X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest lista 10 zakazanych rzeczy do picia i jedzenia w ciąży..wsród nich jest kawa..
    http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.html

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Moim zdaniem nie można odstawić tak drastycznie wszystkiego.
    Święte słowa Kfjatus. A w ogóle to jakby ciężarna obawiała się jeść co drugiej rzeczy, to w jakim stresie przebiegłaby jej cała ciąża. A stres też jest szkodliwy :)

Rucia, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rutka ale ja brałam dupka tylko 1x1 a teraz mam brać 2x1

Ja też brałam 2x1 :) Nawet na ulotce są takie wskazania dla cieżarnych przy niedoborze progesteronu. WIęc spokojnie kochana.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rzucę kawy :) Lubię ją :) Chyba, że jak przypadkiem zajdę w ciążę i nie będzie mi smakować ;)
    Moim zdaniem jak ma sie chęć to mała kawka nie zaszkodzi :) Zgadzam się z Mausysią :)
    Witaj Oleńko, dobrze, że jesteś :)
    Miałam już jechać, ale zrobiłam sobie jeszcze kawkę :) 10 minut mnie nie zbawi,a chwila przyjemności dla mnie :D

Effcia28, aisa, Ola_czeka, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • jeju Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o to, że dzieci urodzą się niezdrowe ale o to, że jak jest zagrożenie i jak twardnieje brzuszek, to dziewczyny dostają magnez w suplementach....taka terapia mija się z celem...bo nie dość, że magnez to jeden z pierwiastków, który ciężko się wchłania, w suplementach jest go niewiele, to jeszcze wypłukujemy go kawkowaniem...nie atakuję absolutnie ale wyłuszczyłam po krótce o co mi chodziło...po tym jak odstawiłam kawę czuję się lepiej...a powiem, że piłam pół na pół z mlekiem, na co usłyszałam od lekarza jak mu to powiedziałam, że to nie ma znaczenia czy ją zabielam czy nie...kawa, to kawa...

Sugeruję po prostu łagodne zmiany dla dobra dziewczynek...Rucia też magnez łyka ale szkoda, by go kawą wypłukiwać....tak samo z wodami mineralnymi i źródlanymi...niektóre mogą przyszłej mamie wypłukać mikro i makroelemanty...sole mineralne itd.

Selena, aisa, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję jedną kawę słabą,nie potrafię funkcjonować beż kawy jedyne co mogę zrobić to pić mniejszą filiżankę.Bo jak wcale nie będę piła zacznie mnie boleć głowa,a jak boli głowa to potem przechodzi w ból migrenowy.Lepiej wypić kawę niż faszerować się tabsami.
    w poprzedniej ciąży nie piłam kawy bo mnie odrzucało teraz nie

mauysia, Kfjatus, jeju, aisa, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym mam nadzieję, że Effcia nie pije kawy z czterech łyżek w półlitrowym garnuszku :)

mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    tu jest lista 10 zakazanych rzeczy do picia i jedzenia w ciąży..wsród nich jest kawa..
    http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.html
    Dla mnie lista zdecydowanie zbyt surowa, wolę np. taką :)

http://www.prenatale.pl/skreslone-z-listy-czyli-czego-nie-powinno-sie-jesc-w-ciazy,dieta-w-ciazy,jestem-w-ciazy

Selenko, na tej liście, którą zalinkowałaś piszą, że można pić słabą rozpuszczalną, a rozpuszczalna ma więcej kofeiny niż zwykła mielona, więc ten ktoś chyba się średnio znał ;)

No ale jak kto woli, jeśli kobieta woli zrezygnować z tych wszystkich rzeczy, to jak najbardziej może, jeśli to ją uspokoi, ale ja należę do grupy tych, które w ciąży absolutnie unikają tylko trzech rzeczy: alkoholu, surowego mięsa i surowych jajek. Ser pleśniowy nawet jem ;)

PS) No dobra, krwistych steków tez sobie nie odmawiam :) Ale ja już miałam toksoplazmozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 08:58

Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    opolskie a dlaczego pytasz?
    a bo przypominasz mi dziewczyne która mieszkała u mnie w miejscowości

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pzrepraszam ale musiałam chwile popracowac a tu tyle piszecie ze niejestem w stanie nadrobic
    jeju wrote:
    możesz mieszać inkę rozpuszczalną z kawą rozpuszczalną na początek...będzie łatwiej odstawić...ja to wszystko od razu w diabły rzucam, bo wiem, że jak się pieszczę i stopniowo, to nic nie wychodzi w moim przypadku....odpoczywaj, odpoczywaj...

E-koczku zadałaś pytanie i zniknęłaś- nieładnie.

zpbnej28qs8fkan8.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    województwo? w jakim województwie ta miejscowość, w której mieszkała ta dziewczyna ? ;-)
    To mam sobowtóra może;-)

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, to był żarcik....ale ja też już muszę iść i będę pewnie dopiero wieczorem, dlatego czekałam na Twoją odpowiedź koczku...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, co do tych produktów zakazanych to nie brałabym sobie tego tak do serca.

Po pierwsze:

Surowe jajka - kiedyś już była na ten temat rozmowa. Jeżeli sparzysz jajko we wrzątku, to możesz je sobie zjeść. Syf i brud jest na skorupce. Poza tym jak to mądrze powiedział mój szwagier. Kiedyś na wsiach kobietom cięzarnym nigdy nie przyszło do glowy myć jajka prosto od kury i robiły sobie kogle mogle z jajek wyciągniętych prosto z pod tyłka kwoki.

Sól - sól jest wszędzie. Nie da się jej wyeliminować. Poza tym nie wyobrażam sobie życia bez soli.

Sery pleśniowe - w Polsce sery pleśniowe robione są z mleka pasteryzowanego, a nie można jeśc serów z mleka niepasteryzowanego.

Kolorowe napoje - wszystko dla ludzi w granicach normy. Jak mi się chce Sprite to piję sprite :)

Ciastka z cukierni - szkoda słów.

mauysia lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    war-maz

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja tez uciekam bo mam duzo dzis pracy moze pozniej zajrze takze miłego dnia

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia nie wystraszyłam Cię mam nadzieję...ale z byłymi pijaczami kawy jest jak z byłymi palaczami, drażni ich dym papierosowy i dobitnie dają to do zrozumienia, mega duży nacisk kładą na opowiadanie o zgubnych skutkach palenia, poza tym uznaj to za moje zboczenie zawodowe...pij spokojnie...

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzą plotki dziewczyny że Ryan Gosling ma się zaręczyć z Evą Mendes :P :P

• jeju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam sobowtóra z war-maz.
    MIŁEGO DNIA E-KOCZKU

• jeju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam sobowtóra z war-maz.
    MIŁEGO DNIA E-KOCZKU

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dla mnie lista zdecydowanie zbyt surowa, wolę np. taką :)

http://www.prenatale.pl/skreslone-z-listy-czyli-czego-nie-powinno-sie-jesc-w-ciazy,dieta-w-ciazy,jestem-w-ciazy

Selenko, na tej liście, którą zalinkowałaś piszą, że można pić słabą rozpuszczalną, a rozpuszczalna ma więcej kofeiny niż zwykła mielona, więc ten ktoś chyba się średnio znał ;)

No ale jak kto woli, jeśli kobieta woli zrezygnować z tych wszystkich rzeczy, to jak najbardziej może, jeśli to ją uspokoi, ale ja należę do grupy tych, które w ciąży absolutnie unikają tylko trzech rzeczy: alkoholu, surowego mięsa i surowych jajek. Ser pleśniowy nawet jem ;)

PS) No dobra, krwistych steków tez sobie nie odmawiam :) Ale ja już miałam toksoplazmozę.
    Wiadomo ze każda kobieta ma inne podejście :) ja większości z tej listy rzeczy nie lubie..wiec nie ma z tym problemu ;) najgorzej mi tylko zrezygnowac z fast food'ów dlatego raz czasem sobie na nie pozwalam :)

mauysia, Rucia, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 3350 3351 3352 3353 3354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ