X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinka wrote:
    Hej kobitki. POtrzemuję szybkiej pomocy. Moja szwagierka miała plamienie brązowe(delikatne) jeden dzień w 17dc i teraz zamiast miesiączki dostała znowu brązowe plamienie(trwało też jeden dzień). Cykle ma regularne. Robiła test w 26dc(musiała zrobić, gdyż miała prześwietlaną głowę i lekarz jej kazał, a sama raczej nie podejrzewała ciąży) i wyszedł negatywny. Szukamy pomocy, gdyż wizyta u gin w nast tyg.
    Może któraś z was miała podobnie i co mogło być tego przyczyną??

A tak na marginesie , to W pierwsze ciąży dostała NORMALNY okres i o ciązy dowiedziała się przypadkiem, gdy była już w 6tc.

Z tego co wiem (nie z własnego doświadczenia) to może to wszystko oznaczać ciążę...17dc zagnieżdżenie (stąd plamienie), test w 26 dc negatywny, bo za wcześnie było a teraz plamienie zamiast @ to też może świadczyć za ciążą...trzymam kciuki i daj znać jak sprawy się mają :)
    Gunia wrote:
    Mam dwie starsze Siostry (8 i 12 lat) więc wychowana jestem na tym, czego one słuchały
    To ile Ty lat masz,że 8śmiolatka i 12latka są starsze od Ciebie :P ?
    Selena wrote:
    Hej dziewczynki :) witam po weekendzie :) Mam mały problem....otóż gin mi kazał sobie kupić witaminy z jodem :)i brać od lipca. No i kupiłam prenatal classic.Tyle że wyczytałam ze on powinien być stosowany od II trymestru..a ja jeszce I...i niewiem..mam go brać czy kupić sobie nowy...
    Ja z jodem brałam Femibion Natal 1 (jak słusznie Gunia pamiętała :D ) w pierwszym trymestrze, ale jod też ma np Centrum Materna.

Ruciu, juz pisałam Ci na Fb i zanim tu weszłam znam już najnowsze wieści,więc nie będę się wymądrzać...odpoczywaj dużo, bierz leki i będzie dobrze :)

Zmykam teraz...na śniadanie :P Dziś spaliśmy długo ,bo wczoraj do póxna byliśmy na imprezie a ja od razu musiałam do Was zajrzeć :D

Selena, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala 17.06.2013…lubelskie
    she......................6.......35lat...........córcia Maja 21.06.2013........pomorskie

gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA…….świętkorzyskie(19.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
    Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
    Karoam..................3......27lat………FASOLINKA.......egipt
    Plemniczka............2......28lat...........FASOLINKA……śląskie
    Ilona……………....12…..30lat………FASOLINKA.......Niemcy (29.01.2014)
    Selena ................18.....25lat..........FASOLINKA........podkarpackie (02.02.2014)
    Blondi22................1....23lat.............FASOLINKA.........mazowieckie (03.02.2014)

Effcia...................5.......29lat...........OCZEKUJE NA POTWIERDZENIE...........wielkopolskie

Jeju......................7......31 lat..........15.06..................opolskie
    Muska....................6…..31lat...........04.07..............dolnośląski
    Aisa…………..…....10 .…28lata……..05.07……………Szwecja
    a-koczek………....11 .…32lata……..08.07……………war-maz
    Gunia....................6......30 lat..........10.07..................podlaskie
    Kfjatus...................9......26lat............10.07.................mazowieckie
    Beata……………...8……29lat………..15.07…………mazowieckie
    AGA30..................7....... 31lat............21.07............opolskie
    Zbikowa…………...6……26lat...........27.07..................Wielka Brytania
    Kaja.......................6......32lat...........28.07……….…..pomorskie
    kiti.........................9......25lat…….….????……….….małopolskie
    sylwia1985 ...........12....28lat ……….??????................podkarpackie

• mauysia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucik, intuicja Cię nie zawiodła. Teraz czekamy na popołudniowe wiadomości. Trzymaj się!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Shagy w związku z tym że jestes moją wyrocznia to mam prośbe zerknij na moj wykres i powiedz czy jest sens kupywac test i jutro robic czy czekac do czwartku?

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jestem załamana obsługą w moim szpitalu. Pani doktor w miną męczennicy, niezadowolona, starała mi się wmówić, że nie czuję ruchów tylko bulgotanie. Przecież cholera wiem co czuje, Paweł też czuje kopniaki, głupia nie jestem! Strach było zapytać się o płeć dziecka. I ja mam tam rodzić?

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może Pani doktor nigdy nierodziła i niewie co to jest za uczucie pierwsze kopnięcia dziecka
    Rucia wrote:
    W ogóle jestem załamana obsługą w moim szpitalu. Pani doktor w miną męczennicy, niezadowolona, starała mi się wmówić, że nie czuję ruchów tylko bulgotanie. Przecież cholera wiem co czuje, Paweł też czuje kopniaki, głupia nie jestem! Strach było zapytać się o płeć dziecka. I ja mam tam rodzić?

aisa lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Rucia..u nas wcale nie jest lepiej :( lekarze może i ok.. tylko podobno strasznie zwlekaja z decyzja o cc...dopiero jak coś sie dzieje ale położne..podobno tragedia :( jedna jest najgorsza ..mam nadzieje że na nią nie trafie :)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    to może Pani doktor nigdy nierodziła i niewie co to jest za uczucie pierwsze kopnięcia dziecka

Nie wiem Koczku. Jestem załamana nasza państwową służbą zdrowia.

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja z jodem brałam Femibion Natal 1 (jak słusznie Gunia pamiętała :D ) w pierwszym trymestrze, ale jod też ma np Centrum Materna.
    hej Shagga :) no własnie ten femibion zamierzam sobie kupić :)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia u mnie szpital nie wiele lepszy zalerzy na jaka polożna i jakiego lekarza sie trafi ale wszystko robia od niechcenia chyba ze ma sie kogos z rodziny w personelu to juz lepiej.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi żadnych witamin ginka jeszcze nie przepisała pamietam że w pierwszej ciazy dopiero pod koniec brałam witaminy magnez i nospe

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Polska to piękny kraj tylko paranoja w niej panuje!!!:-(

aisa lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    dziwny personel ja w pierwszej ciazy w 16tyg normalnie ruchy czułam

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Hej dziewczyny,
    Shagy w związku z tym że jestes moją wyrocznia to mam prośbe zerknij na moj wykres i powiedz czy jest sens kupywac test i jutro robic czy czekac do czwartku?
    kochana, termin @ masz na 8mego czy na 4tego? Ja bym poczekała do terminu @ ...

I wracam do śniadania :P

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu ja 16 lat chodizłam do jednego gina prywatnie który był ordynatorem w szpitalu nigdy na niego nie narzekałam w spzitalu czy prywatnie pełen profesjonalizm miła obsługa i wogóle. w momencie jak przestał być ordynatorem trafiłam na oddział i on akurat miła dyzur jako zwykły juz lekarz i tak mnie potraktował ze aż sie popłakałam a ja jestem z tych twardych osób. także wszystko schodzi na psy i nawet niepróbujmy w to wnikać a tym bardziej zrozumiec chamstwo sie szerzy
    Rucia wrote:

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się nie dodzwonię do tego gina dziś!!! Jesen nr cały czas zajęty drugi nr nikt nie odpowiada!!!

Moje jajniki chyba się obudziły bo zaczęłam je dziś czuć że je mam!!:-)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia u mnie szpital nie wiele lepszy zalerzy na jaka polożna i jakiego lekarza sie trafi ale wszystko robia od niechcenia chyba ze ma sie kogos z rodziny w personelu to juz lepiej.

Blondi w moim szpitalu podobno warto mieć swoją położną, bo inaczej różne sytuacje mogą cię spotkać.
    Nie wiem po co się płaci na tą służbę zdrowia.

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na 6 ale ja ma fl 14 dni wiec mi przypada na 4 ale jak mowisz czekam powiedzmy do piątku i zobaczymy co sie bedize działo dzieki
    Shagga_80 wrote:
    kochana, termin @ masz na 8mego czy na 4tego? Ja bym poczekała do terminu @ ...

I wracam do śniadania :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi w moim szpitalu podobno warto mieć swoją położną, bo inaczej różne sytuacje mogą cię spotkać.
    Nie wiem po co się płaci na tą służbę zdrowia.
    ja w pierwszej ciazy przez polozne byłam olewana sama lezałam na sali pierwszego okresu i nawet żadna nie przyszła bo spały ;/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja w pierwszej ciazy przez polozne byłam olewana sama lezałam na sali pierwszego okresu i nawet żadna nie przyszła bo spały ;/

Gdybym srała pieniędzmi, to poszłabym rodzić do Medicoveru.

‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ