X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, żadnych rad nie usłyszysz. Mówię Ci to, żebyś nie była zawiedziona. Dobry terapeuta tak poprowadzi rozmowę, że powiesz na głos to, z czego sama nie zdawałaś sobie sprawy a potem sama na głos powiesz co powinnaś w tej sytuacji zrobić. I uprzedzam - najtrudniejsze jest to, że to nie zawsze będą wioski, które Cię ucieszą.

AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga jedna wizyta ci nie pomoże :( Jeżeli faktycznie masz początki depresji, to terapia się kłania.

Sądzę, że głównym problemem u Ciebie, jest całkowity brak zrozumienia ze strony chłopa, i problemy z poczęciem dziecka. :(

Problemy się nawarstwiły, psychika ci siadła. :(

Rucia wiem że jedna wizyta nie pomoże i jak trzeba będzie to będę chodziła co jakiś czas!!!Ale to już psycholog zdecyduje co i jak mi jest!!!
    U mnie jeszcze rodzina się dokłada do tego i za dużo się chyba wszystkim przejmuję!!!Ale fakt starania też swoje robią z psychiką same o tym wiecie!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sam psycholog to połowa sukcesu. Co z tego, że będziesz od niego wychodziła lżejsza, ale wracając do domu dalej będziesz musiała stawiać czoło oporowi Waflowemu. Tylko czy twój Wafel przejrzy w końcu na oczy, gdy zobaczy, że jest z Tobą aż tak źle, że musisz korzystać z rad psychoterapeuty?
    Oby tylko nie powiedział, że wydziwiasz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tematu rodziny. Co nie co Nam o niej opowiadałaś. Nie możesz dźwigać na swoich barkach odpowiedzialności za Nią. To są dorośli ludzie, którzy sami powinni rozwiązywać swoje problemy, a nie angażować w nie Ciebie. Owszem rodzinie trzeba pomagać, ale nie za wszelką cenę. I czy w pewnym momencie pomoc nie zamienia się w wykorzystywanie?

aga83, AGA 30, zbikowa, Effcia28, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga sam psycholog to połowa sukcesu. Co z tego, że będziesz od niego wychodziła lżejsza, ale wracając do domu dalej będziesz musiała stawiać czoło oporowi Waflowemu. Tylko czy twój Wafel przejrzy w końcu na oczy, gdy zobaczy, że jest z Tobą aż tak źle, że musisz korzystać z rad psychoterapeuty?

Uważam, że z Agą nie jest "aż tak źle, że musi korzystać z rad psychoterapeuty". Myślę, że Aga jest na tyle mądra i odważna, by w porę się na to zdecydować.

zbikowa, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ON już sam mi powiedział żebym się wybrała do lekarza!!!Ale czy będzie się on coś zmieniał(w co wątpie) to zobaczymy ja go na siłę nie zmienię!!!
    czas pokarze co i jak!!!
    Może ja stwierdzę że za dużo wymagam po terapi !!
    Bez pomocy nie dam rady !!!Mój olewator nawalił i olewać już wszystkiego nie potrafię!!

zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• aga83 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybacz Aga za pytanie, a czy problemy z twoim sie zaczely w momencie staran o dziecko?

[img]http:[/img]
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja już zwijam zabawki i idę odpoczywać do domu.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga83 wrote:
    wybacz Aga za pytanie, a czy problemy z twoim sie zaczely w momencie staran o dziecko?

Nie nie zaczęło się od czasu starania !!!Ostatnio coś zaczęło się walić!!!Albo ja przez te anty jestem taka wybuchowa albo nie wiem!!!!
    Ale zdaję sobie sprawę z tego że to jest kropla w morzu!!!
    Płakać to ja mogę na zawołanie!!!Nawet jak sms od mojego dostaje i napiszę że mnie kocha to wyć potrafię!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Rucia wrote:

Uważam, że z Agą nie jest "aż tak źle, że musi korzystać z rad psychoterapeuty". Myślę, że Aga jest na tyle mądra i odważna, by w porę się na to zdecydować.

Olu pisząc to zdanie miałam na myśli co mógłby powiedzieć jej facet. Nie miałam tu na myśli siebie. Źle to odebrałaś. Albo ja się źle wyraziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 15:51

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pani psycholog mi powie że nie jest ze mną tak zle i wyśle do domu he he!!!!A może mi poradzi jak mam rozmawiać z moim Waflem!!!Dowiem się za tydzień moje drogie!!

• aga83 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze Aga ze u nas bardzo podobna sytuacja. wiem ze to juz oklepana fraza, ale trzeba wyluzowac.... moze wizyty u psychologa ci pomoga zrozumiec co i jak...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Rucia wrote:

Olu pisząc to zdanie miałam na myśli co mógłby powiedzieć jej facet. Nie miałam tu na myśli siebie. Źle to odebrałaś. Albo ja się źle wyraziłam.

Rozumiem. Ja też miałam na myśli to, co powiedziałabym Jemu, gdyby tak myślał.

:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki!!!Może wieczorkiem zajrzę do was!!!mIŁEGO POPOŁUDNIA!!!Buziolki!!!!

zbikowa, Kaja, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez idę.

I pamiętajcie - byłam na 2000 stronie, byłam na 2500 stronie. Jeśli przez Was ominie mnie 3000 strona - żadna już w życiu nie dostanie ode mnie hajku.

Gunia, aga83, Kaja, mala29_, Ilona, Blondi22, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja milknę nie piszę abyś razem z nami była na str nr 3000!!!!!!!;-)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga83 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez biegne... do potem

Kaja lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papa dziewczęta !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju zaczynamy drukowanie ?????;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja tez czekam na nią aby były dobre wieści do 20 musimy wytrzymać !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ