X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Wiem, i szczerze, to bardzo liczyłam na Twoją odpowiedź Fedra, bo chciałam też zapytać u kogo się leczyliście. Operacja na początku w sierpnia, leki wspomagające już bierze(Profertil- mega drogi, ale podobno skuteczność jest udokumentowana), później pewnie pół roku i ponowne badania. Wiem, że czasem cuda się zdarzają, ale nie na nich chcę polegać. Daję nam rok jeszcze, kompletnie bez nastawiania się, bo nie mam większej nadziei. Później zobaczymy.

I bardzo mi przykro z Twojego powodu. Też mi łzy leciały, jak czytałam Twoje wpisy. Mam nadzieję, że będę miała w sobie tyle siły co Wy. :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią siła przychodzi z czasem :)

Leczyłam się u dr Paligi teraz jestem pod opieką Kliniki z Krakowa, zupełnie inne podejście i inne nastawienie... niestety wizyty wyszły mnie drożej ale to nie o to chodziło lekarze walczyli kiedy w Provicie nie dawano nawet cienia szansy...

trzymam kciuki za sierpień w takim razie... mój brał zwykłe witaminy salfazin, wit e i c w sporych dawkach (więcej pisałam o tym na wątku o problemach męskich)... a do tego więcej ruchu, unikanie przegrzania i niwelowanie stresu :) jak widac pomogło...

mam nadzieję ze nie będziecie musieli czekać aż roku ale dobrze ze dajecie sobie czas... wiadomo trzeba zawierzyć lekarzą ale tez trzeba zawierzyć sobie i dbać o siebie i rozpieszczać się nawzajem a przedewszystkim nigdy przenigdy nie dawać partnerowi odczuć ze to przez niego...

Gunia, mala29_, aisa, Spero lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje. Już po wizycie. Wszystko jest OK. Szyjka długa i zamknięta - to najważniejsze. Przez tydzień mam brać magnez + nospę. Jeżeli przez tydzień bóle nie przejdą mam się zgłosić do mojej lekarki. Pani doktor stwierdziła, że ze względu na to, iż jestem bardzo szczupła wszystko odczuwam podwójnie mocniej. Zalecenia: leżeć i odpoczywać, i nie masować brzucha, bo to nasila skurcze. Pytałam się czemu od dwóch dni słabiej odczuwam ruchy. Możliwe, ze dzidzia ułożyła się rączkami i nóżkami do pleców, więc nie ma mi jak dać znać, że żyje. Mam się tym zupełnie nie przejmować. Powiedziała również, że czas najwyższy na witaminy, więc już zakupiłam. No i to tyle :) Jestem spokojna :)

Umówiłam się na USG połówkowe na 17 lipca :) Jupi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 18:27

zbikowa, AGA 30, Gunia, plemniczka, Blondi22, sylwia1985, kopciuszek126, Shagga_80, kiti, aisa, Kfjatus, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Spero i cześć wszystkie "stare" Kobitki (ale pojechałam co? zaraz bęcki zbiorę ;)

jakiś taki do dupy dzień dzisiaj, latam organizuje, sprzątam, gotuje bo w środe w nocy lecęęę :) podczytywałam was cały dzień, (Twój pamiętnik też Fedra, mam gula w gardle po lekturze) i zastanawia mnie nadal co z Karoam, czemu Effcia sie nie odzywa i pare innych pytań miałam ale chwilowo wyleciały mi z głowy. mam nadzieję że wszystkie nieobecności nie są spowodowane niczym złym i smutnym.

No i Spero liczymy na Ciebie (uuuuf w końcu nie jestem najmłodsza stażem pisania w wątku!), wiele babek sie pojawiało ale równie szybko znikało, mam nadzieję że Ty zagościsz na dłużej)

ide wszamać arbuza bo u mnie gorąco :)

Rucia, Gunia, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewoje. Już po wizycie. Wszystko jest OK. Szyjka długa i zamknięta - to najważniejsze. Przez tydzień mam brać magnez + nospę. Jeżeli przez tydzień bóle nie przejdą mam się zgłosić do mojej lekarki. Pani doktor stwierdziła, że ze względu na to, iż jestem bardzo szczupła wszystko odczuwam podwójnie mocniej. Zalecenia: leżeć i odpoczywać, i nie masować brzucha, bo to nasila skurcze. Pytałam się czemu od dwóch dni słabiej odczuwam ruchy. Możliwe, ze dzidzia ułożyła się rączkami i nóżkami do pleców, więc nie ma mi jak dać znać, że żyje. Mam się tym zupełnie nie przejmować. Powiedziała również, że czas najwyższy na witaminy, więc już zakupiłam. No i to tyle :) Jestem spokojna :)

uuufffff kamień z serca :) a teraz odmaszerować do wyra :)

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja głodna się zrobiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero mam nadzieję, że zostaniesz z Nami na dłużej :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w ogóle jest jakiś dziwny dzień. Forum zamarło, ale może jutro się ruszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Umówiłam się na USG połówkowe na 17 lipca :) Jupi :D
    Cieszę się że wszystko ok!!!!Oby tak dalej!!:-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .......Rucia super że dzidzia ok !!!!

Rucia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)
    Ruciu bardzo sie ciesze ze z dzidzia wszystko dobrze... jednak oplaca sie sluchac swojej intuicji...

Fedruniu-ciesze sie ze zajrzalas... jestem serduszkiem przy Tobie...:*

witam wszystkie dziewczynki:*

Rucia, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszystko ok. domek na przyjecie Kubusia przygotowany, musze jeszcze tylko spakowac torbe do szpitala. usg w zeszla srode-ok. Maly wazy juz 2600 g wszystko ma na swoim miejscu, ulozony glowka do dolu. szyjka dluga zamknieta wiec nic nie wskazuje na wczesniejszy porod. zadnych krwawien :) tylko od kilku dni mam czesto skurcze przepowiadajace ale podobno tak moze byc. lozysko nadal przoduje wiec na dzien dzisiejszy nadal czeka mnie cc- zaraz po polowie lipca lub najlepiej po 20 bo dzieciuch skonczy wtedy 38 tc. ale jesli by sie spieszyl szybciej to tez nie ma podobno problemu bo plucka juz rozwiniete...:)

AGA 30, zbikowa, kopciuszek126, Rucia, Shagga_80, aisa, mauysia, Gunia, Selena, Kfjatus, a-koczek, Fedra, aga83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    u nas wszystko ok. domek na przyjecie Kubusia przygotowany, musze jeszcze tylko spakowac torbe do szpitala. usg w zeszla srode-ok. Maly wazy juz 2600 g wszystko ma na swoim miejscu, ulozony glowka do dolu. szyjka dluga zamknieta wiec nic nie wskazuje na wczesniejszy porod. zadnych krwawien :) tylko od kilku dni mam czesto skurcze przepowiadajace ale podobno tak moze byc. lozysko nadal przoduje wiec na dzien dzisiejszy nadal czeka mnie cc- zaraz po polowie lipca lub najlepiej po 20 bo dzieciuch skonczy wtedy 38 tc. ale jesli by sie spieszyl szybciej to tez nie ma podobno problemu bo plucka juz rozwiniete...:)
    NO to czekamy na maleńką kruszynkę!!!!:-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Agus:)
    bedzie trzecia forumowa dzidzia:* ale pierwszy chlopczyk!

AGA 30, Shagga_80, Selena, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    hej Agus:)
    bedzie trzecia forumowa dzidzia:* ale pierwszy chlopczyk!
    Ależ to szybko leci!!!!
    A niedawno testowałyście a tu już trzy szkraby na świecie bedą!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem kiedy to zlecialo... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eKSPRESEM LECI TEN CZAS!!!!

:-):-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia nodpoczywaj
    Fedra trzymaj sie - nie poddawaj sie

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko czekamy więc spokojnie na Kubusia :) Nasz pierwszy forumowy chłopak :)

gadgeta, Selena lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciuś nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę,że wszystko gra :) Kochana ja też mam te napiecia i jestem grubsza od ciebie 2 razy ;)Ja mam jutro wizyte i też na razie jestem spokojna ale jutro będę pewnie srać w gacie :( a wizyta tak późno....ale na południe jadę z małym i mężem na odpust :) bo jutro jest Marii - tzw. "Matki Boskiej Jagodnej" -przynajmniej u nas na wsi tak nazywają :). Mały będzie miał frajde bo na karuzeli pojeździ i wate cukrową zje- a ja z nim :P ...no i pewnie jakąś zabawkę sobie zakupi.

No to jestem spokojniejsza teraz po twoich info :).

Też martwie sie o Karoam-to do niej nie podobne!!!!

Gadgetko, Ty już tak blisko :) jeszcze jakieś 3 tygodnie i Kubusia powitamy na świecie :)

Aga-no i byłaś na tej wizycie dzisiaj???

Rucia, aisa, gadgeta lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ