SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Wiem, i szczerze, to bardzo liczyłam na Twoją odpowiedź Fedra, bo chciałam też zapytać u kogo się leczyliście. Operacja na początku w sierpnia, leki wspomagające już bierze(Profertil- mega drogi, ale podobno skuteczność jest udokumentowana), później pewnie pół roku i ponowne badania. Wiem, że czasem cuda się zdarzają, ale nie na nich chcę polegać. Daję nam rok jeszcze, kompletnie bez nastawiania się, bo nie mam większej nadziei. Później zobaczymy.

I bardzo mi przykro z Twojego powodu. Też mi łzy leciały, jak czytałam Twoje wpisy. Mam nadzieję, że będę miała w sobie tyle siły co Wy. :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią siła przychodzi z czasem :)

Leczyłam się u dr Paligi teraz jestem pod opieką Kliniki z Krakowa, zupełnie inne podejście i inne nastawienie... niestety wizyty wyszły mnie drożej ale to nie o to chodziło lekarze walczyli kiedy w Provicie nie dawano nawet cienia szansy...

trzymam kciuki za sierpień w takim razie... mój brał zwykłe witaminy salfazin, wit e i c w sporych dawkach (więcej pisałam o tym na wątku o problemach męskich)... a do tego więcej ruchu, unikanie przegrzania i niwelowanie stresu :) jak widac pomogło...

mam nadzieję ze nie będziecie musieli czekać aż roku ale dobrze ze dajecie sobie czas... wiadomo trzeba zawierzyć lekarzą ale tez trzeba zawierzyć sobie i dbać o siebie i rozpieszczać się nawzajem a przedewszystkim nigdy przenigdy nie dawać partnerowi odczuć ze to przez niego...

Gunia, mala29_, aisa, Spero lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje. Już po wizycie. Wszystko jest OK. Szyjka długa i zamknięta - to najważniejsze. Przez tydzień mam brać magnez + nospę. Jeżeli przez tydzień bóle nie przejdą mam się zgłosić do mojej lekarki. Pani doktor stwierdziła, że ze względu na to, iż jestem bardzo szczupła wszystko odczuwam podwójnie mocniej. Zalecenia: leżeć i odpoczywać, i nie masować brzucha, bo to nasila skurcze. Pytałam się czemu od dwóch dni słabiej odczuwam ruchy. Możliwe, ze dzidzia ułożyła się rączkami i nóżkami do pleców, więc nie ma mi jak dać znać, że żyje. Mam się tym zupełnie nie przejmować. Powiedziała również, że czas najwyższy na witaminy, więc już zakupiłam. No i to tyle :) Jestem spokojna :)

Umówiłam się na USG połówkowe na 17 lipca :) Jupi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 18:27

zbikowa, AGA 30, Gunia, plemniczka, Blondi22, sylwia1985, kopciuszek126, Shagga_80, kiti, aisa, Kfjatus, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Spero i cześć wszystkie "stare" Kobitki (ale pojechałam co? zaraz bęcki zbiorę ;)

jakiś taki do dupy dzień dzisiaj, latam organizuje, sprzątam, gotuje bo w środe w nocy lecęęę :) podczytywałam was cały dzień, (Twój pamiętnik też Fedra, mam gula w gardle po lekturze) i zastanawia mnie nadal co z Karoam, czemu Effcia sie nie odzywa i pare innych pytań miałam ale chwilowo wyleciały mi z głowy. mam nadzieję że wszystkie nieobecności nie są spowodowane niczym złym i smutnym.

No i Spero liczymy na Ciebie (uuuuf w końcu nie jestem najmłodsza stażem pisania w wątku!), wiele babek sie pojawiało ale równie szybko znikało, mam nadzieję że Ty zagościsz na dłużej)

ide wszamać arbuza bo u mnie gorąco :)

Rucia, Gunia, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewoje. Już po wizycie. Wszystko jest OK. Szyjka długa i zamknięta - to najważniejsze. Przez tydzień mam brać magnez + nospę. Jeżeli przez tydzień bóle nie przejdą mam się zgłosić do mojej lekarki. Pani doktor stwierdziła, że ze względu na to, iż jestem bardzo szczupła wszystko odczuwam podwójnie mocniej. Zalecenia: leżeć i odpoczywać, i nie masować brzucha, bo to nasila skurcze. Pytałam się czemu od dwóch dni słabiej odczuwam ruchy. Możliwe, ze dzidzia ułożyła się rączkami i nóżkami do pleców, więc nie ma mi jak dać znać, że żyje. Mam się tym zupełnie nie przejmować. Powiedziała również, że czas najwyższy na witaminy, więc już zakupiłam. No i to tyle :) Jestem spokojna :)

uuufffff kamień z serca :) a teraz odmaszerować do wyra :)

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja głodna się zrobiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero mam nadzieję, że zostaniesz z Nami na dłużej :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w ogóle jest jakiś dziwny dzień. Forum zamarło, ale może jutro się ruszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Umówiłam się na USG połówkowe na 17 lipca :) Jupi :D
    Cieszę się że wszystko ok!!!!Oby tak dalej!!:-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .......Rucia super że dzidzia ok !!!!

Rucia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)
    Ruciu bardzo sie ciesze ze z dzidzia wszystko dobrze... jednak oplaca sie sluchac swojej intuicji...

Fedruniu-ciesze sie ze zajrzalas... jestem serduszkiem przy Tobie...:*

witam wszystkie dziewczynki:*

Rucia, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszystko ok. domek na przyjecie Kubusia przygotowany, musze jeszcze tylko spakowac torbe do szpitala. usg w zeszla srode-ok. Maly wazy juz 2600 g wszystko ma na swoim miejscu, ulozony glowka do dolu. szyjka dluga zamknieta wiec nic nie wskazuje na wczesniejszy porod. zadnych krwawien :) tylko od kilku dni mam czesto skurcze przepowiadajace ale podobno tak moze byc. lozysko nadal przoduje wiec na dzien dzisiejszy nadal czeka mnie cc- zaraz po polowie lipca lub najlepiej po 20 bo dzieciuch skonczy wtedy 38 tc. ale jesli by sie spieszyl szybciej to tez nie ma podobno problemu bo plucka juz rozwiniete...:)

AGA 30, zbikowa, kopciuszek126, Rucia, Shagga_80, aisa, mauysia, Gunia, Selena, Kfjatus, a-koczek, Fedra, aga83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    u nas wszystko ok. domek na przyjecie Kubusia przygotowany, musze jeszcze tylko spakowac torbe do szpitala. usg w zeszla srode-ok. Maly wazy juz 2600 g wszystko ma na swoim miejscu, ulozony glowka do dolu. szyjka dluga zamknieta wiec nic nie wskazuje na wczesniejszy porod. zadnych krwawien :) tylko od kilku dni mam czesto skurcze przepowiadajace ale podobno tak moze byc. lozysko nadal przoduje wiec na dzien dzisiejszy nadal czeka mnie cc- zaraz po polowie lipca lub najlepiej po 20 bo dzieciuch skonczy wtedy 38 tc. ale jesli by sie spieszyl szybciej to tez nie ma podobno problemu bo plucka juz rozwiniete...:)
    NO to czekamy na maleńką kruszynkę!!!!:-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Agus:)
    bedzie trzecia forumowa dzidzia:* ale pierwszy chlopczyk!

AGA 30, Shagga_80, Selena, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    hej Agus:)
    bedzie trzecia forumowa dzidzia:* ale pierwszy chlopczyk!
    Ależ to szybko leci!!!!
    A niedawno testowałyście a tu już trzy szkraby na świecie bedą!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem kiedy to zlecialo... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eKSPRESEM LECI TEN CZAS!!!!

:-):-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia nodpoczywaj
    Fedra trzymaj sie - nie poddawaj sie

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko czekamy więc spokojnie na Kubusia :) Nasz pierwszy forumowy chłopak :)

gadgeta, Selena lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciuś nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę,że wszystko gra :) Kochana ja też mam te napiecia i jestem grubsza od ciebie 2 razy ;)Ja mam jutro wizyte i też na razie jestem spokojna ale jutro będę pewnie srać w gacie :( a wizyta tak późno....ale na południe jadę z małym i mężem na odpust :) bo jutro jest Marii - tzw. "Matki Boskiej Jagodnej" -przynajmniej u nas na wsi tak nazywają :). Mały będzie miał frajde bo na karuzeli pojeździ i wate cukrową zje- a ja z nim :P ...no i pewnie jakąś zabawkę sobie zakupi.

No to jestem spokojniejsza teraz po twoich info :).

Też martwie sie o Karoam-to do niej nie podobne!!!!

Gadgetko, Ty już tak blisko :) jeszcze jakieś 3 tygodnie i Kubusia powitamy na świecie :)

Aga-no i byłaś na tej wizycie dzisiaj???

Rucia, aisa, gadgeta lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ