SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    hej Laski!
    jestem, zyję, ale jestem padnięta i jutro rano postaram się wszystko opisac. Napisze tylko tyle,że dzidzia zdrow, rośnie jak na drozdzach i znam juz płeć :). Możecie obstawiać zkłady :).....
    dobranoc :)
    Sądzę, że chłopiec :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko, no pewnie brzuszek masz już pokaźny - prosimy o fotkę zanim jego zawartość wyjdzie na jaw ;)
    A z tą poradnią rodzinną to rzeczywiscie niezła sprawa :D Ale rozumiem, że pani prowadząca zaliczyła Wam wszystkie zajęcia od razu? Widząc Twoje obkucie w temacie? :)

Żbiku, to co - jutro (dziś :) ) wyjazd do PL? Napisz jeszcze, kiedy na 100% wyjaśni się sprawa z Twoją pracą, bo taka niepewność mnie zabija ;)

Uściski dla pozostałych wieczornie udzielających się laseczek! Idę w końcu spać, bo - jak to mówi mój M - ile moszna...

Pa!

aisa, Fedra, zbikowa, Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje :)

Gadgetko - dlatego my z M. zaliczyliśmy weekendowe nauki przedślubne z godzinnym wykładem Pani z poradni. Nie dałabym rady słuchać jej przez 3 spotkania :)

Kopciuszku - też obstawiam, że chłopiec, gdyby była córcia pewnie od razu byś się Nam pochwaliła, że nosisz pod serduszkiem swoją wymarzoną dziewczynkę :D Nie dałabyś rady wytrzymać z nowiną ;)

Plemniczko - też mi się wydaje, że taka twoja uroda z tymi plamieniami. Na twoim miejscu z cieżkim sercem po prostu chyba bym do nich przywykła. Jeszcze półtora tygodnia i skończysz I trymestr! :)

Żbiku - ja wiem na 100000 % że będę waliła gafy, i zamiast LUBIĘ TO z przyzwyczajenia naciskać będę ZGŁOŚ :P

Dziś jadę z Kindziochą na zakupy, ona ma całą szafę ciuchów a ja nic! Ledwo dorobiłam się ostatnio nowej kiecki. Wyjazd tuż tuż a nawet nie mam czego wlożyć do walizy :P No i muszę się wziać za prasowanie. Będę miała z głowy :)

Aaaaa wczoraj leżałam na plecach oglądałam tv i nagle moja dzidziocha wypięła się chyba tyłkiem, zrobił mi się wielki guz na brzuchu, i tak zaczęła kopać i się wiercić, że cały brzuch mi falował! Jaka ona jest żywotna :P Od razu stetoskop w rękę i słuchałam tych jej fikołków :P

mauysia, aisa, Selena, kopciuszek126, Fedra, Beata, Beata, zbikowa, Shagga_80, kiti, gadgeta lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruciu, najranniejszy ptaszku :)

Jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to wczoraj przyszła do mnie sukienka, którą kupiłam na Allegro (http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-kopertowa-klass-i3347112741.html) ale kurde okazało się, że już jestem za spora, żeby nosić takie fatałaszki... Kiecka jest dość cienka i obcisła, więc każdą fałdkę widać, nawet te wałeczki wylewające się z gatek (że tak to obrazowo nazwę ;) ), więc niestety chyba przemianuję ją na wykwintną koszulę nocną... Szkoda, no ale w końcu sama wiedziałam, jak wygląda teraz moja figura.
    Muszę zrobić nowe polowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 07:44

Rucia, Selena, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Śniadanie zjedzone, więc chyba zaraz czas na kawę :)
    Gadgeto a kiedy ślub? Zaraz po narodzinach Maluszka? :)
    Ruciu fajnie, ze Kruszynka taka energiczna, robi to specjalnie, żebyś się nie martwiła, że się nie rusza w brzuszku :)
    Kopcuszku czekamy na relacje i informacje, więc wstawaj już i opowiadaj! :)
    Żbikuś dziś do PL? Tak?
    Guniu ktoś musi być na posterunku Kochana :)
    A tak serio to jest gorąco, więc kto może z pewnością spędza ten czas na dworze, plaży, w basenie :)
    Aisko dzięki za kibicowanie mojemu tajnemu wykresowi :)
    Jeju zapraszamy częściej i więcej :D!
    Aisko Twój wykres jest przecudnej urody, nie nakręcam tylko stwierdzam :). Może pobyt w Polsce dobrze Ci zrobił,a fasolka pomyślała, że zagnieździ się na Polskiej ziemi to może rodzice szybciej tu wrócą :P

mauysia, aisa, Rucia, Selena, kopciuszek126, Fedra, Beata, zbikowa, gadgeta lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Też obstawiam chłopaka u Kopciuszka. Choć ilość uśmiechów mogłaby wskazywać na dziewczynkę :) Ale uśmiechy pewnie były dlatego, że dzidzia jest zdrowa. Fajnie, że wszystko jest ok :)

Gadgetko, nie zazdroszczę papierologii przedślubnej. Za to mina babki w poradni musiała być zabawna jak zobaczyła brzusio ;)

Też czytałam o tych zamieszkach w Egipcie. Miejmy nadzieję, że w okolicy Karoam jest ok. Ona raczej w tym turystycznym rejonie więc powinno być lepiej. Trzeba czekać na jakiś znak od Niej.

Dziś dobiję do 1200 lajka ;) hehhee ;)

Miłego dnia :)

mauysia, Selena, Kfjatus, kopciuszek126, Fedra, Beata, zbikowa, gadgeta lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś ja ostatnio kupiłam w H&M sukienkę chyba za 40 zł luźna, jaknajbardziej nadaje się na ciążową. Jak znajdę ją w necie to wkleję fote.

Ranny ptaszek bo M. wychodzi przed 7 do pracy, a że zdążę się już w tym czasie rozbudzić to siadam do kompa zamiast isć do łóżka :)

aisa lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Cześć wszystkim :)

Też obstawiam chłopaka u Kopciuszka. Choć ilość uśmiechów mogłaby wskazywać na dziewczynkę :) Ale uśmiechy pewnie były dlatego, że dzidzia jest zdrowa. Fajnie, że wszystko jest ok :)

He he, widzę, że każda z nas rozumuje podobnie :) Że jeśli u Kopciuszka byłaby dziewczynka, nie postrzymałaby się z taką informacją, a jeśli by się powstrzymała, to i emotikonkowe uśmiechy byłyby szersze, przynajmniej :D :D :D :D ;)

Ale może się mylimy! Kopciuszku, zdradź nam w końcu tajemnicę :)

Rucia, aisa, Selena, Kfjatus, kopciuszek126, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szkoda, że nie mamy żadnej innej drogi komunikacji z Karoam, bo się normalnie zaczynam martwić. No ale nie możemy zrobić nic poza czekaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 07:51

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    He he, widzę, że każda z nas rozumuje podobnie :) Że jeśli u Kopciuszka byłaby dziewczynka, nie postrzymałaby się z taką informacją, a jeśli by się powstrzymała, to i emotikonkowe uśmiechy byłyby szersze, przynajmniej :D :D :D :D ;)

Ale może się mylimy! Kopciuszku, zdradź nam w końcu tajemnicę :)

W poście napisała też "dzidzia zdrow". Może to tylko literówka a może podpowiedź, że zdrów jest On a nie Ona. Ale to się okaże jak Kopciuszek nadciągnie ;)

Selena, Kfjatus, kopciuszek126, Fedra, Beata, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Dzień dobry! Śniadanie zjedzone, więc chyba zaraz czas na kawę :)
    Gadgeto a kiedy ślub? Zaraz po narodzinach Maluszka? :)
    Ruciu fajnie, ze Kruszynka taka energiczna, robi to specjalnie, żebyś się nie martwiła, że się nie rusza w brzuszku :)
    Kopcuszku czekamy na relacje i informacje, więc wstawaj już i opowiadaj! :)
    Żbikuś dziś do PL? Tak?
    Guniu ktoś musi być na posterunku Kochana :)
    A tak serio to jest gorąco, więc kto może z pewnością spędza ten czas na dworze, plaży, w basenie :)
    Aisko dzięki za kibicowanie mojemu tajnemu wykresowi :)
    Jeju zapraszamy częściej i więcej :D!
    Aisko Twój wykres jest przecudnej urody, nie nakręcam tylko stwierdzam :). Może pobyt w Polsce dobrze Ci zrobił,a fasolka pomyślała, że zagnieździ się na Polskiej ziemi to może rodzice szybciej tu wrócą :P

Czy mi się wydaje czy próbujesz odebrać mi tytuł Miss? i strzelasz takie ładne podsumowujące posty ;D

A tak poważnie to POKAŻ WYKRES :D O 8 go znów ukryjesz, tylko my tu obecne lukniemy ;) nikt się nie dowie ;)

Rucia, Kfjatus, mauysia, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayus to ta kiecka

http://www.hm.com/pl/product/99904?article=99904-A

Kolory od A do Z, różne różniaste. Luźna ( ja mam XS i według mnie jest strasznie duża ), no i przy moich 164 cm wzrostu sięga mi do kolana ( u Pani na zdjęciu ledwo zakrywa tyłek ).

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Aisa !!! Zrób test ! Ciocia Rucia Ci mówi, ze dzidziucha tam siedzi w środku u Ciebie :D

aisa, Effcia28, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Czy mi się wydaje czy próbujesz odebrać mi tytuł Miss? i strzelasz takie ładne podsumowujące posty ;D

A tak poważnie to POKAŻ WYKRES :D O 8 go znów ukryjesz, tylko my tu obecne lukniemy ;) nikt się nie dowie ;)

Nie pokażę :P
    Powiem Ci tylko, że mamy dziś bardzo podobne temperatury ciała :P Różnią się o 0,01 :D Ale ja jestem we wcześniejszej fazie cyklu :)

aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ja pierdziele Aisa !!! Zrób test ! Ciocia Rucia Ci mówi, ze dzidziucha tam siedzi w środku u Ciebie :D
    Ja tam nie nakręcam wiedząc, czym to się ostatnio skończyło u Kfjatusia. Ograniczam się do trzymania kciuków. No i zrób Aisko test kiedy chcesz, nie ulegaj presji :)

aisa, Kfjatus, Effcia28, Fedra, Rucia, Beata, zbikowa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

<zakrywa uszy dłońmi> iiii lalalaaa lala la la... nic nie słyszę... la la la la ;)

Poczekam jeszcze troszkę. Dziś dopiero 11 dzień fl. Mam czas ;) Jeśli temp nie spadnie to może w sobotę zatestuje, a najchętniej poczekam do poniedziałku :)

mauysia, Selena, Kfjatus, Fedra, Rucia, Beata, zbikowa, Shagga_80, Blondi22 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczęta, Aisa ma 1200 lajków jak chciała, dziś już jej więcej nie lajkujemy! :P

Kfjatus, aisa, Effcia28, Fedra, zbikowa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Nie pokażę :P
    Powiem Ci tylko, że mamy dziś bardzo podobne temperatury ciała :P Różnią się o 0,01 :D Ale ja jestem we wcześniejszej fazie cyklu :)

A Ty niedobra :P
    A który u Ciebie dzień?
    Albo dobra, nie pytam więcej bo zaraz Ciebie będziemy nakręcać :) Trzymam kciuki za tajny wykres ;D I misję zakończoną sukcesem :D

Fedra lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko masz rację, nie testuj, jeśli jesteś w ciąży to i tak w niej jesteś :P :*

aisa, mauysia, Selena, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o Karoam faktycznie się martwię, mam nadzieję, że to tylko przez brak neta czy czasu...Szkoda, że nie mamy z nią innego kontaktu typu mail, telefon - bo tam się bardziej zagląda zwłaszcza, jak się jest daleko od rodziny...

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ