X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno pytanko. Jak duzy pecherzyk peka? i w jakim tempie rosnie?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemnoczka juz ci mowie z bolem owulacyjnym kiedys przeczytalam o tym i z tad wiem nawet chyba jest filmik o tym na youtubie jest tak ze jak zaczyna cie bolec jajnik i zaczyna ten bol promieniowac czasen nawey paralizowac jedna ze stron po ktorej jest pechezyk to oznacza ze jajeczko sie wydostalo. bo ten bol co go odczuwasz wywoluje ten plyn pechezykowy jak sie wydostaje na zewnatrz. a co do rosniecia pechezyka to chyba nie ma regoly bo kazdej on rosnie inaczej.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol owulacyjny nie jest do konca zbadany. Sa rozne teorie o przyczynach. Moze tak byc, ze boli, gdy jajeczko sie przebija przez scianke jajnika, moze byc, ze cialko zolte podraznia. Czytalam jeszcze o innych przyczynach, ale te sa chyba takie glowne.

Mi sie tez wydaje, ze to zalezy od wrazliwosci organizmu... ja mam bol przed, i tak cisnie wiele dni przed, to wtedy raczej jest rozpychajace sie dorastajace jajeczko, potem nie wiem dlaczego mam strasznie wzdety brzuch, i taki tepy bol w okolicach jajnika, potem bol jakby mnie ktos ostrym nozem potraktowal, a potem nagle wszystko przechodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to dzien dobry pieknosci:)

zosiu, kurde fela przykro mi. Mialam ogramna nadzieje, ze ci sie udalo tym razem. Ale z drugiej strony, jesli przedluzyla ci sie fl, to suuuuper. Ja tez bym chciala ja miec troche dluzsza.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Tysia no nie wierzę :(((((( Nawet nie wiesz jak mi przykro :( Byłam pewna, że wejdę dzisiaj i... Tulam Cię mocno kochana moja :*

muzarcia lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochana...ale najpierw reanimuję Zosię...@ albo plamienie około menstruacyjne w ciąży...tego Kochana nie wiesz...ja też już straciłam nadzieję ale jeszcze chwilę się poobserwuję i będę ostrożna...Nie załamuj głowy...Zosieńko poza tym to zagnieżdżenie może być i do 14 dnia cyklu, tak czytałam gdzieś i jak znajdę to dam znać...Wiesz, że jesteś dla nas ważna...i teraz na poważnie to przepraszam, że tak wyszło...już nie będę nikogo nakręcać, bo czy ten ktosik a tu w tym przypadku ktosia, to chłonie jak gąbka czy nie, to zawsze jednak nadzieja mocniejsza. Moja wina. Już nie będę. Przepraszam. Zawiodłam.Tylko wpisz temperaturę co będziemy wiedziały co tam u Ciebie Kochana a pomilczeć i ja musiałam...i pewnie nie raz jeszcze tak będzie...może odezwij się chociaż wieczorkiem jak i ja to zrobię...będę czekać na wiadomości od Ciebie.
    Dziewczyny miłego dnia Wam życzę...Jeśli wpadnę to raczej na kilka zdań, bo dom trzeba doprowadzić naprawdę do ładu i składu.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta jak samopoczucie wasze?

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja do przeprosin się przychylam :( Kurcze ale mi smutno... chyba sobie zrobię wolnę od udzielania się, bo nie chcę nikogo nieumyślnie krzywdzić :/ Trzymajcie się laski :* Będę śledzić wasze postępy.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie najgorzej...aczkolwiek od rana głowa mnie bolała...byłam nerwowa...piersi to tak aby aby ale w ich centralnej części pobolewają przy lekkim ucisku...brzuch na razie od wczoraj przestał boleć więc nic nie wiem...a u Was mała jak?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam właśnie na owulacje, lada dzień powinna się zacząć. Tylko kurcze miała mieć monitoring przy tym i dupa nie będę go raczej miała, więc nie będę wiedział ile pęcherzyków urosło ile pękło i czy tam wszystko ok :(. A z psychika to racze u mnie kiepsko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie odchodź teraz...no co Ty...zostań, bo będzie w ogóle niefajnie...Zosia to dzielna kobietka i sobie poradzi jak i plemniczka sobie radzi póki co...żarty żartami ale ja doszłam do wniosku, że ludzie różnie reagują...piszą tak lekko a na serduchu im ciężko...wiem po sobie...czasem coś po prostu trzeba zachować dla siebie...przyjmuję politykę odpierania fałszywych alarmów i negowania objawów domniemanych...tak bezpieczniej i dla mnie i dla Was...tzn. Ty Bellunia musisz poczekać kilka miesiączków na to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2012, 07:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała w następnym miesiącu zrobisz ten monitoring , co? Jeśli będzie jeszcze potrzebny.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    To i ja do przeprosin się przychylam :( Kurcze ale mi smutno... chyba sobie zrobię wolnę od udzielania się, bo nie chcę nikogo nieumyślnie krzywdzić :/ Trzymajcie się laski :* Będę śledzić wasze postępy.

Bella a kogo znów nieumyślnie krzywdzisz? co znów jest grane. cholera jasna czy ja mam w tyłek wlać :P. Spróbuj nam uciec to my ci damy. Masz podtrzymywać nas na duchu i wysyłać ciążowe fluidy, jak inaczej się pozarażamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Bella i nie masz wyjścia...mała ja muszę pod prysznic, bo dzień trzeba zacząć...dziś perfekcyjna pani domu do mnie przyjeżdża;-)

Zatem wejdę później, dobrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2012, 07:05

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej będzie potrzebny bo w tym cyklu to ja sobie raczej odpuszczę ze starankami :(

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to zmykaj sprzątać jak skończysz u siebie to wpadnij do mnie :)

• she Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widze ze teraz Mala co poniektore do pionu ustawia :)
    Zosia - trzymaj sie dzielnie, myslimy o Tobie. Nowy cykl i nowe nadzieje. Bedzie dobrze! :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa she! To witam się i żegnam na razie, bo czas na mnie. Prawda Zośka...nowy cykl i niech @ szybko się skończy ;-)

No mała tez potrafi...pa dziewczyny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2012, 07:11

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak czasami trzeba ich przywołać do porządku. Cześć she jak się dziś czujesz ?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2012, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilkę...
    dostałam @ nie plamienie.. co prawda nie leci jeszcze ze mnie ale ranojak wyjęłam termometr to było jednoznaczne - krew na nim.. więc godziny dziela mnie od wrednej @

wiele uczuć dziś mna targa.. od smutku poprzez gniew..

Bella, kiti, muzarcia mala i inne dziewczyny: NIE MAM WAM ZA ZŁE, no co wy. ja sama wierzyłam trochę że to TEN cykl.. wyszło inaczej.. piszcie, śmiejcie się, ja takie was uwielbiam!:)

Jedno jest pewne, nie robię żadnych badań..jeszcze znajdą m choroby o których nie chcę wiedzieć.. do gina chodzę więc to mi starczy.

no i nie wiem czy będą staranka w tym miechu a co za tym idzie (bo listopadowa miałyby być moimi ostatnimi staraniami) oznacza że już się nie staramy.. nie chcę ich po prostu bo i tak będzie lipa.

trochę się wyżaliłam. lepiej mi..

wiem że niektóre z was starają się dłużej.. jednak ja kiedys sobie przysięłam że jeśli dziecko to urodzić do 30rż czyli do września 2013r. nie brałam pod uwagę że nam się nie uda, ale człowiek niczego nie może być pewny -- zwlaszcza takich rzeczy.

pa kochaniutkie, zajrzę jeszcze.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ