X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś cieszę się, że dzidzia cała i zdrowa :) a tym okropnym babsztylem się nie przejmuj!!Widocznie ona nie ma dzieci i nie wie co to ciąża ryzyka...buziaki

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • she Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko - super, że z dzidzią wszystko dobrze. Przepiękne zdjęcia :)
    a na tę kierowniczkę wysłałam już kilka myszy :D oby ją szybko dopadły!

aisa, mauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny. Kochane jestescie. Teraz lece. :*

Shagga_80, Sandraa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    886ce4d0aba424f0m.jpg

Rozpływam się nad tym zdjęciem ! Piękne !!!!

aisa, Ilona, plemniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnisiu mam nadzieję, ze nie będziesz miała żadnych nieprzyjemności przez kierowniczkę.

Możecie mi dziewczyny powiedzieć od kiedy zaczyna się okres ochronny dla ciężarnej? Jeżeli już pisałyście o tym to przepraszam, musiałam ominać.

Martwię się po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 17:59

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko cieszę się, że wszystko dobrze :) 3maj się i nie stresuj, żeby ten piękny dzieciaczek ze zdjęcia dobrze i zdrowo się rozwijał :)
    Życzę dobrej nocki wszystkim :)

Effcia28, plemniczka lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Gadgetko, wij gniazdko wij :) Wytrwałości życzę do tych ślubnych formalności :)

Fedruś, piękna zawartość w Twej macicy siedzi. Oby fasolinda była silna. Trzymam kciuki i wciąż się modlę. Odpoczywaj u mamy, tam na pewno najlepiej.

Ilonko, piękna modlitwa!

Żbiku, trzymam kciuki za totka ;)

Mauysiu, niezła lista spotkaniowa ;)

Kfjatus, fajnie, że zakupy się udały :)

Plemniś, super, że z dzieciątkiem jest wszystko ok :) Dobrze, że z pracą też już ogarnięta sytuacja. A kierowniczka widać cienka babka, ale nią się nie ma co przejmować.

Ruciu, moim faworytem też jest zdjęcie nr 1 ;) Co do prawa pracy to nie pomogę, ale faktycznie jakiś czas coś o tym było pisane.

Obstawiam, że tym postem osiągnę 1000 lajk ;)
    Jeszcze nie zabrałam się do lektury Greya... może zaraz zacznę czytać.
    Miłego wieczoru wszystkim życzę :)

Kfjatus, Blondi22, Ilona, Rucia, Gunia, zbikowa, mauysia, Effcia28, plemniczka, kopciuszek126, gadgeta lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeeeeeeej!
    Baby wróciłam !
    Tzn wróciłam wcześniej,ale nie miałam kiedy zajrzeć...teraz Młody zasnął WRESZCIE (już wychodziłam z siebie!) więc mam chwilę, niech no zobaczę co tu się działo...

A co u mnie? Prawie w nocy nie spałam, najpierw późno poszłam lulu a potem wciąż budziłam się..jeszcze u nas na tym 4piętrze duchota straszna,więc spać się nie da...a i poddenerwowana byłam wyjazdem...zawsze tak mam, chociaż zupełnie nie miałam czym się martwić.OStatecznie o 5 obudziłam się - musiałam M kanapki do pracy zrobić,bo On sam dziś by się nie wyroibł,jechał po moją Mamę...kumpela podjechała przed 7 jakoś...a o 6 wstał Mały i dlatego też taki padnięty był teraz i już śpi :) W Łodzi byłam już o 8 i pierwsza w kolejce do Endo...do jakiejś 10;20 siedziałam i czytałam książkę, potem dosłownie może 5 min. (jak nie mniej?) wizyty i potem pojeździłam po mieście a na koniec wylądowałam w Galerii :P
    Stamtąd odebrała mnie kumpela :)W domu byłam ok 15...zmęczona i ogólnie poddnerowowana...potem to, tamto, siamto az przyszła 19 Młody zasypiał na siedząco więc na gwałt karmiłam Go, kąpałam Go...ale dzięki temu już śpi!
    A jutro mam plan posiedzieć na balkonie :) Dziś kupiliśmy w Carefourze dwa krzesła z podnóżkami więc będzie wreszcie luksus :P Swoją drogą to Stary jeszcze ich nie odebrał (po treningu ma podjechać do znajomego Ochroniarza co nam zostawił te krzesła...dodam,że oczywiście,kiedy Młody ma mega FOCHY to Starego nie ma :( ). Do tego rozłożyłam na balkonie basen Młodego i będziemy jutro leniuchować :D

Tyyyyyyyyyyle u mnie :D

Ilona, Rucia, aisa, Sandraa, zbikowa, mauysia, Effcia28, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• Kropla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie mnie :) Bardzo sympatycznie tutaj na Waszym forum.

Plemniczko, zaglądałam tutaj co jakiś czas w oczekiwaniu na wieści po wizycie. Cieszę się, że wszystko dobrze - maleństwo prześliczne :)
    A zachowanie kierowniczki po prostu żenujące, ale chyba nie warto się nią przejmować...

Ruciu, z tego, co kojarzę, to jeśli masz umowę na czas nieokreślony, to nie ma określonego momentu, w jakim trzeba ciążę zgłosić - w momencie, gdy zgłosisz, to nabywasz pewne prawa w pracy (okres ochronny właśnie), np. mniej godzin przed komputerem, zwolnienia z pracy na badania lekarskie itp.
    Jeśli masz umowę na czas określony, to przedłuża się ona automatycznie do dnia porodu, jeśli termin jej wygaśnięcia upływa po 12 tygodniu ciąży. Ja jestem właśnie w takiej sytuacji... ;)
    Na tyle się mniej więcej orientuję w temacie :)

Przyjemnego wieczoru wszystkim :)

aisa, Shagga_80, Gunia, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Effcia28, plemniczka lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroplo bardzo dziękuję za wyjaśnienie. :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Obstawiam, że tym postem osiągnę 1000 lajk ;)

And the winner is... Ilona :D Dzięki, dzięki :)

Guniu i Żbiku, to na pewno znak że moja strategia wykresowa jest dobra :P

Ilona, Gunia, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko 1000 lajka masz ode mnie ;D nie chwaląc sie oczywiście ;D

Schaggus to faktycznie miałas dluuuuuugi dzien, dobrze ze Kubus juz śpi możesz odpocząć. Dla mnie jesteś mega zorganizowana Kobitka :D

Kropla witaj :D

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    And the winner is... Ilona :D Dzięki, dzięki :)

Guniu i Żbiku, to na pewno znak że moja strategia wykresowa jest dobra :P

Noooo, Aisko, aż Cię pochwalę na Forum za przemyślaną strategię ;) Och! Życzę by jak najbardziej Ilonka okazała się trafionym Amuletem, a wtedy uśmiechnę się do Niej w lipcu lub sierpniu :D Po kolei Dziewczynki, nie pchać się! Kolejka obowiązuje! ;) :*

aisa, Ilona lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • jeju Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwilę w sprawie plemniczki, teraz mogę spokojnie spać....jakoś czułam, że jest super!

Shagga_80, aisa, Ilona, Sandraa, Effcia28, plemniczka lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    no zadzwonilam wlasnie do pracy i poinformowalam... kierowniczka byla zla... powiedziala ze juz sie pewnie nie zobaczymy wiec zyczy mi powodzenia... ze nieladnie ze nie poinformowalam 2 tygodnie temu ja ze jest ciąza i ze ma nadzieje ze ta karma wróci do mnie :(... nie byla to mila rozmowa, niewazne, wazne ze juz po
    Ale Babsko! Mało rzeczy jestem tak pewna,że jeśli do kogoś wróci zła karma to właśnie do Niej!
    Fedra wrote:
    a teraz wszystkie cieżarne wysyłają myszy na Plemniczkową szefową
    Dokładnie! :)
    Ilona wrote:
    Schaggus to faktycznie miałas dluuuuuugi dzien, dobrze ze Kubus juz śpi możesz odpocząć. Dla mnie jesteś mega zorganizowana Kobitka

Bardzo mi miło że tak mówisz :)

PS. W międzyczasie wrócił Stary z naszymi krzesłami,ale mamy fajny kącik teraz na balkonie...
    I choć fotki nie oddają uroku to jednak pochwalę się :D
    g105.jpg
    cekq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 19:59

aisa, Ilona, Gunia, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Rucia, plemniczka, Blondi22, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa właśnie, Plemniczko i ja baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę,że po raz kolejny okazało się,że z fasolką wszystko OK i że panikowałaś na zapas :)
    A fotki cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne :)

Ilona, aisa, Rucia, plemniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ef1ef1c1356469fbm.jpg
    To moja ulubiona fotka :D

plemniczka lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Noooo, Aisko, aż Cię pochwalę na Forum za przemyślaną strategię ;) Och! Życzę by jak najbardziej Ilonka okazała się trafionym Amuletem, a wtedy uśmiechnę się do Niej w lipcu lub sierpniu :D Po kolei Dziewczynki, nie pchać się! Kolejka obowiązuje! ;) :*

Muszę się niestety przyznać, że strategia nie jest specjalnie przemyślana. Po prostu jakoś nie nastawiam budzika i tyle. Co nie zmienia faktu, że miło by było zakończyć cykl z takim efektem jak Ilona ;)

Shagga, dzień miałaś dłuuugaśny a i noc kiepską więc dziś nie siedź nad żadnym projektem tylko grzecznie do łóżka marsz ;)
    Edit: Bardzo fajny balkonowy kącik relaksacyjny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 20:10

Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja wam życzę z całego serca, aby strategia odniosła zadowalający skutek w postaci fasolinek :D

Schaggus ale masz fajnie na balkonie :D

Miłego wieczoru
    Dobranoc :D

aisa, Gunia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Muszę się niestety przyznać, że strategia nie jest specjalnie przemyślana. Po prostu jakoś nie nastawiam budzika i tyle. Co nie zmienia faktu, że miło by było zakończyć cykl z takim efektem jak Ilona ;)

Shagga, dzień miałaś dłuuugaśny a i noc kiepską więc dziś nie siedź nad żadnym projektem tylko grzecznie do łóżka marsz ;)
    Edit: Bardzo fajny balkonowy kącik relaksacyjny :)

Właśnie nie wiem,czemu nie idę spać jeszcze :/

A kącik na żywo jest lepsiejszy :P Na fotce jakaś porażka :P

‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ