X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Wosebka z tym nacinaniem krocza to jest w kazdym spzitalu inaczej, ale wiem jedno czasem lepiej jak ci je delikatnie ronwo natna niz mialob ci samopeknac i to bardzo szeroko, wszytsko zalezy od sytuacji podczas porodu, polozna wie lepiej tylko warto wybrac taki szpital gdzie nacinaja w ostatecznosci jesli sie tego boisz. no i kwestia peknia i nacinania krocza jest duzo rzadsza przy porodzie w basenie :) ja tez sie tego boje :)

No musze sie popytac jak to u nas w szpiatalu jest..ale z tego co tu w necie piszą..to lepiej jest pęknać samemu..niż jak nacinaja..bo nacięcie jest głebiej..bardziej sie krwawi...dłuzej sie goi..i łatwiej o infekcje..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak mi się nie chce iść do tej roboty jak pomyśle że znów o 1 dopiero będę w domu. A już kurcze muszę powoli się zbierać :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Amicizia wrote:
    Wosebka z tym nacinaniem krocza to jest w kazdym spzitalu inaczej, ale wiem jedno czasem lepiej jak ci je delikatnie ronwo natna niz mialob ci samopeknac i to bardzo szeroko, wszytsko zalezy od sytuacji podczas porodu, polozna wie lepiej tylko warto wybrac taki szpital gdzie nacinaja w ostatecznosci jesli sie tego boisz. no i kwestia peknia i nacinania krocza jest duzo rzadsza przy porodzie w basenie :) ja tez sie tego boje :)

No musze sie popytac jak to u nas w szpiatalu jest..ale z tego co tu w necie piszą..to lepiej jest pęknać samemu..niż jak nacinaja..bo nacięcie jest głebiej..bardziej sie krwawi...dłuzej sie goi..i łatwiej o infekcje..

moja siostra studiuje pielegniasrwto i na zajecich na poloznictwie i przy odbieraniu porodow wlasnie sie o to pytala i babeczki powiedialy ze to roznie zalezy bo jak ci az do odbytu samo peknie to nie jest wesolo a nacieice jest na pewno mniejsze i wlasnie glownie takiemu peknieciu ma apobiec, ale to wszystko widac dopiero przy porodzie, najlepiej jak trafic na polozna ktora wlasnie nacina w ostatecznosci a nie prawie od razu.

Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko Sylwia postanowiła jakiś czas temu nie dawać powodów do nerwów, bo cała zła energia w większej części skupiała się na niej...jak ktoś zagląda w pamiętnik widzi ją inaczej...ja pamiętnik odnalazłam dużo później ale serce mi mówiło, że jest super dziewczyną...także sama zdecyduje czy będzie chciała wejść i poklikać...
    ...buziam słonka i zapraszam Was na gorący rosół z koguta...mniam...co do cycuchów pozwólcie, że się nie wypowiem ha ha
    Aga cycki Ci zmaleją trochę jak odstawisz anty...szkoda, że nie pytałaś...

Selena, Blondi22, Fedra, Shagga_80, sylwia1985, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwazam przeiwjak za dobre rozwiazanie i zamierzamy sobie takowy sprawic. :)

Ilona, karoam, Blondi22 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Selena wrote:
    Amicizia wrote:

moja siostra studiuje pielegniasrwto i na zajecich na poloznictwie i przy odbieraniu porodow wlasnie sie o to pytala i babeczki powiedialy ze to roznie zalezy bo jak ci az do odbytu samo peknie to nie jest wesolo a nacieice jest na pewno mniejsze i wlasnie glownie takiemu peknieciu ma apobiec, ale to wszystko widac dopiero przy porodzie, najlepiej jak trafic na polozna ktora wlasnie nacina w ostatecznosci a nie prawie od razu.

no też racja...a z tego co wiem to u nas 2 położne w szpitalu to straszne zołzy..obym na nie nie trafiła..no ale tym martwić sie bede za kilka miesięcy..a póki co pozostaje mi ćwiczenie mięśni krocza:)co może pomóc w porodzie bez nacinania:)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacinanie odbywa się w momencie silnego skurczu bodajże z tego co pamiętam i nie jest odczuwalne...bez strachu...lepiej lekko naciąć...ale wiem, że nie nacinają bez powodu...jeszcze dość czasu na ogarnięcie tematu...szkoła rodzenia dużo wyjaśnia....spokojnie...

Selena, Ilona, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mnie tylko cesarka czeka jakby co...uffff....

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra spadam, bo obiad trzeba kończyć...papapa

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi ale ile to zmaleją o niecały rozmiar w co nie wierzę !!!Przed i po owulce i przed @ znowu bedą rosly!!!
    To ja jadę na rosołek!!!:-)

• karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGa, Blondi- to dawajcie te cycki bo mi jak przed tak i w ciąży brakuje ;)
    Amicizia- dzięki wielkie za obszerną odpowiedź :) Faktycznie chyba nie ma się co stresować :)

Blondi22, Amicizia, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis zupke ogorkowa ;)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wlasnie zajadam swerzo pieczonymi bukeczkami z serkiem zoltym ala zapiekanka i ketchupem pychota!! hehe jak milo wreszcie moc jesc :)

mauysia, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jadę dziś na wałówie od teściowej: zupa buraczkowa i kotlety mielone z wołowiny :P
    Niestety to ostatnie podrygi przywiezionego żarcia :(

Blondi22, Rucia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja sie wlasnie zajadam swerzo pieczonymi bukeczkami z serkiem zoltym ala zapiekanka i ketchupem pychota!! hehe jak milo wreszcie moc jesc :)

o tez dobre ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wyszlismy na dwor na 5 min tylko bo zaczeło padac i burza przyszła i musimy poczekac ;/

szczerze mam juz dosć takiej pogody ;(

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a my wyszlismy na dwor na 5 min tylko bo zaczeło padac i burza przyszła i musimy poczekac ;/

Nie wiem jak u Was, ale u nas cały tydzień ma być w ten deseń :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby bylo jasne normalny obiad ziemniaczki mizeria i kotlecik z kurczaka tez jest ale za nim ziemniaki sie ugotuja to troche potrwa a jedzonko u mnie tez od mmusi przywiezione :) a w zamrazaniku mam jeszcze wyroby tesciowej wiec poki co M ma co jesc jesli chodzi o normalne obiadki :)

Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

U nas to samo:(no a ja zaraz do domku:)wiec do jutra:)pa:*

mauysia, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Nie wiem jak u Was, ale u nas cały tydzień ma być w ten deseń :(

u nas to samo słyszałam ;(

a.png
    a.png
‹‹ 3045 3046 3047 3048 3049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ