X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądrze piszecie kobiety :)
    Podpisuje się pod wszystkim :)

Kiedyś sobie pomyślałam jak to będzie jak się będzie starą babcią. Taki jakiś dzień miałam. No i wtedy widziałam samych starszych ludzi, schorowanych, wolniutko chodzących itp. I jakoś tak mi się wydawało, że okropnie ich dużo wokół mnie.
    Podobnie z ciężarnymi, jak się o tym myśli to są. Ale One były zawsze i będą. I my też będziemy z brzucholami łazić :)
    (to tak a propo ciążowych i innego wątku, który powstał na forum)

Plemniś, na pewno wszystko jest i będzie ok! Szkoda, że musisz się tyle nadenerwować, ale już niedługo wizyta, która na pewno Cię uspokoi :)

Ola, fajnie, że kolejne spotkanie w sprawie adopcji za Wami i że Twój mąż super się spisał :)
    Kicha, że @ przylazła. Trzymam kciuki za przebrnięcie przez @ a potem hsg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 11:55

Fedra, nick nieaktualny, Beata, mauysia, Gunia, Ola_czeka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam...ostatnio (z powodzeniem) wprowadziłam w życie plan: rano "chwila" na ovu a potem do realnego życia, a więc zakupy, plac zabaw, sprzątanie, gotowanie itd itp i odkąd ograniczyłam siedzenie na ovu na rzecz "real life" jestem mniej poddenerwowana :) W domu nie mam bałaganu wielkiego, M ma po powrocie do domu obiad i wszyscy są zadowoleni :)
    Buziaki siusiaki :)
    Miłego dnia.

zbikowa, Fedra, Beata, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola widzisz jak się Mąż wykazał :)
    Cieszę się, że czasem choć mamy do facetów jakieś żale, pretensje za ich niedociągnięcia, czy inne takie, oni często w sytuacjach kryzysowych stają na wysokości zadania... i tak oto Stary staje się Mężem, przynosi truskawki, tuli i pociesza w potrzebie lub spisze się na medal w ośrodku adopcyjnym... - ot taka moja refleksja :)

Fedra, nick nieaktualny, Beata, aisa, zbikowa, a-koczek, Gunia, Ola_czeka lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    tAK Fedruś Ty jestes silna kobietą i napewno zostanie Ci to wynagordzone
    a do pozostałych nauczmy cieszyć się z małych rzeczy

he he he nie miało to zabrzmieć ze jestem silna bo nie jestem pewne rzeczy przyszły mi z wiekiem i długim czasem, ale czasami trzeba pomyśleć o innych gdy myśli sie ze u Nas jest źle...

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola znów uciekła przed moim pytaniem... upierdliwa jestem?
    ale przeciez ma nie być tematów tabu prawda?
    mam pytac do skutku? a jak nie to powiedz mi odwal sie i po kłopocie :p

Kfjatuś podopieszczaj męza, i dobrze że napisalaś o tej luteinie, penie niezależnie od stanu może powodowac takie skutki

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam. hawenajsdej :)

nick nieaktualny, Fedra, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    he he he nie miało to zabrzmieć ze jestem silna bo nie jestem pewne rzeczy przyszły mi z wiekiem i długim czasem, ale czasami trzeba pomyśleć o innych gdy myśli sie ze u Nas jest źle...

i w tym tkwi własnie Twoja siła!
    ale masz racje że dośwaidczenia życiowe nas umacniaja, nie bez powodu jest przysłowie co na nie zabije to nas wzmocni

Ty stanowisz dla mnie ogromną siłe i wsparcie

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja też uciekam...ostatnio (z powodzeniem) wprowadziłam w życie plan: rano "chwila" na ovu a potem do realnego życia, a więc zakupy, plac zabaw, sprzątanie, gotowanie itd itp i odkąd ograniczyłam siedzenie na ovu na rzecz "real life" jestem mniej poddenerwowana :) W domu nie mam bałaganu wielkiego, M ma po powrocie do domu obiad i wszyscy są zadowoleni :)
    Buziaki siusiaki :)
    Miłego dnia.

no widzisz czyli wszystko kwestia dobrej organizacji i pozytywnego nastawienia i wszyscy wkolo są szczęśliwi

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pa ja tez się ewakuuje skor powolotku sie wykruszacie
    Miłego dnia :*

p.s. jeszcze jedno małe pytanko: czy w pierwszych tygodniach ciązy nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem?

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatuszku, nie rozpisałaś się w kwestii swojego wykresu :P Z upływem dni informuj co i jak ;)

Beatko, nie mam pojęcia z tym samolotem. Pewnie będzie trzeba spytać dobrego wujka google

A teraz się żegnam. Idę w kolejkę do dermatologa. Czeakając będę czytać "Bez skrupułów" H. Cobena. Grey poszedł w odstawkę bo mam tylko wersję pdf.

Miłego dnia :*

Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam jeszcze na chwile i podziele sie z wami moje refleksją. Właśnie weszłam na nk a tam w ostatnio dodanych zdjeciach zdjęcie mojej pierwszej poważnej miłości a na tym zdjeciu ma taki wzrok jak wtedy gdy na mnie patrzył. ach te nasz epierwsze miłości jakie one były idealne takie bezbornne, bezbólowe, bezproblemowe, romantyczne. aż się rozmażyłam

Fedra, Kfjatus, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki!!!!

Jak tam dzionek mija v=bo ja właśnie wróciłam i biorę się za obiad bo mój brat głodny!!!:-)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko nie chcę się rozpisywać, bo ja właściwe każdy wykres mam niezły, a już ten ostatni cykl był przecież "ciążowy" :), więc zwyczajnie powiem, że ten również wygląda dobrze i chociaż wierzę, to jakoś nie mogę uwierzyć ten ten cykl mógłby być ciążowy ;)

aisa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga :)
    Ja też biorę się za obiad :)

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Hej Aga :)
    Ja też biorę się za obiad :)
    Co tam serwujesz dobrego bo mój kurdupel (brat) mielone sobie zażyczył!!!!:-)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię pizzę domową :)
    Tylko właściwie to nie całkiem sama, bo mama rano ciasto zrobiła, żeby urosło :)
    A ja pokroiłam, podsmażyłam produkty i teraz się już wszystko zapieka :) Także u mnie pyszności :) Ale mielone też lubię :)

mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Ja robię pizzę domową :)
    Tylko właściwie to nie całkiem sama, bo mama rano ciasto zrobiła, żeby urosło :)
    A ja pokroiłam, podsmażyłam produkty i teraz się już wszystko zapieka :) Także u mnie pyszności :) Ale mielone też lubię :)
    A ja mojego brata gonię do obierania ziemniaków ale jakoś mu się nie spieszy!!!:-(

A potem do teściowej pojadę ale na rowerku bo pogoda poprostu cudowna!!!:-)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt pogoda super :)
    Już zajadam pizzę, faceci już też po obiedzie :)
    Pozmywam, ogarnę i biorę się za koszenie trawy, może się opalę :)

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Fakt pogoda super :)
    Już zajadam pizzę, faceci już też po obiedzie :)
    Pozmywam, ogarnę i biorę się za koszenie trawy, może się opalę :)
    A u mnie ziemniaczki już dochodzą w parowarze to zaraz katleciki na patelnię i obiad gotowy!!!:-)

Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga chyba reszta dziewczyn nas same na posterunku zostawiłA :P

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3333 3334 3335 3336 3337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ