X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Ja też z lipcowych zaślubionych :P
    i ja też z lipcowych :). Mieliśmy piękną, słoneczną pogodę :)

Mała, mam nadzieję,ze ja ci nic głupiego nie napisalam,ale nie kojarzę :(...Życzę Ci z całego serca fasolki i wierzę,ze jak wrocisz do nas to z fasolką w brzuszku :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś cisza nastała...

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku! Śliczne zdjęcie w awatarku!

kopciuszek126, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia, Musce się po prostu należy szlaban na komputer za to, że nie wchodzi na forum.

Może przyjdzie dopiero za 2 tygodnie, jak już coś będzie widać na USG?

(Tu chciałabym zrobić tę buźkę ze znakami zapytania, ale nie umiem, muszę poczekać aż zjawi się Rucia i mnie naumie)

Gunia, Rucia, Fedra, aisa, zbikowa, Selena lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Guniu :)
    Chciałam wstawić jeszcze suwaczek dla syncia, ale nie mogę :( a na zdjecie też długo czekałam...

Gunia lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, przyznaj, że chociaż Muska mogła nam tu napisać o tym USG...

Czuję się ignorowana :(

Edit: Aisa, jesteś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)
    Dzięki za miłe słowa i od razu spieszę wyjaśnić, nie przejmuję się,że mam duży brzuch, bo niby czym się tu przejmować...jakoś przeżyję ewentualny poród dużego dziecka :D

A co do wczorajszego spaceru z Kubą, to Jeju,ja nie wiem,czy ja może źle się wyrażam,ale ja broń Boże nie rozczulałam się nad Młodym (Kubą), ja nie y tych matek :) Szczególnie,że wiem,że żadna krzywda Mu się nie działa :) Do centrum pojechaliśmy MZKą coby nie iść tych parę km na nogach, ale potem ok 3 godziny na nogach już,ale pomalutku tak,by żadne z nas się nie zmęczyło, do tego miałam jak zawsze wodę niegazowaną z sobą więc było git :) A łody jest dzielny...no i wie,że ja nie wezmę Go na ręce "Mama dzidzi" i nawet tego nie oczekuje ode mnie :)

Kfatus, wiesz,ja nawet zaczęłam popierać Twoją decyzję...ja i tak uważam,że u Ciebie test to formalność, to nie ma co się spieszyć...a nuż się okaże,że za wcześnie albo jakiś felerny...ja na Twoim miejscu rozważałabym od razu betę :)

Mała, będzie nam Cię tu naprawdę brakowało...miałam napisać co myślę o odpoczynku od forum,ale jak doczytałam,że Tobie Ktoś sprawił przykrość to aż szlag mnie trafił, nikt nie ma prawa mówić,czy Ktoś tu pasuje czy nie! A Ty nie powinnaś się kimś takim przejmować i wiesz co powiem Ci jeszcze? Uważam,że trzeba było zaraz po tamtym poście (w którym ten ktoś dał Ci do zrozumienia,że tu nie pasujesz) trzeba było napisać Jej coś,co by weszło w pięty! Baaa ja uważam,że nadal jest na to czas! Ja niestety widocznie przeoczyłam ten post więc nie wiem, o Kogo chodzi i co Ci napisała..ale olej to i z takiego powodu nie odchodź!
    A przy okazji powiem,co myślę nad sensem znikania z forum,choć wiedząc o Twoich powodach odejścia to już to jest nie bardzo do Ciebie skierowane...wybaczcie mi szczerość,ale czy ma Komuś pomóc sam fakt niepisania? A to w tym problem leży,że pogadać z nami o pierdołach?
    Może ktoś się obrazi ale powiem Wam jedno, jak któryś raz słyszę,że Ktoś odchodzi z forum,bo to nie służy to ja uważam,że jeśli coś może nie służyć to udostępnianie wykresu, bo wiadomo,że gdy ładnie na niem się robi, to zaczynają się komentarze "kiedy testujesz?" a gdy potem jednak @ przychodzi to rozczarowanie jest większe...dlatego ja uważam,że jeśli samo prowadzenie wykresu nie sprawia Komuś przykrości to ja ograniczyłabym się do nie udostępniania go.Powiem więcej - pamiętacie Fedrę jak nie starała się o dziecko (jeszcze zanim pojawiło się światełko w tunelu,że jest szansa na IMSI) większość z nas znała sytuację i powstrzymywały się od komentarzy,ale wciąż bywało,że ktoś pytał o test o to o tamto i to Ją denerwowało...ja bym chyba zaprzestała udostępniania wykresu (bo przecież nie ma potrzeby rezygnacji z prowadzenia wykresu,jesli Komuś to problemu nie stwarza)...chyba,że problem leży gdzie indzie? Jeśli chodzi o fakt,że pojawiają się nowe fasolinki i niezafasolkowanym jest przykro,że Im się nie udaje (a ja mam wrażenie,że o to chodzi) to wydaje mi się,że nie pisanie na forum a czytanie nic nie zmieni...wybaczcie szczerość, a szczególnie Ty Mała wybacz,bo wyszło tak, jakby to tylko do Ciebie skierowane było w sumie to nie bardzo już do Ciebie, a kieruję to do wszystkich co chcą odpocząć od forum a prowadzą udostępniony wykres i poczytują forum...jak dla mnie to nie tędy droga!
    Nie oznacza to,że nie szanuję czyjejś decyzji...jak zawsze i każdą decyzję szanuję,ale od dłuższego czasu język mnie świerzbi, żeby powiedzieć,co o tym myślę.
    mauysia wrote:
    Shaggi, nareszcie doganiasz mnie z brzuchem Pięknie się prezentujesz.
    Naprawdę? Ja myślę,że to ja mam wielki :P

No i tyle, wracam teraz do roboty, bo samo się nie zrobi :/

Gunia, kopciuszek126, Blondi22, Fedra, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Ola, przyznaj, że chociaż Muska mogła nam tu napisać o tym USG...

Czuję się ignorowana :(

Edit: Aisa, jesteś jeszcze?

Nie wierzę, że chociaż z ciekawości nie wchodzi na forum...
    No chyba, że siedzi w tej Francji za przemyt kokainy...

Gunia, kopciuszek126, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga ja odchodzę z forum, bo nawet w zaawansowanej ciąży jesteś 3 razy szczuplejsza ode mnie.

Gunia, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa, Selena lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, witaj, uwielbiam Twe posty :)

A teraz coś z cyklu "prośba o poradę"
    Czy są tu jakieś Ogrodniczki? Na pewno Jeju, i liczę, że mi podpowie co robić...
    Nasturcję obsiadają mi mszyce! Podejrzewam, że jajeczka były w nasionkach, no bo skąd się biorą? W tamtym roku tez były, pryskałam roślinkę wodą z płynem do mycia naczyń, ale te dziady przetrwały:(
    Są jakieś domowe mikstury? Nie za silne, by nasturcja nie padła, i liście nie żółkły? Ech:(

Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem typem osoby, przy której usychają kaktusy, więc Ci nie pomogę Guniu.

kopciuszek126, Blondi22, Fedra, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia nie miałam z tym kłopotu ale jak chcesz uratować nasturcje to może lepiej skorzystać z konkretnego środka...w mniejszym stężeniu rozrobić i spryskać, tylko nie raz a dwa albo trzy co kilka dni...na razie nie mam kłopotu z mszycą, może trochę na śliwce, za to za płotem sąsiadka ma mnóstwo...na różach i wszędzie....poza tym po deszczach zaraza będzie jak nic...a nie! masz, rację widziałam zjedzoną starą lilię i dwa wierzchołki pysznogłówki...ja bym uderzyła w DECIS to maleńka buteleczka a na długo i dużo starcza...o ile nie pomyliłam nazwy...później sprawdzę...u mnie największy szkodnik to kura, niestety...teraz wysiewam kwiaty z przodu przed domem i później wysadzam do ogródka za domem, bo te cholery zdziobują wszystko co kiełkuje...z 30 mieczyków wyszło 10 może...dalii ani jednej...kompletne zero a miałam z 8 sztuk...do wyrzucenia, bo cebula się nie odżywi już bez liści...też muszę pomyśleć i poplanować wydatki...oczywiście związane z ogródkiem...siatka na górę do kur co nie wyfruną...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Shaggi wiem jaka jesteś i, że nie cackasz się z Kubusiem i nie jesteś przewrażliwiona...piszę już na szybko jedną ręką w garach drugą tu....napisałam tylko, że ten spacerek na 100% Kubusiowi nie zaszkodził, poczytam go raz jeszcze, może coś faktycznie niefortunnie sformułowałam...idę poczytać i do zobaczenia....

Mała kochana Ty nasza cofnę się do tych wpisów i poczytam , bo sama nie wiem czy coś tam było takiego co by wskazywało na to, że jesteś tu niepotrzebna itd.
    Urlopu udzielam na około tydzień max, bo nie może być jak w raju hehe

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia kochana widziałam, że wszystko dobrze...fantastycznie...bardzo się cieszę, bardzo bardzo...drżałaś na początku ale już nieco spokojniej teraz...no i do przodu...

Rucia lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu- fajno, że wszystko ok :)
    Ilonko- gratulacje (tak po cichutku ;) )
    Wczoraj wróciłam o 2 nad ranem, wstałam o 7 posprzątałam, próbowałam się przespać ale nic z tego. Za godzinkę jadę do biura po grafik na jutro. Zastanawałam się nad wizytą dzisiaj- znalazłam szpital, w którym podobno robią badanie NT i inne niezbędne ale nie wiem czy nie padnę po biurze ;)

W międzyczasie znalazłam swój program do projektowania mebli/wnętrz z czasów kiedy pracowałam w tej branży i wirtualnie sprawdziłam jak trzeba będzie przerobić naszą sypialenkę na pojawienie się bąbelka- z nowości wstawione będzie tylko łóżeczko i komódka z przewijakiem :) na szczęscie wychodzi na to, że wszystko się zmieści :D

222png.jpg

333png.jpg

przechwytywaniewtrybiepha.jpg

Rucia, Blondi22, Fedra, mauysia, aisa, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa, jeju, Ola_czeka, Selena, Gunia, Sandraa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu lekcja nr 2 :)

Żeby zrobić taką buźkę :? Należy ( zrób bez odstępu ) wcisnąć : ?

A teraz spróbuj :P

mauysia, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie ... nie widziałyście mojego geja? Bawi się ze mną w chowanego łachmyta debil, nie mogę go naleźć :( Wiem, że jest w domu ale gdzie to za cholerę nie wiem.

karoam, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    dziękuje Kfjatus,Ilonka. Musze wam coś wyjaśnić po prostu jedna z osób która pojawia się bardzo rzadko swoim wpisem dała mi mi wyraźnie do zrozumienia że nie pasuje tutaj. Z stąd ta decyzja o zniknięciu, dlatego odeszłam żeby ona mogła w pełni czuć się w ciąży.

eeee to teraz zgłupiałam całkowicie :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała ja jestem zdania ze nie ma prawa ktoś kto po długiej nieobecności przychodzi mówić Ci czy pasujesz czy nie... takie rzeczy trzeba olać ciepłym moczem... i co to znaczy ze przez Ciebie nie moze się cieszyć tym ze jest w ciaży chwila moment bo czegoś nie łapie, jak mnie coś wkurza na forum to wyłączam kompa i ide się poprzytulać do mojego faceta a nie mówie komuś że tu czy gdzieś nie pasuje bo akurat mam much w nosie i tyłek nosze wyżej nisz sram...
    to tyle w tym temacie...
    Jesli chodzi o mnie Sagguś to z tego co apmiętam przestałam swój wykres udostępniać wtedy kiedy mi przeszkadzały komentarze potem to olałam, ale faktycznie pytanie o testowanie w mojej sytuacji było dośc wkurzajace ale cóż jeśli pisze się na takich forach przyjmuje się je z całym dobrodziejstwem...
    i tym oto akcentem spadam bo mi się ziemniaki rozgotują :)
    a no nie przywitałam się :)
    wię Dzień Dobry i Dowidzenia miłego dnia :*

p.s. Mała namiar na tą osóbkę poprosze na priva choc się domyślam kto to to musze to potwierdzić to sobei z nia porozmawiam :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja :)
    Sha - na wsz wyp nawet pytalam ostatnio gina czy taki brzuch jest ok na tak wczesnym etapie i uspokoił mnie że tak, tym bardziej że ilość wód plodowych jest prawidłowa.

Przepraszam Was że dziś tak zdawkowo ale jadę z telefonu i masakrycznie się pisze :/

Uwaga próba emota: :?

:)

Shagga_80, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ