X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Wosebka z tym nacinaniem krocza to jest w kazdym spzitalu inaczej, ale wiem jedno czasem lepiej jak ci je delikatnie ronwo natna niz mialob ci samopeknac i to bardzo szeroko, wszytsko zalezy od sytuacji podczas porodu, polozna wie lepiej tylko warto wybrac taki szpital gdzie nacinaja w ostatecznosci jesli sie tego boisz. no i kwestia peknia i nacinania krocza jest duzo rzadsza przy porodzie w basenie :) ja tez sie tego boje :)

No musze sie popytac jak to u nas w szpiatalu jest..ale z tego co tu w necie piszą..to lepiej jest pęknać samemu..niż jak nacinaja..bo nacięcie jest głebiej..bardziej sie krwawi...dłuzej sie goi..i łatwiej o infekcje..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak mi się nie chce iść do tej roboty jak pomyśle że znów o 1 dopiero będę w domu. A już kurcze muszę powoli się zbierać :(

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Amicizia wrote:
    Wosebka z tym nacinaniem krocza to jest w kazdym spzitalu inaczej, ale wiem jedno czasem lepiej jak ci je delikatnie ronwo natna niz mialob ci samopeknac i to bardzo szeroko, wszytsko zalezy od sytuacji podczas porodu, polozna wie lepiej tylko warto wybrac taki szpital gdzie nacinaja w ostatecznosci jesli sie tego boisz. no i kwestia peknia i nacinania krocza jest duzo rzadsza przy porodzie w basenie :) ja tez sie tego boje :)

No musze sie popytac jak to u nas w szpiatalu jest..ale z tego co tu w necie piszą..to lepiej jest pęknać samemu..niż jak nacinaja..bo nacięcie jest głebiej..bardziej sie krwawi...dłuzej sie goi..i łatwiej o infekcje..

moja siostra studiuje pielegniasrwto i na zajecich na poloznictwie i przy odbieraniu porodow wlasnie sie o to pytala i babeczki powiedialy ze to roznie zalezy bo jak ci az do odbytu samo peknie to nie jest wesolo a nacieice jest na pewno mniejsze i wlasnie glownie takiemu peknieciu ma apobiec, ale to wszystko widac dopiero przy porodzie, najlepiej jak trafic na polozna ktora wlasnie nacina w ostatecznosci a nie prawie od razu.

Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko Sylwia postanowiła jakiś czas temu nie dawać powodów do nerwów, bo cała zła energia w większej części skupiała się na niej...jak ktoś zagląda w pamiętnik widzi ją inaczej...ja pamiętnik odnalazłam dużo później ale serce mi mówiło, że jest super dziewczyną...także sama zdecyduje czy będzie chciała wejść i poklikać...
    ...buziam słonka i zapraszam Was na gorący rosół z koguta...mniam...co do cycuchów pozwólcie, że się nie wypowiem ha ha
    Aga cycki Ci zmaleją trochę jak odstawisz anty...szkoda, że nie pytałaś...

Selena, Blondi22, Fedra, Shagga_80, sylwia1985, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwazam przeiwjak za dobre rozwiazanie i zamierzamy sobie takowy sprawic. :)

Ilona, karoam, Blondi22 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Selena wrote:
    Amicizia wrote:

moja siostra studiuje pielegniasrwto i na zajecich na poloznictwie i przy odbieraniu porodow wlasnie sie o to pytala i babeczki powiedialy ze to roznie zalezy bo jak ci az do odbytu samo peknie to nie jest wesolo a nacieice jest na pewno mniejsze i wlasnie glownie takiemu peknieciu ma apobiec, ale to wszystko widac dopiero przy porodzie, najlepiej jak trafic na polozna ktora wlasnie nacina w ostatecznosci a nie prawie od razu.

no też racja...a z tego co wiem to u nas 2 położne w szpitalu to straszne zołzy..obym na nie nie trafiła..no ale tym martwić sie bede za kilka miesięcy..a póki co pozostaje mi ćwiczenie mięśni krocza:)co może pomóc w porodzie bez nacinania:)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacinanie odbywa się w momencie silnego skurczu bodajże z tego co pamiętam i nie jest odczuwalne...bez strachu...lepiej lekko naciąć...ale wiem, że nie nacinają bez powodu...jeszcze dość czasu na ogarnięcie tematu...szkoła rodzenia dużo wyjaśnia....spokojnie...

Selena, Ilona, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mnie tylko cesarka czeka jakby co...uffff....

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra spadam, bo obiad trzeba kończyć...papapa

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi ale ile to zmaleją o niecały rozmiar w co nie wierzę !!!Przed i po owulce i przed @ znowu bedą rosly!!!
    To ja jadę na rosołek!!!:-)

• karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGa, Blondi- to dawajcie te cycki bo mi jak przed tak i w ciąży brakuje ;)
    Amicizia- dzięki wielkie za obszerną odpowiedź :) Faktycznie chyba nie ma się co stresować :)

Blondi22, Amicizia, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis zupke ogorkowa ;)

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wlasnie zajadam swerzo pieczonymi bukeczkami z serkiem zoltym ala zapiekanka i ketchupem pychota!! hehe jak milo wreszcie moc jesc :)

mauysia, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jadę dziś na wałówie od teściowej: zupa buraczkowa i kotlety mielone z wołowiny :P
    Niestety to ostatnie podrygi przywiezionego żarcia :(

Blondi22, Rucia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja sie wlasnie zajadam swerzo pieczonymi bukeczkami z serkiem zoltym ala zapiekanka i ketchupem pychota!! hehe jak milo wreszcie moc jesc :)

o tez dobre ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wyszlismy na dwor na 5 min tylko bo zaczeło padac i burza przyszła i musimy poczekac ;/

szczerze mam juz dosć takiej pogody ;(

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a my wyszlismy na dwor na 5 min tylko bo zaczeło padac i burza przyszła i musimy poczekac ;/

Nie wiem jak u Was, ale u nas cały tydzień ma być w ten deseń :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby bylo jasne normalny obiad ziemniaczki mizeria i kotlecik z kurczaka tez jest ale za nim ziemniaki sie ugotuja to troche potrwa a jedzonko u mnie tez od mmusi przywiezione :) a w zamrazaniku mam jeszcze wyroby tesciowej wiec poki co M ma co jesc jesli chodzi o normalne obiadki :)

Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

U nas to samo:(no a ja zaraz do domku:)wiec do jutra:)pa:*

mauysia, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Nie wiem jak u Was, ale u nas cały tydzień ma być w ten deseń :(

u nas to samo słyszałam ;(

a.png
    a.png
‹‹ 3045 3046 3047 3048 3049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ