plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
aisa wrote:A Ty niedobra
A który u Ciebie dzień?
Albo dobra, nie pytam więcej bo zaraz Ciebie będziemy nakręcaćTrzymam kciuki za tajny wykres
I misję zakończoną sukcesem
, bo mąż był w delegacji jakiś czas, więc w tym cyklu bym się bardzo zaskoczyła
aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Jeśli byłabym teraz w ciąży to byłby prawie cud, bo gdzieś w tych najbardziej płodnych dniach zdarzyło nam się jedno
, bo mąż był w delegacji jakiś czas, więc w tym cyklu bym się bardzo zaskoczyła
Może to był złoty strzał
Poczekamy... Zobaczymy... Tak czy inaczej pełna gotowość kciukowa -
hej!!!
Ale sobie fajnie rozumujecie to co napisałam i jak napisałam
"Dzidzia zdrów" to tylko literówka, bo miałobyć "zdrowa", ale ucięło mi literke i już nie poprawiałam, a potem pomyślałam,że pewnie tak sobie pomyślicie,ze to świadczy o chłopcu. Buźki uśmiechnięte są bo jestem szczęśliwa,ze wszystko grai maleństwo jak na razie zdrowe!!!
Dobra przejdę do meritum i Wam napiszę- będzie drugi CHŁOPIEC-tak jak czułam i jak mi większość osób mówiła. I powiem Wam,ze się w ogóle nie rozczarowałam -nie spodziewalam sie takiej mojej reakcji,ale naprawdę jak zobaczyłam na usg ,ze to chłopak uśmiechnełam się i wczoraj cały wieczór się śmialam
. Przynajmniej jak Shagusia i Mauysia -zaoszczędzę na ubrankach
. Mam tyle worków z ciuszkami dla chłopca-tylko po moim Cyprianku- i bardzo dużo jest nie zniszczonych, tak samo buciki. Oznacza to,że mój sen sie spełnił w 1/3 - bo ma być syn. Ciekawe jaka będzie waga i jak szybko urodze? bo we śnie niecałą godzinke rodziłam, wiec tym razem musze szybciej jechać na porodówke niz w pierwszej ciąży
No i przechodzę do wizyty.
Pani dr mnie zbadła- szyjka twarda, zamknieta i skrócona, ale to normalne u wieloródki. Upławy ok. Bo ostatnio były żółte i brałam Pimafucin.
Potem usg i uwaga moje dziecko na usg ma 18 tyg. i 5 dni!!!A spójrzcie na "suwaczek". I termin wg usg wychodzi na 28 listopada-zarówno wg wymiaru główki, jak i kości udowej. Chyba będzie duży facet....Obejrzała głowke-wszystko ok. potem kręgosłup-też ok. Bo w tamtym miesiacu niestety nic prawie nie zobaczyla, bo dziecko wpadło w jakis dołek i nie dało rady zobaczyć...Rączki,nożki,pośladki mi pokazywała,pecherzyk moczowy, a zoładek słabo widoczny i do sprawdzenia bo był pusty-dziecko poprostu nie zjadło- mam nadzieje,ze było głodne
. no i jak pani dr oglądała maleństwo-to miało rozkraczone nózki i sama już zauwazyłąm "interes" między nóżkami
, ale czekam czy ona potwierdzi? I jak skończyła małego oglądać mówi: "No i wiem co będzie", a ja mówię "ja też wiem
" ,ze chłopiec-bo widzę na usg i takie miałam przeczucie. I potwierdziła i fotkę zrobiła.
No i tyle ta temat usg. Pożartowałyśmy-bo ja jej opowiedziałam moje historie-tzn. to co mąż mówił,że on cały czas miał nadzieję,ze córka, a ja upierałam sie,ze chłopiec. Uśmiałysmy sie
.
Na moje napiecia i bóle podbrzusza- no-spa 2 razy dziennie, w razie tych bóli, a jak nie przejdzie to dzwonić i na wcześniejszą wizyte. Ale mi codziennie sie ten brzuch nie napina.
Dała mi skierowanie tylko na morfologie ogolną i na mocz. Następna wizyta 30 lipca. od dziś mam zwolnienie do 30 lipca, ale musze dzis do niej iść na oddział, bo wczoraj była 1-szy dzień po urlopie i nie miała druków L4. Dała mi tylko zaśw. do pracodawcy o terminie porodu. Dziś na 12 jadę do dermatologa, potem na oddzial do niej,potem do mojej pracy
z tymi papierkami i na jakieś zakupy-znów dzien cały w ruchu....
Dobra dziewczynki uciekam bo i czas mi ucieka, a ja jeszcze w koszuli nocnej,bałagan, glodni jesteśmy, a o 11.30 muszę wyjeżdzać.
miłego dniaKfjatus, mauysia, aisa, Selena, Fedra, Rucia, Beata, zbikowa, Shagga_80, Blondi22, sylwia1985, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Przepraszam za długą nieobecność ale miałam naprawdę nieciekawy okres. Zresztą pisałam Wam, że nie chcę tu smęcić
Idę nadrabiać ale nie wiem czy dam radę więc jeśli któraś mogłaby mi troszkę streścić byłabym bardzo wdzięcznamauysia, kopciuszek126, aisa, Kfjatus, Selena, Fedra, Fedra, Rucia, zbikowa, Beata, Shagga_80, Blondi22, sylwia1985, gadgeta lubią tę wiadomość
-
No i fajnie, Kopciuszku! Dziękujemy za obszerną relację. A oszczędność w ciuszkach rzeczywiście będzie spora. Choć muszę przyznać, że nasz L dość mocno eksploatuje swoje ubrania, szczególnie spodnie (dziury na kolanach)... Ale to kropla w morzu
A od kiedy właściwie jesteś na L4, bo chyba przegapiłam ten moment?kopciuszek126, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
A uprzedzajac Wasze pytania odnosnie imienia dla syna to Wam już powiem bo imie było wybrane juz 4 lata temu jak dla Cyprianka
. Pierwszy syn Cyprian, a drugi jak "będzie" a teraz już "jest
" to na imie ma mieć Miłosz (Miłoszek, Miły, Milutki, Miłek
)
Kfjatus, mauysia, aisa, Fedra, Beata, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:Dzień dobry
Przepraszam za długą nieobecność ale miałam naprawdę nieciekawy okres. Zresztą pisałam Wam, że nie chcę tu smęcić
Idę nadrabiać ale nie wiem czy dam radę więc jeśli któraś mogłaby mi troszkę streścić byłabym bardzo wdzięczna
A smęcić możesz ile wlezie! Co się u Ciebie działo?karoam, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:Dzień dobry
Idę nadrabiać ale nie wiem czy dam radę więc jeśli któraś mogłaby mi troszkę streścić byłabym bardzo wdzięcznaSelena, aisa, Fedra, zbikowa, Beata lubią tę wiadomość
-
To ja dodam, że w drodze do OL już powoli zaczęliśmy się zastanawiać nad imieniem i spodobało nam się - nie wiadomo czemu
- imię Henio, ale oczywiście to dopiero wybitnie wstępne przymiarki. Leoś upiera się przy imieniu Szymon, a Marcin wspominał tez kiedyś, że podoba mu się Daniel.
Tak czy inaczej, najgorsza robota - przeglądanie po kolei wszystkich imion męskich - jeszcze przed nami...kopciuszek126, Fedra, zbikowa, Beata, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość