plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPlemnisiu mam nadzieję, ze nie będziesz miała żadnych nieprzyjemności przez kierowniczkę.
Możecie mi dziewczyny powiedzieć od kiedy zaczyna się okres ochronny dla ciężarnej? Jeżeli już pisałyście o tym to przepraszam, musiałam ominać.
Martwię się po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 17:59
-
Witam wieczorową porą
Gadgetko, wij gniazdko wijWytrwałości życzę do tych ślubnych formalności
Fedruś, piękna zawartość w Twej macicy siedzi. Oby fasolinda była silna. Trzymam kciuki i wciąż się modlę. Odpoczywaj u mamy, tam na pewno najlepiej.
Ilonko, piękna modlitwa!
Żbiku, trzymam kciuki za totka
Mauysiu, niezła lista spotkaniowa
Kfjatus, fajnie, że zakupy się udały
Plemniś, super, że z dzieciątkiem jest wszystko okDobrze, że z pracą też już ogarnięta sytuacja. A kierowniczka widać cienka babka, ale nią się nie ma co przejmować.
Ruciu, moim faworytem też jest zdjęcie nr 1Co do prawa pracy to nie pomogę, ale faktycznie jakiś czas coś o tym było pisane.
Obstawiam, że tym postem osiągnę 1000 lajk
Jeszcze nie zabrałam się do lektury Greya... może zaraz zacznę czytać.
Miłego wieczoru wszystkim życzęKfjatus, Blondi22, Ilona, Rucia, Gunia, zbikowa, mauysia, Effcia28, plemniczka, kopciuszek126, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeeeeeeeeeeej!
Baby wróciłam !
Tzn wróciłam wcześniej,ale nie miałam kiedy zajrzeć...teraz Młody zasnął WRESZCIE (już wychodziłam z siebie!) więc mam chwilę, niech no zobaczę co tu się działo...
A co u mnie? Prawie w nocy nie spałam, najpierw późno poszłam lulu a potem wciąż budziłam się..jeszcze u nas na tym 4piętrze duchota straszna,więc spać się nie da...a i poddenerwowana byłam wyjazdem...zawsze tak mam, chociaż zupełnie nie miałam czym się martwić.OStatecznie o 5 obudziłam się - musiałam M kanapki do pracy zrobić,bo On sam dziś by się nie wyroibł,jechał po moją Mamę...kumpela podjechała przed 7 jakoś...a o 6 wstał Mały i dlatego też taki padnięty był teraz i już śpiW Łodzi byłam już o 8 i pierwsza w kolejce do Endo...do jakiejś 10;20 siedziałam i czytałam książkę, potem dosłownie może 5 min. (jak nie mniej?) wizyty i potem pojeździłam po mieście a na koniec wylądowałam w Galerii
Stamtąd odebrała mnie kumpela :)W domu byłam ok 15...zmęczona i ogólnie poddnerowowana...potem to, tamto, siamto az przyszła 19 Młody zasypiał na siedząco więc na gwałt karmiłam Go, kąpałam Go...ale dzięki temu już śpi!
A jutro mam plan posiedzieć na balkonieDziś kupiliśmy w Carefourze dwa krzesła z podnóżkami więc będzie wreszcie luksus
Swoją drogą to Stary jeszcze ich nie odebrał (po treningu ma podjechać do znajomego Ochroniarza co nam zostawił te krzesła...dodam,że oczywiście,kiedy Młody ma mega FOCHY to Starego nie ma
). Do tego rozłożyłam na balkonie basen Młodego i będziemy jutro leniuchować
Tyyyyyyyyyyle u mnieIlona, Rucia, aisa, Sandraa, zbikowa, mauysia, Effcia28, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie mnie
Bardzo sympatycznie tutaj na Waszym forum.
Plemniczko, zaglądałam tutaj co jakiś czas w oczekiwaniu na wieści po wizycie. Cieszę się, że wszystko dobrze - maleństwo prześliczne
A zachowanie kierowniczki po prostu żenujące, ale chyba nie warto się nią przejmować...
Ruciu, z tego, co kojarzę, to jeśli masz umowę na czas nieokreślony, to nie ma określonego momentu, w jakim trzeba ciążę zgłosić - w momencie, gdy zgłosisz, to nabywasz pewne prawa w pracy (okres ochronny właśnie), np. mniej godzin przed komputerem, zwolnienia z pracy na badania lekarskie itp.
Jeśli masz umowę na czas określony, to przedłuża się ona automatycznie do dnia porodu, jeśli termin jej wygaśnięcia upływa po 12 tygodniu ciąży. Ja jestem właśnie w takiej sytuacji...
Na tyle się mniej więcej orientuję w temacie
Przyjemnego wieczoru wszystkimaisa, Shagga_80, Gunia, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Effcia28, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aisko 1000 lajka masz ode mnie
nie chwaląc sie oczywiście
Schaggus to faktycznie miałas dluuuuuugi dzien, dobrze ze Kubus juz śpi możesz odpocząć. Dla mnie jesteś mega zorganizowana Kobitka
Kropla witajShagga_80, aisa lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
aisa wrote:And the winner is... Ilona
Dzięki, dzięki
Guniu i Żbiku, to na pewno znak że moja strategia wykresowa jest dobra
Noooo, Aisko, aż Cię pochwalę na Forum za przemyślaną strategięOch! Życzę by jak najbardziej Ilonka okazała się trafionym Amuletem, a wtedy uśmiechnę się do Niej w lipcu lub sierpniu
Po kolei Dziewczynki, nie pchać się! Kolejka obowiązuje!
:*
aisa, Ilona lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyplemniczka wrote:no zadzwonilam wlasnie do pracy i poinformowalam... kierowniczka byla zla... powiedziala ze juz sie pewnie nie zobaczymy wiec zyczy mi powodzenia... ze nieladnie ze nie poinformowalam 2 tygodnie temu ja ze jest ciąza i ze ma nadzieje ze ta karma wróci do mnie
... nie byla to mila rozmowa, niewazne, wazne ze juz po
Fedra wrote:a teraz wszystkie cieżarne wysyłają myszy na Plemniczkową szefową
Ilona wrote:Schaggus to faktycznie miałas dluuuuuugi dzien, dobrze ze Kubus juz śpi możesz odpocząć. Dla mnie jesteś mega zorganizowana Kobitka
Bardzo mi miło że tak mówisz
PS. W międzyczasie wrócił Stary z naszymi krzesłami,ale mamy fajny kącik teraz na balkonie...
I choć fotki nie oddają uroku to jednak pochwalę się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 19:59
aisa, Ilona, Gunia, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Rucia, plemniczka, Blondi22, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gunia wrote:Noooo, Aisko, aż Cię pochwalę na Forum za przemyślaną strategię
Och! Życzę by jak najbardziej Ilonka okazała się trafionym Amuletem, a wtedy uśmiechnę się do Niej w lipcu lub sierpniu
Po kolei Dziewczynki, nie pchać się! Kolejka obowiązuje!
:*
Muszę się niestety przyznać, że strategia nie jest specjalnie przemyślana. Po prostu jakoś nie nastawiam budzika i tyle. Co nie zmienia faktu, że miło by było zakończyć cykl z takim efektem jak Ilona
Shagga, dzień miałaś dłuuugaśny a i noc kiepską więc dziś nie siedź nad żadnym projektem tylko grzecznie do łóżka marsz
Edit: Bardzo fajny balkonowy kącik relaksacyjnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 20:10
Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaisa wrote:Muszę się niestety przyznać, że strategia nie jest specjalnie przemyślana. Po prostu jakoś nie nastawiam budzika i tyle. Co nie zmienia faktu, że miło by było zakończyć cykl z takim efektem jak Ilona
Shagga, dzień miałaś dłuuugaśny a i noc kiepską więc dziś nie siedź nad żadnym projektem tylko grzecznie do łóżka marsz
Edit: Bardzo fajny balkonowy kącik relaksacyjny
Właśnie nie wiem,czemu nie idę spać jeszcze
A kącik na żywo jest lepsiejszyNa fotce jakaś porażka