X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "No a teraz czas się trochę ogarnąć- tzn mieszkanko, bo spore wiatry od wczoraj więc mam piaskownice w domostwie"

Karoam, że "spore wiatry" są jednym z objawów ciąży to słyszałam, ale nie słyszałam, żeby się od tego robiła w domu piaskownica... Może czas zmodyfikować swoją dietę...?

:P

Fedra, Selena, Ola_czeka, Ilona, karoam, zbikowa, nick nieaktualny, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    "No a teraz czas się trochę ogarnąć- tzn mieszkanko, bo spore wiatry od wczoraj więc mam piaskownice w domostwie"

Karoam, że "spore wiatry" są jednym z objawów ciąży to słyszałam, ale nie słyszałam, żeby się od tego robiła w domu piaskownica... Może czas zmodyfikować swoją dietę...?

:P

Karoam chciała powiedzieć, że w domu już wszystko gotowe dla Maleństwa, nawet w rogu pokoju piaskownica zrobiona, łopatka i grabki czekają! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 11:02

Selena, mauysia, nick nieaktualny, Ola_czeka, Fedra, Ilona, karoam, zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dziewczyny- bardzo Wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi i "uspokajania" ;) Kurcze jesteście niezastąpione i jestem mega szczęśliwa, że znalazłam się na tym forum i Was poznałam :*

Co do badań- wybiorę się jeszcze do jednego gina- jeśli będzie w stanie zrobić NT to ok, jeśli nie- to przecież sama sobie nie zrobie ;) A namawianie lekarzy, którzy są w tym zieloni chyba bardziej zaszkodzi niż pomoże, bo skoro tego nie wykonują, to nie mają pojęcia jak prawidłowo badanie wyglądać powinno...

Tak jak radzi Shagga- za tydzień lub 2 zgłoszę się do ginki i zobaczymy co mi powie :)

Lekarz zalecił mi też witaminki- Materna i Wapń+Magnez, więc zaczyna się łykanie dragów ;)

Olu- myślisz, że Twoje pytanie do Gosi odnośnie zainteresowanie jakimkolwiek tematem prócz niej samej do niej dotrze? Bo ja szczerze wątpie- zresztą już się na ten temat wypowiadałam ale oczywiście wspomniana użytkowniczka pominęła go, gdyż nie było tam nic co mogłoby ją zainteresować...

No a teraz czas się trochę ogarnąć- tzn mieszkanko, bo spore wiatry od wczoraj więc mam piaskownice w domostwie :D

Jestem przekonana, że Gosi poszło w pięty i nie odzywa się tylko dlatego, że nadrabia wątek i utknęła na stronie 964.

Fedra, Kfjatus, karoam, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wreszcie dotarlam na kobiec Plemniczko super ze masz dibre wiesci
    Fedrus u was tez bedzie dobrze i cieszy mnie twoj suwaczek
    Wosebko smutny dxien dla ciebie ale wiesz tylko wyjatkowi ludzie moga byc rodzicami aniolka i to dla wszystkich ktorych to dotknelo sie tyczy:)
    Rucia biedny kot a co do resty zgadzam sie z wami nie wolno pozbywac sie pupila tylko z powodu ciazy i niefoinformowania ja tam moje koty uwielbiam i lepiej sie przy nich czuje uspikajaja i wyciagana.bole i toxo nie mialam.

A co do wizyt to ja jutro mam o 17.30 obaczymy moze sie dowiemy kto zamieszkuje w moim brzuchu :) a co do dolegliwosci 5 miesiac a ja dalej wymiotuje i mam mdlosci na szczescie juz jem wiec mam troche sil ale znowu odzywa sie kregoslup i moje dretwienia co to mi ta rehabilitacja przepadla take ciąza to piekny czas ale i trudny :) i juz sie jutra docekac nie moge bo widok malucha rekompensuje mi wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 11:17

Fedra, Blondi22, Selena, mauysia, Ilona, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Olu a jak tam u ciebie dziś masz termin @.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hejka ;D
    A ja dzisiaj coś pokickalam, tzn. Albo ja albo Babka co zapisy robi do Gina. Mianowicie patrzę na kartkę i data jest nie na dzisiaj a na za tydzień. No więc tam dzwonię i faktycznie mam na 11.06 na 15 wizytę. Ale mówię jej ze przecież Gin kazał mi przyjść po tyg od pierwszej wizyty zeby zobaczyć czy Fasolka prawidłowo rośnie. No i tym o to sposobem mam wizytę w czwartek na 16.

Hmm no nic to czekam na czwartek ;D

;) tak jak ja w czwartek ;) u mnie gin od 16 przyjmuje ale nie wiadomo o ktorej sie dostane ;)

Fedra, Ilona, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

Już jest u płota, już wita się z gąską.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a jak tam w nowej pracy? Zostaniesz tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a morze ta gąska jej nie wpuści , pogryzie i ona ucieknie gdzie pieprz rośnie :)

Ola_czeka, Fedra, Ilona, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówiłam Wam jaki ja dzis piękny sen miałam:)naoglądałam sie wczoraj porodów domowych w tv....to mi sie śniło że rodze...w domu właśnie..no i urodziłam chłopca w tym śnie:)i co mi utkwiło w pamięci to to że prawie mnie nic nie bolałao;)oj chciałabym żeby tak było w rzeczywistości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2013, 11:16

Kfjatus, Fedra, Blondi22, nick nieaktualny, Ilona, zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mala29_ wrote:

Już jest u płota, już wita się z gąską.

Gąska niech weźmie kija i ją odgoni od swojego płota! :)

Ola_czeka, Fedra, nick nieaktualny, Ilona, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziękuje Wam za wsparcie, pozdrawia i już jest po badaniu. Bolało jak diabli z tego co pisała. Wszystko u niej okej, wyniki okej!

Kfjatus, Ola_czeka, Fedra, Blondi22, Ilona, zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami Witamy :)

no to ten tydzień obfituje w wizyty no dobrze to w takim razie jutro i w czwartek czekam na wasze wieść Dziewczynki no i na fotki Waszych Fasolek :D

a teraz już naprawdę idę bo już nie wyrabiam :*

Selena, Amicizia, nick nieaktualny, Blondi22, Ilona, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ponownie!!!
    Rucia to gdzie on to złapał!!!
    Z basenu nici bo dwie wycieczki szkolne były!!
    Odchamiłam się dziś i kupiłam sobie dwa staniki chooooooooleraaaa załamka ja już mam miseczkę H a niedawno G albo i F było!!!:-(
    Ale firmowe staniki są drogię za dwa zapłaciłam prawie 300 zł matko kochana idę na pomniejszenie biustu!!!!!!!!!:-(

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Sylwia dziękuje Wam za wsparcie, pozdrawia i już jest po badaniu. Bolało jak diabli z tego co pisała. Wszystko u niej okej, wyniki okej!

Pozdrów ja serdecznie, super, że była dzielna.

Selena, Fedra, jeju, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mała a jak tam w nowej pracy? Zostaniesz tam?

Oluś nie zostanę ja czekam aż się w tamtej pracy ruszy bo ta to nie jest pewna. A wiesz jak to się przez agencje pracuje a w tej pracy to przez jakiś czas jest praca a potem znów zastój i tak w kółko. No próbują mnie wstawić na ranna zmianę.

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    jeju wrote:

Pozdrów ja serdecznie, super, że była dzielna.

Właśnie, pozdrów ją serdecznie :) :*

aisa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:

o to super ze ok wyniki
    pozdrów ja od nas i niech sie trzyma ;*

aisa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ami:)Od razu mi lepiej po tym co napisałaś:)i czekamy jutro na wieści z wizyty:)
    Muzi to fajnie ze u Sylwii ok:)mogłaby do nas zajrzec :)dawno jej u nas nie było:)

Amicizia, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fredrus korzystaj ile mozesz i wypoczywaj spij to wam dobrze zrobi i w sumie to jest w ciazy najfajniejsze mozesz spac bezkarni calymi dniami :)

WOsebko bezbolesny porod to chyba marzenie kazdej z nas :)

Selena, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 3043 3044 3045 3046 3047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ