X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś nie u mnie nie jest tak źle ja sama podchodzę do cieżarnych i mi absolutni enie przeszjkadzają ja nadal ciesze się szczęściem innych, xle zrozumiałas moją wypowiedź, tylko boli mnie to ze każdy wytyka że inni mają po 2-3 dzieci a my sie opierdzielamy, a nie mają pojęcia że ja o niczym innym nie marze i to nie jest mój świadomy egoistyczny wybór!

takze luz naprawdę w tej kwestii ja nadal sie rozczulam nad dziećmi i podziwiam kobiety ciężarne

No wiem, to może naprawdę wkurzyć jak ciocie-klocie na spotkaniach rodzinnych drążą temat nie mając pojęcia jak sprawa naprawdę wygląda. Najlepiej chyba prostu z mostu powiedzieć im jak jest, a to zamknie im buzie.

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Hej dziewczynki.

Ja na sekundę. Niezawodna @ przyszła jak co miesiąc od 3 lat i już nic nie uchroni mnie przed HSG :) Mój plan na najbliższe tygodnie: przebrnąć przez @, przebrnąć przez HSG a potem wakacje - nieodwołalne :)
    Wczoraj mieliśmy kolejny etap w Ośrodku Adopcyjnym i choć myślałam, że to ja jestem motorem napędowym adopcji - to na wypowiedzi Wojtka pani psycholog reagowała słowami: "Proszę! Kandydat idealny!". Takiego mam męża. O!

Buziaki.

hej Kochana kiedyś miałąś mi wysłac jak wygląda procedura adopcyjna i jeszcze się nie doczekałam mam nadzieję ze w wolnej chwili przypomni Ci się moja prośba w tym temacie :)

kurczę to widze ze wszystko z kopyta rusza w takim razie zyczę szybkiego zakończenia @ czekamy na hsg a potem na info ze jednak nie dokończycie procedury adopcyjnej ;)

Beata lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja jak sie pytałam o brązowe plamienia to lekarz mi powiedział "niestety musi to Pani nerwowo przeżyć"... do tego pomógł mi neopersen...

Plemniś a przypomnij mi dostajesz jakiegoś dupka czy lutka?

Tak Fedri biore caly czas 2x1 dupka, do tego jeszcze 1 luteine podczas tych plamien.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    a pozatym ja już powoli zaczynam wmawiać i przyzwyczajać sie że drugiego dizecka niebede miała zeby za kilka dni niebyło mega rozczarowania
    OK, to i my nie nakręcamy.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nic nie mówię nie nakręcam

a co do mnie to przed nami wakacje, i na tym teraz sie skupiam
    mam nadzieję że nasz wyjazd zagraniczny dojdzie do skutku, wypocznę opalę się i będzie pełen luz i komfort psychiczny

no i czeka mnie jeszcze wieczór panieński siostry meża (heh chyba za bardzo sie napalam) pierwsza impreza bez męza od 12 lat!

będzie fajnie a po wakacjach może znów zacznę starania pełną parą z tymi najbardziej wytrwałymi :)

aisa, mauysia, Shagga_80, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A-koczku, Beciu, no to macie nad czym pracować, dziewczyny, bo osoby ciężarne nie znikną z Waszego otoczenia. A Twój mąż A-koczku pyta o to siostrę, bo się troszczy o nią i cieszy się jej szczęściem.
    Mam nadzieję, że uda się Wam pokonać to przekonanie, że (jak brzmi jeden z tematów na "ogólnych" na naszym forum) "prześladują Was ciężarne".
    Ale sądzę, że zamykanie oczu, gdy mija się na ulicy kobietę w ciąży, albo wychodzenie z pokoju, jak ktoś o ciąży rozmawia, to jest raczej średnie rozwiązanie.

he he he ja jak widze ciężarną to się do niej uśmiecham i wtedy i Ona się do mnie uśmiecha i jakoś mi tak lepiej :)

Beata, Shagga_80, mauysia, Gunia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote mam mega impreze tez bez męża nawet niewiecie jak sie ciesze ale tak po cichu coby moj m sie nie domyslił hahah

Fedra, Beata, aisa, Rucia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wkleić suwaczek ale mi cośik nie wychodzi :(

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    beatko to twoja córcia juz do pierwszej klasy idzie ? czy juz drugiej? bo to dzis to niewiadomo w jakim wieku w której klasie się jest

do drugiej, jest jedna najmłodsza w klasie, ale jest bardzo bystra, ambitna i przebojowa (jest gospodarzem klasy)
    i oczywiście klasę I skonczyła celująco

powinnam być z niej dumna i na niej sie skupić a nie szukac dziury w całym

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja wierze ze wszystkie bedziemy sie cieszyc jeszcze z maluszków. Uda sie, musi...

zbikowa, Beata, Shagga_80, Fedra, aisa, Kfjatus, Rucia, Selena lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    osttnio powiedziłam mojemu że jezeli teraz sie nieuda to koniec stran ze nawet odpuszczam sobie sex na jakis czas bo jest to ponad moje siły wiec nawet moj stara sie aby w moim towrzystwie unikany był temat ciązy bo jego rodzina niewie ze my sie staramy ale on jakos sprytnie zmienia zawsze temat

i własnie tu chyba jest błąd u Nas wprost powiedziałam ze staramy się o dzidzie ze są problemy i ze głupie komentarze Nam nie pomagają ze potrzebujemy wsparcia i zrozumienia i na prawdę jest owiele łatwiej nawet teraz przy stracie wiem ze rodzina jest ze mną zę mogę na nich liczyć :)

nie róbmy ze starań tematu tabu bo potem tworza sie chore sytuacje tak samo nie róbmy ze straty tematu tabu bo później się wszyscy dziwią ze nie wiedzą jak się zachowac w takich sytuacjach a to się dzieje dookoła Nas nie My jedne mamy takie problemy a chowanie tego po kątach nie pomaga tylko doprowadza do nie potrzebnych stresów problemów i złości...

mauysia, plemniczka, Shagga_80, Beata, she, aisa, Selena, Gunia, gadgeta lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No wiem, to może naprawdę wkurzyć jak ciocie-klocie na spotkaniach rodzinnych drążą temat nie mając pojęcia jak sprawa naprawdę wygląda. Najlepiej chyba prostu z mostu powiedzieć im jak jest, a to zamknie im buzie.
    ja cały czas mówię spokojnie jeszcze bedzie, ale nie zaglebiam sie w temat bo nie chce aby z politowaniem potem patrzyli i podśmiewali sie że nieumiemy zrobic, bo już i takie komentarze bywają że ktos może nam dopomoże ( w sensie jakiś facet)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    he he he ja jak widze ciężarną to się do niej uśmiecham i wtedy i Ona się do mnie uśmiecha i jakoś mi tak lepiej :)
    dokładnie! ja tez do wszystkich sie uśmiecham i czuje normalnie pozytywne fluidy w moją strone, a znajome to zawsze obmacuje całe brzuszki :)

Fedra, Shagga_80, aisa, Selena lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Tak Fedri biore caly czas 2x1 dupka, do tego jeszcze 1 luteine podczas tych plamien.

jeśli bierzesz lutka dopochwowo to wiem ze on może powodowac takie plamienia ponoć jest to normalne...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ja cały czas mówię spokojnie jeszcze bedzie, ale nie zaglebiam sie w temat bo nie chce aby z politowaniem potem patrzyli i podśmiewali sie że nieumiemy zrobic, bo już i takie komentarze bywają że ktos może nam dopomoże ( w sensie jakiś facet)
    Takimi kretynami to ja już w ogóle bym się nie przejmowała.

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    i własnie tu chyba jest błąd u Nas wprost powiedziałam ze staramy się o dzidzie ze są problemy i ze głupie komentarze Nam nie pomagają ze potrzebujemy wsparcia i zrozumienia i na prawdę jest owiele łatwiej nawet teraz przy stracie wiem ze rodzina jest ze mną zę mogę na nich liczyć :)

nie róbmy ze starań tematu tabu bo potem tworza sie chore sytuacje tak samo nie róbmy ze straty tematu tabu bo później się wszyscy dziwią ze nie wiedzą jak się zachowac w takich sytuacjach a to się dzieje dookoła Nas nie My jedne mamy takie problemy a chowanie tego po kątach nie pomaga tylko doprowadza do nie potrzebnych stresów problemów i złości...
    Słuchajcie Cioci Fedry, bo mało kto tak mądrze gada :D

mauysia, Fedra, Beata, she, aisa, Rucia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dziewczyny ja wierze ze wszystkie bedziemy sie cieszyc jeszcze z maluszków. Uda sie, musi...
    pewnie ja tez w to wierzę tylko troszke dużej mi to zajmie ale nie poddam sie
    pałzy muszę robić zeby wyluzować ale to tylko po to zeby potem ze zdwojona siłą ruszać do boju

plemniczka lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez osttnio sie złapałam na tym ze tak barzdo skupilam sie na poczęciu drugiego dizecka że moja córcia odeszła na dalszy plan a jeszcze tak niedawno zastanawiałam sie na tym ze niechce miec drugiego dziecka bo tak kocham swoja córka że bedzie mnie bolałao to ze ta miłościa bedzie musiał się dzielic.
    gratulacje dla córki za 6
    Beata wrote:
    do drugiej, jest jedna najmłodsza w klasie, ale jest bardzo bystra, ambitna i przebojowa (jest gospodarzem klasy)
    i oczywiście klasę I skonczyła celująco

powinnam być z niej dumna i na niej sie skupić a nie szukac dziury w całym

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    ja w sobote mam mega impreze tez bez męża nawet niewiecie jak sie ciesze ale tak po cichu coby moj m sie nie domyslił hahah
    jakto po cichu? nie bedzie widział że pójdziesz?
    a co z córką? czy tylko nie wie z etak sie cieszysz :P ?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus ale ja biore pod jezyk lutka wiec nie z tego... posiew odebralam i tez nie ma bakterii i grzybow... wiec to tez nie przyczyna... najgorsza ta niewiedza :(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 3331 3332 3333 3334 3335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ