X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Muska i dlaczego się nie przyznajesz, że nie napisałam nic do Ciebie? Kochana i widzisz ja też się mylę...kogoś mi brakowało i nadal mi brakuje...okaże się z czasem...muska słońce widzę Twój wykresik i trzymam kciuki za jakiś dodatkowy skok temperatury...otóż jak już Cię pominęłam niechcący, to teraz specjalnie dla Ciebie:

595208qn2vfcfk42.gif <3 wybaczysz?

No ba!
    Kto by nie wybaczył takiemu tygryskowi :D
    Też zmykam na razie zupke dokończyć. Do usłyszenia później.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! W domu sajgon! (od chyba 2 godzin "walczę" ...powiedzmy, bo dotąd zrobiłam pranie i nieco pozbierałam rzeczy po całym domu walających się), Młody zasnął w drodze do domu i śpi już prawie 3 godz...M ma lewiznę dziś więc do nocy Go nie będzie..jak wróci jak zwykle będą szaleć..bo przeciez Młody będzie wyspany! A w kuchni to mam najgorzej! W zimnej wodzie zmywanie to nie zmywanie więc odkładam w czasie jak tylko mogę :( I efekt? Zero wolnego blatu,czy czystego kubka,czy talerza....cholera,że też samo się nie zrobi :(

Niestety nie nadrobię Was teraz...wybaczcie, może wieczorem uda się...chociaż wątpię,bo czuję,że czeka mnie dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugi dzień :/

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    cześć Effcia. Jak się czujesz?

Ola mi gwary by nie przeszkadzały, gdyby ludzie bardziej przykładali się do nauki poprawnego języka polskiego (nie mówię, że sama błędów nie popełniam, bo popełniam). Ale jak się nie umie to prościej poprzekręcać wyrazy czy powymyślać nowe dziwne zamienniki.
    Lepiej byłoby gdyby takim kultem były np hafty kaszubskie, góralskie stroje czy jeszcze coś innego. A nie gadka gdzie polak z polakiem dojść do porozumienia nie mogą.
    Przepraszam ,że dopiero teraz ale pojechałam po Dawida do przedszkola a jestem tak padnięta około 15 że zawsze mi się oczy zamkną na jakieś 1,5-2 godziny.
    Jak się czuję właśnie zmęczona i jak za długo pochodzę czy też posiedzę boli mnie podbrzuszę i to tak dość solidnie :/

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    o jest Effcia- oczywiście nie myśl że zapomniałam sprawa nagrana wczoraj
    wiec dziś dam Ci znać :*
    Dziękuję Ci bardzo :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    heloł... szukam cosik dla koleżanki i natknęłam się na artykuł...

AGA!!! TO DLA CIEBIE!!!

Płodność po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Jak to jest z tą płodnością po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Czy owulacja pojawia się od razu, czy też po odstawieniu pigułki istnieje jeszcze jakiś okres ochronny, który umożliwia kontakty płciowe bez ryzyka zajścia w ciążę? Odpowiedzi jednoznacznej, niestety, nie ma. Każda kobieta bowiem może inaczej reagować na odstawienie antykoncepcji hormonalnej. Jak wiadomo, podstawowym działaniem tabletek antykoncepcyjnych jest hamowanie jajeczkowania. Tabletki nie blokują jednak owulacji na stałe...

1. Owulacja po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych
    Gdy zachodzi potrzeba odstawienia tabletki hormonalnej, ze względu na pojawienie się skutków niepożądanych, w przypadku podjęcia decyzji o zmianie metody antykoncepcyjnej lub ze względu na decyzję o dziecku, jajeczkowanie u zdrowych kobiet powraca najczęściej już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletki. W niektórych przypadkach owulacja pojawia się nawet następnego dnia od zaprzestania przyjmowania pigułek z blistra. Oczywiście, kobieta może odstawić tabletki antykoncepcyjne w dowolnym dniu, nawet na początku opakowania. Jednak lekarze radzą, by przyjąć wszystkie tabletki z blistra do końca i wówczas zaprzestać przyjmowania pigułek.
    Pierwsze krwawienie po odstawieniu tabletki jest w takim przypadku krwawieniem z odstawienia. Pierwsza prawdziwa miesiączka zaczyna się dopiero następnym razem. Jednak już pierwszy cykl bez tabletek antykoncepcyjnych należy uważać za owulacyjny – dlatego w sytuacji uprawiania seksu bez zabezpieczenia, np. bez prezerwatywy, istnieje duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych w pierwszym cyklu płodność kobiety jest zazwyczaj zwiększona, dlatego często w takim przypadku dochodzi do ciąż mnogich.
    Czasami problem kobiet stanowi brak okresu po odstawieniu tabletek. Wtedy zachodzi obawa, że mogło dojść do zapłodnienia. W pierwszych trzech miesiącach po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych cykle miesiączkowe są nieregularne, a same miesiączki mogą się nie pojawiać. Obserwowanie naturalnych objawów płodności, takich jak śluz szyjkowy, konsystencja szyjki macicy czy zmiana temperatury ciała, po odstawieniu tabletek są trudne do sprecyzowania i często mylne. Najlepiej poczekać trzy-cztery miesiące, aby organizm znowu się przyzwyczaił do normalnego jajeczkowania i wyregulował własną gospodarkę hormonalną.

2. Miesiączka po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych
    Jeśli po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie pojawia się krwawienie miesiączkowe albo po trzech miesiącach cykle nadal są nieregularne lub występują dziwne plamienia międzymiesiączkowe, należy skonsultować się z ginekologiem. Takie objawy nie muszą być związane z odstawieniem hormonów. Koniecznie trzeba ustalić przyczynę tych dolegliwości i wprowadzić odpowiednie leczenie. Jeśli po odstawieniu tabletek kobieta nie może zajść w ciążę, również należy zgłosić się do lekarza, aby wykluczyć bardzo rzadkie powikłanie antykoncepcji hormonalnej, jakim jest blokada hormonalna jajeczkowania. Po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej zaleca się rozpoczęcie starań o dziecko po trzech-czterech miesiącach. Jeżeli hormonalne leki antykoncepcyjne zostały odstawione z innych przyczyn niż chęć zajścia w ciążę, należy zastosować inną metodę antykoncepcji w celu zabezpieczenia się przed niechcianą ciążą.
    Czas oczekiwania na regularne cykle miesiączkowe po odstawieniu tabletek zależy od:
    wieku kobiety,
    rodzaju zażywanych tabletek,
    długości okresu,w jakim kobieta dostarczała do organizmu tabletki,
    typu płodności przed rozpoczęciem stosowania antykoncepcji.
    Po zaprzestaniu brania tabletek cykle miesiączkowe mogą być bardziej obfite i bolesne, zróżnicowane pod względem długości, z owulacją bądź bezowulacyjne. Śluz może być również bardziej obfity.

Milego dnia
    Nasza kochana i nie zastąpiona Libra :*

Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikogo już widzę nie ma więc i ja uciekam do wyrka i do książki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem laski !!!Mam wyniki wszystko w normie poza tarczycą!!!:-(
    TSH TSH 4,46 µIU/ml 0,270 4,200

Wszystkie hormony mi świrują !!!Nie wiem co jest grane i TSH i PRL za wysoki cholera!!!
    Nie za dużo za wysokie ale za wysokie!!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Jestem laski !!!Mam wyniki wszystko w normie poza tarczycą!!!:-(
    TSH TSH 4,46 µIU/ml 0,270 4,200

Wszystkie hormony mi świrują !!!Nie wiem co jest grane i TSH i PRL za wysoki cholera!!!
    Nie za dużo za wysokie ale za wysokie!!!:-(

Aga jeżeli się nie mylę to staraczka powinna mieć TSH do 2,000.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam poza normą jeszcze kurka wodna!!!
    Za co mnie to spotyka!!!:-(

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no doczytalam te kilka dni. Effciu kochana bardzo Ci gratuluje! i podobnie jak dziewczyny jestem pewna ze za szybko bylo by byl pecherzyk, za tydzien na pewno juz bedzie :)

Aga nie martw sie owszem TSH za wysokie, ale pewnie latwo je obnizysz... ja juz w pierwszym cyklu z tabletkami na obnizenie TSH zaszlam w ciąze, bo juz w pierwszym miesiacu mi spadlo. Jak najszybciej pedz do endokrynologa lub gina po Euthyrox

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko w poniedziałek pojadę do gina z tą prl i tsh!!!!
    mam nadzieję ze on mi przepisze i na jedno i na drugie coś!!!:-(

plemniczka lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, a możesz przypomnieć jaką miałaś PRL i jaka była norma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    542.0 norma do 511 a po obciążeniu 4588 czyli też za wysoka!!!:-(

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

i w którym dniu cyklu robiłaś bo mnie to bardzo interesuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był 18 dc i brałam te anty jeszcze !!!!
    A w marcu jak robiłam to miałam 50.08 gdzie norma to 23!!! a TO BYŁ 3 DC!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 18:33

zbikowa lubi tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, źle mnie zrozumiałaś, ja jestem z Podlasia, a na Kaszuby jeżdżę okazjonalnie;)

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie Fredzia!!!

Witaj Fredziu!!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja zajrzałam na chwile .
    troche sie stresuje jutrzejsza wizyta dzis nawet mi sie śnilo wszystko i że jeden dzidzius bedzie . oby sie sprawdziło ;) trzymajcie kciuki

kiti, Muska, Selena, aisa, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ginek przepisze Ci leki i wszystko będzie dobrze :)
    mi po miesiącu brania bromka prl spadła z 35.2 na 19.93 :)

AGA 30, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka bedzie dobrze a plamienia sie zdarzaja ...... nie martw sie

z innej beczki u mnie nie mowia gwara.Ja wychowalam sie na wsi a moj w miescie i czasem smieje sie z wiejskich haselek typu: no zamiast tak ,
    ide na pole zamiast na dwor, nie godej zamiast nie mow - oczywiscie ja tak nie mowie ale moi dziadkowie owszem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 19:57

zbikowa, Fedra, Kfjatus, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ