Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ja na chwile tylko aby was pozdrowić :) i życzyć wszystkim wszystkiego dobrego:
    tym co maja za niedługo rodzic życzę spokojnego, szczęśliwego porodu :)
    tym co jeszcze muszą poczekać na rozwiązanie to niech maluszki zdrowo rosną w brzuszkach:)
    a te co się starają to życzę szybkiego zafasolkowania :)
    a te dziewczęta co przezywają smutne chwile pamiętajcie że jestem z wami całym serduszkiem i przytulam mocno :)

tymi słowami się żegnam :) to mówiłam ja mała :)

kopciuszek126, nick nieaktualny, Kaja, nick nieaktualny, aisa, Sandraa, zbikowa, nick nieaktualny, Gunia, Selena, Kfjatus, mauysia, Fedra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ruciuś nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę,że wszystko gra :) Kochana ja też mam te napiecia i jestem grubsza od ciebie 2 razy ;)

Więc skoro Ty odczuwasz te napięcia to wyobraź sobie jak mnie to musi boleć. Może wspomnij o tym na jutrzejszej wizycie. I nie martw się Kopciuszku będzie dobrze. Dostaniesz pewnie skierowanie na USG połówkowe :) Ja już mam wyznaczony termin 17 lipca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej kobietki ja na chwile tylko aby was pozdrowić :) i życzyć wszystkim wszystkiego dobrego:)

tymi słowami się żegnam :) to mówiłam ja mała :)

Halo halo ! :) A Pani dokąd?
    Mów Malutka co u Ciebie !

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Aga miałaś tą wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Shaggusia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Rucia u mnie bez zmian :( jesteśmy po wizycie u lekarki i teraz zostaje nam czekać 4 tygodnie na rozpatrzenie czy przyznają na refundacje na IVF czy nie. To tyle u mnie.

nick nieaktualny, aisa, Kaja, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Właśnie Aga miałaś tą wizytę?
    Pojechałam i klamkę pocalowałam tylko !!!
    Kartka na drzwiach wisiała że dzisiaj gabinet nieczynny!!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej Rucia u mnie bez zmian :( jesteśmy po wizycie u lekarki i teraz zostaje nam czekać 4 tygodnie na rozpatrzenie czy przyznają na refundacje na IVF czy nie. To tyle u mnie.

To trzymam mocno kciuki żeby się wszystko szczęśliwie udało ! :)

aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Pojechałam i klamkę pocalowałam tylko !!!
    Kartka na drzwiach wisiała że dzisiaj gabinet nieczynny!!!:-(

To dlatego nie odbierali telefonu ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Napewno sie uda Mała trzymam kciuki!!!

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    To dlatego nie odbierali telefonu ...
    No widocznie !!!Nic pojadę za tydzień w poniedziałek!!! Moze mi usg zrobi to będzie wiadomo czy owulka była czy nie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobietki zmykam życzę miłej nocki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam bo rano do Opola do kardiologa jadę!!!
    Miłej nocki laseczki!!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo i zostanę z przyjemnością :)
    Zbikowa :D Daleko mi będzie żeby Ciebie nadgonić, skoro jesteś najmłodszą stażem w pisaniu, to teraz muszę się postarać :D

Co do lekarza to zapytam jeszcze czy o dr. Piertusie ktoś słyszał, my u niego wylądowaliśmy, wrażenie nawet ludzkie sprawiał. Ochrzanił mojego trochę, ale powiedział że wszystko będzie dobrze i że się uda - z taką pewnością, że strach nie wierzyć :) Więc wierzę.

aisa, zbikowa, Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...ja dziś miałam zwariowany dzień. Wstaliśmy (jak pisałam wcześniej) późno i zaraz po śniadaniu (w samo południe) pojechaliśmy do szkoły M po druk podania dla Niego...nie poddaję się, wyedukuję Go :P
    Potem poszliśmy zapłacić za mieszkanko i po drodze kupiłam parę rzeczy (wg mojego M zbędnych,ale nie dla mnie :P Jak nowa wtyczka do maszynki do mięsa- wiecie ile razy Kuba jej używa :P czy wieszaczek do łazienki na Jego ręczniczek :) ), od właścielki mieszkania dostałam prezent - ręcznie robioną bransoletkę (zupełnie nie w moim stylu,ale co tam, darowanemu koniowi...wiecie ;) ), potem jeszcze do carefoura na zakupy )jak zwykle za duże...a w domu okazało się,że kupiłam złe numery prenumerowanych książeczek dla Młodego,więc z powrotem wróciłam do Carefoura :/ Po powrocie do domu była prawie 16 więc zajełam się robienie obiadu - podgrzewaniem rosołu wczorajszego i robieniem risotto na dziś...które dopiero wieczorem zjedliśmy...i tak zleciał dzień, przed chwilą siadłam do kompa,poczytać co u Was...

Ruciu,jak czytałam o Twoich objawach,to uznałam,że bardzo podobnie u mnie się zaczęło, z tym,że akurat zawsze gdy szłam do Ginki to macica mi się uspakajała i nigdy Ginka nie zaobserwowała skurczu, na USg genetycznym (gdy ja sama nie czułam skurczu) lekarz genetyk zaobserwował skurcz..a i kiedyś też miałam,że nie czułam ruchów Młodego akurat w dniu,gdy jechałam na USG "połówkowe" więc cieszyłam się,że sprawdzę to przy okazji...moja Ginka jak wspomniałam wyżej nigdy nie zauważyła twardego brzucha więc czasem myślę,że myśli,że z czymś to mylę...choć wierzy na słowo i nawet ostatnio myślała,żeby dać mi Fenerol.

Fedruś, kochana ściskam mocno (oczywiście i ja poryczałam się na lekturze Twojego pamiętnika z dzisiejszego dnia)...i pamiętam o Tobie w modlitwie wciąż.

Mała, proszę wróć do nas....tęsknimy :( No i oczywiście trzymamy kciuki za powodzenie refundacji.

Kopciuszku, ja mam przeczucie,że będziesz miała podobnie jak ja , drugiego smyka :P

I tyle, teraz uciekam do kąpania...zajrzę może póxniej, choć ostatnio coś net mi szwankuje :/

A w ogóle to mam obolałe oko - wczoraj na festynie wsadziłam oko w daszek Młodego i dziś mam nieźle czerwone oko...znacie domowe sposoby na złagodzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 21:45

zbikowa, kopciuszek126, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Dziękuję Wam bardzo i zostanę z przyjemnością :)
    Zbikowa :D Daleko mi będzie żeby Ciebie nadgonić, skoro jesteś najmłodszą stażem w pisaniu, to teraz muszę się postarać :D

Co do lekarza to zapytam jeszcze czy o dr. Piertusie ktoś słyszał, my u niego wylądowaliśmy, wrażenie nawet ludzkie sprawiał. Ochrzanił mojego trochę, ale powiedział że wszystko będzie dobrze i że się uda - z taką pewnością, że strach nie wierzyć :) Więc wierzę.

Wiedziałam,że o czymś zapomnę :) Spero witaj w naszych skromnych progach :)
    I odmeldowuję się :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dzisiaj w ogóle jest jakiś dziwny dzień. Forum zamarło, ale może jutro się ruszy :)
    Spoko Rucix, ja jutro wracam na forumowy pełen etat i znów będę Wam spamowac bzdurami ;) Do Waszych postów nawiążę też jutro, bo teraz jadę autem i znowu trzęsie jak jeden wuj... Miłego wieczoru!

zbikowa, aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga uracz swoje oko torebką rumianku. tylko tyle mi na myśl przychodzi, tylko oczywiście najpierw ją wystudź ;p

Mała ja także trzymam kciuki!

aisa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Shaguś, ale ja też mam takie przeczucie i coraz więcej osób mi to mówi ;) i przed chwilą koleżanka na Fb mi to napisała bo widział dziś mnie i mój brzuchol :) a ja jej odpisalam,ze najwyzej bedę mieć dwóch małych łobuzów i trzeciego starego łobuza ;) a ja będę sama bo Królowa jest tylko jedna!!!!
    a najważniejsze,ze nam sie udało wreszcie no i zdrówko dzidzi najważniejsze! A najwyzej za 3 lata fundniemy sobie jeszcze córkę :)
    dobranoc Kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 21:55

zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, trzymam kciuki za refundację!

Shagga, pracowity dzień za Tobą, odpocznij

Mauysiu, szczęśliwej podróży

Witaj Spero

Ja już w łóżku, idę spać bo jutro rano pobudka.
    Dobranoc dziewczęta :)

zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 3324 3325 3326 3327 3328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ