczekiwaniu:)

Ps.A teraz uciekam, bo Młody znów zabrał mi rękę z klawiatury...dziś chociaż lewą :P i zaciesza,że Matka męczy się jedną ręką :P Daję radę,ale nie chcę Go denerwować...zmykam :)

Pozdrawiam

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Effcia28 wrote:

Effciu... a może dalibyście sobie jeszcze parę miesięcy szansy... Czy już definitywnie chcesz zrezygnować?

nie wiem czy to tak bo mam doła i dlatego tak myślę.Żebyście tego żle nie odebrały to nie jest tak że ja się nie cieszę że udało się innym w maju bardzo się cieszę i serdecznie Wam gratuluję po prostu tak sobie myślę że przez te 16 miesięcy mam tylko nowe doświadczenia dwie straty i kupę badań za sobą.Może mamy nie mieć wiecej dzieci i skupić się nad Dawidem bo to jest nasze jedyne szczeście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 08:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uciekam.
    Wieczorem melduję się z fotkami :)

• karoam Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko- ja już 11 tydzień a cycory jak były małe tak i są ;) żadnych objawów nie mam od samego początku- czasem zakuje w brzuchu, pobolewają plecy i tyle. I też się martwię, że coś nie tak ale póki co jest ok, i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Blondi- no fajowe krechy :)

Wosebko- wszystkiego najnajnajnajnaj!!!

Mauysia- ja też chce takiego superaśnego bębzola :D

29478117379126272367541.jpg

mauysia, Selena, aisa, Kfjatus, kopciuszek126, zbikowa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sobie już pójdę nie chcę Was tu dołować :)Napiszę potem co u Muzi jak da znać a teraz :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Plemniczko- ja już 11 tydzień a cycory jak były małe tak i są ;) żadnych objawów nie mam od samego początku- czasem zakuje w brzuchu, pobolewają plecy i tyle. I też się martwię, że coś nie tak ale póki co jest ok, i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Blondi- no fajowe krechy :)

Wosebko- wszystkiego najnajnajnajnaj!!!

Mauysia- ja też chce takiego superaśnego bębzola :D

29478117379126272367541.jpg

hej Karoam:)i dziekuje za życzenia:)i my doczekamy takiego pięknego brzuszka:)najpierw Ty a potem ja:)

karoam lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam jak zawsze super fotki zapodaje ;)

karoam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    karoam jak zawsze super fotki zapodaje ;)

To zakrawa na pracoholizm, bo kolejne zdjęcie z biura!

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak Ola ;) dla nich biuro to dom ;)

karoam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat Wosebko:* spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:*

Selena lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka sto lat .......

Selena lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc czołem, hello:)

postanowiłam dziś Was odwiedzić..
    przeglądałam forum i znalazłam swój pamiętnik, właściwie 1 wpis.. z 12 listopada 2012r. byłam nieszczęśliwą osobą.. jak to dobrze że to bagno "juz za mną"..

Selena, Blondi22, Effcia28, Ilona, Kfjatus, Sandraa lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra i Kaja dziękuje bardzo:*

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 2936 2937 2938 2939 2940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ